Thursday, August 22, 2013

My Dream Guy

Assalamualaikum .. hey hello.. :)


Hmm entah lah, saya rasa dalam donia yang fana ini memang takde manusia yang sempurna pun. Sebab tu la saya takde tetapkan ciri2 jejaka idaman pon. Sebab tau memang manusia memang tak sempurna and selalunya apa yang kita nak memang tak dapat. Yang taknak tu lah yang dapat kang. kekekekkeke. Tu orang tua tua kata..jangan duk kutuk benci sangat laki...satgi terjatuh cinta. hahahaa. Saya tak suka smokers tapi saya senyap je....kikikikikiki...nasib baik tak dapat laki perokok. Sujud syukur sangat.Eh yg merokok tu jangan kecik hati, bukan nak kutuk ke apa... ekekeke. Tak aaa, saya memang takleh bau asap rokok langsung. boleh tahap pengsan . T_T 

Tapi dalam hati saya memang sukaa la laki suka mengemas ni, suka tolong buat kerja rumah ni . suka sangat ah ! Memang ada la wish dalam hati nak laki boleh tolong buat kerja rumah ni. weee weee. Sejuk dada isteri tengok laki tolong2 kemas umah. Bukan takat dada,segala anggota kat badan ni tapak kaki, jari , perut,lubang hidung bulu mata semua lah sejuk. ekekeke.


Tapi tapi......macam biasa...apa yang kita nak tu lah yang selalu tak dapatnya kan. T_T . 

K, takpe. My first lesson dalam institute of marriage ni is...belajar "telan". Bukan telan makanan la deyy. Telan lah benda remeh yang kecik2 tu telan je. Contoh, kalau toilet kotor tapi suami buat tak tahu sampai dah berminggu...takpe . sila telan dan ambil penyapu dan sabun nak sental lantai. Gituuu telannya.

Currently, kerja umah memang saya sorang je yang buat sebab tengok partner macam takde ciri2 skills boleh menyapu kemas susun barang so takyah paksa . Cuci baju je dia excited sebab nak letak sabun dalam machine kot. ekekkeke. tapi saya tahu, husband saya memang macam ada rasa serba salah lah kalau tengok saya peluh2 buat kerja. Dia prefer panggil macam maid sambilan macam tu. buat masa ni saya taknak lagi sebab saya rasa saya mampu lagi. Plus kalau ada maid,saya akan tak sampai hati nak suh dia buat kerja ponT_T . ekekekke.  Last2 saya yang jadi maid dia jadi boss goyang kaki. ekekkeke.baik takyah.

Lepas habis master  and saya dah kerja luar, time tu baru consider kot amik maid. itu pun tunggu anak 2 ke 3 dulu.ekekkeke.bila nak beranak lagi tu taktau lah.T_T mihmih.gerun plak tengok badan lebar sana sini.kihkih.

tapi selalu je nampak husband saya punya effort nak membantu tu.....ekekkekekek.

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Selalu tiap pagi selak je langsir tu macam tu, dia siap bungkus ikat macam belah kanan tu. ekekkeke

-
-
-
-
-
-
-
-
Selalu kalau lipat baju biar lah symmetry and size sama sebab nak susun dalam almari nampak straight je . yang belah kanan tu dia buat dalam 3 minit la nak lipat camtu. ekekekeke tapi tak symmetry aaaa. hahaaa..

Kadang2 ada time kena rasuk hantu rajin kemas tu,selimut pun dia nak cuba lipat. tapi tak jadi macam lipat...dia gulung2 je selimut tu. ahaahaaa.

Tu la bila fikir2 balik balik.kita tak perlu pun orang sempurna, tapi saya perlu orang yang buat kita senyum sorang2 .bila duk sorang2 teringat. ekekkekeke . tu lah my dream guy. T_T . ekekeke. Selalu tengah driving sorang2 ke, duk umah sorang2 ke mesti tersengih teringat suami sendiri kelako 

So,jejaka kelako is my dream guy.hahaaa


toodles. :)




47 comments :

  1. comel...lelaki mostly mmg camtu la dik...hubby akak pun camtu..kadang2 angin jugak dibuatnya...

    ReplyDelete
  2. Comel lah Isham. haha. Actually guys yang put effort nak buat house chores nampak cute. hahaha.

    ReplyDelete
  3. haha!
    comel je!
    btul2...
    diorang ada niat nk tolg tu pun da ok da kan ? :)

    ReplyDelete
  4. ehehe tu laa.. memang pun,org cakap kita xboleh memilih nanti dapat yg kita xmaw tu.. hehe lucunyaa lipat kain tu.. hahaha xpe,yg penting die dah berusaha nak tolong kite kankankan... :)

    ReplyDelete
  5. Kenit pula kadang2 sapu lantai je tapi husband kenit siap sapu dan mop lagik! hehe. And, cam biasa husband just 'telan' je la ketidaksempurnaan kenit ni :D

    ReplyDelete
  6. hehe.. kira ok dia ada inisiatif nak membantu...

    ReplyDelete
  7. so sweet la. memang takda orang pun yg sempurna. sebenarnya ketidaksempurnaan tu la kesempurnaan bagi kita. hehe. ;)

    ReplyDelete
  8. adakala sakit hati tengok tak macam yang kita nak.. tapi sangat2 bersyukur.. sekurang2nya dia nak bantu kita.. masing2 ada kelemahan dan kelebihan masing2.. yang lebih tutup yang lemah, maka cantiklah 'dalaman' rumahtangga tu.. ;)

    ReplyDelete
  9. hehe, sweet ape mcm ni, baru la die belajar tolong isteri, kekeke(tiru namee gelak)

    ReplyDelete
  10. so sweet namee trima seadanya..btl 2 tiada org yg sempurna d dunia ne

    ReplyDelete
  11. ya,ya..hehehe..bila diingat apa yg org tersayang kita bt atau cuba bt..mesti tersengih sorg2..hehehe

    ReplyDelete
  12. Ala comelnye effort ade kire ok la. Part cuci toilet hubby dija yang rajin menyental hee

    ReplyDelete
  13. suwet je dunia rumahtangga nie.....

    ReplyDelete
  14. as long as he makes me happy, that is more than enough :) #mydreamguy

    ReplyDelete
  15. yang pangkah pangkah tu semua kat den..haha

    ReplyDelete
  16. lelaki kelakor paling besttt hehee

    ReplyDelete
  17. comelnyaa kak namee dgn husband..husband kak namee mmg kelakar laa. hahahaha. sweet. smoga baby dgn mommy dia sihat sntiasa :)

    ReplyDelete
  18. Lebih kurang spesis suami i la ni.. Telan jelah.. Haha

    ReplyDelete
  19. Kadang ada gelagat yg boleh buat kita nak marah tapi bila teringat mesti gelak sorg..

    ReplyDelete
  20. semoga berbahagia hingga ke akhirnya :D

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum yangg, comelnya isham pandai cuba2 tlg awak mengemas. hehehe. alhamdullilah, dapat suami tak merokok :D

    ReplyDelete
  22. Hehe, may Allah blessed you guys till Jannah InsyaAllah! Have a great one :)

    ReplyDelete
  23. hahahaha,, kelako!!! haha,, muja pun nak la hubby gini,, alololo.. cute to the max! :D

    ReplyDelete
  24. janji dia mahu buat...itu yg penting.

    ReplyDelete
  25. hahaha adeh kelakor la namee sy tgk part yg ikat bungkus tu.. ekeke

    ReplyDelete
  26. hahahahahaha laki mmg mcm tu kot Namee. tak berapa nak kreatif. kdg2 Jek (hubby Ai) pun ikat lagsir mcm tu. hihihi

    ReplyDelete
  27. suami saya suka rumah kemas... dan dia pun rajin tolong mengemas rumah... hehe

    ReplyDelete
  28. gelak2 je tengok gambar yang namee share tu..hihi =D semua orang tak perfect kan.btw dari tak perfect tu akan timbul keistimewaan lain:)

    korang ni sweet sungguh :p

    ReplyDelete
  29. HIHIHI..LUCU TENGOK IKATAN LANGSIR ISHAM TU..COMEL..HAHAHA

    ReplyDelete
  30. Dalam perkahwinan bertolak ansur itu sesuatu yang indah : )

    ReplyDelete
  31. suka entry nih..zaman bujang2 dulu mmg mcm2 kategori jejaka idaman..nak camtu..nak cam ni... x sedar diri sendiri tah ape2...

    bila dah jumpa jejaka idaman & kawin... ambik masa jugak terima kekurangan or kelebihan dia.. wlupun jrg ada masa free utk hubby membantu kat dapur...bila sesekali bergotong royong memasak tu, rasa best sangat..

    ape2pun bersyukur sbb lelaki yg suka buat lawak tu la yg jadi teman hidup sekarang..hehehe

    ReplyDelete
  32. hahaha.. biasalah tu namee, orang lelaki.. kekurangan dia itulah daya penarik dia dorang sebenarnya ;D

    ReplyDelete
  33. ahhahaha so cutee...at least ada niat dia nak tolong tu namee hehe http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. rajinnye kak namee ni kemas umah...apapon, semoga bahagia selalu!

    ReplyDelete
  35. ade hati jugak nak lipat baju...kekeke....oklah tu

    ReplyDelete
  36. alahai comel nya :) sejuk hati and mata . x pe atleast ada effort nak tolong dari jenis yang pandai mengarah je :)

    ReplyDelete
  37. kehkehkeh biasa laaa org laki. Untung Namee dpt husband tak pandai lipat baju. Dapat pahala banyak lipatkan baju dia ;)

    ReplyDelete
  38. setuju sangant.... no body perfecr kann..terima seadanya

    free jenguk la sy..

    http://cintakuilahi.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...