Thursday, July 4, 2013

Tak Sabarnya ! hihi

Assalamualaikum..hey hello... :)

---please scroll down for new entry--

Yippie, few more days lagi nak masuk bulan ramadhan dah. T_T. Rasa kejap sangat, puasa lama yang tertinggal,  baru nak ganti. Haish, no good lah ganti puasa last minute.. Dalam banyak-banyak bulan setahun, bulan ramadhan lah yang paling awesome skali sebab time ni lah tetiba semua family members nak balik rumah bukak puasa sama-sama. Macam gathering time lah time berbuka puasa ni, sama-sama lapar and sama-sama berbuka.

Em, eventho  berlapar dari pagi tapi bila time berbuka puasa memang excited lah sebab during ramadhan , mama selalu masak extra special for us.Penat macam mana pun, mesti ma akan masak. Akan ada 4 main dishes. By pukul 5 macam tu, mama dah masuk dapur and start sediakan bahan-bahan untuk masak. Mom’s cook is always the best. Sebab tu semua family, ambil kesempatan nak balik rumah jugak untuk berbuka hasil air tangan mama. Hihi.

Makanan guarantee penuh meja, plus mama masak macam-macam. Bila semua family members berkumpul, mama pun rasa happy and penat lelah memasak pun hilang . Mama kata mama suka tengok orang sungguh-sungguh makan, then only rasa puas memasak. Seat table penuh, siap tambah kerusi. Being in a big family, bila time ramadhan memang sangat fun bila berkumpul. :’) super duper meriah. Ni la semangat ramadhan namanya.wee wee.Lepas kenyang, buat amal ibadah sama2.

By 7 pm je masing2 dah siap duduk kat meja, bukak tv and tunggu azan…eleh, korang pun sama kan ??? hihiihi .Once azan, baca doa, and minum terus satu cawan. Terus lega. Hihi.one of our fav drink during ramadhan is Coca-Cola dengan ice la. Hilang segala dahaga !

Sempena ramadhan tahun ni, Coca-Cola and Hot fm bergabung untuk ‘Sebarkan Semangat Ramadhan’. Tengok tagline ‘Sebarkan Semangat Ramadhan’ pun tahu dah dia punya spirit….menyatukan ummah kita di musim ramadhan ni. Ecewah. Bagi kuih muih sikit kat jiran sebelah, saling2 tukar makanan.

Mudah sangat nak sertai Coca-Cola dan Hot FM untuk sebarkan semangat Ramadan ni,korang hanya perlu suggest nama someone yang terdekat yang korang rasa layak menerima ‘mangkuk tingkat dan ais sejuk 1.5L Coca-Cola’ ….

Contoh:
Saya ingin Coca-Cola menyebarkan semangat Ramadan kepada mama saya kerana mama saya pegang pada prinsip ‘Perut kenyang, hati gembira’. Kerana itulah mama saya suka memasak pelbagai  juadah dan menjamu anak cucu serta saudara dan jiran tetangga.As it bring happiness to everybody ”

Kat atas tu contoh saya punya la. Then 8 pemenang akan dipilih. Tahu tak hadiah apa ? Gempak gila hadiah dia . Crew Hot fm and ramai dj yang korang selalu dengar kat radio and tengok kat tv tu akan datang kat rumah korang .Crew2 Hot fm yang cool tu akan sama-sama edarkan makanan dan Coca-Cola untuk jiran tetangga . Time ni lah yang best tu, sama-sama berbuka puasa and merapatkan silaturrahim.  Seronoknya! How cool is that ??



Ok, nak join. Nak jumpa semua dj hot fm tu. Hihi. Haihh tak sabar nak masuk bulan ramadhan… :’) 

Jangan lupa ‘Sebarkan Semangat Ramadhan!’ Selamat menjalani ibadah puasa. Ganti puasa jangan lupa okayyy. Toodles. 

sponsored post




43 comments :

  1. Alamak...dh xlama nk puasa..sy pulak baru seminggu berpantang bersalin..adehhh..berapa hari la agaknya nak mengganti nanti.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, takpe...seronok puasa nnti ada babyyy !! :D jaga diri okeh :)

      Delete
  2. Replies
    1. yippie. :D selamat berpuasa eka omeyy :)

      Delete
  3. haa betul tu. time bulan ramadan ja dapat peluang gathering dengan family. btw air tangan emak kita mmg takda satu chef pun bole lawan. hee selamat menyambut bulan ramadan al mubarak sis ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ayiffa !! :) selamat berpuasa. mak kita rajin lebih time bulan puasa..tu yg syok tu kan ! hehe

      Delete
  4. bestnya. mmg x sabar nak pose dah ni.
    tapi momoy tak minum air karbonat
    lagi2 coke. boikot =)
    btw, all the best dear namee ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudahan pregnant ni dipermudahkan. amin. hehe. selamat berpuasa untuk kamu juga :)

      Delete
  5. Assalamualaikum yangggg, saya pun tak sabar nak puasa. nak puasa penuh kalau boleh. hehehe confirm rumah mak sheila jadi tempat berbuka puasa sebab dekat kl je. hari minggu dapat balik kg, merasa air tangan mertua pula. yahooooo! tak sabar juga >_________<

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok kan puasa !! :)) hihi. lapar kejap je. pastu dah berbuka...hihi. banyak kebaikan puasa ni. :)

      Delete
    2. tahu takpe, next week puasa yangggg! yeayyyy :)

      Delete
  6. pas puasa raya..pastu dah sampai hujung tahun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cehhh dkna kahwin ! hihi. selamat berpuasa dkna :)

      Delete
  7. Tak sabar nak puasa kan.. semoge tahun ni kita same2 dapat puasa penoh kan ;)

    ReplyDelete
  8. hai namee..1st time kan puase ade baby dlm perot? hehehe..Selamat berpuase!


    pnutzlotpi.blogspot.com ;)

    ReplyDelete
  9. Tak sabar juga :) teringat puasa dekat kedah. sangat best. Menarik contest tu tapi saya tak nak join. Tak suka org serbu rumah :P

    ReplyDelete
  10. X SABAR NAK RAYA..EH,NAK PUASA..HIHIHI..^_^
    SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN NAMEE..

    ReplyDelete
  11. Kalau menang, sanggup ke dj hot fm datang klantan??? Hehehe.. Tp hot fm kelate kan ada.. :)

    ReplyDelete
  12. wahhh nak cadangkan nama saper ye hehehe..sape suka coke?
    selamat berpuasa utk namee jg..tahun ni special skit kan :)

    ReplyDelete
  13. Namee.....saya follow blog u yea...blogwalking, and terminat plak kat blog nie....hope boleh jadi seperti kisah cinta u and my mom boleh terbukak hati...huhuhu.....

    p/s - siap bace kisah u dr mula sampai abis...hahahaha....

    ReplyDelete
  14. memang mom's cook is always the best!! :)

    ReplyDelete
  15. slamat berpuasa kak namee..:) kejap je dh nk tbe bulan ramadhan...bulan ramadhan ni meriah dgn tarawih, sahur, berbuka, bazar ramadhan...

    ReplyDelete
  16. huhuuuu,,, masa kecik tensionnya la bila pose sebab lapa,, tapi sekarang rasa excited pulak,, sambil beribadah, dah boleh cuci perut plus diet,, hehe

    ReplyDelete
  17. alamak k.namee..sy x minum coca-cola :(

    ReplyDelete
  18. Hi namee. Mira peminat blog namee. Semoga berbahagia selalu Dan dilimpahi berkat Dan rahmat Allah s.w.t

    ReplyDelete
  19. Hi namee Mira peminat setia blog namee. Cuma x pernah komen. Pernah try buka blog lepas tgk blog namee tapi Ntah x pandai use blogger site. Hope namee berbahagia Dan dilimpahi berkat Dan rahmat Dari Allah. Jgn lupa update blog coz Mira sentiasa baca blog namee. Best tau. Terutama pasal produk muka. Lepas ni citer la pasal produk rambut namee ok. Namee ni cam artis lak. Khuda hafiz!!

    ReplyDelete
  20. Selamat Berpuasa! InsyaAllah amalan2 ibadah dapat dilakukan dengan baik =D

    ReplyDelete
  21. Selamat Berpuasa!! InsyaAllah dapat melakukan amal ibadah dengan baik =D

    ReplyDelete
  22. Best kan bulan puasa, kita dapat makan sama2 sat famili.
    Semoga dapat bertemu Ramadhan minggu depan .

    ReplyDelete
  23. wah.. ini sangat menarik ni..hehehe. thanks awak sebab sebarkan tentang benda ni tau ;)

    ReplyDelete
  24. suasana bulan ramadhan mmg tiada galang gantinya.

    ReplyDelete
  25. Selamat berpuasa... Tahun kedua tanpa Bonda tercinta. Tp tahun pertama bersama isteri tercinta :)

    ReplyDelete
  26. menghitung hari tibanya Ramadhan.. ;)

    ReplyDelete
  27. macam best je ni u. tapi nak hadiahkan untuk diri sendiri boleh tak? hahah kejamm

    ReplyDelete
  28. happening betul kalau dj2 radio datang kat rumah kita..
    pasti happening...:)
    sy nak ucapkan selamat menaymbut bulan ramadhan buat namee & suami & family..
    semoga ceria selalu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...