Thursday, November 7, 2013

Husband & Fashion

Hi :D

Hihhhhh geramnya kalau pergi shopping dengan suami sendiri.mihmih. Sebab diorang jenis tang shopping nak cepat.Beli apa la semua nak cepat. Contoh kalau saya nak beli baju,kita orang perempuan mesti suka nak masuk semua kedai and tengok belek2 rasa2 material pastu fikir nak pakai style camne semua kan ?? !! Pastu duduk kat satu sudut and imagine diri tengah pakai. *ok tak eh kalau padankan dengan seluar kat rumah tu*

Tapi seriously,kalau shopping dengan Isham..memang x merasa la nak shopping camtuh. meheee. sobs. Maybe sebab memang dia tak minat fashion rasanya. Apa yang ada pakai je, selalu kalau baju dia pun akan TERbeli secara tiba-tiba. Contoh, plan gi Jusco untuk makan...tetiba lalu kat baju tu terus dia kata "eh lawa lah ni"..pastu terus beli  . T-T . Senang hidup. Kita pompuan mesti la nak fancy2 sikit. 

Tapi bila saya beli sendiri ikut citarasa saya ,  pastu mesti kena gelak2 and kutuk.T_T hihhhh. 

 macam baju ni...
Saya beli baju ni untuk gi kenduri atau apa2 occasion la tapi nak nampak casual jugak. hahaha pastu tunjuk lah Isham, then dia kata... 


"eh baju Mira macam celoreng2 baju PLKN tu....." pastu gelak2



T_T


dia kata baju saya macam baju PLKN !! hoihhh. hahaa


Pastu dia cakap camtu, saya pun jadi tak syok lah plak nak pakai sebab dia kata corak kat baju tu macam PLKN. hahaaa. Sebab tu nak jual. beli harga 180 and tak pernah pakai  Tapi haritu terdesak lah nak gi kenduri kahwin sebab skang kan dah preggy 8 bulan so memang takde apa sgt dah dalam almari yang boleh pakai. so tetiba jumpa baju ni..haritu ada orang nak booking la kata nak beli lah apa tapi senyap je. so takpelah, saya pakai jela plus tak pernah pakai. Ni first time nak merasmikan nih !! Pakai lah pi kenduri kawan kahwin haritu...



Oh lepas tu dah siap2 and turun bawah....tetiba Esham kata...

"bila Mira beli baju ni. Cantik lah Mira. Sesuai dengan Mira. Meh Esham nak tangkap gambar"

T_T 

*lerrrr bukan baju ni ke yang dia kata baju PLKN tuh. T_T .lupa ingatan ke apa .







46 comments :

  1. Hahahahahahahahaha.. baju tu memang cantik la, Namee. Sayang kalau jual. Memang sesuai sangat dengan Namee. :)

    ReplyDelete
  2. Hehe......boleh2 terpikir baju PLKN...
    Tapi kan ada sesetengah baju bile kita tengok je macam tu tak berapa nak cantik, cuba pakai dulu baru tahu padan ke tidak dengan si pemakainya. Tapi yang ni saya setuju dengan husband awak. Memang sesuai! :D

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum yanggg. esham ni pelupa.. hahaha lawak sungguh. sabar jelah yanggg. sheila pun lebih kurang je situasi cam awak.. kadang tu sampai surrender, terua cancel shopping. heheee

    ReplyDelete
  4. Heheehhehehe betul lah tu. They dont care about fashion at all heheh

    ReplyDelete
  5. hahaha! tergelak baca entry akak kali ni. hahah! laki mmg mcm tu kot. sama je mcm tunang jira..masa beli dia kata tak cantik,kutuk semcm je taste perempuan ni, x cukup mcm tu gelakkan pulak tp bila pakai puji melambung mcm x logik..haha pelik2

    ReplyDelete
  6. hahahaa biasa la tu, banyak benor nak mikiornye tu pasal tak hengat :D. Ada chan la nak shopping lagi pasni hehe :D

    ReplyDelete
  7. That's why suka shpping sorg2 xpon kn bwk mmber yg betoi2 giler shopping hahahaha..at last puji cntik jgk baju tu

    ReplyDelete
  8. hahahahha comel je Esham.
    pssst tapi kan Namee, rasanya para suami ni kdg2 mmg gtu, tak perasan kot. bj dh lama bli pun dikatanya baru. hihihi

    Ai pn klu nk shopping lagi rela g sorang2 takpun dgn my sister je

    ReplyDelete
  9. Awak pakai ape memang cantik vogue de vass namee. Tu yg isham tak nmpak dah plkn tu. Hihi

    ReplyDelete
  10. hahahahhaahahaha

    itu lawak :D
    blum pakai, dia takleh nak imagine camne cantiknya tu..

    ReplyDelete
  11. biasa la kak..susah kan kalau keluar shopping dgn org laki..kte kalau boleh nak tawaf byk2 kali mall tu bru beli brg

    ReplyDelete
  12. Hahaha lelaki lelaki.
    Kak Namee pakai apa pun cantik !

    ReplyDelete
  13. hehehehe :) maybe sebab tak pakai lagi tak nampak lawanya.. dah pakai baru nampak 2 yang husband namee nak amik gmbr.. :)

    ReplyDelete
  14. Your hubs is funny hehe. But I rasa cantik jer, tang mana yang plkn tu? :)

    ReplyDelete
  15. hahahaha. kelakar laa ur husband. anyway cantik baju tu.

    ReplyDelete
  16. hehehe. comel2, celoreng pun comey ape...
    tapi ni dress ke atau dia asing2 dgn skirt dia? takpenah lagi jumpa design camni... :)

    ReplyDelete
  17. haha..isham terlupe tu meera...sbb tgok meera cantik sgt baju ni.. :)

    ReplyDelete
  18. namee pakai apa pun cantik secantik orang. sweetla kamu berdua...

    ReplyDelete
  19. hahahahhaa...sama ja perangai macam suami saya...
    tapi cantik la baju tuu...mommy to be ni pun memang santekk...

    ReplyDelete
  20. Hoh..lelaki yg minat fesyen pun kadang2 sengal jugak namee...anggap je diorang mmg xtau pape pasal fesyen perempuan..

    ReplyDelete
  21. tehehe..memang cantik la namee...sesuai dgn awk :)

    ReplyDelete
  22. hahahaha..kelakar. takpe la. perempuan and lelaki memang manjang je pikir tak sama. senyum sendiri teringat both of you

    ReplyDelete
  23. hahaha! laki mmg camtu kan.. i pon kadang terkena camtu gaq :P

    ReplyDelete
  24. comel nye la Namee n hubby.....suke baca blog Namee

    ReplyDelete
  25. Hahah lawak laaa. tapi kita sama. selalu kena kutuk kalau beli apa2. Sampai satu tahap, tak nak beli pape dah.Tp last2 bila dah pakai puji. T.T

    ReplyDelete
  26. Namee, memang cun la baju ni. Kalu eka pun suka. Hehehe..

    Fizi pun sama, kadang kalu eka beli baju, selalu eka suruh dia tunggu kat luar. Kang ade je die komen. Hahahaa

    ReplyDelete
  27. hahahaha.. husband kite pon same.. atau hampir kesemua husband cmtu kot kan nk rush je kalo kite ajak shopping.. tp baju mira ni mmg lawa..

    ReplyDelete
  28. haha..kelakar suami namee ni ehh..tp normal lelaki mmg macam tu kot..selagi kita x pakai selagi tu dia x nmpk cantik atau tidak kot..hehehe..sbb suami saya pun mcm tu jugak :D

    ReplyDelete
  29. cantik la awak :) heeee, en. suami ni. sebab tak nampak lagi isteri pakai kat badan, tu yang nampak macam tak sesuais gitu.da pakai, ar boleh jatuh cinta kali ke 100. ahaha. ;)

    ReplyDelete
  30. hahahahahaa.. lawak giler isham ni,, no wonder la namee sangat sangat kat dia,, i m so very happy reading stuff bout your life la namee,,, huhuu

    mujadafewa.my

    ReplyDelete
  31. baju perempuan selalu camtu , bila tengokk camtu je semua kutuk , bila dah pakai , cantiiikkkk je . alaaa senang cite , kalau dah cantik , pakai ape pun cantik . kan kan . hehe

    ReplyDelete
  32. lain kali nak tunjuk kat esham kena pakai siap2....pastu pusing2...tangan kat pinggang..alah macam yg ctwalk catwalk tu

    ReplyDelete
  33. hahahahah comel jer ayat dia..PLKN tetap kiut juga kan isham..mira sntiasa kiut dan cantik dimata mu..ewaahhh

    ReplyDelete
  34. memang selalu kalau shopping dengan lelaki macam tuh la gayanya, nak cepat je..kekeke :P

    ReplyDelete
  35. hahaha..ada ke patut mcm bju PLKN..tapi baju tu cantik la...serius..:)

    ReplyDelete
  36. cantik laa kak namee , baby dah brape bulan?? xnmpk pun perut

    ReplyDelete
  37. haha kak namee. samela mcm ayah hanis. mule2 masa beli dia kutuk2, nanti dah pakai dia kate "lawa long baju, bila beli?" padahal masa beli dia yg bayo T_T

    ReplyDelete
  38. hahahaha..macam2 isham ni..sabo je la namee..

    ReplyDelete
  39. buat2 lupa kot..hehe..sis namee, congrats baru baca sis punye featured kat nuffnang =)

    ReplyDelete
  40. hahaha hubby kita sama jer perangainyer...

    ayat last tu siryes kelako... ekekeke

    ReplyDelete
  41. mostly lelaki memang macam tu namee. tapi namee pakai cantik sangat

    ReplyDelete
  42. hahaha comel je.. btw, sy baru follow akak.. :)
    rambut akak cantik, kulit akak cantik, muka akak cantik, body akak pun cantik.. semoga dapat anak pun cantik or handsome. amin... ^_^

    ReplyDelete
  43. Betul ke nak jual? I nak beliii. If tak jadi jual blh share tak kat mna u beli? plssssss reply plsss as i'm now also preggy 5m tgh mencari jgk bj2 yg sesuai ke kenduri kendara.

    ReplyDelete
  44. Sis Namee! Thanks for wearing thissss <3 love to see you in HFJ collections. Nanti boleh shopping lagi tau dengan High Five Jewelry. Kena pakai di badan dlu kan, bru tahu sesuai ke tidak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...