Pages

Saturday, December 28, 2013

Hi , I Am Baby Adam ! :D

Hi (8)

Hi kita baby Adam. Hari ni biar saya yang update blog. Mommy kita tak sihat . sian dia. Tak sihat sebab kita lah penyebab mommy kita sakit sana sini sebab tu kita offer nak update kan blog untuk mommy. hihihi.  

Sebenarnya saya dah keluar dari perut mommy on 25 haribulan haritu dah. T_T . Permohonan mommy melalui surat rasmi untuk baby Adam, dah dipertimbangkan . Lagipun betul jugak, rumah sewa yang baby Adam tinggal hari tu dah sempit sangat. Kita cuba buka pintu sebenarnya untuk keluar kan diri tapi pintu tak buka lagi. Baru 1 cm bukaan jalan nak keluar. Kita pun lepak2 lah dulu dalam rumah sewa tu. Rilex rilex golek2 dulu sambil tunggu pintu bukaan buka lagi.Lama kita tunggu. T_T . Kita ketuk2 tendang jugak dinding perut mommy sebab baby Adam boring dah duk dalam tu. Teruja jugak baca surat mommy tulis tu pasal Mydin  Seremban terbesar di Malaysia tuh. hihihhh

Pastu masa umur kita 40minggu, mommy pergi jumpa kontraktor khas  nama Doctor Intan, nak minta pandangan macam mana nak buka pintu kasi baby Adam keluar. Doctor Intan ni penasihat mommy kita la, dia yang jaga mommy kita dari awal kita hidup dalam perut sewa mommy kita ni. T_T . Sorry mommy. Doctor Intan suggest letak bom (induce) kasi pintu terbuka tapi mommy kita kata nak wait dulu sebab kalau letak bomb nanti sakit pulak.mihmih.

Mommy kita dah rasa sakit2 dah tapi bila check bukaan 1 cm je bila esok datang bukaan 2 cm then time malam mommy dah rasa contraction kuat and kerap sampai 2minit sekali . Kita dengar papa marah mommy "nameera girl jangan degil jom pergi hospital !" Garang jugak papa kita walaupun suara sedikit sengau2 lembut.kihkih. Pastu tahu tahu je mommy dah kat hospital. Doctor Intan check, bukaan baru 3 cm so pecahkan air ketuban tapi air ketuban dah hijau.

Sebenarnya .....emm kita .......emmm sebenarnya ...emmm... kita dah terberak dalam perut mommy tapi kita tak tahu nak keluar macam mana sebab pintu sempit. Sebab tu kita senyap je dalam perut, takut nak bagitau yang kita beyak, nanti mommy marah. T_T . Terus Dr.Intan ajak mommy pergi pecah kan rumah sewa kita ni. tebuk lubang atau dalam bahasa glamour nya cesarean /c-section . Takut kita lemas . :'( 

Terus ramai2 orang kerumun mommy and sedia nak potong. :'(

Kita takut nak jumpa mommy, takut mommy marah sebab kita terbeyak dalam perut mommy tapi mommy nampak happy time nurse tunjuk kita kat dia....sayang mommy. hihihhh




Assalamualaikum semua.kita la baby Adam. Semua kata muka kita macam papa kita. hihihh

Kita baru umur 3 hari tapi dah pandai tulis blog.terror kan ?hihihhh

toodles (8)

126 comments:

  1. Nameeeeee! dah jadi ibu dahh. comel sangat adam. hihihi. adam tak malu errrr. berak merataaaa. Nameee jaga diri leklokkk taw. baby jugak. Alhamdulillah semua sihat :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah, welcome to the world baby Adam! :D

    ReplyDelete
  3. Wah, tahniahhhhhh!!!! Comelnyerrrr!!! :D

    ReplyDelete
  4. Aww cute ! congrats kak namee on your first baby :D

    ReplyDelete
  5. haah lah.. adam ikut muka papanyaaa =D
    slmt menduduki rumah sewa yg lebih besar baby Adam ! hehehehe

    ReplyDelete
  6. Tahniah kak! Baby adam comel seghupo anok cino deh!

    ReplyDelete
  7. Wahhh..akhirnya awak dah keluar Adam dari umah sewa, hehe..tahniah Namee =)

    ReplyDelete
  8. welkem baby adam.. comel angat!!! sian mommy awk tau..

    ReplyDelete
  9. haiii baby Adam... pandainya awak update blog =p hehe

    ReplyDelete
  10. Congratulations!!! Yes, memang sebijik mcm muka papa dia.. :D

    ReplyDelete
  11. congrats kak namee ^_^ baby comell huhu

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah. Memang betul la kak Namee, muka ambik papa dia.:) Tahniah kak Namee and take care. Selamat bergelar ibu :)

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillahhh.....selamat datang ke dunia baru precious baby Adam, nanti paktua mat ajar masak ok...tahniah Namee dan suami....

    ReplyDelete
  14. Halu. Baby Adam. Memang sebijik papa. Welcome to the world ea. Jadi anak soleh! Tahniah namee :)

    ReplyDelete
  15. comelnya baby Adam.
    tahniah buat Namee & suami. selamat berpantang ye :)

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah.. Tahniah kak..
    U r soo sweet.. :)

    ReplyDelete
  17. alahai, tomel tomel. boleh la kawan ngan baby kita. hihih

    ReplyDelete
  18. comelnyeee baby Adam...congrat Namee dapat baby comel..
    muka dia ada iras2 ironman yang papa dia belikan la..hehehe
    both of you take care..
    ^_^

    ReplyDelete
  19. Tahniah Namee.. dan selamat datang Adam..
    Moga ibu dan baby sihat dan kuat hendakNYA..
    Teruja pulak akak tengok.. mihmih..

    ReplyDelete
  20. Hai bby adam, comey sgt nih pandai update blog !! hihi. Namee tahniah :D

    ReplyDelete
  21. comel :D muah dia.. selamat berpantang namee

    ReplyDelete
  22. akak!! hari lahir baby adam macam kazen kite laa :) hihihi ada jodoh (!)

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah..selamat semuanya..tahniah adam dah kuar dari umah sewa, dah dpt duk umah sendrik..congrats, husband n family sume atas kedatangan ahli keluarga baru yg sgt comei...gerammm tgk..hihi

    ReplyDelete
  24. Alahai comel ko adam! Jgn sengau cm papa awak dah la yee.. Haha.. Btw congrated namee. ^_^

    ReplyDelete
  25. nameeeeeeeeee!!!! alhamdulillah,, seriously rasa excited sangat baca entry ni,, rasa terharu,, rasa tak sabar nak ada anak,, i know cesarean is not an easy thing to go through,, be patient k,, kifarah dosa tu,, alhamdulillah dah selamat semuanya,, hebat adam,, baik sungguh tolong mummy update blog.. terharunya :')

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah. Congrate dear Namee
    Baby adam cuteeee sangat mcm papa dan mama dia =)

    ReplyDelete
  27. Tahniak akak dah dapat baby. Comel baby Adam tu. Hihih

    ReplyDelete
  28. tahniah bb Christmas ;) shomelll sgttt....

    ReplyDelete
  29. ALHAMDULILLAH..KAK BUI DH LAMA X BUKAK BLOG,SO TAK TAU NAMEE DH DELIVER..TAHNIAH2..WELCOME TO THE MUMMY CLUB..BABY ADAM COMELLLLLL..:)

    ReplyDelete
  30. Tahniah sis namee..ape ni baby adam yakyakkk dlm perot mummy cian mummy taw hehe

    ReplyDelete
  31. tahniah kak namee!! comel baby Adam..

    ReplyDelete
  32. wahh. congrats kak namee.
    welcome baby adam! semoge menjadi anak yang soleh ya. (:



    ehhh, muke baby adam memang same lah macam muke papa adam. hihi.

    ReplyDelete
  33. Tahniah! Comeynyer Adam..betullah macam papa isyam dia..papepon harap baby Adam jadi anak yg soleh ya..*hebat bebeno Adam dah pandai post entry ni kan..hehe*

    ReplyDelete
  34. ala tomei2....alhamdulillah dah selamat semuanya...semoga cepat sihat n selamat berpantang ye! :)

    ReplyDelete
  35. Comellll!! Tahniah nameee. Take care ye! Baby Adam, behave tau. Jaga mommy. =)

    ReplyDelete
  36. Congratz namee..name baby akak pun Adam..n ur baby mmg byk muke ur husband..tapi xpe..nanti muke dia berubah lagi..hihi

    ReplyDelete
  37. congrats namee, baby adam comel

    ReplyDelete
  38. WAHHH ! He's adorable ! Tahniah2 kak Namee !! =DDD

    ReplyDelete
  39. tahniahhhh..hihi happy for namee n husbnd..bby comeiiii..hihi..semoga cpt sht mak n bby

    ReplyDelete
  40. congrates nameera girl.. baby adam so handsome. :)

    ReplyDelete
  41. Tahniah Namee..comel sungguh baby awak..:)

    ReplyDelete
  42. Tahniah...comel sgt baby Adam..selamat berpantang mummy namee...

    ReplyDelete
  43. subhanaAllah! comelnya kamu adam..... CONGRATZ NAMEE!!!!

    ReplyDelete
  44. congrates.. cute sgt!

    ReplyDelete
  45. kak namee! congrats! mmg muka mcm papa dye la...:)

    ReplyDelete
  46. MashaaAllah.. he's so cute.. Congratz ..:)

    ReplyDelete
  47. Mashaa Allah.. He's so cute! Congrat..:)

    ReplyDelete
  48. Wah! Tahniah namee..smg namee cpt sihat.baby adam comel la...

    ReplyDelete
  49. omey omey baby Adam yea... Nnti jgn lupe update yea..tlg mommy update belog yea...

    Psst: babyAdam comelcomel

    ReplyDelete
  50. tahniah nameera.. selamat berpantang n happy breastfeeding... comelnya adam..

    ReplyDelete
  51. Comelnye BB Adam. Tahniah ye Namee. Semoga jadi mommy yang baik ... jada BB Adam dengan penuh kasih sayang. Akk pun tak sabar nak jadi mommy tapi lom ada rezeki lagi. Doakan ye.

    ReplyDelete
  52. Tahniah Namee...comelnya baby...selamat berpantang and take care...

    ReplyDelete
  53. comelnyaaaa. ha ah la macam muka husband namee. congrats! =)

    ReplyDelete
  54. comell giloss baby adamm! haii adam! :)

    ReplyDelete
  55. congratess akakk..jaga diri and baby bebaik taw! hehe

    ReplyDelete
  56. Tahniah Namee & Isham..hye baby Adam...

    ReplyDelete
  57. congrate namee. comell nya baby adam. semoga menjadi anak yg soleh. amin :)

    ReplyDelete
  58. tahniah namee..dah jadi mommy...baby adam sangat2 comel...selamat berpantang yer namee

    ReplyDelete
  59. tahniah kak namee.. comeynyer adam:) smoga shat slalu...

    ReplyDelete
  60. comelnya dia namee =) congrats !! ^^

    ReplyDelete
  61. Congrats namee n husband..and welcome baby adam..semoga baby adam jd anak yang soleh dan terbaik..amin..seronok bc entry namee..

    ReplyDelete
  62. Congrats dpt baby boy! bday same with my nephew. 25/dis. tarikh sng ingt sbb xmas n yg penting tarikh tu selalunya cuti so sng nk celebrate

    ReplyDelete
  63. waahh tahniah akhirnya keluar jugak dari rumah sewa tu yek..haha nanti jadi anak yg baik ,soleh yek ..huhu teruja pulak asal ni

    ReplyDelete
  64. alahai.. comenya baby adam.. :D kak namee, selamat berpantang tau.. smoga cepat sihat.. :) i really adore u...=)

    ReplyDelete
  65. tahniah namee. dah jadi ibu.
    selamat datang ke dunia adam... semoga menjadi anak yg soleh.

    ReplyDelete
  66. baby adam comel sgt! congrates kak namee.. jom singgah blog ain. :D http://nurainothman.blogspot.com/2013/12/tahniah-kak-namee.html

    ReplyDelete
  67. someylllll ny ADAM! congrats mommyNAMEE

    ReplyDelete
  68. Someyylllny bbyADAM!! congrats mommyNAMEE! =7

    ReplyDelete
  69. Hai Namee..Congratulations! Ur baby is soooo cute :D

    ReplyDelete
  70. Ya Allah, comelnya awak adam! Tiut angatt! :*

    ReplyDelete
  71. Bambam nye pipi baby Adam! Omel angatt awak ni tau adam! :*

    ReplyDelete
  72. comelnya.tahniah.samamcm kes sy la ni hihi.slmt berpntang

    ReplyDelete
  73. tahniah sis. (:
    Alhamdulillah bby adam dah lahir.

    ReplyDelete
  74. hey naper ramaiiii sgt komennn..punyer lama scroll down tau hahahaha...nameeeeeeeeeeeeeeee..sorry akk bz sgt...tahniahhh..ya Allah comelnyer adam..hugs hugs..namee jg diri okeh...tahniah..welcome to da club hehehe ;)

    ReplyDelete
  75. Congrat Dear!!!
    http://zasbeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  76. tahniah kak....dah jadi ibu... selamat berpantang....
    hai baby adam.. welcome to the world!!.... u r so cute....

    ReplyDelete
  77. Tahniah kak namee. cute sgt adam. mcm muka papa die =)
    jaga diri k

    ReplyDelete
  78. congrat namee and suami...selamat berpantang!;)

    ReplyDelete
  79. Comelnye awak Adam! Jadi pakwe kite nak? Hehe.

    Anyway, congrats kak Namee! Have a good time bonding and selamat berpantang!

    rasabagus.blogspot.com

    ReplyDelete
  80. Alhamdulillah~
    Tahniah namee sekeluarga..

    ReplyDelete
  81. Tahniah Namee! cute je baby Adam ni...^__^

    ReplyDelete
  82. yeay sis namee da bersalin .. hehe btw tahniah akak .. jage baby adam elok elok and selamat berpantang :)

    ReplyDelete
  83. alhamdulillah..tahniah sis nameeee ! dah jadi ibu..happy 4 u ! comelnyer baby adam !

    ReplyDelete
  84. tahiah namee n husband...selamat menjadi ayah dan mama..

    ReplyDelete
  85. Assalamualaikum baby adam...comel la dia

    ReplyDelete
  86. comel nya baby..tahniah namee..selamat berpantang..=)

    ReplyDelete
  87. Tahniah namee!! Your baby look soooo cute! Part hasben garang tu lawak. Hihi

    ReplyDelete
  88. Tahniah namee!! Your baby look sooo cute! Part hasben garang tu lawak.hihi

    ReplyDelete
  89. Congrat.... your baby will be the youngest of all...

    ReplyDelete
  90. comel nye baby Adam. Semoga jadi anak yang soleh kepada mommy and papa :)

    ReplyDelete
  91. Nammmeeee congrates!!!!! Chomel Sgt adammmm

    ReplyDelete
  92. Selamat jd ibu baru namee, selamat dtg didunia baby adam smg baby adam tak kaget dg dunia ini smg baby adam jd anak yg sholeh,patuh mommy n papa, jgn rewel yah baby adam #bighug

    ReplyDelete
  93. Selamat jd ibu baru namee, selamat dtg didunia baby adam smg baby adam tak kaget dg dunia ini smg baby adam jd anak yg sholeh,patuh mommy n papa, jgn rewel yah baby adam #bighug

    ReplyDelete
  94. tahniah namee n hubby.. :)
    semoga happy selalu...:)

    hai baby adam..! ;)
    comel lah awak nie...
    aunty doakan semoga awk membesar menjadi ank yg soleh, bijak pandai & berjaya dunia akhirat...(^____^)

    ReplyDelete
  95. Congrats kak namee..comel baby adam. Kecik2 dh pandai tulis blog ye. Hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg