Thursday, October 31, 2013

Kena Fikir Untuk Bakal Anak Saya.

Hi !


Hai saya kanak-kanak Dumex. hihi
Ootd singlet polka dot. Ekekeke. Wonder if anak saya akan ikut muka saya atau Isham. Mihmih.

Hi saya kanak-kanak Dumex. Saya yang tengah pregnant ni pun minum susu brand Dumex. Mihmih. Anak saya pun bakal jadi baby Dumex. Saya memang gila Dumex sebab susu dia sedap. Mihmih. Dari dulu setiap malam memang tak pernah skip minum susu Dumex sebelum tidur. Pendek kata memang  saya membesar dengan produk Dumex ni lah. Sampai dah besar panjang ni !

Saya kalau bab pilih2 jenama ni ,mesti ada rasa macam curiga sikit “eh selamat ke tak brand ni”. Kalau boleh nak pergi sampai ke kilang lah nak check and tanya. Ekekke. Eh mesti lah cerewet bab2 macam ni sebab kita sebagai consumer mestilah nak guna produk yang selamat, bersih, ada sijil pengiktirafan, etc. Tak boleh ambil remeh benda macam ni okayyy.

Dumex ni macam tahu2 je ada consumer yang banyak songeh and cerewet and ada semangat ingin tahu ni macam saya ni, diorang ada keluarkan video youtube tunjuk proses penghasilan produk Dumex ni. So consumer boleh tengok secara detail macam mana produk diorang ni diproses dari pembuatan susu sampai ke penghantaran. Sangat lah teliti ! hewhew. Bangga bila brand kegemaran buat macam ni..sebab yela at least diorang ada effort untuk buktikan yang produk diorang ni memang selamat !! Good job Dumex !!

Bila tengok video ni, rasa kagum plak....weeweeee  .Sangat lah detail.

Prosedur keselematan diorang ni sangat lah teliti. Prosedur yang paling ketat dalam dunia. Ada 5 komitmen utama yang sangat detail...

1)      Kilang-kilang hanya keluarkan produk yang selamat dan yang berkualiti. Bertaraf dunia ok!
2)      Kerja dalam persekitaran kerja yang paling bersih. Sangat2 bersih !

3)      Setiap produk yang dikeluarkan akan diuji sekurang2 nya 1000 kali. Hoihh. 1000 kali buat ujian !

4)      Diiktiraf oleh 6 badan-badan pemantau kesihatan tempatan and antarabangsa! Pheww

5)      Setiap produk ada special kod yang memudahkan untuk buat pengesanan dari bahan mentah sampai lah dah terhasil suatu produk ! Hebat tak hebat diorang ni.

Hebat gila komitmen diorang untuk hasilkan sesuatu produk. Teliti.  Dah ada 5 komitmen, lepas tu diorang tambah lagi 3 komitmen untuk mantapkan lagi penghasilan produk yang high quality...so total nya  5+3 komitmen dalam penghasilan produk diorang...yang extra 3 lagi tu ...

-Even produk dah sangat kualiti pun, diorang masih develop lagi kualiti tu. Dah terbaik nak jadi yang sangat terbaik !

-Lepas tu, siap ada careline centre lagi. Kalau tak puas hati dengan produk ke, atau ada pertanyaan boleh Tanya terus kat careline.  24/7 pulak tu. Bagusnya lah.


-Lepastu diorang erat and bekerjasam dengan pembekal so that kualiti terjaga even time penghantaran ! Sampai ke proses penghantaran pun teliti. Hahhh

“Kesihatan dan keselamatan anak anda adalah keutamaan kami ikhlas dari hati “


Orang yang macam sy ni, yang bakal nak jadi2 ibu dah ni...benda macam ni memang serious bagi saya. So i need some kind of forum untuk dengar pendapat dari ibu yang lain jugak tentang susu yang diorang guna untuk feed anak diorang. Saya selalu jugak usha kat forum Real Questions , Real answers ni sebab boleh tukar2 pendapat. The website: realanswers.dumex.com.my.

Saya bakal jadi ibu , first experience, so ada lah perasaan macam nervous sikit sebab banyak benda taktau. Takkan semua benda asyik nak tanya mak aje kan...lama2 mak pun nyampah. Hahaa..so bila baca2 pertanyaan and jawapan diorangdlm web ni automatic saya dapat ilmu. Phewww. Contoh satu tips untuk orang pregnant yang saya dapat dari web ni...

Ramai yang ada alahan time preggy kan, pening2..pastu loya2...benda tu biasa. Ada one of my friend, dia ada alahan so tak selera makan so dia taknak makan. Tapi mana boleh kalau tak makan langsung....nanti sakit, baby pun terjejas. So ini untuk uolsss...tips pemakanan bagi yang ada alahan masa awal pregnant ....




Apa-apa benda semua ,saya cari reference semua dari website tu..Baca soalan and jawapan. Senang. Saya pun banyak tanya kat situ...ekekeke. Cari ler soalan saya kat situ.....ihiksss. Cari la nama Namee Roslan...hehe.

So thank you Dumex sebab buat laman web yang user-friendly so that kita semua boleh tanya soalan macam2!! So far tengah pregnant ni, saya minum Mamil Mama chocolate flavour. Yummy ! Kat web Dumex ni banyaklah soalan yang ditanya and boleh sama2 tukar pendapat kat sini http://realanswers.dumex.com.my/

So lepas ni takyah kita risau dah. Memang selamat ! K nak pergi buat susu Dumex Mamil Mama saya ! For further info boleh terus www.dumex.com.my

Kalau nak tengok lagi ketelitian diorang, boleh refer kat sini..


Toodles :)




15 comments :

  1. waaaa. baru tahu ada laman web camni. aduhai, betapa taktahu nya saya. susu Dumex tu penah lah dgr. hihi.. bagusla, tambah pengetahuan, berkongsi ilmu... :) btw, comelnyaaaaa kanak2 Dumex tu, hehehe, kak namie berapa tahun masa tu??

    ReplyDelete
  2. cutenye nami...

    masa dulu dah pakai polka dot...

    ReplyDelete
  3. sedap eh susu dia? saya nak try la nnt..

    ReplyDelete
  4. rasa amalespraza tak minum susu ni. tu prangai ntah apa2. HAHAHA. kbai

    ReplyDelete
  5. bila baca entry akk pasal bby nie,terasa nak de bby jugak je..tapi still muda la haha

    ReplyDelete
  6. harap akak dengan baby sihat2 selalu. hehe,

    ReplyDelete
  7. saya tertarik dengan artikel anda, ia memberi info yang menarik..segala maklum balas dr awak saya hargai dan mengucapkan berbanyak terima kasih..salam perkenalan dari saya- http://updatenew5.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. hai namee, samala kita, pengguna tegar dumex...apa2 pun susu ibu adalah yang terbaek untuk anak2 kita, bila dah stop breastfeeding, akak continue bg anak2 minum dumex dugro jek...jimat velanja, tak payah nak berenfagrow ke..berisomil ke...

    ReplyDelete
  9. last year married and got son end of dec 12.. minum susu fullcream foremost & dutch lady.. yg jenis powder ai amik dumex juger :)

    ReplyDelete
  10. fuh rambut namee,, hehehe,,, tetap comel :D

    mujadafewa.my

    ReplyDelete
  11. TAK SABAR LAH PULAK NK TUNGGU BABY DLM PERUT TU KELUAR NK TENGOK AGAK2 MUKA DIA MCM SAPE XD

    ReplyDelete
  12. wah, xsabarny nak tengok baby awk nii kak, berape bulan dah?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...