Friday, November 8, 2013

Hanya Perempuan Je Yang Faham .

Hi !


Bila datang bulan, mesti rasa tak selesa sangat sebab satu tak selesa senggugut, rasa lenguh2 kat area vagina. Bukan senang ya jadi gadis nak2 kalau senggugut tahap sakit sampai bergolek2. Tak selesa sebab rasa lembab. Bila tak selesa mula lah rasa tak secure. Mulalah jalan2 kepit2 sebab takut tuala wanita yang dipakai tercicir. Bila nak duduk pun hati2 sebab takut tuala wanita tergerak, teralih , terlari dari posisi. Bila datang bulan, mesti kejap2 tanya kawan “eh ada apa2 tak kat kain aku??” *every 5 minutes . sebab rasa tak secure. Sekejap2 buat2 pusing belakang sebab nak check takut tembus. Kan ?

Time datang bulan. Muka konon confident tapi pakai seluar/kain hitam kan. Nak cover lerrr tuhhh.



Rasa tak selesa tu sebenarnya yang buat perasaan kurang confident . Bila kurang confident, rasa macam malas nak buat apa2 pun sebab takut bocor. Semua aktiviti lasak jangan haraplah nak join sebab rasa tak selesa untuk melompat, berlari, menari, so ‘datang bulan’ ni dijadikan sebagai masa untuk jadi pasif dan berhibernasi pulak. Hewhew. T_T kan ? Baik mengaku.

Tapi sekarang takyah risau dah! Sebabbbb Kotex dah lancarkan produk tuala wanita yang sangat faham lah dengan masalah perempuan macam kita kita ni ! hooihh !Kotex Overnight ProActive Guards ! Istimewanya tuala wanita ni sebab panjangnya 32cm . Hoh, rasanya tak payah nak risau lah kalau nak tidur ke, baring ke, buat lompat bintang ke…confirm memang takkan tembus . Selalu kalau tengah datang bulan, tidur pun hati2 dan static sebab fikir malas nak cuci cadar nanti kan? Hahaa. Kalau guna Kotex Overnight ProActive Guards ni,, hmmphhh memang sukati lah nak bergolek macam mana pun. Esok bangun pagi confirm segar sebab puas dapat tidur buas ! mimpi berperang. hewhew

Tahu tak macam mana saya tahu?! Sebab saya dah ambik sample dan cuba!

Korang2 ni pun patut cuba sample Kotex Overnight ProActive Guards ni ! Sample boleh dapatkan di sini. Free sample, percuma lah dah nama pun ‘free’. Hihi

1)      Terus ke page http://on.fb.me/Ho2Ji1 dan tekan like untuk automatic ke page “Kotex Free Sample”


2)      Lepas tu terus isi maklumat diri anda, untuk pihak Kotex hantarkan sample Kotex tadi tu. Weee best nya.



Sekarang pulak Kotex tengah adakan contest #KotexRiseUp . Alaahh, contest senang je. Hanya perlu kongsi gambar “Rise Up” moment korang .

Lepas dapatkan free sample, terus akan lead ke page contest #KotexRiseUp ni. SERTAI SEKARANG !! *semangat nih !!

1)      Then boleh terus submit “RiseUp” moment korang. Tunjukkan keyakinan korang okay ! hewhew

Upload gambar and sambung ayat Ini detik Rise Up saya kerana ……….<tidak melebihi 100 patah perkataan #KotexRiseUP

Saya submit gambar ni. Hihi. Mestilah sibuk nak join, mana tau ada luck nak menang. Hihi

Saya sangat confident untuk pakai seluar warna putih walaupun tengah datang bulan !Sebab yakin tiada kebocoran!#KotexRiseUp

1)      Share gambar tu via Facebook and Instagram ! Tulis caption yang confident dengan hashtag #KotexRiseUp .

2)      Pemenang akan dipilih based on voting dan judging! Voting 30% , juri 70%! Akan ada gallery khas untuk kawan2 , sanak saudara korang vote ! hehe

3)      5 yang bertuah akan dipilih sebagai pemenang ! Hadiah lumayan hokayy!

Ni senarai hadiah yang awesome tu ! haaa siapa taknak. Untungnya siapa dapat tuuuuu..homaihh!


Jangan lupa vote untuk saya juga nanti !! Korang pun boleh join ramai2…the more the merrier ! :D

Untuk maklumat lanjut, boleh terus ke sini

Toodles ! 





23 comments :

  1. tgh pikir nak boh gambar apa ye..

    ReplyDelete
  2. Yeahhhh..ima pun dah join semalam..harap la ada lucky..kihkih..:)

    ReplyDelete
  3. gud luck nameeeeee...moga ada rezeki baby yer ;)

    ReplyDelete
  4. hai namee! rindu nak baca blog namee. kita baru dapat online ni.
    betul sangat2 nak2 masa 1st ngan 2nd day. mmg x yakin sangat

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum namee.. hehe sheila suka pakai kotex overnight wings. rasa selamat sepanjang period. hihi nanti nak try juga amik sample ni. heeeee

    ReplyDelete
  6. sme la dengan sye kak...kalau dtg bulan je mesti risau..and sye tak pernah pakai pad yg biasa mesti kne akai overnight tak kira la time siang pon haha

    ReplyDelete
  7. kotex always the best lah ! dari dulu pengguna setia kotex sbb selesa sgt dan rasa secure je. hehe :D gud luck kak namee !

    ReplyDelete
  8. Alaaa....akak bg adik2 je la join eh...

    ReplyDelete
  9. Sama! Semua yg kak namee sebut memang anis pun alami bila dah datang bulan.. Nak tido tu paling kena hati2.. Huhuhu

    ReplyDelete
  10. muja dah join,,, nak suruh adik pun join sekali,, pad tahan bocor memang penting untuk orang aktif macam titew kan,, huhuu

    mujadafewa.my

    ReplyDelete
  11. Kak Nameee. Kak Namee pjj UPM ea. Mase Kak Namee grad next year gtau la. Kite nak jumpe Kak Namee. Saye student UPM. :)

    ReplyDelete
  12. hahha....takut tembus. static time tidur sebab malas cuci cadar esok pagi..omg. so true! couldn't agree more to that..may your baby bring the luck for you to be the winner! aamiin..

    ReplyDelete
  13. nice info.. pengguna kotex tegar.. dr dulu use overnight ,, jd sentiasa lah i cheria gitu .. :)

    ReplyDelete
  14. xsuka datang bulan..huhu xsuka tengok darah huhu

    ReplyDelete
  15. Saya belum pernah datang bulan lagi, walau dah ada enam anak....hehehehe...

    ReplyDelete
  16. Kak namee ! Heee sbenarnya sy pun baru guna yg ni. Ok lahh hehe
    Btw tk silap sy ada yg 38cm ....kan?

    ReplyDelete
  17. wah confident pkai suar putih..kne cuba ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...