Wednesday, October 30, 2013

Nuffnang's Featured Blogger of The Month @November .

Hi :D

Hehe,malu kitaa. hehe .Last week masa Nuffnang tanya "you tahu tak pasal Nuffnang's Featured Blogger of The Month tu " ....namee jawab "tahu tahu".Lepas tu Nuffnang jemput untuk be featured, saya macam "eh betul ke ?Takpe ke, saya layak ke?" hehe . Hari ni buka web nuffnang, nampak blog sendiri terpampang. hehe . Sebelum ni saya tengok orang lain featured, selalu happy for them and dalam hati "takpe one day mesti ada rezeki ". Mak saya selalu pesan,hidup ni apa2 pun kelebihan orang jangan kita dengki. hehe. Ceh tetiba masuk nasihat mama plak. bahahhaa 

Saya blogging dari January 2011 sampai sekarang.....2013... and akan terus laa blogging. hehe

Kalau nak baca serba sedikit, boleh terus ke web nuffnang sini http://www.nuffnang.com.my

Hi! Seriously ke ??!! Betul ke? Layak ke ni nak jadi Nuffnang’s Featured Blogger of The Month. Perasaan pertama yang timbul time dijemput untuk  jadi  Nuffnang’s Featured Blogger of The Month 2013 by Nuffnang. Wee wee, tak tahu macam mana nak react sebab before this happy tengok orang lain been selected je, me bila? Takpe, takde rezeki *i whispered to myself* tapi by this month…me ? :D *tampar sikit please* heheeee

Terima kasih Nuffnang sebab bagi saya peluang jadi Nuffnang’s Featured Blogger of The Month 2013!  :’)

Happy and proud jadi one of Nuffnang’s family. Setia dari dulu hehee. Hi! Dengan rendah dirinya…..hewheww….saya lah pemilik blog Namee Roslan tu! ihiks orang selalu panggil saya Namee je, so korang boleh panggil saya Namee je okay tapi kalau nak panggil nama ayah sekali pun takpe “Namee Roslan”. heheh.  I am married to my kind hearted husband pada penghujung  tahun 2012 , suka kucing, and my hobby is bullying my kucing. bahaaa



Sedikit background pasal study, saya graduate dari International Islamic University Malaysia dalam bidang Architecture (part 1) pada tahun 2010. Currently sedang sambung lagi study di peringkat Master of Environment di UPM. So yeah ! Tu la serba sedikit pasal background study hihi hopefully by next year graduate lah. hewhew

*kenangan 2010. graduate .yippie*



Career? Buat masa ni saya fulltime housewife yang suka tangkap gambar depan cermin hahah. Weekdays saya dipenuhi dengan assignments dan kerja2 sambilan dan on this coming December akan ada baby baru lahir. Wee wee. Hidup akan lebih busy lah lepas ni! Hehe so boleh panggil saya SuperDuperHouseWife ok ! heheh



*family* saya anak yang ketiga dari ketujuh ! hehee




awal 2013 and penghujung 2013


*see , dari awal kahwin perut kempis sampai dah nak setahun kahwin

perut buncit pregnant pun still suka tangkap gambar sendiri depan cermin. hahaa*



Bila belek2 gambar lama, banyak sangat kenangan dalam hidup ni tapi gambar2 semua berterabur. Memory2 lama dari baby, time sekolah primary & secondary, zaman degree banyak yang tak dapat compile . Gambar rosak and computer kena virus. So kenangan yang sepatutnya disimpan tu lesap macam tu je T_T So haaa idea terus datang! Apakata saya buat blog! So pada January 2011 saya decided untuk buat blog cuma tak tahu nak specific on genre apa. Mula2 tu malu sikit and tak reveal diri ni siapa haha
Awal dunia blogging ni banyak kongsikan tips and tak banyak kongsi pasal cerita personal hehe muka pun sorok2, malu nak tunjuk tuan blog. Hihi I dont know why tapi maybe sebab saya pemalu sikit kot heh. Lepas 2 tahun blogging tu, dah mula rasa enjoy dengan blogging ni!! Hujung tahun 2012 tu, saya banyak kongsi tentang kisah saya and husband sebab yela baru kahwin. Heheh saja kongsi dengan readers.  Since then macam banyak plak yang berminat dengan kisah kami. Maybe sebab kisah cinta macam cerita hindustan kot hehe contoh macam kisah me and husband yang ni http://goo.gl/6RmnIE
Terima kasih buat yang sudi baca and selalu bagi moral support kat saya. Semua pembaca saya anggap macam kawan. Kebanyakan pembaca yang selalu tinggalkan comment kat blog saya dah jadi kawan rapat saya dah. We even tukar2 phone number and Whatssap! Hehe!
So lepas ni saya akan terus berblog, lagi lah bila nak ada baby sendiri ni! Lagi banyak kisah nak kongsi, tips pasal baby pulak hehe terima kasih sangat untuk yang sudi baca, mudahan saya boleh share something yang positive untuk pembaca. Maybe certain people rasa macam dunia blogging ni boring tapi sebenarnya banyak je  faedah nya! hewhew
So kenapa saya gembira berblog ?
1) Kenal kawan baru dalam dunia blog.
Rasa rapat sangat dengan diorang bila kita commented on each other post and dari situ mula tukar2 number phone / Whatssap . Haa best gila!
2) At least setiap hari saya ada hobby untuk buat which is blogging lah! :)
Minimum saya akan spend is 30minutes to 1 hour untuk buka blogspot untuk baca blog kawan, atau update blog hihi
3) Blog ni takde limitation. Kita boleh tulis/ kongsi apa saja.
Tips ke, recipes, makanan, nasihat ke…apa2 jelah! Cool kan! Asalkan tak menyentuh sensitivity orang. 
from my kitchen *recipes* 
*friends*
*cats

*beauty tips

4) Dapat perbaiki diri. Kalau dapat comment negative ,maybe kita boleh ambik tu untuk perbaiki diri. Lepas tu kita jadi lebih tabah. Kalau orang cakap kita bangang,bodoh banyak kali  pun,kita cool je. hahaaa. Yang saya perasan, dunia blog ni banyak buat saya jadi lebih positive. contoh, dah tak pemalu sangat, lebih berani untuk approach, lebih confident etc :)
5) Bila Nuffnang bagi peluang macam2.
Tapi masa mula berblog, saya tak tahu pun blogging ni boleh jadi sangat fun. Seriously. thanks Nuffnang sebab buat dunia blogging ni lebih fun dengan ada event, ada activity, free movie tickets  :D . Sesuai untuk blogger2 baru, join lah Nuffnang hehee
*my first event with Nuffnang. Dove event*
Bersyukur sangat Nuffnang bagi peluang macam ni  hehe jumpa artis2 lawa tu hihihhh


Even masa blog masuk section kecil dalam magazine Intrend pun rasa happy hehe at least dapat share blog kita dengan yang lain. hehe

Bila baca balik entry yang lama2, rasa macam recall balik! Kalau saya takde blog, mesti banyak memory yang dah hilang kan! Gambar entah ke mana, and mungkin saya tak ingat pun perkara tu pernah terjadi dalam hidup T_T  Hehe nasib baik dah mula buat blog. Tapi yang paling penting, Nuffnang yang buat dunia blogging ni jadi lebih fun and buat we all keep on track! Lagi sekali, terima kasih Nuffnang sebab bagi peluang macam2 dah. Setakat ni bersyukur sangat and on 2013 yang ni paling special sekali! Nuffnang’s Featured Blogger of The Month for November 2013! hehee :’)
Selamat berkenalan bloggers and friends! Ni lah blog saya tu nameeroslan.blogspot.com!
Happy blogging ! :D

Terima kasih yang sudi baca blog saya and yang sudi jadi kawan saya. :)






90 comments :

  1. itu lah, saya perasan masa bukak nuffnang tadi. :-)

    ReplyDelete
  2. congrate namee :)
    online diary u kan ..
    nice je share ngn semua ^__^

    ReplyDelete
  3. Tahniah :)
    *takpa takpa rezeki kak namee* :P

    ReplyDelete
  4. Wahhh..!! tahniah namee...!!! akak seronok baca blog nama.. salu skodeng jer.. segan nak komen2... ehjhehe

    xlama lagi dpt baby December...hope sama tarikh ngan akak..hahaha :p

    ReplyDelete
  5. BIG congrates to you namee dear. Semoga namee terus bersemangat untuk berblogging dan beri support pada kami2 yang junior ni hehehe.

    ReplyDelete
  6. ui..ui..congrats Namee...so proud of you...

    ReplyDelete
  7. Wahhh..tahniah kan namee happy for u

    ReplyDelete
  8. waa..hebat la kak namee..tahniah..hope one day bole jd cam kak namee jgak.. :)

    ReplyDelete
  9. waa..hebat la kak namee..tahniah..hope one day bole jd cam kak namee jgak... :)

    ReplyDelete
  10. hey kenapa tak layak pulak..namee layak okeh ;)
    akak suka baca citer namee..nak nak sekarang blog namee dah tukar genre kan hahaha..more pada perkongsian..lifestyle..ai sukaaa uuu..

    tapi tak de kesempatan nak jumpa jer kita ni.. ;)

    ReplyDelete
  11. Tahniah sis...btw, sis sgt cantik ok...mcm artis gitu.nak sainnnnnnn..hihi...

    anyway, feel free to visit my blog aziefirdaus83.blogspot.com

    feel free to follow my blog also ye sis..tq...

    ReplyDelete
  12. tahniah namee.. memang layak pun...

    ReplyDelete
  13. Huhu Shakira pun perasan :) TAHNIAH kak :)

    ReplyDelete
  14. congratz...kak Namee lawa looorr... :)

    ReplyDelete
  15. salam kenal namee...i jumpa u masa burger bakar kat cheras..segan nak tegur nampak namee mcm sombong diam je...huhu minat tgk muka namee mcm pelakon indon wish nak baby girl muka namee...heheh..amin

    ReplyDelete
  16. tahniah sis..me after bersalin stop blog..now baby masuk setahun bln ni ingat nk smbung berblog..

    ReplyDelete
  17. tahniah namee... dah jenguk blog ni sblm featured. u deserved!

    ReplyDelete
  18. Congrats dear ..
    Dlm blogging nak dengki pi mana lah kan,
    Sbb kita yg pilih jd blogger. And plg penting jujur setiap penulisan..
    Kita seronok nak update blog, org pon seronok nak baca :)

    ReplyDelete
  19. wow weee! alhamdulilah! tahniah! suka baca blog namee! hehe <3

    ReplyDelete
  20. Salam kenal namee..sya bca blog awk dah lama sebenarnya..hehe..:D

    ReplyDelete
  21. ok..dah nampak namee kat nuffnang...

    ReplyDelete
  22. i suka muka namee...admire nak muka baby girl mcam namee..pernah jumpa namee kat burger bakar cheras...takut nak tegur namie muka sombong jekkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. mimy !!! hehe. sorry kalau kita nampak sombong. sebenarnya time saya pun malu ! hehe sebab tu duduk senyap je kat ceruk tu dengan husband !! :D sorry tau. takpe, nx time...kita datang tegur ok ! :D

      Delete
  23. hi namee, im suzai here..haha bkn dtg dr Nuffnang pon tp via blog mane td ntah ter stumbled kat awk...yup blogging mmg fun kan then dpt g event2 laaagiiii fun! ^^ krrp on the spirit n yup, u r so pretty lorh.... :)

    ReplyDelete
  24. ohhh ok d most important thing is...hey imma IIUM graduate as well..hmmm engineering one! hi unimate! ^^

    ReplyDelete
  25. terjumpa blog ini kat nuffnang...wah, tahniah sebab jd nuffnang BOTM...kiter tak pernah rasa pun..hehe..

    ReplyDelete
  26. salam perkenalan...namee, hehehehe...betul...nuffnang membuka ruang dan peluang.:)

    ReplyDelete
  27. yayyyy namee dah masuk dalam tu. Laju2 eka baca. Hehehehe tak sangka kan eka jadi kawan namee. Mula2 rasa segan nk kawan ngan namee. Tapi namee baik sangat sampai blog eka pun ada kat blog namee. Traffic pun sume banyak dari namee setiap bulan. TQ namee

    ReplyDelete
  28. nampak namee ikhlas buat blog ni. entry pun simple. the most important thing, entry ini buat nanie rasa dekat dgn namee. i'm ur follower n masih suka baca kisah namee dgn husband. cute couple.

    eh eh da panjang pulak komen, btw salam ukhuwah dr nanie utk namee.

    ReplyDelete
  29. wahhh...tahniahhh masuk nuffnangs featured blogger....saya memang suka baca blog namee..baru kenal blog ni, dah suka dah nii...hehehehe

    ReplyDelete
  30. congrats kak namee..! best entry ni.. :)

    ReplyDelete
  31. congrats kak namee..! best entry ni.. :)

    ReplyDelete
  32. Congrats, Kak Namee !! :D
    Suka sangat blog Kak Namee. Teruskan blogging tau. :)

    ReplyDelete
  33. wah bestnyaaa kak namee. tahniah :D

    ReplyDelete
  34. da baca dari pagi tadi ..hehhe
    tahniah kak namee.. u deserve it

    ReplyDelete
  35. wah..bestnyer..tahniah namee.. :)...teruskan blogging tau..luv to read ur blog.. :)

    ReplyDelete
  36. Tahniah Kak Namee! Makin femes akk :D Btw,, cepat2 lah kuarkan baby tuuu. Tak sabar nak nengok niii~

    ReplyDelete
  37. Dah tgk..wee..rezeki namee bln nov. Tahniah :)

    ReplyDelete
  38. Hai Namee! Salam kenal.. Jumpa pasal blog namee ni dalam Nuffnang.. Tahniah dapat title Featured Blogger Of The Month! Suka baca entri2 namee.. baru habis baca part cinta tanpa restu part 1 & part 2.. Nak sambung jelajah lagi ni.. hehe.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  39. kak namee comel!tak sabar nak tunggu baby lahir..hee :D

    ReplyDelete
  40. Semakin comel akak Namee ni~ Hehe, tahniah for your pregnancy. Suka tengok akak!

    ReplyDelete
  41. wahh sis. congrates! happy for u =)

    oh ye, sesapa yg free tu, lai lai lai ~ singgah blog iolls. jgn lupa follow yee ^_^
    # oh ya. blog ni baru buat. x ramai follower lagi. hope uolls boleh bagi semangat kt untuk terus mencungkil bakat n minat =) terima kasih bebanyak

    ReplyDelete
  42. comelnye perottt..hee..sweet sangat namee pakai dress kaler ijo tu..

    tahniah..rezeki baby tu.. ^_^

    ReplyDelete
  43. tahniah akak..saya pon perasan time bukak nuffnang td..terus terjahblog ni :)

    ReplyDelete
  44. hello namee, tahniahh .. btw happy blogging :)

    ReplyDelete
  45. tahniah namee,alhamdulillah akak tumpang hepi, namee lebih dari layak dah sebenarnya :)

    ReplyDelete
  46. TAHNIAH MAK BUYUNG..HIKHIK..
    KAK BUI MMG SUKA BACA BLOG NAMEE,BOLEH SENYUM SORANG2 DEPAN KOMPUTER..:)

    ReplyDelete
  47. tahniah namee..suka jer baca cite dari namee..heee...
    nak-nak cite namee dan isham..sama la kita..cinta jauh..huhuh..
    sudi follow la kita lak :)
    http://chentaqaseh03.blogspot.com

    ReplyDelete
  48. muja dah baca hari tu but dengan hp,, sekarang baru nak comment,, tahniah namee!!! :D

    mujadafewa.my

    ReplyDelete
  49. bukak nuffnang tetiba tengok featured blogger utk november is namee..hehe, blogger yang disukai tu..hehe congratulations! u deserved it..:)

    ReplyDelete
  50. Tahniah!!.......blog awak memang patut masuk dalam list Nuffnang Featured Blogger tu......:D

    ReplyDelete
  51. tahniah namee... :)
    btw, awk mmg sangat layak masuk featured blogger of the month, sbb blog awk best!
    semoga success dlm ber blogging..
    p/s: mane tau kan lepas nie ade rezeki bleh jadi penulis columnist mane2 majalah.. :) ;)

    ReplyDelete
  52. Tahniah!! Dapat tau blog awak dari website Nuffnang.

    Salam Perkenalan, saya dah follow blog awak. :)

    ReplyDelete
  53. salam kenal..drop by from nuffnang featured blogger...sweet bc kisah cinta uolss

    ReplyDelete
  54. Big congrates Namee.. Sy follow ur blog since may this yr. Luv 2 reading :) ;)

    ReplyDelete
  55. namee, i adore ur hair la.. kongsi tips rambut ber volume tu :)

    ReplyDelete
  56. FEATURED DH RUPANYA. SI CANTIK NAMEE ROSLAN NI MEMANG DH WELL KNOWN PUN :D

    ReplyDelete
  57. tahniah kak namee! ^^
    kalau nk join,kena buat introduction diri dlm blog or tulis kat dia?

    ReplyDelete
  58. yes, saya juga adore with ur hair, with ur skin face :)
    share sikit syg :)

    ReplyDelete
  59. wah namee dah famous hehe. good luck namee. eh fakulti kita sebelah je yey boleh jumpaaa hihi

    ReplyDelete
  60. Wow!Tahniah Namee... Dah smkin popular.. Teringin juga LeYa nak jadi spt namee

    ReplyDelete
  61. Tahniah kak namee. Blog akk memang best!! Seriously

    ReplyDelete
  62. Tahniah kak namee. Blog akk memang best!! Seriously :)

    ReplyDelete
  63. tahniah....mcm kenal je kawasan bergambar kat cemerlang heights tu..hehehe

    ReplyDelete
  64. Congratulation Namee...u deserve it. Like 1000x

    ReplyDelete
  65. Congratulation Namee...u deserve it. Like 1000x

    ReplyDelete
  66. salam, hai kak namee! act sy nak tanya about u punya master since i'm thinking of applying. jadi, boleh tak kiranya explain pasal master tu? maksud saya about the subject etc

    ReplyDelete
  67. Congrats namee! Nway belek2 google cr info yg ptt terjumpe blog namee ;) slm perkenalan ye.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...