Monday, December 23, 2013

4 Bulan Pengalaman Dah.

Hi :D

Sorry. T_T , mehehe. Tetiba sorry. Sorry sebab selalu ada yang tanya kat ruangan comment ni, macam mana jaga kulit muka, I mean routine tapi kebanyakannya memang saya tak sempat nak reply comment2 tu.Bukan kedekut nak share. Sobs tapi sebab em tak dan cheq nak reply.  T_T . K tapi mari ler saya bagitahu cara mudah saya. Actually pernah je bagitau tapi maybe kome tak sempat baca kot.

  -Satu hari saya hanya cuci muka 2 kali je. Bangun pagi and malam sebelum tidur. (Takleh cuci muka banyak kali,kering muka)
·       - Then tiap kali sebelum tidur, saya akan apply serum.
·       - Lepas serum baru saya apply krim malam.Then baru krohh krohh tidur.
·  - Routine pagi macam biasa la, apply toner and then pelembap.

Serum benda paling wajib la,3-4 kali seminggu sebelum tidur. Sebab serum kan tolong kita repair skin. Ni saya belajar dari skin specialist .Dulu macam bengong2 sikit tak tahu jaga kulit, semua benda nak gi jumpa pakar kulit padahal seriously korang takyah la bazir2 duit gi jumpa diorang sebab sebenarnya solution nya ada Cuma kena cari. Skin saya jenis yang tumbuh jerawat jugak sebenarnya tapi belum sempat jerawat nak hidup bahagia, serum ni dah tolong bunuh diorang dulu. Mehehe.


Ni la mechanic,tukang repair aka kontraktor kulit saya….dah tinggal sikit dah sebab hari2 sapu. Serum dari Panacea. Dah banyak bulan dah saya guna. 
Mula2 orang la suggest sebab kata diperbuat dari bahan semulajadi (sarang burung walid, madu, kolagen, seaweed, air suling, aloe vera, vitamin c). Plus saya pregnant, barang2 kimia ni memang banyak elakkan. Serum ni siap boleh makan lagi sebab takde langsung bahan chemical.  Serum NO.1 Asia dan PERTAMA boleh sapu dan minum.

Serum sangat light, sebab tu saya suka guna serum.Malam sebelum tidur saya akan apply serum,then only sapu cream malam. Serum ni cepat serap dalam kulit, sebab tu kalau korang perasan la if ada jerawat ke apa kan kat kulit, malam sebelum tidur tu sapu…nanti esok korang tengok dah kering and kecut dah jerawat kome yang baru nk hidup tu.mehehe.  

So far saya guna memang sangat ok la serum ni. Bangun pagi muka kurang minyak, sebab serum ni tolong balance, kan rembesan minyak, Automatic liang pori akan mengecil. Jerawat pasir2 memang hilang semua apalagi blackhead, bangun pagi muka nampak lagi segar. Yang ni review saya sendiri la since dan 4 bulan guna serum ni.

Ni testimoni orang lain yang saya jumpa .

Pori makin kecik, parut pudar.


Siap dapat penghargaan dari Tunku Mariamz Iskandar (Johor ).  Bangga plak rasa.hihihhh.

Dalam magazine banyak dah iklan pasal serum ni. Nanti selak2 magazine, tengok la mesti ada pasal serum Panacea biowhite collagen. Saya dapat Panacea saya dari sini https://www.facebook.com/PanaceaBeautyOfficial . Rasanya diorang tengah buat promotion untuk jualan akhir tahun, so sape2 yang nak cuba boleh la beli skang sebelum promosi tu tamat. Terus message je kat page. Rasanya diorang ada open untuk sesiapa yang berminat untuk jadi agent jugak. Boleh contact kat Hotline: 013-4449531 / 019-7300105 .

Tu je routine nya. Sebelum jerawat nak besar hidup bahagia, saya awal2 dah bunuh dia dulu.Sorry jerawat . 
Muka kembang takpe,jangan jerawat kembang. Mehehe #40weeksofpregnancy . Selamat untuk wanita mengandung.



Toodles !!


19 comments :

  1. waaa, patutlah muka putih bersih tulus mulus gitu ya namee :)
    PG tak pakai apa-apa kat muka kecuali foundation maybeline pi kerja dan pencuci muka nutox kat muka. tu je :( kena cuba juga serum ni. hehe

    ReplyDelete
  2. cantik kulit kak namee! Anis pun ada add on serum dalam skin care routine anis, kulit pun makin okey ^_^

    ReplyDelete
  3. memang best pun !!

    saya pun ada jual meh wassap 0199415976

    ReplyDelete
  4. Boleh bagi tips utk hilangkan whitehead n blackhead tak. tak pnh jmpa solution T_T

    ReplyDelete
  5. bagila tips utk blackhead n whitehead pulak. tak penah jmpa solution .T_T

    ReplyDelete
  6. oo. patutlah muka gebus ...


    ini rupanya rahsia nya hahaha

    ReplyDelete
  7. nameeku memang sntiasa cantik dan ayuuuu gituuu...bb tak mo kuar lagi yer...sedap sgt mommy dia bg makan hehehe...

    ReplyDelete
  8. tak sabar nak tunggu kehadiran baby pulak lepas ni.. ;)

    ReplyDelete
  9. cantikkk :)

    TOPUP DAN PELBAGAI HADIAH YG SUPER DUPERR AWESOME UNTUK ANDA !
    JOM JOIN ^_^
    http://syiralokman.blogspot.com/2013/12/super-duper-awesome-giveaway-by-hannan.html

    ReplyDelete
  10. boleh dpt kan serum biowhite dr saya (pengedar KL)..whatsapp 019.3094315 fb: https://www.facebook.com/JelitanistaFelinna

    ReplyDelete
  11. bleh dptkan serum biowhite dr saya (pengedar KL)..whatsapp 019.3094315 fb: https://www.facebook.com/JelitanistaFelinna

    ReplyDelete
  12. boleh dpt kan serum biowhite dr saya (pengedar KL)..whatsapp 019.3094315 fb: https://www.facebook.com/JelitanistaFelinna

    ReplyDelete
  13. Sy pakai blinq punya serum. Okey jugak.

    ReplyDelete
  14. Hi..namee pki pencuci muka n krim apa skrg??

    ReplyDelete
  15. Hi.namee.pki pencuci n krim muka apa skrg???

    ReplyDelete
  16. patut la muka namee flawless je :)

    ReplyDelete
  17. tp rase nyer without serum pun mmg kulit u cantik la namee :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...