Thursday, October 17, 2013

Wedding Saya Hari tu !

Hi :D

Rasa macam kejap nya masa berlalu, dah nak dekat setahun pun saya dah kahwin. T_T . Masa lepas wedding tu,biasalah macam banyak benda yang tak puas hati. ekekkeke. Tetiba rasa macam baju nyesal tak pakai yang penuh lace sebab tempah pun last minute. Pelamin pun last minute. Banyak benda last minute pun. Sebab decide nak kahwin pun last minute. bahahaaa. entah, saya sebenarnya tak cadang pun kahwin haritu pastu bila pa saya cakap "bila nak kahwin,lama sangat dah korang ni. baik kahwin sebelum ma tarik balik approval" hohhh..terus la cakap kat Isham..."bila kita nak kahwin yeahhh?". Sebab tu gak la takde saat2 melamar melutut yang romantis. bahaaahaa.. tapi kalau banyak time pun rasanya Isham takkan buat kot melamar2 tu. T_T sobs sobss.nangesss. 

So bila kahwin last minute nak cepat2 sangat ni...semua benda jadi macam kurang well planned lah. Vendors pon main pick je.So kesimpulannya korang kalau nak kahwin, plan lah elok2. Ni antara vendors time saya kahwin haritu. Salah satu vendor yang banyak membantu n kurangkan stress saya. heheh . So kot sikit sebanyak boleh bantu korang pilih vendor wedding korang....nahhhh.

Hantaran saya haritu, saya tempah kat HollaRacik. Ni gubahan hantaran saya...


HollaRacik ni senang, diorang tanya korang nak macam mana, lepas tu dia buat je. Tentang warna n gubahan takyah risau pun sebab diorang creative sangat. Tau2 je dah siap korang lompat2 happy je. bahahaa. Memang lega gila tempah kat HollaRacik ni. Nak2 time saya haritu masa dah suntuk sgt dah, nasib baik crew HollaRacik ni helpful sangat ! Design sekarang lagi lagi lah macam2....T_T ....

Ni gubahan hantaran yang HollaRacik buat...
Semua fresh flowers tau. 

HollaRacik pun ada buat bunga tangan gak.Kan pengantin perempuan kena pegang bunga kan...haahaa. nampak sweet je. rindunya nak kahwin. tetiba. 



Kita paling suka yang ni ! yang pengantin perempuan ni tengah pegang...by HollaRacik gak.

Other than that, HollaRacik ada buat pelamin jugak. haisshh. tak boleh tahan lah nak tulis post ni sebab rasa macam nak kahwin lg sekali. hahaa. Tapi Isham mesti taknak punya. dia kata dia malu. tak suka sanding2, dia nak nikah je sebenarnya. Saya pun nak nikah je tapi bila family masuk campur..maka kena la sanding gak just nak bagitau ini pengantin nyaaa. Ikut cakap mak bapak perkahwinan berkat. mihmih


ni pelamin yang HollaRacik buat. Skang trend pelamin banyak guna tirai. Seriously lawa !! 

Skang trend pelamin, baju kahwin, makeup semua dah makin ke arah minimalist kan ? Macam baju kahwin pun dah macam baju pergi beraya je. simple. Haritu baju nikah saya pun simple sangat. tapi skang rasa macam dah tak muat je. hahaa. Demok dah. HollaRacik ni concept dia minimalist. Hasil kerja dia memang puas hati.


HollaRacik ada featured dalam majalah Inspirasi Perkahwinan. Korang kalau berminat nak guna khidmat HollaRacik ni , diorang ada buat package, pastu jangan lupa potong kupon ni....dapat RM50 off.

Kalau berminat dengan pembuat hantaran saya ni, boleh usha2 kat facebook dia..
https://www.facebook.com/RacikNikah?fref=ts   atau instagram http://instagram.com/hollaracik

Toodles :)



Oh pastu lagi satu , makeup saya pulak Charms : Makeup by Anna yang mekap kan. Dia makeup artist...nah. hope dapat la bantu korang yang tengah mencari2 ....nahhh. Apa yang saya guna time wedding saya semua yang baik dan senang nak kerjasama. Takde masalah n puas hati !




29 comments :

  1. cantik! cantik! cantik! A'ah la namee...bila dah lama kawen ni tetiba rasa maca nak kawen balik kan hahaha. Maksud kenit, teringin nak duk atas pelamin balik, photoshoot sana photoshoot sini, berinai lagi blablabla...rindu saat cenggitu :D

    ReplyDelete
  2. Ooooh! Nanti bila nak kahwin, boleh suruh bakal bini saya baca entri nie.. hehehehe...

    ReplyDelete
  3. Suka kalau guna fresh flower, nampak sangat cantik! :D

    ReplyDelete
  4. ha memang tengah cari MUA yang boleh make up secantik Namee ni. hehe. nampak puas hati dengan hasil dari Hollaracik ni. thanks kongsi :)

    ReplyDelete
  5. EKa pun amik pelamin tirai. hehehehehe. nampak simple dan elegan gitu.

    ReplyDelete
  6. cantik sangattttt...tapi lama lagi nak kawin...kihkih ;)

    ReplyDelete
  7. Esok dah nak kawen..semua plan last minute..harap puas ati kemudian hari..hahahhaha

    ReplyDelete
  8. rasa nak amik gbr atas pelaminan ngan pahlawan2 kenit akak aci tak hahahaha

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum yanggg... wallah. walaupun last minute, tetap cantik kan.. heee cantik sangat namee ni. geram tengok :)

    ReplyDelete
  10. Cantikkk fresh flower lagi. Hehe. Bile laa nak kawin ni. Huhu

    ReplyDelete
  11. comelnya kak namee! sweet giteww.. HAHA

    ReplyDelete
  12. KAK BUI LAGILAH RS NAK KAWEN BALIK SBB DH 13 TAHUN PUN..HAHA..

    ReplyDelete
  13. Boleh lah nak survey2....
    Haha, calon pun takde lagi.

    ReplyDelete
  14. cantiknya gubanhan bunga HollaRacik tu namee :)

    ReplyDelete
  15. haissyyy... buat saya tak sabar nak kawinnnn

    ReplyDelete
  16. namee! lawa sangat tahu ...simple but nice segala gubahan hantaran dan bunga tangan tu :D

    ReplyDelete
  17. Tgk balik gmbr kenangan tetiba nak naik balik atas pelamin tapi cer bayangkan sambil riba dak Nuha.. hahaha..

    ReplyDelete
  18. memang segala2nya cantik masa wedding Namee aritu...

    ReplyDelete
  19. Kak namee cntik! Hee..cntik la pelamin tu..g pn style skrg nmpk simple tp cntik

    ReplyDelete
  20. Planning nak guna fresh flower jugak nanti,
    impak dia memang impak maksima hehe.. cantek sgt hantaran namee :)

    ReplyDelete
  21. zaman akak dlu bunga pelsu hahaha..tp start adik kawin mmg guna fresh flower..rasa nak kawin lg skli..tukar tukar hantaran balik hahahaha...cantik betul org skrg kawen..

    eh tapi ai belum kertu lg kahkahkah..tp apsal zamanku guna bunga pelsu ni grrr..ooo tak de bajet ahaks :P

    ReplyDelete
  22. Nak gak kahwin lagi sekali.. tapi calon xde he..23x <- boleh tak buat ayat macam nie.

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  23. semuanya cantik namee.. kaler tema hantaran tu sama dgn kite ler.. pink & dark purple..

    ReplyDelete
  24. Minimalist pon dah cantik gilos. Biasela org pompuan, kalau pon x kawen lg msti skali skala nak gak usha2 bju pengantin. Kalo akk yg dah kawen rase nk kawen lg skali..mcm mne plk dgn yg x kawen lg ni? Rase nk kawen skrg jgk. Hahahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...