Wednesday, September 18, 2013

Kena Beli Ni .

Hey hello :)




Tengok ni, seriously sangat stress tengok pemandangan indah begini. haha. Sejak pindah hari tu, tak pasang2 lagi water filter. Pastu bila dah biasa beli air yang masuk coins 20sen 20sen tu, jadi terlupa plak pasal water filter. Tapi dua hari sekali mesti botol beratur dah sebab masak, buat air semua guna air bersih. Tak guna air paip. Air minuman kucing pun pakai air 20sen 20sen ni. hahaa. Isham lah rajin gi beli tapi kesian jugak kat dia. hehe. Tapi tu je kerja dia pun kat rumah..isi air botol. hehee.

Tapi bila dah kerap sgt kena isi air rasa susah pulak. Tetiba rasa sengsara hidup. hahaa . T_T.

Bila haritu list down barang2 baby yang nak beli....pastu bila tulis pasal botol susu dia semua eh baru teringat ! blink ! Kan leceh kalau time baby nak minum air masak ke, air habis. sobs. Breastfeeding ? Kalau lah ada button air masak lah kan selain susu. heh.  Kalau hidup berdua bujang trang tang tang macam kitorang ni takpela. "eh dahaga lah"..."eh tapi air dah habis" ....terus "jom keluar" ! haha. Kalau baby, kalau nak sesuatu tu time tu dia nak jugak ! mihmih.

So macam tengah survey nak pasang water filter ni atau nama  canggih sikit water purifier. Salah satu choice is Coway ni...sebab ramai kata Coway ni baguihhh ! Takyah risau minum air karat ke apa. Rambut inai karat2 sikit takpe...minum air karat jangan hokay. K tak kelakar hehe. 

Ni idaman hati den .... gulp....


for both ada 20% discount ! gulpp.. indoor and Apolo (outdoor filter ). kalau amik dua dua ??? untung sebab dapat 20% each. 

yang ni tengah ada less 10% pulak tu. gulp.


ish yang ni lagi lah stylo ! T_T . bukan mak nya je yang suka...entah2 baby pun sampai tahu amik air sendiri. ekekke. Dan dan tahu jalan terus. hehehee.

Kalau korang jadi saya, korang pilih yang mana ? So far saya dengar brand ni sangat bagus. Boleh bayar installment pulak tu ! hihih. Tapi rasa macam berkenan yang ketiga and keempat tu . T_T. Ada tak sesiapa antara korang yang dah ada ? Sangat penting air bersih ni, sebab baru lah hidup aman harmoni tiada cirit birit. heh. Yang penting ada air sejuk terus and air panas. Senang nya lah kerja mak mak orang ni lepas ni. Takyah nak jerang air, nak isi air sampai penuh and letak dalam peti ais yang kita tak tahu pun tahap kebersihan air tu. T_T 

Saya dah la selalu sakit perut. Perut jenis sensitive sikit. Kalau perut baby lagi lah kan. T_T .

K, tengah fikir2 lagi nak yang mana. Kalau korang pun rasa macam nak beli, boleh contact...... whatsapp/wechat - 0166879313 lyana

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ads
Sesiapa minat baju and seluar stylo macam ni boleh ke ...




56 comments :

  1. ZAMAN SEKARANG MCM2 WATER FILTER ADA..MASA AKAK BARU PINDAH RUMAH BARU..MACAM2 COMPANY DATANG DUK OFFER PRODUCT DIORANG...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya takde orang pun datang nak promote product. hehe. tu la..macam2...satu tu nama dia al-jabbar ke apa kan ?

      Delete
    2. Hi Suria, Elken Bio Pure K-Series or Elken RO Water is effectively removes virtually all types of contaminations, after drinking the water from Bio Pure R. O. System for 5 months, my heath has improved. For detail visit:
      http://kidbuxblog.com/wondered-what-actually-elken-bio-pure-is/

      Delete
  2. Rumah kite pakai jerang air atas dapur gas ye Kak Namee. hehehe =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceeeceee...orang rajin mmg mcm tu. hehe.kalau malas mcm namee ni....sobss...hehe

      Delete
  3. No.1&4 tu mcm sama je cuma kecik ngan besar je kan? Tp yg last tu memang stylo hbs la. Air dua posen tu air RO kan? Tak elok amalkn minum slalu better air mineral. Ni bukan kenit ckp tp doktor cakap hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenit..betul2.. husband sy google dlm internet...air RO tak elok. sbb tu kami nk beli penapis air. pastu skang beli air 20sen pun bukan yg RO punya...yg hidrogen ke apa tak pasti tapi dah stop RO sbb tak elok kan. txs for sharing sweetyy :)

      Delete
    2. as salam..maaf mengganggu akak blogger...sy health planner Coway...berkenaan air RO tu x elok,da percanggahan disitu..cuba ditanyakan,air RO ke,atau air sistem RO yg x elok?

      utk pngetahuan akak blogger,Coway menggunakan sistem RO,bukan fully RO..

      perkara ni banyak careless mistake drpd Health Planner macam Zul ni menerangkan tentang proses penapisan produk Coway..kebanyakan Health Planner akan cakap,Coway adalah RO wter..itu SILAP ..

      Coway adalah System RO water...kami masih ada mineral di dalam kandungan air yang kita minum...air kita bukanlah plain water..

      ingin mengetahui tentang cara penapisan produk coway,boleh menghubungi ZUL Bikers Coway (019 451 3720) dan boleh layari website Zul,

      www.my-coway.com

      trimas Kak Blogger,

      senyum selalu...

      Delete
  4. Salam Namee :)

    Kita ada yg atas, first sekali tu. Memang sgt puas hati, dan airnya mmg bersih sgt. Bila minum air lain, rasa beza dgn air coway ni walaupun hanya plain water. Paling senang sebab ada air panas, air masak biasa, dgn air sejuk. Kalau org dtg pun senang sgt, sbb bekalan air sentiasa ada.

    Since family kita pakai, makcik makcik dgn kawan kawan mama yg dtg rumah pun dah ada 4-5 org yg dah pakai. Semua suka dgn kualiti air dan memudahkan kita as customer. Lagi best sbb sevice FOC every month or every 2 months tak silap. Jadi, air bersih, service pun tiptop :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aqilahh !! terima kasih sbb kongsi !! mungkin akan amik yg first tu jugak sbb mudah kan ! plus rasa mcm senang sikit nk buat air ke apa. lgpun beli2 air kt luar tu kita tak tahu sejauh mana kebersihan dia ! thanks aqilah. :)

      Delete
  5. mak angkat mai guna yg gmbr last skali tu kak namee..mmg sgt praktikal n memudahkan..budak2 nk amik air pn senang...xda tumpah2 sbb ada tapis dye..nk amik air panas pn ada kne tekan yg len plak..so xperlu risau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca review awak ni rse mcm tak sabar plak nk beli jugak !! hehe. yg paling penting dalam sistem badan is air bersih kan !

      Delete
  6. mmg styloooo la namee...hrga ok tak hehehe..wah kucing pn minum air tapis..dasyattt ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. isham tu anggap kucing tu mcm manusia. kena minum air bersih bagai.hehe.

      Delete
  7. hihi... takde pengalaman lagi beli, but u can ask the tauke laaa. hikhik.. ataupun survey dulu di internet kelebihan2 dia, then akak boleh pilih mana yang paling berguna untuk akak :)
    ehemm, baby bump da nmpak ke kak??? :) take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiqa...baby bump ada dah ni ! hehe. baju smua ketat dah. hehe

      Delete
  8. yang last tu cantik r.. msti best kn... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua cantik kan ! smpai taktau nk cuba yg manaa satu hihi.

      Delete
  9. kalu jenama coway memang terbaik. ada services repair filter tu.


    Entri Baru Update : Putihnya Cafe Sukan Cakna

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kalau rosak ke apa...diorang dtg repair for free kan. tu yg rasa coway ni byk kelebihan.

      Delete
  10. Namee,

    Kalau kite, abah yang selalu pi beli air 20sen 20sen tu..
    Kesian sebab nak mengangkut berat2.. Sama macam namee, da terbiasa msk minum dgn air tu.. Ibu pun skrg tengah survey water filter.. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. leceh kan ! sbb air yg kita isi isi tu cepat habis. 10 botol dalam 2 hari dah habis.sbb tu rse lg mudah ada water filter...kan kan.

      Delete
  11. Salam Preggy mom! hehe
    Namy, kalo kite, kite lg prefer yg ke3. hehe... sbb kat umah pakai yg ke3 tu. bestt.. pasal ada 2 fungsi. sejuk and panas. kecik molek pulak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg kecik lg senang nak simpan kan sbb jumat space. isham pun suggest number 3 tu. sbb dapur kita kecik je...elok something yg small kan. :)

      Delete
  12. hahahah cheida selalu g umah mak cik isi air bnyak2 dalam tong...
    kt kilang pon diorg pasang coway..
    bersih air dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. air bersih. kalau minum pun rasa segarr!

      Delete
  13. Salam. Hai kak namee.. just nak inform je lah, setakat ni coway wat promotion beli 1 barang 10% diskaun. kalau beli 2 atau lebih, setiap 1 dapat 20%. beli lah kak.. bagus untuk kesihatan barang coway ni.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. fikir2 jugak ni untuk jangka masa panjang. sbb nnti nk ada baby...mesti busy. takde time nak tuang air la apa lah. T_T

      Delete
    2. betul betul! setuju sangat. tu main reason saya pasangkan water purifier coway kat rumah. senang, jimat masa. takyah jerang nak buat susu baby lagi..

      Delete
  14. the first one tu kita pakai. memang best. siap sensor tu!!! :) feeling rumah thn 2020

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke naniee!!! seronoknya. membuak2 nk beliii.hehe

      Delete
  15. yg ke-3 tu menarik..hihihihi
    time keje part time kt restoran Asam pedas..dorg guna coway yg ke-3 tu..
    senang je nak buat air panas or air sejuk..
    suka sngt...<3

    ReplyDelete
  16. salam namee.

    sy da pernah ada coway yg petite tu. mmg best sbb nak sejuk, panas, suam semua tekan kt situ. air pun komfem bersih.

    yg pnting tak pyh susah2 nk tukar filter bagai sbb nnti ada coway lady or gent yg akan dtg umah selang sebulan or tiga bulan utk tukar filter n cuci sekali.

    sy apply instalment plan, mcm leasing or sewa. guna smpai 2 tahun. lps 2 tahun nk pulang blk pun blh, nk smbung byr pun blh. rasanya lps 5 tahun instalment, br filter/dispenser tu trus jd hak milik kita.

    tp kalau ada budget baik beli trus cash. lg murah kot. hee. hope it helps. :)

    ReplyDelete
  17. belilah..bagus tu...esok2 dah ada baby senang. eh ada baby yg kena mandi air masak tau. mandi air mentah selsema/batuk. sbb masa mandi dia isap jari yg basah tu

    ReplyDelete
  18. emm beli lah yg last skali tuh.nnt baby cepat sket boleh jalan..kihkihkih

    ReplyDelete
  19. TAK MAMPU BELI BRAND COWAY..MAHAIII..:)

    KAK BUI PAKAI WATER FILTER BRAND TECHNO WATER JER

    ReplyDelete
  20. i pakai yang Coway yang 1st gambar tu, monthly RM110, ada hot, warm and cold water. nanti senang nak buat susu baby. recommended pakai yang tu..

    ReplyDelete
  21. hai kak namee :) umah saya pakai yang ke3 tuu . . yg ade pink and blue ;) . . produk nih sgt bagus kot . . no regrets for sure ! and service dia mmg bagus . . tiap2 bulan dtg umah . . prihatin sgt2 . .

    ReplyDelete
  22. Akak suka yg no 3 tu. Coway kualitinya bagus.

    ReplyDelete
  23. nnt klu breastfeed xyah ade yg ni pn xpe.i xcmpur pn air msk sbb susu ibu dh lngkap smuanya.btw style gila lah yg gmba ke empat tu.hrga pon msti 'style' kn?hihi

    ReplyDelete
  24. salam...
    sokong...penapis air mesti ada tiap2 rumah....air bersih tu penting sgt...especially yg ada baby :)

    ReplyDelete
  25. dekat hostel sy ad yang no 3 tuh . not bad tapi saya jenis tekak sensitif . so taley minum gak air macam tuh . so far gne rx-water . alhamdulillah filter die paling terbaik stkt nie^^

    ReplyDelete
  26. nameeee.....congrats dah pregnant! awak laa yg ajar saya pasang nuffnang dulu hehe. kita selalu baca post kat blog awak. tapi tak komen ape2 pun tak sempat.kita pun dah lama tak update blog.baru nak update balik lepas habis belajar ni.btw rumah abg kita pasang coway jugak. air coway ni bersih n tak ngantuk tau rasa segar sangat bila minum. kira memang betul2 bersih laa.hehe

    ReplyDelete
  27. Dekat rumah anis ada yg mcm no 4 tu, memang adik anis yg umur 2 tahun dah reti minum air sendiri.. Err, bagi anis kalau rumah namee macam banyak space, yg no 4 tu ok tapi kalau nak jimat ruang maybe no 1,2 atau 3 :)

    ReplyDelete
  28. kt opis sy, guna coway yg first tu. best la jugak. bila nk minum tekan satu kali button hot, warm atau cold tu je. satu kali tekan, estimate utk 1 mug. takyah nak tnggu tepi, takut air tu melimpah ke apa. dia auto bhnti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. auto ?seriouss !! waaa ni yg nak beli cepat2 ni. sbb hubby sy kalau tuang air suka limpah2... T_T hehe

      Delete
  29. Try guna jenama Elken..
    jenama ni pun ok..
    dah test air dia bersih sangat..

    ReplyDelete
  30. kalau muja la,, kalau ada bajet,, beli je semua but of course kalau kena pilih, i will choose yang ada air panas dengan air masak tu,, the most important one :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. air sejuk dan panas! senang kan. tu lah tgh nk buat final decision !

      Delete
  31. hai namee :)

    saya memang suggest benda alah nie sebab kat rumah pun saya guna nie. tapi yang first tuh. memang senang. rasa dahaga pegi tekan je. nak buat air x payah masak2 lagi dah. and yang penting dia sentiasa tukar air baru, buang air kotor so memang selamat lah kan. sesuai lah utk awak yang sensitif. x rugi kalau beli. nak buat susu baby nanti cepat je. baby pun happy. eh. hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u. akan beli juga untuk keharmonian keluarga. hehe . plus rimas tgk botol2 kosong beratur kt dapur .kalau ada benda ni makin rajin lah buat air agaknya. hewhew. thank u for sharing. :)

      Delete
    2. haha. betul tuh. and benda nie pun auto benti bila kita tadah air so air memang xkan melimpah lah. ada lock button utk safety lagi. memang bagus lah. menyenangkan kerja awak sebagai seorg suri rumah. :D

      Delete
  32. Sila hubungi saya untuk info lanjut atau sewa/beli penapis air Coway.

    Fikri
    019-4500450
    Coway Neo Pro Health Planner

    https://www.facebook.com/fikricoway

    ReplyDelete
  33. Water filter memang penting. Kalau ada yg berminat untuk akali water filter boleh pm saya olie 0126770032.

    Saya blondal distributer.ada sijil halal dan lain2. After sales service dan alat ganti melebihi 10 rahun insyallah. 😊

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...