Friday, November 15, 2013

Namee Roslan tuuuu.

Hi -___-

Mula mula nak letak tajuk "Rahsia Kulit Putih dan Licin Tanpa Jerawat"

Tajuk bukan main. Puihh. Dusta semua itu. Ramai la yang macam bg comment "licin nya kulit namee. pakai apa?". T_T . Terus mata saya tukar jadi T_T , sebab kulit saya tak licin langsung. Tak flawless pun, langsung tak. Apa lagi kulit putih melepak lepak sangat tu. Yela, kalau dalam camera memang tak dapat nampak lah blackhead2 tuh. Nak kata muka saya banyak jerawat tu takde la, tapi......tak licin la. Memang tak licin and flawless lah. Macam mana yeah nak explain..

Haaa camni !! haahaa terus dapat idea nak explain kulit saya camni...bahaaaa.Kulit saya umpama gula di dalam balang, pastu ada semut2 hurung atas permukaan gula tu. cuba korang tangkap gambar permukaan gula tu......semut2 tu tak nampak kan ??? Haaa gitu laa kulit saya dan blackhead saya kat hidung ni. mihmih. okay...ada faham kaa ini perumpamaan ?? ekekek.

Macam tak seronok la bila macam orang tanya tips kat orang tak layak. Macam saya nak belajar memasak tapi pi tanya orang yang pandai masak telur je. ekekek. Kalau skin saya macam Korean tu ye la syok nyaaa. T_T. teringin. Tapi selalu kalau saya tangkap gambar memang takde guna camera 360. Cuma camera phone saya kurang canggih jeee. sobs. 

Tone kulit saya macam putih kuning je. Kuning2 langsat pucat camtu...camni...
Hari biasa di rumah...kan...tak putih lepak2 pun. Kuning langsat je. Kakak saya siap panggil saya orang mexico kot sebab tone kulit saya cam kuning. Gambar ni memang fresh dari camera pagi tadi. tak edit.

ni pun tak edit...
ni memang takde edit . kuning kan kulit saya. Muka saya kuning,lengan je macam putih sikit. badan kang warna lain plak.tak tahu la kenapa ...bahaaahaa tapi apa2 pun memang jenis kulit tak flawless la.

Kat area dagu macam ada merah pink2 sikit.
tengok dagu macam ada parut2 pudar tu kan. kat dagu dulu selalu macam ruam2. so ada parut tu.

See,tak flawless kan ? Flawless tu layak untuk orang kulit macam Korea aje. T_T . oh best nya kalau dapat kulit camtu. weee weee . 

Saya macam perempuan biasa jugak yang selalu usaha nak kulit lawa, makan collagen semua tu. Tapi ni tengah pregnant ni, camano nak makan.Takut effect baby aje.Ada yang tanya saya makan collagen apa time saya tak ngandung tu....collagen Total Image (botol pink) ...boleh cari kat pharmacy. So far sangat elok lah. Satu hari 4 biji saya makan, 2 pagi and 2 biji malam. 

Eh cerita pasal collagen plak.hahaaa tapi apa apa pun kulit saya tak la putih atau flawless. Takde dalam kamus hidup. T_T. ekekkeke. Okay ? Pasni takmoh puji2 kulit saya licin flawless ok. Rasa macam nak tikam diri.meheee 

Saya still gadis biasa yang kena usaha untuk licin kulit

still macam gadis biasa yang makan supplement collagen untuk jadi Rita Rudaini di kemudian hari. harharr

Still gadis biasa yang ada dark circle. T_T

still gadis biasa yang ada blackhead and titik2.. T_T n picit buang blackhead tiap minggu.

Still gadis biasa yang memiliki image kad pengenalan yang begitu hodoh..
diorang kata macam penagih dadah. hoihhhh .suka suka je kan.


T-T

Toodles




43 comments :

  1. Akak, anis ni lagi la hai... Dark circle punya lah obvious.. Huhuhu..

    ReplyDelete
  2. hahahahaha namee kelakarlah..klu tgk muka akak lg ermm ermmm..ok tak perlu teruskn..

    ReplyDelete
  3. Tona kulit saya lagi lintang pukang.. Hahaha

    ReplyDelete
  4. Hahaha. Sama ! Seeeppp sikit.
    Kulit kita pun ada perumpamaan gula dalam balang dihurung semut. :P

    ReplyDelete
  5. kak namee, saya ade dapat tau 1 agent ni jual produk kecantikan..tengok testimoni dy sume berjaye.mmg flawless abes..hoho..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum babe. hehee comel je cerita flawless. hehee btw gambar ic macho. tak nampak feminin macam skrg. heeee. counting days nak bersalin kan? lagi sebulan. kan bagus bersalin bulan 1 ke. bolehlah sebaya anak kita. hihi ^^

    ReplyDelete
  7. What so funny the last caption tuh. Hehe.. Walau tk fawless, kulit u tetap cantik dan jauh lebih cantik dari Liza. Subhanallah, cantik ciptaan Allah ni :)

    ReplyDelete
  8. Hahahaha comel aje namee punya ic.

    ic eka plak, rasa macam huduh je. Hahahahahhh..

    Eh namee, eka pun ada cm ruam2 kat dagu. npe eh

    ReplyDelete
  9. kehkehkeh,,kasi gmbo ic siap. Biase la. gambo ic aku pun hodoh kemahen. nak-nak ambik gambor waktu demam ==' haih

    ReplyDelete
  10. korean pun x flawless jugak rasanya.. heeee...yg penting kulit sihat kan namee..:)

    ReplyDelete
  11. x baik cakap org mcm penagih. kesian huhu.
    cantik je namee

    ReplyDelete
  12. haha.. tapi still cantik la kak.. ^^

    ReplyDelete
  13. Nameeeeeeeeeeeeee! U made my day! hihi

    ReplyDelete
  14. my ic punye pic pun macam penagih dadah muahahaha

    ReplyDelete
  15. tapi muka akak memang cantik la..tak kira la akk menafikan mcm mane pon hehe

    ReplyDelete
  16. haha. tapi Kak Namee tetap cantik. :)

    ReplyDelete
  17. Ada semut2 pun tapi ttp sweet juga ^_^

    ReplyDelete
  18. tu lah.. nak cantik macam kulit wawa zainal.. uwaaa.. tapi fully breastfeeding.. tak boleh sebarang supplement.. uwaaa

    ReplyDelete
  19. kalo da originally cantek...xpakai ape2 pun cantek kak oiii...

    ReplyDelete
  20. setiap prempuan mesti ada blackhead smua bagai tu. tp kak namee tetap nmpak cantik even dlm position mcm mna pown. akakk. jengah la blog kite. :D

    ReplyDelete
  21. macam susah jer nak percaya cerita you. you are pretty la my dear :)

    ReplyDelete
  22. TAK KIRA ! NAK CAKAP FLAWLESS SKIN JUGAK.KEKEKE

    ReplyDelete
  23. UNTUNGLAH PREGNANT PUN MUKA CANTIK.TAK NAMPAK LESU T_T

    ReplyDelete
  24. Hehe. Kak namee bole try wonderglow best! Myra pakai wonderglow silver, pasni habis nk try wonderglow gold pula. Hihi.

    Mcm nak sponsor je.

    www.ibuputihshop.com

    ReplyDelete
  25. Awak putihla namee.dh nk jd mak org ni xleh pgil gadis lg.hehe.suka bc blog awak sbb awak ni rendah diri n byk idea tulis cite menarik2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh haah la kita lupa yg kita bukan gadis lagi !! :D hahaa

      Delete
  26. tukar gambar skank sure tak henti tayang ic kt org .huhu :)
    MG pu xtukar lg gmba ic . mcm org indon je nampak ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ic skang mcm lawa sikit kan. putih lah jugak. zaman dulu punya ic aduuuuuhhhh. hehe

      Delete
  27. btw akak tetap nmpak cool
    hehe

    *memang rasa nak tikam diri je kalo dipuji benda yang tak betul sngat kann :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan. rasa mcm segan kalau org puji benda yg kita rasa xlayak. hehe

      Delete
  28. bagi muja,, namee tetp cantik,, hehehe.. setiap wanita kan ada kecantikan dia tersendiri,, bersyukur kita menerimanya,, :)

    mujadafewa.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. saja tulis sbb sy jenis tak suka bg orang high expectations. hehe :)

      Delete
  29. tapi namee...awk tetap cantik...
    natural beauty gtue...

    ReplyDelete
  30. sharing untuk kebaikan bersama akak ok je Namee.. ;)

    psstt: jangan tukar ic baru.. nanti takde dah gambar cenggitu kat ic baru.. hehehe..

    ReplyDelete
  31. Pool cuantiknya bumil yang satu ini*bighugh

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...