Monday, August 26, 2013

Yay ! Selesai Masalah .

Assalamualaikum..hey hello :)

Rasanya semua orang pernah mengalami  rambut gugur ni. Siapa punya rambut yang tak pernah gugur tu memang hebat gila lah..salute ! hehe. Awal-awal  rambut gugur dulu buat taktau je sebab rasa something yang tak serious pun, rasa macam eh lawa dah diri ni.. haha. Tapi bila kepala dah mula nampak botak… T_T…time tu lah mula gelabah. Tak kisah lah untuk orang bertudung ke tak pakai tudung ke, rambut kena jaga. Sebab tu lah ada phrase rambutmu mahkotamu. Seriously, muka akan berubah bila rambut makin sikit, Nampak berumur.

Serious, saya dah lalui .Dulu rambut saya tak la nipis sangat tapi bila tahap remaja dulu macam2 buat kat rambut. Perm rambut, tukar warna rambut, straightening…semua pernah. Lepas tu tak jaga rambut. Then gugur punya lah banyak. Ingatkan normal, tapi haritu masa pergi event Dove baru-baru ni..baru tahu yang sebenarnya rambut yang normal dan sihat hanya akan gugur less than 100 helai setiap hari. Rambut saya gugur lebih 100 helai sehari. Sobs. No wonder, dahi saya makin nampak luas. Haha. Ni bukan dahi jendul sebab pandai ok, ni dahi luas yang tak bagus punya.hahaa.

Banyak ilmu belajar time event Dove .


Time tu lah tersedar yang rambut gugur ni something yang very serious meaning kulit kepala kita ni bermasalah lah. Gugur sampai jadi botak sekelip mata je, tapi nak tumbuh balik rambut tu….berkurun tunggu. Aiyoo, nak menunggu rambut lebat balik tu yang tak sanggup tu.T-T . gulp.  So better elakkan rambut gugur dari tunggu lama untuk tumbuh balik. Wuuu. Sebenarnya ramai yang ada masalah rambut gugur ni tapi masing-masing senyap je simpan masalah sendiri sebab malu nak share dengan orang lain.

Korang ada tak tengok iklan Dove yang pasal kisah bestfriend Athiya and Hasreena tu???…diorang  pun ada masalah keguguran rambut sebelum ni tapi lepas guna Dove Hairfall Rescue.. .masalah tiada lagii. Weee. Ni memang terbukti.Diorang sama2 test kat rambut masing2…then wallah memang berkesan aaaaa.


Hasil ketara dalam 2 weeks. So far saya cuba, rambut gugur memang sangat kurang. Time mandi tu, dalam 4 helai macam tu je. Yippie ! :D Thanks Dove !

So untuk semua wanita yang mengalami masalah keguguran rambut tu, sila angkat tangan ! Mari kongsi! Korang nak cepat nampak tua ke nak maintain awet muda…haa pilih! Hehee. Jangan malu untuk kongsi problem tu, malu bertanya sesat jalan.kekekke. Sekarang Dove tengah jalankan Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu untuk kumpulkan 10,000 suara wanita yang mengalami masalah keguguran rambut. Kat sini, kita semua boleh kongsi problem masing-masing and bertukar pendapat dan commit untuk hentikan masalah rambut gugur ni !.


 Sambil tu, Dove target untuk mengumpul sukarelawan antara anda untuk membantu wanita yang kurang bernasib baik macam ibu tunggal, wanita yang kurang bernasib baik etc. Dove akan sumbangkan wang RM10,000 untuk disalurkan pada Dove Empowerement Fund  kalau berjaya kumpul 10,000 suara wanita antara korang ni ! Duit tu lah yang akan digunakan untuk bantu golongan yang kurang bernasib baik ni! So suara korang ni sangat lah penting, jadi marilah ramai2 join bergabung suara. Untuk cukupkan kuota 10,000 orang tu ! weee . Sukarelawan yang terkumpul, nanti akan sama-sama fikirkan cadangan dan bergabung tenaga macam mana nak bantu golongan wanita yang kurang bernasib baik ni. 

See, antara artist yang support this campaign . Yasmin Hani and Nana Mahzan…rambut diorang cantiknya. :D

Kalau korang nak join, senang je tak payah bayar pun nak join. Hanya perlu..

1)      Pergi ke fanpage facebook DoveHair Malaysia
2)      ‘Click’ di aplikasi Dove Rambutmu, Mahkotamu..
3)      Sambungkan ayat inspirasi “Jika Saya Bebas Dari Rambut Gugur “ dengan impian anda…(apa yang anda harapkan bila anda bebas dari masalah keguguran rambut)
4)      Pilih samada anda ingin turut serat dalam Dove Empowerment Fund.

Tu je. Senang gila kan ?! wuhuuu. Saya pun join jugak ! Sebab nak kuatkan semangat ,untuk tingkatkan keyakinan diri balik ! Barulah rasa meriah bila ramai2 …nak jadi antara 10,000 orang yang akan bantu jugak golongan wanita yang kurang bernasib baik !

Jika Saya Bebas Dari Rambut Gugur.. Saya Ingin Belai Rambut Saya Setiap Saat, Setiap Hari, Sepanjang Masa ! 
Kalau akar rambut kuat, memang akan confident lah nak belek2 rambut setiap saat sebab takkan gugur dan putus. Em for me lah kan, susah nak rasa cantik kalau takde keyakinan diri . Confidence is the key to beauty. Tapi sebab rambut gugur sampai dahi makin jendul…sebab tu lah ramai wanita yang prefer ikat rambut sebab nak sorokkan kebotakkan kepala.  

So apalagi, marilah bergabung suara bersama sama. hehe. Mari join #DoveMahkotamu!

https://www.facebook.com/DoveHairMalaysia/app_633270930031201



27 comments :

  1. makin berseri...kalah artis yg join event tu

    ReplyDelete
  2. rambur mengerbang tiada lagi..hehe

    ReplyDelete
  3. " saya pakai syampoo NIVEA FOR MEN je kak hehe =p

    ReplyDelete
  4. comelnya...Namee pun dah macam retis dah akak tgk...

    ReplyDelete
  5. kamu tu dah macam rupa artis la ni..hehe

    ReplyDelete
  6. engatkan yg kat tengah yasmin and nana tu pown artis. hekhek. nak try dove la. mmg tga cri syampu anti hair fall ny.

    ReplyDelete
  7. Baca ttg rambut gugur ni terus belai2 rambut ni hah.. haha.

    ReplyDelete
  8. Cntiklah namee, kalah retis tu.hehe

    ReplyDelete
  9. kak nameee.. tolong kira rambut saya berapa yang gugur.. hahahahah.. :p

    ReplyDelete
  10. pergghhh,,, ni mmg sesuai untk saya,, gugur dengan tahap kronik,, sobss

    ReplyDelete
  11. sy pun ada masalah yg sama..boleh try ni..

    psst! kenapa makin cantik ni? ^^

    ReplyDelete
  12. sy pon ade problem sama..uhuks..
    nk try juga lah pakai product nih..

    nnt boleh jd jelita mcam name v.(^_^).v

    ReplyDelete
  13. Hye namee...my name is Ashu. Btw, this is a good entry. Saya pon ada masalah rambut gugur. So maybe this help me a lot. Yay! (^_^) Btw, again...I like the way you wrote your previous entry. (actually typing kan) hehe....

    Be my guest....ashuohashu.blogspot.com (^_^)



    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum yanggg, insyallah nanti sheila nak join jugaa. kat rumah sheila bertaburan rambut gugur. sedihnyaaa tengok. nak jaga rambut gak. heeee. awak tetap nampak manis heee :)

    ReplyDelete
  15. mogamoga dove boleh membantu . good info . thanks ya !

    ReplyDelete
  16. namee pon dah sama cantik dengan artis :)

    ReplyDelete
  17. hye namee..tq dear share produk ni,mula2 kak lea ingat nak cuba produk yang owner dia cakap jerit2 kat tv tu (alah iklan awek tu buat parody shae tu...)kemudian tertarik pulak tengok iklan terbaru dove,ni.sejak bersalin,rambut banyak gugur.masa anak dara dulu lebat,tau.

    p/s-->namee pun comel macam artis....salam merdeka ^*

    ReplyDelete
  18. namee sangat berseri seri..mcm girl je hehehe..akak kalau pregnant..tak naik seri langsung huhu

    ReplyDelete
  19. kalau dah cantik pakai apa pun nampak cantik..:)

    ReplyDelete
  20. namee cantik la! nmpk berseri-seri. kalah artis ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...