Tuesday, December 17, 2013

Dear Anakku Baby Adam,

Hi... T_T

Namee Roslan,
Rumah Berdekatan Mydin Terbesar di Malaysia,
Seremban ,
Malaysia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Ariel Adam bin Isham
Ruang rahim sempit,
Bersambungan uri , 
8987677 berdekatan kantung air ketuban,
Dalam Perut Ibumu.

Surat Rayuan Untuk Kosongkan Rumah Sewa Secepat Mungkin

Saudara baby Adam,

Assalamualaikum,

Kehadapan anakkku Adam. Sudah 39 minggu Adam menginap di rumah sempit itu, sewa tak pernah nak bayar. Takpe, anak beranak tak boleh berkira sangat. Mummy tak kisah pun. Tapi dah 39 minggu pun, rasanya macam makin sempit rumah kamu tu kan..tunggu apa lagi...marilah keluar ke ruang yang lebih luas dan best ini. Mydin Seremban 2 pun baru bukak nih. Dengar cite Mydin Seremban 2, Mydin terbesar di Malaysia. Awak tentu bangga dilahirkan di Seremban, ye dak Adam ? meheheh. Papa awak beriya ajak mummy gi Mydin, tempat fav papa awak Mydin la. Katanya ikan kat sana fresh2, nak buat asam pedas. Mummy takde mood sekarang ni.

1)    Sekarang, kamu dah cecah 3.3 kilo pun Adam, sebab tu mummy tanya....awak taknak keluar ke. Sebenarnya mummy baru balik dari pregnancy check up, Dr.Intan kata macam takde tanda2 nak keluar lagi. Mungkin rumah sewa kamu terlalu selesa..interior design gempak agaknya. Tiap kali check up, mummy bukan main excited teruja sangat nak jumpa Adam tapi Adam selalu tutup muka dengan penumbuk.  Pergi scan 4D seolah macam menonton wayang kulit tapi tiket sedikit mahal.  tapi kamu tutup muka, kenapa begitu wahai anakku.T_T sobs.

2)    Sekarang mummy sedikit sakit pinggang . T_T.Bentuk badan pun boleh tahan, semakin iras Humpty Dumpty . Kadang2 papa awak panggil mummy itik juga.Perut mummy makin lama makin besar kedepan. Meyukarkan kerja mummy untuk mencuci pinggan di dapur...perlu dua langkah kebelakang dan tangan kejung kehadapan.Akan sedikit lega kalau tangan mummy panjang, tapi mummy tak suka mencuri sebab tu mummy tak memiliki tangan yang panjang. T_T..

3)    Seluar takyah cakap ,makin tak muat. Kan best kalau macam incredible hulk....tetiba gemuk pun seluar tetap muat dan tak koyak mana pun. Macam tak logik dek akal hulk tu. Color hijau pulak tu. tapi orang anggap dia superhero.Mungkin material seluar dia diperbuat dari kain lycra kot. Stretchable. . Mummy lebih yakin dengan iron man. Nah ni mummy kenalkan iron man untuk Adam.




4)     Sudah 39 minggu pun Adam, cepatnya masa berlalu. Dr.Intan kata Adam patut lahir pada 25 December...christmas tu Adam.Tiap  kali birthday Adam semua orang dapat cuti.tapi kalau Adam taknak keluar jugak...Dr.Intan kasi can sampai 29 haribulan je Adam..then tanpa notis Dr.Intan terpaksa masukkan ubat dalam mummy untuk paksa halau Adam keluar dari rumah sewa sempit Adam tuhh. 29 tu anniversary kahwin mummy and papa tu Adam....saja2 taknak keluar , nak wait lagi sebab nak jadi hadiah anniversary mummy and papa ke Adam ? T_T tapi mummy cadang nak minta handbag baru sebagai hadiah anniversary, papa pula minta mummy iPad air sebagai hadiah anniversary. Apa2 pun Adam hadiah paling bernilai yang kami bakal dapat. (Saja buat ayat manis kasi Adam terharu sikit and nak keluar dr perut. mehehhe)

5)    Harap selepas saudara baby Adam membaca surat rayuan mummy ni, Adam setuju untuk kosongkan rumah sewa secepat mungkin. Ok lah Adam, dah nak maghrib ni. Papa dah panggil ajak solat sekali .Sampai disini saja madah surat rasmi ibumu. 

Yang Benar,
Ibu mu humpty dumpty

P/s : kawan2...doakan kita bersalin eh. hehe 






112 comments :

  1. Jirah doakan akak Namee selamat lahirkan baby..and dua-2nya selamat. Aaminn

    ReplyDelete
  2. haha,ayat interior design gempak uhh tak boleh tahan.hehe ^o^

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan segala urusan nanti kak. hee aminn..

    ReplyDelete
  4. alololo.. sweetnya ibu ...


    Kak semoga semua baik-baik saje..


    InsyaAllah.

    ReplyDelete
  5. Cute btol la surat utk adam. Smga adam dpt baca surat ni ye, Pape pon sy doakan smga selamat semuanye .Inshallah :)

    ReplyDelete
  6. sangat comel entry ni..
    pinjam boleh.. ?
    Apa-apapun moga semuanya berjalan dengan baik hendakNYA.

    ReplyDelete
  7. comel je kak namee ni.. inshaaAllah, semua smooth.. ameen...

    ReplyDelete
  8. Amin (:
    Insya allah bby adam akn kluar mmbhgiakn sis namee sklurga.

    ReplyDelete
  9. Comel je surat sis namee untuk baby adam eh. Kite doa sis namee dipermudahkan proses bersalin nanti. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  10. Comel je surat sis namee untuk baby adam eh. Kite doa sis namee dipermudahkan proses bersalin nanti. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  11. hihi..first time baca surat tuk anak yg lum lahir duk menyewa rumah rahim ibunya...1 day he will get the opportunity to read this, n be happy to have u as his mother..:)..semoga segala urusan dipermudahkan..excited, cant wait to hear the next good news..:)

    ReplyDelete
  12. what the very funny!! hahahaha btw, semoga dipermudahkan urusan melahirkan ye kak namee..insyaAllah Allah adalah sebaik2 pelindung

    ReplyDelete
  13. hehe kelaka la namee ni.. kte pon due xlame lagi.. smoga selamat smua yer namee

    ReplyDelete
  14. take care namee :)
    semoga dipermudahkan Allah SWT :)

    ReplyDelete
  15. 29hb sama ngnn bday akk le,apa pon akk doakn mga bby cepat2 kuar,ibu n papa x sbar nk peluk cium

    ReplyDelete
  16. 29hb sama ngnn bday akk le,apa pon akk doakn mga bby cepat2 kuar,ibu n papa x sbar nk peluk cium

    ReplyDelete
  17. semoga selamat bersalin Namee :)

    p/s: comeii giler surat Adam hohoho

    ReplyDelete
  18. Moga semuanya selamat ok...nanti paktua mat ajar adam masak ok...nanti adam boleh join abang Qhaliff anak uncle Ben Ashaari ok....moga diberkati Allah yea...

    ReplyDelete
  19. Ala suwetnye.auntie doakn dipermudahkn urusan adam utk kuar dari umah sewa.hehe.

    ReplyDelete
  20. so sweet......hope semuanya selamat.......

    ReplyDelete
  21. adam sayang..untung awak dapat mummy dan papa yg comel ni hehehe..cepat keluar adam..aunty pun tak sabar nk tgk awak..perut mummy ada sofa yg best kot kat dalam tu kan..tu yg adam suka tu..aunty doa mummy adam dipermudahkan segalanya..oo i heart ur mummy sangat ;)

    dear mummy adam..bykkan berdoa ye namee syg..doa akak sntiasa utk namee..b strong namee..sakit camner pun..namee kena tahan..motivasi..ok tak sabar nk tgk baby..faham? ok kalau faham bagus..i know u can do it girl! ;)

    pnjang pulak komen ari ni..eh nampak tak teruja disitu..hugsss

    ReplyDelete
  22. anak pertama memang selalunya lambat keluar... my wife bersalin 2 hari selepas due date.

    ReplyDelete
  23. Akak saya pun tungu hari mcm kak namee jugak. Hehehe. Moga2 baby adam sihat bila keluar nanti n maknye pun sihat jugak. :) amin

    ReplyDelete
  24. cepat2 ya baby tu kluar...boleh sambut tahun baru sama2..hehehe

    ReplyDelete
  25. Comey suratnye. Hehe. Moga selamat lahirkan baby adam ye sis,insyaAllah. ^_^

    ReplyDelete
  26. semoga segalanya berjalan lancar . Mendoakan dari jauh =)

    ReplyDelete
  27. Semoga kak namee dipermudahkan and selamat time delivery nnti :)

    ReplyDelete
  28. Semoga dpermudahkan segala urusan. Amin

    ReplyDelete
  29. kreatif pulak rasa bakal ibu nih.. surat untukmu bakal baby.. >_<

    ReplyDelete
  30. ^_^ suka sorang baca hihi, semoga proses melahirkan berjalan dengan lancar :D tak sabar nak tengok baby adam..

    ReplyDelete
  31. Hahaha... lawak la Namee ni. Hehe. Mungkin belum masanya baby nak keluar. Ada juga yang melahirkan lebih 9 bulan. Apa-apa pun, semoga selamat semuanya. Amin. :)

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum. omg kak namee tak bersalin lagi? wush ikqwan doakan akak cepat bersalin dgn selamat ye :)

    ReplyDelete
  33. Hahahaa.. Surat paling lawak.. Moga adam baca dan dengar kata.. Ekekeke

    ReplyDelete
  34. insya allah semua nya akan dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  35. Hai hai hai! Harap saudara baby Adam dapat mendengar keluhan mummy nya. Begitu comel sekali. Hehehe. Semoga segalanya dipermudahkan! :)

    ReplyDelete
  36. assalam kak namee. ingatkan dah bersalin tadi hehe! insha'Allah tak lama lagi tu. kakak dengan baby take care ya :-)

    ReplyDelete
  37. Terbaik..:)
    http://zasbeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. comel je surat mummy ni.. hehehee

    insyallah adam akan lahir tak lama lagi.. dia tak akan susahkan mummy dia lama2..

    moga dipermudahkan semuanya..

    ReplyDelete
  39. huwaaa nangis baca kecomelan surat ni. namee, baby kita pun delay 10 day dari tarikh EDD. Adam, cepat keluar ye. Mummy and papa awak tak sabar dah nak gomol2 awak tu.

    Semoga segalanya dipermudahkan ye namee

    ReplyDelete
  40. semuga selamat melahirkan... sabar muumy... adam suruh sabar...hheee

    ReplyDelete
  41. insyaAllah namee.. semoga dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  42. sy kalu da ujung2 waktu ni rajin wat keje umah.. menyapu mop bagai konon2 nak bagi baby kuar cepat. jalan2 window shopping, turun naik tangga.. semoga dipermudahkan urusan namee nanti.. tc sis..

    ReplyDelete
  43. alololo...sweetnyerr surat ni..eheheheh...insyaallah everything will b ok.. :)

    ReplyDelete
  44. Alalalaaa..... sweetnye Namee ni.. cepat2 kosongkan rumah sempit tu ye baby Adam, bukan setakat mummy & papa, kami pembaca blog pun eksaited kemainn x sabar nk tengok handsome boy Adam ni.. >_<'

    Semoga dipermudahkan ye Namee... ;-)

    ReplyDelete
  45. Hi!
    Alaaa Namee. Comelnya surat awak untuk baby Adam :')
    Anw selamat beranak ye Namee. Semoga semuanya berjalan dengan lancar.
    Insyaallah. Semoga awak dengan baby sihat. Wuu baby Adam mesti comel nanti !
    Tak sabar nak tengok! Take care yaa

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum Namee..
    hahaha., nak tergelak bace ur entry dis time. anyway, u r so funny. Sy doakan awak dipermudahkan bersalin. Amin.. tak sabar tengok Ariel Adam!!

    ReplyDelete
  47. semoga di permudahkan buat namee bersalin nanti ya. dan buat saudara baby adam, please. heee. jangan noty2 tau. keluar cepat :D

    ReplyDelete
  48. doakan namee selamat melahirkan ikut due date.. :) caiyo2 !!

    ReplyDelete
  49. hehehe! comei sangat.. adam, silalah keluar cecepat, mummy dah tak sabar nak gomoi kamu tu :)

    ReplyDelete
  50. kak namee, moga selamat bersalin nanti dan saya doakan akak dan Adam sihat je.... banyakkan berdoa pada Allah... banyakkan jugak berzikir.... good luck sis.... :-)

    ReplyDelete
  51. In Sha Allah, baby adam, kesian mummy, aunty pun nak tengok adam jugak.Mydin seremban pun sama.

    Semoga Namee selamat bersalin yer.

    ReplyDelete
  52. omeynyaaa la surat ni... mesti adam terharu mummy dia dah tulis surat awal2 kat dia hehehe semoga dipermudahkan ye namee...banyakkan selawat :)

    ReplyDelete
  53. hehehe terpikir plak namee nak buat surat mcm ni ye..wah siap ad nama lagik..ariel adam yer..hehe...skjp nye rsa.nk bersalin da..moga segalanya lancar ok.

    ReplyDelete
  54. hahahaha.. sweet giler surat namee utk anak. tak sabar eh nak tgk baby? nnt dah keluar rasa mcm teringat2 pulak masa pregnant. sbb pregnant is the best moment when u become a mother. banyakkan baca surah yassin yeh,. smoga namee slamat bersalin.

    ReplyDelete
  55. waa.. selamat bersalin lah kak namee. :D
    cer byk2 baca ayat2 suci al-quran, mana tau lembut hati adam nk kuar on time.

    ReplyDelete
  56. Insyallah .. Semua nye akan selamat.. I hope i will follow ur turn to be mummy.. :")

    ReplyDelete
  57. hehehe sweet mommy to be..xsaba yee ;)

    ReplyDelete
  58. harap dalam perut boleh akses internet, nanti boleh adam reply email.. semoga selamat semuanya.. good luck..

    ReplyDelete
  59. cumelnye surat mummy pada Adam ni, Adam tolonglah paham mummy tak sabar tu nak Adam kosongkan rumah supaya Adam boleh tidur sebelah mummy pulak :)

    ReplyDelete
  60. Pn Namee duduk Seremban 2 ke? Wah.. x sangka!

    ReplyDelete
  61. comel je bagi surat kat baby dalam perut hehehe! namee namee.. :D
    saila doakan namee selamat n mudah bersalin nanti :))

    ReplyDelete
  62. In Sha Allah, semoga sihat baby Adam and Mummy Namee ni - lambat ke cepat ke, semoga segala urusan dipermudahkan.

    Dear Adam,
    Kesian lah kat mummy tu, moh ler keluar leh tgk muke sikit.

    Have a great one Namee :)

    ReplyDelete
  63. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  64. ehehehe..so cute surat ni... moga dipermudahkan nanti..

    ReplyDelete
  65. haha comella namee! semoga semuanya baik2 aje...

    ReplyDelete
  66. amin..semoga namee dipermudahkan bersalin http://nurulakmallovebeauty-nuyu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  67. cute nye surat. semoga dipermudahkan kak Namee =)

    ReplyDelete
  68. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  69. Comelnya lahai surat mummy cntik utk hensem boy dia... hihi
    darihatibella.blogspot.com

    ReplyDelete
  70. so sweet surat untuk adam... moga namee selamat bersalin n tuk adam moga jadi anak yg soleh...

    ReplyDelete
  71. Too happy for you Namee.. =') Moga Adam jadi anak yang soleh.. Amin..

    ReplyDelete
  72. Semoga dipermudahkan kak Nameee :)

    ReplyDelete
  73. comelnya surat ni namee..terharu pun ada..sobsob
    moga-moga Allah permudahkan urusan namee bersalin...AMIN..

    ReplyDelete
  74. hahaha..kelako dak namee ni weh...apapun didoakan segala urusan dipermudahkan.

    ReplyDelete
  75. hehehe...such a funny post. gd luck for ur delivery. jumpa blog ni last month n bca smua ur entry
    http://comfortandblissfullife.wordpress.com/

    ReplyDelete
  76. wah..namee nak bersalin dah...semoga dipermudahkan...amin...

    http://pdajawe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  77. namie banyakkan berdoa berzikir tau dalam labour room nanti

    ReplyDelete
  78. kelaka la..hihihi
    mine pon sama hr tu,siap dh lpd due date.past smggu doc msuk ubat.waiting is killing kan?xpe,sooner or later dia akan kua jugak.jgn sdih2 k?dia nak namee berehat puas2 dlu tu before brjge mlm jge dia ;)

    ReplyDelete
  79. Ya Allah..cepatnya masa berlalu.Lama tak online tak sangka namee nak bersalin dah.Saya doakan semoga urusan kak namee nak bersalin tu berjalan dengan lancarlah ye. :)

    ReplyDelete
  80. namee stay seremban ke ? kita org seremban jgkkk ! (tetba excited ! :P )

    saya doakan semuanya berjalan lancar yea namee. mungkin saudara adam masih seronok dan menikmati hari2 indah dalam rumah sempit tuh. sebab itu dia x nak keluar lagi. bagi chance dia bersenang lenang dulu dalam rumah sempit. bila dah ready nak tempuh rumah luas nie, baru dia keluar. hati mental kena kuat yea saudara adam. ecehhh. :D

    jaga diri namee :)

    ReplyDelete
  81. semoga dipermudahkan semuanya namee

    ReplyDelete
  82. Alaaa so sweet baca letter ni. Kelakar pun ya :) I doakan semuanya selamat ya. Take care!

    ReplyDelete
  83. kita doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar ye namee dear..
    to baby Adam: dun be noty2.. cian mummy.. kalau mumy teran, keluar je teros ye :)

    ReplyDelete
  84. comelnya penulisan namee untuk baby adam..bila adam dah besar nanti mesti dia terharu baca surat mummy tue...semoga semuanya dipermudahkan yer

    ReplyDelete
  85. kikikkiki..
    comel sangat..
    adam, kluar 29hb tau.. mummy x yah nak buat koleksi handbag sangat.. lepas nie handbag penuh lampin adam je.. :)

    doakan yg terbaik utk u, namee

    ReplyDelete
  86. huhu comel je namee ni..kita doakan namee selamat melahirkan baby adam ye..=) byk2 berdoa..

    ReplyDelete
  87. Ni confirm dan saya yakin 100%++++ yang sebenarnya adam yg tulis surat ni. memandangkan dia tidak boleh nulis, dia wakilkan ibunya menulis bg pihaknya...hahahaha
    Comfort kan dalam tu adam...muaxx...

    May Allah ease everything dear sister. And adam, comfort2 pun kami nak tengok adam...ekekekekekeke..keluarlah wahai sang pencinta bonda dan ayahanda kamu..^^

    ReplyDelete
  88. Hee..kelakar la akk ni. Insyaallah semoga akk dipermudahkan bersalin nanti. Sedap nama adam :)

    ReplyDelete
  89. kih3... slme ni silent reader.. arini xleyh tahan bace kecomelan suat ni..

    ReplyDelete
  90. kih3.. slalu jd silent reader.. now xtahan bce suat yg comeyl ni.. ngeh3..... trus kua komen---> bru wat gmail acc =p

    ReplyDelete
  91. Moga dipermudahkan segala urusan dunia k ;)

    ReplyDelete
  92. kak namee . u r really brilliant . nice wrote ! sure thing, baby Adam will be proud to be born in Seremban too -.- cant wait to see you baby Adam . Semoga dipermudahkan kak namee . Nanti kite pegi tesco s2 sesame yaa :)

    ReplyDelete
  93. waaahhhh tak sabar nak tengok anak namee nanti. okay semoga semuanya dipermudahkan ya! =)

    ReplyDelete
  94. moga cepat2 bersalin dengan selamat, insha Allah
    sayang namee.take care :)

    ReplyDelete
  95. comelnye surat...hehe..selamat bersalin ye kak...moga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  96. didoakan agar namee selamat bersalin, segalanya dipermudahkan.

    ReplyDelete
  97. comel sgt surat ni. 1st time baca blog awak bila kawan share kat fb...pastu terus jatuh cinta. hari ini dah start follow. saya baru je dlm dunia blog. byk dh saya baca tips2 berblog dlm blog awak..thanks.
    http://sweetmemories4u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  98. namee....iron man teddy tu sangat cute la...beli kan mane...??wanted so much to buy for my baby jugak...!!!hehee...

    ReplyDelete
  99. namee.....teddy bear iron man tu cute sangat....beli kan mana....??? nak jugak....heheee

    ReplyDelete
  100. Huhu..sy pn ske g mydin srmbn ;:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...