Sunday, November 17, 2013

Husband & Wife : Just A Piece of Cake

Haii :D

Haritu ada orang tu eksyen, berlagak kata camni....*cuci baju..just a piece of cake* maksudnya cuci baju ni senang sangat,

Hahaa, haritu Esham kata saya mengigau dalam tidur ..ngigau *esok lipat  cuci baju berus. T_T , hahahh.Ye ye je, entah2 dia buat cerita kot. Pastu esok tu dia kata  la "dont push urself, kalau rasa penat takyah la buat". Hoihhhh, kalau saya tak buat, siapa pulak nak buat. Takkan nak hantar dobi pulak, mengada sangat tu...vahvahhh.Baju dua orang je pun. T_T . heehhh. Mengigau sebab nak ingat2 takut lupa laa kott tu yang sebut2 dalam tidur tu. ekekekke

Kita orang perempuan kan kalau cuci baju, mesti belek satu2 dulu sebelum masuk mesin. Sebab kang dalam poket ada tisu , nanti bila cuci nanti habis semua baju kena serpihan tisu, Dah jadi satu hal lagi nak buang tisu yang melekat kat semua baju tuuu. Kang ada coins ke atau benda penting ke dalam poket..Pastu, yang mana baju yang macam ada kesan degil ke macam daki kat collar kemeja tu kan mesti nak berus pakai tangan dulu sampai keluar then pastu baru masuk mesin. 

Pastu bila dia kata *cuci baju just a piece of cake*....takpelah, bila nampak dia angkat bakul baju nak bawak dalam mesin tu saya senyap jela. Dia pun nampak suka buat laundry. Dari zaman bujang pun, tengok dia jenis yang laundy rajin tapi rumah macam sarang ular pun takpe.Buat tak nampak asal baju/laundry settle. T_T . tapi rasa macam tak sedap hati la..tak tau kenapa tapi diam jela.

Sambil2 lap kabinet dapur and tempat masak tu..pastu dengar macam gedegang gedegang...dari arah mesin...*eh mesin ni rosak ke apa kan* . Cuak plak,sebab pakai pun rapi2 and hati2....kiranya jaga elok la mesin tu. Tapi bunyi gedegang gedegang.....

Suspend lah jugak, kaku lah jap kat dapur tu sambil dengar betul2...eh yeke bunyi gedegang gedegang tu....pastu terus lari kat mesin n bukak lah........

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
T_T

-
-
-
-


-
-
-
-
-
-
T_T

-
-
-
-
macam mana boleh botol Ajax ni dalam mesin ? 

T_T

cuci baju....just a piece of cake ?

sebab senang sangat kot cuci baju ni tu yang sampai botol Ajax pun termasuk mesin tu. ekekekekekekke





91 comments :

  1. Ahaha, senang sangat sampai terbaling sabun tu sekali ye. Hehe

    ReplyDelete
  2. Haha..senang sgt bsh bj smpai ngan ajax2 skali kn spin yer..lawak oiii

    ReplyDelete
  3. hahaha.. dia berangan nak mengemop pulak kot.. hihi :D

    ReplyDelete
  4. Lol, mesti tak perasan tu.. hahaha :D

    ReplyDelete
  5. Ahahaha cmne bole masuk dlm tuuuu. Isham tak perasan. Hihi. Eka penah mesin botol air mineral. Gedegang gak. Tapi btol kosong. Yg syoknya klu dapat 'upah' masa cuci baju. Syiling2 duit kertas hahahah. Cek dlu sblum basuh

    ReplyDelete
  6. same question..cemane ajax tu bleh masuk??krikk krikkk... (~_^)v

    ReplyDelete
  7. Sorry.. sangat mencuba untuk tak gelak tapi I have to..
    Apa daaaaa....

    ReplyDelete
  8. ahahahaahahaha...ini lawak! just piece of cake ye bang...ahahaha

    ReplyDelete
  9. Actuallykan muka ur hubby tu sejibik mcm my brother in law.. dia kerja dekat lapangan terbang jugak.. Mungkinkah..

    Jom Terjah : Bunuh Filem Melayu!

    ReplyDelete
  10. Hahaha..itulah kan nmpk mcm senang tp errrr..abg sy lg teruk main basuh jew bju xchck dulu sampai xperasan kamera dlm kocek seluar.dah rosak.haisyyyy.

    ReplyDelete
  11. hahahaha....tlampau senang tuhhh sampai botoi ajax nak cuci skali...

    take care namee..jgn tlampau wat keje berat sgt...

    ReplyDelete
  12. mak datuk.. fikir positif, botol tu terjatuh dlm bakul kain tu, lepastu ter ter masuk sekali agaknya.. ihihi..

    ReplyDelete
  13. hahahaa! mmg lawak.. kalau laki buat keje, gitulah jadinyer :P

    ReplyDelete
  14. Selamat pagi!
    Jemput datang ke website baru saya syokbah.com
    Terima kasih!

    ReplyDelete
  15. hahahaha bagussss...bagusss bebenor la masuk ajax sekali. Nak kasi wangi ngan botol2 dia hentam kasi masuk muahahaha.

    ReplyDelete
  16. hehehe....serius lawak....xperasan kot botol ajax tu....hhihihi

    ReplyDelete
  17. hahaha..Namee. lawak di pagi Isnin. senyum jap. hilang Monday blues. positive je la. maybe TERjatuh tak perasan Ajax tu. hihihi

    ReplyDelete
  18. hahahahaha nameeeeeeeeeeee..apsal boleh jadi camni niiii!!!
    korang ni mmg sweet couple la kan..ada jer la benda lawak nak jadi..aduhaii...

    bertmbah bersih la baju nnt mihahaha...

    ReplyDelete
  19. Haha...lawak je isham...agaknye die nk baju2 tu sume bekilat kot...dicampaknya botol ajax terus..hah hamekkkk..dgn mesin2 bekilat kang...hehehehe...die tak perasan la tu kot Namee...xkan laa die sengaja plak kan...heheee..

    ReplyDelete
  20. hahhaahaha, itu lah die kalau lelaki buat kerja.hihi

    ReplyDelete
  21. adeh...sakit perut dibuatnya..lelaki..lelaki...

    ReplyDelete
  22. 1st comment... slalu baca je..

    lawak la namee.. agaknye nak cuci sampai bersih tu yg termasuk skali ajax....

    ReplyDelete
  23. pandai husband namee buat lawak, hahahaha

    ReplyDelete
  24. ^____^...hahaha...ketawa sensorang..

    ReplyDelete
  25. Hihihi comel sgt ni ..Husband kita pun selalu tolong basuh baju ....:) tu yang paling dia rajin !

    ReplyDelete
  26. mcm mn smpi tahap termasuk ajax tu namee oii??ngekek gelak tgk gambo

    ReplyDelete
  27. hahahaha... tak cukup sabun pencuci baju dia boleh tambah sabun pencuci lantai sekali. siap dengan botol tu masuk kat dalam mesin.. hadoyyyaaaii!

    ReplyDelete
  28. ^_^ sempoi la..smpai btol ajax pn ad skali dlm tu..huhu

    ReplyDelete
  29. Hahaha, Namee kena tunjuk gambar ni la kat husband la.

    ReplyDelete
  30. ahahaha .. lawak betul gelak guling2

    ReplyDelete
  31. ahahhaahhahahah... sakit perut kita gelak.... :D

    ReplyDelete
  32. hahahhaha this story lawak betul kak. siap letak T.T lagi bedekah. (membayangkan muka akak) ini kalau mak kita baca ni mahu bedekah sekali. HELLO, botol Ajax okay. "Cuci baju just a piece of cake?" KAHKAHKAH

    ReplyDelete
  33. hhahahahahaha...lawak...first time read ur blog...best!

    ReplyDelete
  34. hahahahhah

    mesti gelak besar kan jumpe botol tu dlm mesin basuh... ahahhahahaha

    ReplyDelete
  35. camna boleh jadi gitu? haha
    serius lawak! :D

    ReplyDelete
  36. hahahaha.. lawak ar isham. maybe dia tak perasan, termasukkan ajaz tu skali. seb baik tudung tak terbuka, klau tak, kilat la smua baju dlm tu. hahahaha

    ReplyDelete
  37. hoih sampai botol masuk sekali..hihihihi

    ReplyDelete
  38. hahaha.. sangat kelakar dak Isham kan.. ;)
    Jadi bahanlah dia sepanjang hari.. hahaha.. (akak gelak sambil menaip ni..)

    ReplyDelete
  39. hahahah suami sapa tu ...kiki comel sangat...

    ReplyDelete
  40. Kesian Kak Namee kan layan perangai Abang Isham tu. Hehe. Sabar je lah. :)

    p/s: Kak Namee dengan Abang Isham comel sangat ! :D

    ReplyDelete
  41. haha ini kelakar. nasib baik tak masuk meow meow.biasala laki sumtimes tanak tunjuk dia tak teror dpn pompuan,kihkih

    ReplyDelete
  42. Ternganga kejap kite kak namee :O ahahaha! Chill kak, bukan salu kakakan? :D

    ReplyDelete
  43. Hehehe. namee, kelakar la your husband. ceria hidup. hehe, kalau downy ke, dynamo ke boleh jugak terima. ni ajax. hehehe. comel je :)

    ReplyDelete
  44. hahaha! ni mesti kes letak botol tu dalam bakul baju..sabar aje la..

    ReplyDelete
  45. Macam mna boleh tmasuk bendalah tu??

    ReplyDelete
  46. ni mesti terus tuang ja baju dalam mesin. botol ajax tu plak dalam bakul.. hahaha dasyat tol :D

    ReplyDelete
  47. haha...sampai dimasukkan botol Ajax nie....sure habis bersinar....

    ReplyDelete
  48. cute^_^
    have a look of my blog tq.
    http://creepgeek.blogspot.com/

    ReplyDelete
  49. hahaha..mengekek gelak tgok karenah org laki cuci baju

    ReplyDelete
  50. Ngakak guling-guling gak kebayang klu aku jd botol ajax pasti pening@_@

    ReplyDelete
  51. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  52. Hahaha.. pernah mengalami pengalaman yang sama. Sebab suami tk terbiasa, main tuang jek trus ke dlm mesin.,

    ReplyDelete
  53. Hahaha.. pernah mengalami pengalaman yang sama. Sebab suami tk terbiasa, main tuang jek trus ke dlm mesin.,

    ReplyDelete
  54. kelakar betul la Esham ni...tu berangan nak mop lantai sekali la kot..

    ReplyDelete
  55. Hai kak namee. Baru je khatam blog akak. best gilaa ok. my favorite post was hangpa buat apa tu? hahahahha. serius kelakar gila. and post yang cinta terhalang eceh. sebak gak baca. apa-apa pun keep it uo selalu update ok. I'm your new follower and hello. Akak cantik sangat. ini bukan bodek ok? hik hok :D

    ReplyDelete
  56. Hahahah..ini betul2 kelaka..terbahak2 baca entri ni

    ReplyDelete
  57. HAHAHAHA... tengok gambar pertama yang ada ajax tu muja gelak terus,, hahaha

    ReplyDelete
  58. Nameeee!! ni betol2 kelakar gila okehhh! hahahah

    ReplyDelete
  59. sama mesin basuh ! hehe kak nameeeee seronok jmpa akak ritu. lupa nak amik gambar sekali :P cantik sgt pakai telekung tu tak cam memula :')

    ReplyDelete
  60. mesin basuh sama! hehe kak nameeee sronok jmpa aritu. lupa nak amik gambar sesama. heee akak cntik sgt pakai telekung, tu tak cam memula :')

    ReplyDelete
  61. Hahahaha. Sumpah kelakar gilaaa..
    Sakit perut i ketawa ni Namee.

    :D

    ReplyDelete
  62. nasib baiklaaa tak terbuka botol tu. klw x , habis lusuh kaler baju hihi . mesti dia main punggah 1 bakul masuk mesin kn? tak tengok apa isi dalam bakul dlu

    ReplyDelete
  63. haha...yg ni memang lawak la kak..just a piece if cakes!!

    ReplyDelete
  64. hahaha...giler kentang lah kak! ada botol ajax..terbaikkk,,tu la justa piece of cakes org lelaki ni.. >_<

    ReplyDelete
  65. hehehhee cmne la smpai leh msuk dlm tuh!..heheh btw ur blog sllu sweet..heee~ jom follow this blog http://gurunewscentre.blogspot.com/ tq :)

    ReplyDelete
  66. this is funny! Wasehh I pun takut terbuat macam ni haha!

    ReplyDelete
  67. How funny husband kak namee :D Can you come and visit my blog? http://aidanursabrina.blogspot.com/ Thank you ^^

    ReplyDelete
  68. How funny husband kak namee :DD Can you come and visit my blog? http://aidanursabrina.blogspot.com/ Thank you kak namee :)

    ReplyDelete
  69. How funny husband kak namee :D Can you come and visit my blog? http://aidanursabrina.blogspot.com/ Thank you ^^

    ReplyDelete
  70. hihi!camne la botol ajax boleh terlepas masuk washing machine..haha
    btw, I'm ur new followers. salam singgah =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...