Tuesday, September 24, 2013

Serum Sebelum Tidur

Assalamualaikum...hey hello :)


Saya pernah rasa jadi orang yang betapa banyak jerawat. Saya memang betapa banyak gila jerawat dulu. siapa yang pernah study sama2 dengan saya zaman sekolah and degree pun mesti tahu. boleh tanya kat kawan2 saya zaman degree dulu, betapa banyak jerawat saya. Haaa, asyik ulang perkataan betapa je. haha. Sebab memang "betapa" banyaknya jerawat saya ! Sedih. Tapi bila makin besar, dah pandai. Dah pandai tanya pakar kecantikan and dah pandai guna internet google macam mana nak avoid jerawat dari tumbuh.

Salah satu tips yang saya rasa paling berguna dalam membunuh, menikam, menghapuskan, all words that similiar to demolish my jerawat adalah serum ! Yes ! Ni kisah benar dari saya sendiri. dulu, tiap kali bangun tidur....mesti berketul jerawat baru tumbuh ! tak tahu kenapa padahal saya memang cuci muka , displin jaga muka sebelum tidur ! Benci nk tgk jerawat bila bangun pagi. True story.

then bila saya consult kat pakar kecantikan, dia suggest tiap malam guna serum. so bila saya dah pandai jaga muka...saya tinggalkan pakar kecantikan tu. kehkeh. saya gunakan guideline yang saya dah belajar kat tempat kecantikan tu .mihmih. Antara ilmu utama saya...."sebelum tidur apply serum ya. dalam serum ni ada vitamin C. Dia akan bantu repair kulit you "

SERUM!!

any kind of serum yang contain vitamin C, collagen, anti-oksida , and vitamin lain yang elok untuk kulit. Ni salah satu serum yang saya dah cuba dan elok dan bila bangun tidur takde ketulan jerawat yang tumbuh.
Serum Biowhite Collagen by Panacea Beauty.

saya suka serum ni sebab dia diperbuat dari bahan semulajadi. Even masa saya terdesak, saya letak je madu kat muka macam tips orang zaman2 dulu tapi melekit sikit lah letak real madu tu. hehee. Sekarang dah wujud serum macam ni, sapu serum ni je. Serum ni memang totally bahan semulajadi sebab tu saya yakin nak guna. Serum ni pun boleh makan sebab ye la...dah nama bahan2 asli. Takde bahan kimia ! Tekstur macam air je and tak melekit.


So far kulit saya memang tak tumbuh jerawat kalau nak compare dari dulu. Just make sure kulit muka bersih and sapu vitamin macam serum kat kulit sebelum tidur. ! Liang pori kat pipi pun makin mengecil. takyah pening kepala nak guna banyak product.

See kat rumah pun boleh gedik2 tangkap gambar tanpa perlu secalit makeup.

Yang paling best sebab serum ni include semua benda termasuklah collagen yang  bantu untuk elak kulit kita cepat kendur. Ramuan semulajadi serum ni.... air suling, madu, ekstrak lidah buaya, rumpai laut, marin kolagen , sarang burung walit dan pati oren. Saya makan serum ni. hahaa. Campur dengan air minuman pun boleh. 

Itu lah salah satu tips saya macam mana saya buang jerawat besar2 dari hidup saya. SERUM nama kawan baik saya. Bangun tidur sekarang, happy je nak gosok gigi tengok cermin sebab tengok kulit muka takde jerawat. Hanya tinggal pori and blackhead. Kalau dulu....takyah cakap lah....sedih sebab rasa muka semak sangat. 

Jangan lupa serum anda !! Kalau nak cuba serum yang saya tengah guna ni, boleh terus ke https://www.facebook.com/PanaceaBeautyOfficial atau contact hotline diorang: 013-4449531 / 019-7300105.

Boleh temui Panacea Beauty ni kat Halal Fest Malaysia di Malaysian International Exhibition & Convention Centre (MIECC) pada 2 Oct 2013- 6 Oct 2013 ni ! Boleh menang hadiah kat booth diorang ! Hoh....see you ! Ingat, malam ni sebelum tidur jangan lupa sapu serum ! hehe




Toodles :)




54 comments :

  1. Replies
    1. hehe. terima kasih.muka kita pucat je slalu. :)

      Delete
  2. Assalamualaikum yangg, bestnya serum! pernah dengar produk ni... walawehhhh, suka tengok muka awak namee. nampak natural beauty yang diidamkan semua wanita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. serum mmg bgs sheila.sebab dia macam air je.
      :)

      Delete
  3. naik jerawat waktu preggy mungkin pembawakan budak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hormon kan ! :) dkna pun ngandunggg kann...hehe. tahniah :)

      Delete
  4. namee x makeup pon mmg lawa lahhhhh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. pucat lesi saya selalu :) nampak pale sgt. sobs.

      Delete
  5. awak kalau tidak make up pun memang natural cantik...P/S: comel gambar awak dengan baby bump..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. baby bump dah timbul dah. ni pun mula skt pinggang sikit. hehe

      Delete
  6. thanks share kak namee..kak namee, jom berpantun..bleh mng hadiah.. mna tau rezeki baby..hehe jom!

    http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/09/segmen-komen-berpantun-by-shakira.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok shakira ! terima kasih jemput kita. insyaAllah kita join. :)

      Delete
  7. berapa harga serum nie Namee?? hee~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. rm95..tapi tahan berbulan.. :) bazlin nk cuba ke ?

      Delete
  8. walau takde masalah jerawat tapi teringin jugak nak cuba.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. selain avoid jerawat....dia bg vitamin kat kulit . :)

      Delete
  9. yeayyy meng bagus serum nie..jom pakat ramai-ramai beli..


    p/s : saya ada jual :)

    ReplyDelete
  10. kak namee...nk tye..name msh guna yanko ker...so sblm tido sapu nite kirm ngn serum heh.??thanks for sharing kak namee...akak canteqq sgttt.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. serum ni mcm air. kita apply serum dulu pastu sapu cream malam yanko tu :)

      Delete
  11. peyuttt kak namee dh besoo...yeayy....baby kak namee msti comel mcm akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudahan. hehe. doakan baby kita sihat ye .amin :)

      Delete
  12. Ohhh macam ni ke namee. Nak try lahh !!! Mcm mna nk cegah kulit berminyak. Sedih jer kerja kulit minyak. Now ttba ada pimples. Sedih la namee. Low self esteem bila nk jumpa patient. Sy bkn jnis suka pakai bedak ke apa. Makeup pn takap pakai lipstick jer. Now tgh cuba bedak tanaka. Ada kurang sikit. Hmm.. any suggestions ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatin...awak sama macam saya dulu.dulu sy punya skin pun teruk sgt minyak. nampak berkilat je. Pastu sy cuci muka mcm biasa tapi bila time tidur...saya apply night cream kat area yg tak berminyak je. area yg berminyak tu sy letak serum je. pastu minum air banyak2. :) cubalah.

      Delete
    2. Namee. Saya amik vit c pahang pharma tu ♡ ada la sikit perubahan. And yes sy amalkan minum air yg byk. Kurgkn mkanan berminyak. Kurg byk da. Yg ada pn mcm pimples yg mcm ruam tu dgn tona x sekata. Huu..

      Delete
  13. Ohhh macam ni ke namee. Nak try lahh !!! Mcm mna nk cegah kulit berminyak. Sedih jer kerja kulit minyak. Now ttba ada pimples. Sedih la namee. Low self esteem bila nk jumpa patient. Sy bkn jnis suka pakai bedak ke apa. Makeup pn takap pakai lipstick jer. Now tgh cuba bedak tanaka. Ada kurang sikit. Hmm.. any suggestions ?

    ReplyDelete
  14. makin bertambah seri la mak yong gojes sorang ni hehehe..tu yg buat isham syg berganda ganda tu namee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. asyik kena ejek buncit je.hehe. pastu asyik kena buli je.hehe

      Delete
  15. hai namee..nak cubalah panacea ni, kebetulan serum kita dah nak abes, tengkiu rekemen

    ReplyDelete
  16. yessss sis. so far kalau selalu amalkan sebelum tidur insyaAllah menjadi..
    saya pun ade amalkan :)

    ReplyDelete
  17. price brp nih???cm besh je guna serum ni

    ReplyDelete
  18. salam..da berapa lame namee pki serum ni??tq

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Klu preggy blh guna x serum ni namee? U still guna nite cream yg ravishing 2 x? Yg byzahrah 2? Klu guna nite krim 2 n serum skali blh ke?

    ReplyDelete
  21. Salam..kak namee..besh kn pkai serum tu?fiza pn ada jual gk..jd agen dr panacea..serum ni dpt respon yg positif sgt2 dr pngguna2..mmg brkesan!!=)

    ReplyDelete
  22. Zai baru pakai serum jgk tp bkn jenama ni la, olay. So far ok la..rase kulit muke moist dn kurg berminyak

    ReplyDelete
  23. salam kak namee...

    akak cantik sgt..natural je nmpk...
    muka sy nk berlubang2. da mcm ap je.. semua ni kesan msa skola rjen picit jerawat..now da mnyesal sbb muka berlubang2...
    klu pakai serum tu ok x??

    ReplyDelete
  24. hi kak namee...akak cantik...

    kulit muka saya berlubang2....nk mntak pndgn akak....
    dlu zmn skola rjen sgn picit jerawat n now da berlubang2....
    ok x klu sy try serum ni???

    ReplyDelete
  25. Best sgt2 pakai..... kulit lembut je kurang berminyak dr selalu..... kly nak sy pon de jual... rugi x pakai.....nk apply kt muka pon x takut sbb bhn semulajadi.... klu nak sy dealer jb... rm95 freepostage.. sms or whatsapp 0176219667 syima...

    ReplyDelete
  26. Mmg best sgt.... kulit jd lembut je....yakin sgt guna sbb dr bahan semulajadi siap bleh minum sekali yg paling best muka dh kurang berminyak... skrg sy dh jd dealer klu nak bli leh.sms or whatsapp 0176219667...syima..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...