Monday, December 30, 2013

Husband & Wife : Happy 1st Anniversary !!

Hi :D

Ni mommy Adam...Adam tidoq kroh kroh je kat bawah dengan makcik dia and nenek dia.hehe. sobs. T_T Rasa macam cepat gila masa berlalu....semalam genap setahun saya kahwin dengan Esham.Rasa macam baru aje kahwin nya. T_T hihihhh. Bagaimana lalat masa (direct translation dr google translate 'how time flies' kekekkekek)

Tak sangka boleh terjumpa jodoh kat Mid Valley.Tak romantik langsung terjumpa jodoh kat Mid Valley. hahaa..kalau macam Irma HAsmie and husband dia terjumpa kat Mekah tu yela sweet dan bermakna.hihihhh ni first time jumpa kat Mid Valley, pastu Esham tengah makan gelojoh2 dua pinggan nasi ayam kat food court Mid Valley atas tuhh. T_T 

Cehhh sambil makan sambil tengok2 saya. Saya takut la, apehal uncle ..eh abang ni duk tengok2 haku. T_T :P Cehh masa tu rasa macam pangkat2 abang uncle gak aaa sebab saya baru habis sekolah pun time tu , bila orang yang nampak gaya dah kerja2 tu pakai kemeje pejabat tuck in skems skema memang not my taste la.Kita budak sekolah taste2 Zac Efron , Jessie McCartney gituuuu....ekekekkekke. 

2006 : Zaman goli den. 


zaman goli den baru nak up..tangkap gambar tangan konon2 masuk poket. hahaa goli den . masa ni 43kg je. T_T 

Esham kata masa tengok first time sampai tak boleh lupa. hahaaa poyo poyo poyoo goli den .Asyik teringat,tak tahu nama pun duk main teka2 nama sorang2 dia. Memang sungguh2 nak kahwin ni tak fikir apa dah. Memang tau "shes the one" .Lepas jumpa family saya tengok background terus macam ajak serious. Gelojoh segelojoh dia makan nasi ayam dua pinggan. Belum sempat kenal betul2 lagi. nama saya pun dari nameera dia ingat ameera. T_T . 


2006- 2012 : Liku liku kehidupan (buat bunyi petir guruh sikitt ekekekke)

tapi tapi tapi....ohh family saya lain cara fikir. Macam papa jenis nak anak dia ada pelajaran,jangan rely on lelaki.If apa apa jadi..kita nangis jap je sebab kita ada sumber and backup kita. Ma pun rasa camtu plus ma suh cari orang umur lebih kurang sebaya kat universiti tuhh. Certain family kalau ada orang ajak kahwin, akan on je terus kahwin tapi family saya lain la pendapatnya.

Ma : kat universiti banyak calon lagi .

Pa : tunggu habis degree dulu.

So jadi la hubungan  yang eh ada potensi kahwin ke tak ni. sobs T_T

dari 2006 ke 2012 tu banyak la liku liku. Long distance relationship..pastu Isham pun ada masalah. time ada masalah tu la kita rapat sebab banyak bincang and tolong bagi pinjam bahu.  Kita stay on track pun sebab masalah datang. so jadi rapat la. 

mid 2012 : Polis trafik bagi green light.hihihh

Tetiba dapat green light ! 6 tahun tunggu. Isham paling happy sekali lah time ni.

"sukahati hang lah kalau hang rasa serasi dan terbaik"

Mula2 macam eh yeke boleh kahwin ni . Bagitau Esham, dia pun macam terperanjat..happy gila time tu. hoihhh. Tapi still dipertikaikan why why why kenapa kenapa saya pilih husband saya. T_T .Saya tak jawab pun,tapi saya mula rasa sayang kat Esham after 7 bulan kawan dengan dia. Malas nak jawab sebab kalau ada jodoh....ada lah.Kalau takde....nak buat camane. T_T

Hujung 2012 : Kahwin renjis renjis dipilis .


dah bakpe la tengah nak sarung cincin, pengantin laki sibuk jawab talipon . T_T

Terus saya cakap kat Esham,"ok lah Esham , ma dah approve sangat dah ni.Baik kita kahwin cepat2 sebelum di tarik balik " . and pa pun suh bawak Esham bawak family dia datang and tu la first time family bertemu family. Adik2 dia and abah la yang datang. Nervous gak la time tu.T_T sebab saya muda sangat and tak reti amik hati orang.Nak sembang dengan adik ipar pun saya tak tahu. sobs.

Kahwin ! yahooo.

2013 : Pengantin baharu n ahli baru
Ceee masa awal2 kahwin tu saya kata"Esham, mira rasa xnak baby lagi lah. maybe after 5 tahun kot. we see how lah" . Sebab awal 3 bulan tu check upt tak preggy pun, so rasa selamat la.mungkin saya jenis x subur sangat kot.hehee. Tak bunting pelamin punnnnnn. Sekali bulan ketiga kahwin tu preggy.Masa tu tak tahu nak kata happy ke best ke terharu ke...tapi saya nangis lah. Isham pun macam terkedu jap tapi dia memang nak baby at least satu dari perut saya.

wee wuuu weuu wuuu


masa tengok ni nangis



ni dah 40 weeks dah. hehe. last gambo bersama penghuni di dalam perut. wee wee

hi kita dah keluar !



Cikunit !! Masa dah bedah and doc tunjuk kat saya,,,,saya terkeluar air mata. Taktahu kenapa....sedih ke gembira ni tapi lega nya bila Adam dah keluar,rasa rindu kat dia. 




Ni ke naluri ibu yang orang duk cakap2 tuhhh ?? T_T

Alhamdulillah. terima kasih Allah.  :') 

Cepat sangat masa berlalu....

Bagaimana lalat masa (direct translation dr google translate 'how time flies') kekekkekek





37 comments :

  1. terasa nak khawin jugak bila baca ^^ bhaha :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..rezeki Allah. semoga zuriat menjadi anak soleh dan solehah

    ReplyDelete
  3. tahniah namee. suka sangat dengan sikap positif namee. moga segala urusan namee dipermudahkan, =)

    ReplyDelete
  4. :') ya ALLAH,, kalau kenangkan,, peliknya bila masa berlalu begitu cepat

    ReplyDelete
  5. comelnyee adamm :DD mesti besar nanti handsome.. apepon semoga jadi anak yang soleh ye adam :)

    ReplyDelete
  6. happy anniversary !!! semoga lebih bahagia dengan suami dan di tambah lg dgn adanya Adam! Baca kisah cinta namee ni kan macam baca novel. hehe. happy ending gitu. =D

    ReplyDelete
  7. That is so sweet! btw i love your blog so much! <3

    Would you mind click on this link? We're having our first giveaway :D and i'm expecting you to participate too ^^ xoxo

    http://vintagexvogue.blogspot.com/2013/12/etude-house-christmas-giveaway.html

    ReplyDelete
  8. Wahhh seronoknye.Smg hbngan yg dibina berkekalan hngga ke syurga ;)

    ReplyDelete
  9. Suweeeettttt.. Haih.. Happy anniversary semoga berkekalan ke anak cucu.. Dah ada penyeri, Adam.. Murah rezeki cepat dpt baby

    ReplyDelete
  10. entri ni best, terus rasa terharu juga sbb 'bagaimana lalat masa' itu, hehe lulu kenal namee sejak belum kahwin, kahwin dan skrg ada adam.. stay hepi okey :D

    ReplyDelete
  11. Namee dah bersalin. Aduhh ika xtauuu. Tahniah namee. Adam cute gile

    ReplyDelete
  12. tahniah namee....baby comei sngt...bum bum....

    ReplyDelete
  13. Waaaaa..congrats..Lama senyap,rupanya dh deliver..Selamat Berpantang ye! Mkn ler awk ikan haruan byk2 kasi luka c-sec cepat sembuh.Kmslm kt baby Adam. ;)

    ReplyDelete
  14. Comel sgt baby adam ! :DD congratulations again kak namee ! Have a long happy married life with a lot of cute childrenn ! <3 xDD

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah! Dari mula perhubungan sampai lahirnya baby comel ni. Happy first anniversary! :)

    rasabagus.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. comeynya baby Adam... look's bambam.... berat dia berapa kak??

    ReplyDelete
  17. best kan ade baby.. time ni rase mcm ade secubit kasih syg lebih utk dia berbanding ayahnyer, hahaha~

    ReplyDelete
  18. okeh..akak baca yg updated post baru ke belakang...hehe...comel gila Adam....weee

    ReplyDelete
  19. huhuhuhu..tahniah namee..xtau kenapa mcm emosi lak baca entry ni..haha!
    say 'hi' to baby adam eh :D

    ReplyDelete
  20. hahahaha lawak lah namee ni! hai adam!

    ReplyDelete
  21. comelnyer adam... kiss and hug adam!

    ReplyDelete
  22. awwwww i want my own babiesss!! adam hensem sangat! nanti auntie bawak future anak perempuan auntie jumpe adam yeh? ;D

    ReplyDelete
  23. menyentuh perasaan sgt bila baca post u nie namee...anyway, congrats dear! happy for you :)

    ReplyDelete
  24. nameeee..jgn kelakar sgt boleh tak??? sakit perut baca entry ni hahaha...esham dah bakpe la mung gi jawab pong time nikoh hahaha..aduhai sweet la korangn ni..assalamualaikum adam...aunty nak pegang kamu..so ensemmm la awak ni..tp aunty tak de gegirl lg nak book huhuhu

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah. selamat dilahirkan. comel sngat baby kak namee. (:

    ReplyDelete
  26. namee, sy doakan semoga awk & isham bahagia hingga akhir hayat..
    dimurahkan rezeki $$$ dan anak2... :)

    inilah dinamakan jodoh, awk bertuah sebab berkahwin dgn cinta pertama.. :)

    "bagaimana lalat masa" ehehehhe..:D

    ReplyDelete
  27. ello cikunit!!! ehehehe.. comel sgt adam.. moga rumahtangga namee berkekalan hingga jannah.. aminnn

    ReplyDelete
  28. alhamdulillah namee, terharu baca entry ni,
    tumpang syukur..nama dia istimewa, adam :)

    ReplyDelete
  29. tahniah namee..on ur new bundle of joy..
    actually, nk komen sebab nk bgtau nama anak kite sama..adam..hehe..harap dapt jd ibu terbaik utk adam..insyaAllah

    ReplyDelete
  30. Singgah baca entry entry lama namee..hehe..tak perasan dah subuh..nanti sambung lagi..

    Salam jumaat! ☺

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...