Wednesday, October 30, 2013

29 Saat Je....Tapi Saya Mengandung. Boleh Ke ?

Hai !


Manusia memang macam ni. Bila benda susah, manusia malas. Bila benda mudah, baru nak rajin. Kan ? hahaa. Ingat tak pesan saya “Kalau makeup jangan lupa cuci makeup bersih2 . nanti muka tumbuh2 biji menggerutu sebab makeup tersumbat dalam liang pori !” Haaa panjang tak pesanan saya. Hewheww. Sebenarnya nak jaga  kulit muka ni senang je, kena maintain kulit bersih sebab tu petua2 orang tua pesan kata jangan saja2 sentuh muka dengan jari atau tangan. Debu2 kotor di tangan kita tu mudah masuk dalam lubang pori ! 

Saya paling benci kalau muka tumbuh jerawat, sebab saya pernah lalui zaman muka penuh jerawat ! Sangat tak seronok sebab rasa macam banyak biji2. T_T. Jadi sejak itu, saya insaf. Hewww . So kesimpulannya kena jadi rajin. Kalau malas sangat pun, sila pilih produk mudah yang akan naikkan semangat rajin ! hewhewww.

Produk mudah yang naikkan semangat rajin, ada ke ? hoiihh. Contoh macam produk PIXY ni la ! Mana2 pun senang nak cuci cela kat muka. 5 minit je ! 


Great news untuk korang, buat masa sekarang ni PIXY ada buat dance contest. Dancing steps dia senang je, padan la dengan concept PIXY ni yang senang dan sepantas kilat untuk cuci cela2 makeup tu. Hewhew. Senang sangat lah contest nya, pastu hadiah lumayan. T_T 


Hadiah-hadiah bernilai RM10,000 dari PIXY + HABIB JEWELS okay . nakkkk ! T_T

Cara nak join…..hmmphhh…senang sangat. Mihmih

1)      Tonton iklan TV siri pembersih mekap PIXY, boleh tengok kat sini http://www.pixy.com.my/onestep/ . gerak tari cute yang senang ! hehe

2)      Muat turun lagu PIXY ‘One-Step’ yang cute tu !

3)      Upload video korang !

Simple ! Dah habis..lepas tu tunggu je untuk menang hadiah RM10,000 tu. Boleh terus pergi web PIXY yang cute ni http://www.pixy.com.my/onestep/


Saya nak join sebab contest dia senang. Menari 29 saat je pun tapi..perut saya dah besar...camane?? hahaaa. Korang join  lah bagi pihak kita. ekekke . Steps untuk menari tu pun simple sangat...gaya2 cuci muka je...29 saat ! Then dah tunggu je la nama korang menang ! RM10,000 pulak tu nilai hadiah. T_T . mahuuuuu.

Toodles. Jangan lupa cuci makeup ! ekekkeke




20 comments :

  1. mesti comel mummy to be menari2. kekekeke.... :P

    ReplyDelete
  2. akak pulak semua dah besar.. hahaha..

    ReplyDelete
  3. Terus teringat dekat iklan yg dalam tv.. mulakan separuh sekalii, mulakan penuh sekali, lepas itu kita bilasss, hahahahaha...

    ReplyDelete
  4. Hihihi... takut pula kalo Namee menari, terberanak pule.. ekekeke

    ReplyDelete
  5. Akak berat nk menari..nanti nampak pelik...huhuhu....if namee yg menari takut baby pun menari sama dan rasa pelik...apa mami aku buat ni...huhuhu

    ReplyDelete
  6. namee seriusly terpikat dgn entry pixy you..terus grab dekat watson last week..mmg wangi + bersih make up muka..nt nak up entry about pixy too..

    pssttt: teringin join contest pixy juga BUt perut sedang membesar same like you..hehe (lupakan aje..^_^)

    ReplyDelete
  7. sebab baca entry namee, sy kecoh kan kat office pasal pixy cuci make up ni hahahaha

    ReplyDelete
  8. alamak,,, malu laa,, kih3

    mujadafewa.my

    ReplyDelete
  9. menari memang satu aktiviti yang menarik, tapi kenit tk terfikir plak nak menari time pregnant dulu hahaha. Takut kita pusing2 kang baby dalam perut pulak yang fenin-fenin lalat muahahaha.

    Anyway, congratesto namee for being the blogger of the month for this beautiful November Rain hehehe. Chaiyok! (^_^)

    ReplyDelete
  10. mcm best je pixy ni..kena try nih..

    ReplyDelete
  11. akak menari nnt bby pun menari dlm perut =)

    ReplyDelete
  12. jangan nanti terkeluar baby tu haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...