Thursday, September 12, 2013

current update pasal diri sendiri

Hey hello.. :)


Ramai jugak yang macam "eh kau mengandung!! Bila masa? Anak sape?!" . hooihh ! Terkejut saya.. Cara tanya macam hoiihhh "anak sape??" seperti saya ini gadis liar pula yang tak tahu siapa pula bapa kepada anak saya. hoiihh. hahaa. Jangan begitu. Tapi takpe. Saya tak blame pun orang yang tanya dan terkejut dengan saya sekarang sebab dunia blog ni..people come and go. Kalau blog saya boring, mereka pergi atau too busy.Ceh "too busy" ayat penyejuk hati sendiri padahal blog sendiri memang boring dan ditinggalkan. hihih. So ni untuk orang yang dah lama tinggalkan blog saya dan tetiba tersinggah balik. heh


ceehh gambar malu malu sipu sipu. tengok tangan...tahu sangat memang tangkap gambar sendiri. kesian. haha

So inilah update tentang diri saya ini yang hina.manis ini...

1) Sudah dekat 9 bulan pun kahwin dengan jejaka pilihan keluarga.hihi. Maaf. Perkataan keluarga terpaksa dipotong sebab suami saya pilihan saya sendiri. hahaa.Saya pun tak ingat bila masa saya ter ada perasaan sayang pada dia. Tahu2 je sudah 7 tahun sama sama soulmate kerana kesungguhan dia..Terus kahwin tanpa ada majlis tunang bersama mini pelamin bersama fresh flowers .Terus nikah saja dan panggil jiran semua nak bagitau "hoihh anak tuan haji yang ketiga ni dah kahwin.!!". supaya tak de lah kejadian tiba2 pintu diketuk dan berkata "hai kami dari JAIS. 


2) Bila kahwin, soalan tipikal biasa "bila nak beranak". hoihh. Hari ni kahwin esok dah ada orang tanya.."bila nak ada anak?". Mungkin dia beranggapan bayi itu seperti kilang kek..hanya perlu dibuat acuan tepung, butter, esen vanilla dan pembuat kek yang lain. Mak saya kata butter buttercup paling sedap buat kek. eh yeke. Selepas 3 bulan menjalin cinta halal, kemudian Allah kurniakan nyawa kecil dalam rahim saya. Syukur Alhamdulillah. Doakan saya dan bayi dan suami dan seluruh keluarga saya sihat aman sejahtera ya. 


3) Kerja apa kak namee ? Saya pun tak tahu nak explain saya kerja apa. Setiap hari bangun, siapkan suami pergi kerja dan selepas itu menjalani tugas sebagai amah di rumah.So mungkin pekerjaan saya is 60% sebagai amah dan 40% sebagai pekerja.  Menggilap seluruh rumah sehingga berkilat. Lepastu mula buat kerja sebagai seorang pekerja dengan satu syarikat . Lagi keja apa lagi ehhh...hmmm. Haaa blogger. Side income sikit as a blogger tapi ni payment lambat so anggap saja sebagai wang simpanan .For me, perempuan selagi boleh cari income sendiri....cari lah. Jangan hope pada suami sangat. Berdikari dan buat masa ni kena bantu suami juga. Sebab itu saya tidak kahwin dengan anak raja. ceh. ayat cover padahal takde anak raja inginkan saya pun. haha


4) Masih belajar. Cita2 sebenar bukan lah sebagai surirumah tapi oleh sebab saya masih tamak mengejar sijil...saya sambung lagi pelajaran. Saja kumpul sijil . Masih tamakkan sijil walaupun sijil seminar score 5A UPSR dulu dah memenuhi fail sijil yang ada. T_T. tapi tak dapat 5a pun upsr. haha. Takpa, menimba ilmu amalan mulia. So i am officially masih a student lah. Suami juga menyokong. Katanya suka isteri pelajaran tinggi. K. Sebenarnya saya teringin nak jadi pilot juga tapi dia kata saya tak boleh. oh terasa hina pula. ekekeke.


5) Baru berjinak dengan dunia instagram. Kasihaannn. orang dah bertahun2 guna instagram, saya baru nak beramah mesra bersama ig. Mulanya sign up acc bila asyik nak stalk anak fynn jamal. Lepas tu ternampak atita haris..."omg santeknya"lepas tu tengok anak dia pula "omg somelnya baby dia". Lepas tu terus hari2 jadi org gila jenguk mereka2. hehe. Till then mula blaja instagram dengan semua orang. hehe .omg atita haris follow ig kita....segan. T_T . kita takut dengan orang lawa. 


6) Minat baking sebenarnya tapi jarang buat kek sebab takde oven.heh .Kalau ada oven pun mungkin akan jarang bake juga sebab apa ? Cuba teka. Sebab malas nak sepahkan dapur. ekekeke. Dapat pulak suami yang tak makan kek....oh sungguh kuciwa. Tiada adegan suap menyuap kek bersama suami tercinta.

7) Sedang mencari nama untuk baby dalam perut. Jantina juga sudah diketahui tapi tak berani nak beritahu lagi tapi masa scan memang terang terangan nampak kemaluan dia. hihihi.Baju baby girl cantik2 kan ? Tak tahan tengok. heheh.

8) Sudah tiada baju untuk dipakai kerana perut semakin besar. sudah memiliki beberapa helai baju ngandung tapi tapi tapi macam segan nak pakai lagi.heheh. 

9) Semalam baru lepas menangis tengok cite Titanic.heheh. ok update ni tak penting.sebab tu kena cancel.

10) ???

Tiada update lagi tentang diri yang manis ini. till then.

Toodles :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ads : Hijrah Timepiece


Korang pernah dengar tak tentang jam tawaf ? Saya pernah tulis pasal jam tawaf ni dulu kat sini http://nameeroslan.blogspot.com/2013/03/hobi-saya.html. One of my hobby . Jam tu bukan macam jam biasa sebab dia tik tok ikut arah pusingan tawaf ! My ustaz pernah cakap, apa apa dalam kehidupan ni cuba amalkan pusingan anti-clockwise / tawaf. Macam arah korang kacau minuman korang, Saya dan suami pun ada jam tawaf ni even dalam islam pun mmg galakkan apa apa pun mula dengan kanan.Especially my husband,memang suka sangat jam ni...antara kebaikan amalkan counterclockwise /jam tangan tik tok ke kanan ni  :

1. Sebagai pengimbang semulajadi setiap detik/saat.
2. Menjadikan fikiran lebih tenang dengan penghantaran mesej 
tenaga secara tetap dan sekata.
3. Membantu mengawal rentak jantung
4. Mengharmonikan sistem kesemua kelenjar.
5. Memenuhi falsafah hukum 7 kuasa menguasai tenaga.


Suami saya kata ada effect postive kat diri dia.Alhamdulillah kalau macam tu.Pernah saya baca satu kes,dia pakai jam tawaf Hijrah Timepiece ni....dia kata ada rasa positive time dia berenang...senang untuk imbangkan badan time berenang tu. 

So kalau sesiapa nak try boleh la cuba.Kalau ikut fav saya, saya suka design jam dari Hijrah Timepiece. Very up to date. 

https://www.facebook.com/HijraTimepiece




52 comments :

  1. hoyehhh hoyehh namee. Eka rasa baby gurl la. Hahahahaha..

    Mesti cantik punya laaa.

    Kita pun follow IG Atita Haris sebab nak tengok anak dia yang adoiyai Copi. Shomel gila Copi.

    ReplyDelete
  2. haha bestnyaa baby tu,dengan xsegan2 lagi menayangkan kemaluannya haha comelnyaa kak namee pregnant.. saya xpernah miss stalk BLOG kak namee,cuma jarang tinggalkan komennyee pun.. hikhik

    ReplyDelete
  3. rindu kat namee..lame x update..suka baca entri kat sini..bila due?perut comel je..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum sayanggggggg, wahh comelnya nampak bump tu! silalah jangan segan pakai baju mengandung. satu anugerah Ilahi yang tak ternilai tau. sheila kalau boleh nak sangat pakai baju mengandung. tapi belum sampai rezeki, simpan hasrat je. hihi. tak sabar nak tengok baby awak keluar. nanti kita jumpa yeee :)

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudahkan urusan ibu mengandung ni.

    ReplyDelete
  6. yelah...selagi boleh pakai baju biasa pakai...sampai takleh butang seluar jeans tu...barulah tergedik-gedik nak cari seluar doraemon

    ReplyDelete
  7. Anis pun tengah tgk crite titanic ni.. Nanges ;(

    ReplyDelete
  8. so comel namee. x sabar nak tunggu baby kiut keluar hehe. take care namee

    ReplyDelete
  9. hai akak namee yang omey ni...

    hmmm, mesti nak dapat baby girl kan??
    kan?? pape pun take care...

    ReplyDelete
  10. semoga dipermudahkan urusan ketika pgnnt ni :) nanti baby mesti cantik macam mama dia :) kita still wating :)

    ReplyDelete
  11. hehe.
    jap lgi mkin besar baby xleh dah pakai bju tu .
    nnti bju tu mengembang :)

    ReplyDelete
  12. tok tok tok, buka pintu, kami JAIS.. eh cik adik.. ada staock lagi tak jam tu..

    ReplyDelete
  13. wah..update yang klaka...Akak doakan baby Namee dan mummy dia sentiasa sihat sejahtera...x sabar nak tgk baby...

    ReplyDelete
  14. jangan takut dgn orang lawa, kerana anda juga lawa ^^ (well kita semua lawa in our own ways). ye ke kat insta ada gambar baby comel2? wahh ni yg nk sign up instagram ni (boleh tak, sy lg ketinggalan drp namee!! :P) dah byk kali kwn suruh bukak acc tp xbukak2 dgn alasan sibuk xterdaya nk cope blogging, twitter semua. tp kalau ada gmbr2 best utk dilihat, hm mungkin boleh dipertimbangkan nnti ;)

    ReplyDelete
  15. ade jugak org tanye gitu eh? hahaha..dah kawen mesti la mengandung..dah mengandung anak suami mesti la tak segan2 nak update merata-rata..takkan la ngandung luar nikah berbangga nak update kat belog pulak kan? haha..lawak la orang2 yg negatif ni..:P

    ReplyDelete
  16. Anak perempuan ek? ekekeke. ye lah tu.

    ReplyDelete
  17. kita bukak ig pn sebab nak stalk juna ngan opi.muahaha

    ReplyDelete
  18. comel wanita bila mgandung..sejuk jer hati nengoknya..rasa cam nak mgandung lagi,,,hehehe..

    ReplyDelete
  19. Mak oiii, berserinya kak Namee :OO cantik gila, saya pun takut dengan Kak Namee sebab cantik sangatttttttttttttt!

    ReplyDelete
  20. saya pun baru mula guna Instagram. Tak sampai sebulan pun. Tu pun sebab ikut contest. 1st time guna.. Alhamdulillah, menang. Hehe. :)

    ReplyDelete
  21. namee!!! tq sudi singgah blog titeww,, haha,, baby girl ek? moga selamat sejahtera hendaknya,, :D

    ReplyDelete
  22. x sabar nak tengok baby namee! moga namee dan baby sentiasa baik2 saja ^^

    ReplyDelete
  23. haah kann atita haris cantik sungguh...oh mcm namee kasi hint dapat anak girl je hehe

    ReplyDelete
  24. oh sweet nya entry nih..comel comel..hubby akak pun tak ske makan kek..tak sabo nak tengok baby korang..tc :)

    ReplyDelete
  25. nameeeeee..

    sama cam kita.hari2 stalk ig diorg semata2 nk tgk
    juna dgn opi.
    pastu berangan2 bestnya klu dpt anak muka cm diorg..

    perangai sgtt.hahaha

    ReplyDelete
  26. saya cuma nak cakap, awak sangat snagat cantik... :)
    Macam2 ek soalan..sabar jer k namee..:)
    bila due date..?
    semoga awk dan baby sihat...

    sorry ek sebab lama tak jalan2 singgah bace kat sini...

    ReplyDelete
  27. ishh...tak patut la tanye anak sape.
    kalau pun x tahu anak sape, at least tanya la bila kawen.

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. comel je...aihhh, terasa bila akak ckp pasai lama xjenguk...kui4..aihh, memang dah lama pun x jenguk blog akak...

    ReplyDelete
  29. kite perasan namee selalu komen dekat ig fynnjamal dgn atita haris hikhik. omey jee

    ReplyDelete
  30. sentiasa merindui blog namee n akan trus tgu entry tbaru dr namee...

    ReplyDelete
  31. Kita pun suka baking Namee. Jom joint venture kita bukak bakery nak? Kedai inshaaAllah ada orang nak invest. Wah ini serious business talk :D

    ReplyDelete
  32. hai namee sorry lama i tak datang sini. busyy :(

    take care tau. comel je perut dah besar. doakan i pulak ye :'(

    ReplyDelete
  33. Cograt !!!
    http://zasbeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. Cograt Dear
    http://zasbeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. hihi,
    baru start membaca blog ni, tahniah atas baby tu ye !.
    semoga sihat keluarga namee, oh jangan lupa singgat ke blogku,
    baru lagi.

    Selamat sejahtera dan salam !.

    anakismaet.blogspot.com

    ReplyDelete
  36. comel nye perut dah nampak bulat. :) *lama tak jenguk ;)

    ReplyDelete
  37. take care :D semoga dipermudahkan pape urusan :D

    ReplyDelete
  38. RS SERONOK DPT KENAL NAMEE DGN LEBIH DEKAT..:)
    TAK SABAR NAK TGGU BABY KUAR,CONFEM COMEL MCM ISHAM..HIHI

    ReplyDelete
  39. salam namee..lamanya akak x singgah sini...tau2 dah preggy...alhamdulillah..im happy for u dear..

    ReplyDelete
  40. namee pregnant sgt naik seri..akak dlu sememeh jer hahaha..bb girl ehhhh? jadi besan jom hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...