Wednesday, November 13, 2013

Treatment Muka Cara Saya.

Hi T_T

Jom la sembang and dengar keluhan ibu mengandung yang kebosanan ni. ekekeke.Hari ni boring nya. T_T takde apa sangat nak buat, patut baca buku ni tapi benda lain plak yang dibuatnya. Sebab time nak deliver nanti time exam dah. Gerun. Nak dapat result elok tapi malas. Camane ni...hangan2 taik ayam je. T_T . meheee. Tak tahu nak buat apa, last2 buat treatment muka kat rumah. hahaa. Scrub and pakai mask. 

tak boleh senyum. mihmih

Mask yang saya most fav .  Mask ni kalau nak beli dari web Best Buy World, beli time happy hour tau !! Dari harga RM39 ....korang dapat RM19 je !! Tu yang saya pun sibuk jugak tu. hahaaa. Happy hour kat sini ! http://my.bestbuy-world.com/index.php?main_page=page&id=34  Nah seronok la korang saya share benda murah camni.

Barang dari Best Buy World plak baru sampai. Terus pakai la. Ni la antara mask yang saya selalu guna tiap minggu.Beli dari BBW ni murah sebab diorang selalu buat sale and skang tengah buat Mega Sales. Rugi lah kalau tak beli. T_T . Ni antara barang terjahan saya di BBW la. Everyday memang suka sangat tengok web ni sebab cosmetics saya banyak beli dari BBW ni. Ada jual2 botol kecik2 so tak la rasa rugi kalau tetiba tak sesuai untuk muka ke. wee weee.Kalau kat shopping mall, takde choice and memang terpaksa beli full set terus lepas tu bazir la duit beratus2 tapi at last tak sesuai pun dengan skin kita. T_T
Dari mega sales Best Buy World http://my.bestbuy-world.com/index.php?main_page=index&cPath=140_141 .Cleanser and essence tengah mega sale up sampai 70% . Boleh jadi gila ni. T_T . tiap kali shopping plak akan dapat points. So points tu nanti boleh plak tebus barang. Sekarang kalau shopping dapat 3 kali ganda points. Banyak tak banyak.Boleh tebus produk mahal terus nih. mehee . 

Ni la happiness saya. Happiness saya is bila saya dapat beli produk kecantikan and baju2 baru and handbag2 baru and accesories baru and kasut baru and macam2 baru . bahahaa..Tapi kalau dapat gadget baru ke handphone baru ke tak happy pun. mihihihih.Yang mana untuk kecantikan je excited lebih ekekekke. Rasanya semua perempuan camtu kot. kihkih. Kan ? Ngaku je ler. Entah la, rasa macam cantik kot bila dapat try produk baru and happy gila kalau tahu produk tu pulak memang sesuai dengan kita. meheee

Tiap minggu buat treatment muka sendiri je. Nak pergi facial nak siap2 keluar tu yang malas.  Buat sendiri lagi save cost. Ala treatment saya kat rumah simple je, paling rajin treatment yang saya buat camni haaaaa...

First....Cuci muka macam biasa.

Kedua....Scrub muka.Guna la scrub korang apa2 la yang korang suka tapi jangan scrub kasar2.

Ketiga...Picit lah blackhead kat hidung tu. Macam hidung saya banyak gak blackhead. Tengok mata kasar mcm takde je tapi kalau picit ada je. T_T . Jangan picit pakai kuku tau , nanti luka. Balut jari korang dengan tisu pastu picit hidung tu. Nanti kuar la blackhead yang cacing2 tu. eee

Keempat.....ambik ice letak dalam sapu tangan ke kain ke apa kan...tap tap kat tempat yg korang dah picit tu. Nak tutup kan balik liang pori tu.

Kelima....Cuci muka.

Keenam....pakai mask.

Pastu.....Lepas buka mask tu kan ada air/ lotion/serum dari mask tu..urut2 muka korang bagi serum tu serap dalam skin, Time treatment ni jela kita rajin urut muka. Kalau hari biasa malas kan. T_T

Pastu takde apa dah. Rasa bersih lah muka. hahahaa. Serious yang saya perasan la,lepas saya buang blackhead kat tepi2 hidung...hidung nampak kecik. hahaa. Kalau penuh blackhead...nampak mcm kembang je. ekekeke

Sila lah cuba. Jimat duit. ekekekke. Kalau nak cari mask ke, scrub ke jenama yang branded ratus2 tu boleh usha BBW ni skang sebab everyday ada sale. wee wee .Nah http://my.bestbuy-world.com/ . Sampai 17 / 11/ 2013 ni akan dapat points 3 kali ganda. so better cepat kalau taknak terlepas mega sales and deal points 3 kali ganda ni. Ada mega sales skang. sila sila.

Toodles :)




37 comments :

  1. sy sgt suka bab pakai mask..sbb nmpak sgt beza sebelum & selepas berbanding cleanser or yg lain.. feel fresh lepas pakai moisturiser is second best thing.. buat sy suke merenung cermin...hihi

    ReplyDelete
  2. selama ni takut nak picit2 blackhead tu. baru tau bila pakai ais boleh tutup liang pori. kena try lepas ni. hehe. Thanks Namee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. balut jari dengan tissue..pastu baru picit. jangan dgn kuku.luka nnti :D

      Delete
  3. tak rajin nyer....time nak pakai..pakai tp belasah jer...tkde tertib

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. kadang2 busy dengan hal harian.kan kan :D

      Delete
  4. Bab2 cantik memang semua perempuan excited lah anis rasa, lagi2 bila nak cuba produk baru... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. asal produk baru je mestie xcited nak cuba kan ! haha

      Delete
  5. wahh. nawa baru je habis exam ptg td. boleh relax sambil pakai mask ni. hehe

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum.. wahh rajinnya. sheila pun ada blackhead kat hidung.. tapi tak dann nak pakai mask. skrg ni muka agak kering walaupun jadi surirumah je. nak cari scrub and mask jugaaa. nak rajin2 cam namee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. seminggu sekali atau dua kali je sheila... :D cubalah !! nnti tak la liat sgt blackhead tu.mehee

      Delete
  7. Tq Namee..Pasni da tau la cane nak bagi muke berseri cam Namee ni kan...

    ReplyDelete
  8. sy suka pakai mask...menarik ni..nnti nk try beli...

    ReplyDelete
  9. Seneng bgt kalu namee update kecantikan..ajiiib emg kalu maskeran muka rasanya lembut seperti kulit bayi jg fresh*lebaay bdw masker ny merk nya sama*ooops

    ReplyDelete
  10. Seneng bgt kalu namee update kecantikan..ajiiib emg kalu maskeran muka rasanya lembut seperti kulit bayi jg fresh*lebaay bdw masker ny merk nya sama*ooops

    ReplyDelete
  11. Seneng bgt kalu namee update kecantikan..ajiiib emg kalu maskeran muka rasanya lembut seperti kulit bayi jg fresh*lebaay bdw masker ny merk nya sama*ooops

    ReplyDelete
  12. Seneng bgt kalu namee update kecantikan..ajiiib emg kalu maskeran muka rasanya lembut seperti kulit bayi jg fresh*lebaay bdw masker ny merk nya sama*ooops

    ReplyDelete
  13. Seneng deh kalu namee update hal kecantikan.maskeran emang ajiiib bgt muka jd seger kenyal lembut seperti kulit babby *duuuh lebay..bdw masker kita sama collagen TFS*oops

    ReplyDelete
  14. cantek la namee ni. tips n cara pun simple je.

    ni yg nak pergi beli mask n scrub ni..

    tq for good tips. yeayyy!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya kena treatment muka every week tp kalau nak g kedai kan cam mahal . hehe. so buat sendiri aje.. :D

      Delete
  15. tq untuk step3 tu. huhuhu., tengok kulit namee cantik, mmg lagi teruja nak try mask

    ReplyDelete
  16. muja salu pakai mask elianto je,, sekali beli,, beli banyk,, hehe,,, scrub lak safi je,, tak pun serbuk bunga tanjung pasar malam,, best,, walaupun murah

    mujadafewa.my

    ReplyDelete
  17. rajinnyeeeee pakai mask hehe i rasanya dh bertahun xpakai,ptut la muka i mcm hantu huhu kesian laki aku haha

    ReplyDelete
  18. akak jarang pakai mask bahahaha..dasarrr kan memang begitu namee..tp bila skali skala rasa nak pakai mesti hubby tak habis tanya..mama ok tak ari ni..jahat tau dia tu..biasaaaa niiii...

    ReplyDelete
  19. ai tensen betul jerawat naik sebab lambat tido malam.. dh ada baby.. tido pun dah tak tentu hala.. jeles tau kulit u cantik.. uwaa..

    ReplyDelete
  20. DAH CANTIK.TAK PAKAI MASK PUN ELOK JUGAK. T_T

    ReplyDelete
  21. buat treatment kat rumah mmg best..
    sy pun suka jugak buat mcm nie...
    tp lately mcm dah jarang buat...huhuu...

    ReplyDelete
  22. thanks shares tips..hehe..nak try laa...

    ReplyDelete
  23. assalam namee senang tak nak shopping kt Best Buy World tu. puas ak tgk tapi tak jumpe pun cara pembayarannye?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...