Monday, December 23, 2013

Maybank FB challenge #LiveLifeAmplified

Hi :D

T_T.

Isham ni dari dulu lagi punya lah pemalas nak buat credit card.Ok, memang nampak macam tak penting credit card ni sebab kita ada hard cash.Pulak kitorang jenis tak berbelanja pun.mihmihh.  Sampai satu kali tu,Isham kena pergi kerja kat US. Haaa, bawak la cash banyak2 convert siap2 jadi duit sana. Confident je pi negara orang rilek rilek camtuh. 

Tapi bila sampai hotel kat sana...duit cicir! homaihh ! Gila sedih..Haa tak pasal Isham kena duk kat lobby. T_T . Pastu mintak tolong kawan settle kan.  Tu kira the worst experience kot.mehee. Penat dalam flight lepas tu kena tidur kat lobi hotel pulak. T_T *sobs

Since then, dah fikir la..memang perlu ada credit card ni ! Perlu, nak nak during emergency case! Terus gi buat lah pastu !! Sebab nak travel senang! Meh sini nak bagitau, korang kalau nak pilih credit pilih yang low interest and yang banyak benefit untuk diri sendiri.

Contoh credit card Maybank 2  Cards ni yang  terdiri daripada 2 cards - Maybank 2 American Express Card dan Maybank 2 MasterCard/Visa Card (Gold atau Platinum) 

Kalau untuk Gold card , minimum pendapatan tahunan RM30k je setahun. So orang gaji RM2500 tiap bulan kira layak dah nak apply nih !wee weee. Platinum card pulak, minimum pendapatan tahunan RM 60k setahun. Sesiapa gaji RM5000 sebulan layak apply yang platinum ni. meheehe.

Credit card Maybank 2  Cards ni senang dan best sebab...

Satu..mudah nak apply.Then takde membership annual fee. So takyah pening2 nak bayar annual fee tu. Sesiapa yang sign up both card pun still akan dapat dalam satu cukai perkhidmatan, dan satu penyata . Paling best is sebab low interest, boleh nikmati caj kewangan yang rendah 8.88 % atas baki yang belum dijelaskan, dan jimat sehingga RM2300 seorang 1 tahun. Hanya perlu  segera menjelaskan bayaran minimum sebanyak 5% atau minimum RM25.

Ni antara benefit dan keuntungan sambil berbelanja yang korang akan dapat...

 Kalau belanja RM3000, minimum tempoh pembayaran is 12 bulan. Banyak lagi benefit nya , pastu tiap kali beli guna credit card, akan dapat point lagi pulak tu.

5x TreatsPoints untuk semua yang menghabiskan dengan  Kad Maybank 2 American Express  anda di Malaysia atau di mana sahaja di dunia kecuali Badan Kerajaan , Institusi Pendidikan dan Pembekal Insurans.

2x TreatsPoints bagi setiap perbelanjaan RM1 dengan Kad Maybank 2 American Express anda di Badan Kerajaan , Institusi Pendidikan dan Insurans Providers. 1x TreatsPoints untuk semua belanjakan Kad Maybank 2 MasterCard/Visa anda.

See untung ke tak untung ? Ni namanya berbelanja sambil mengaut keutungan. egegegee

Tapi overall, credit card memang penting la kalau nak travel. Nak beli flight ticket, nak pay hotel. Sebab bahaya bawak cash banyak2 sedepuk dalam poket.Kalau tercicir, nayaaa lah. Habis. terkandas kat negara orang tak pasal. Serious perlu. T_T . Lepas tu siap ada travel insuran coverage sebanyak 1 juta,kalau apa2 jadi la contoh kalau ada berlaku kemalangan and  perlindungan daripada ketidakselesaan perjalanan ,kelewatan bagasi dan kehilangan bagasi. So if anything happen, insuran ni cover. hewhew

Lagi satu great news, sekarang Maybank  tengah ada kan contest  Maybank FB challenge #LiveLifeAmplified with#Maybank 2 Cards...

Kalau nak join, boleh terus ke official facebook Maybank dan klik pada icon “Live Life Amplified” .

Lepas tu straight away page akan direct ke page seterusnya....untuk menang hadiah bernilai RM10,000 ..hoihh. Siapa taknak. Jangan lupa klik like untuk dibawa ke next page...hehe.

Senang. Isi details peribadi lepas tu “Tell us what could help amplify your life and spread the word abount Maybank 2 Cards for an opportunity to win RM10,000 !”

What could help amplify your life ?? Apa pilihan korang kalau menang RM10,000 ?? Tulis la impian korang yang kreatif kreatif sikit. Mana tau boleh terpilih !

Senang je kan ! hehe. Untuk maklumat lanjut, boleh terus ke sini
www.facebook.com/Maybank

Toodles :D





4 comments :

  1. namee join this contest ker?
    Good Luck untuk namee ya :)

    ReplyDelete
  2. Xsuka maybank. Huhu. Skg pakai kad kredit bank rakyat. Dah nak masuk 3taun. Pakai satu jealah. Xmo byk3. Hehehe. Suka bank rakyat. Hikhik

    ReplyDelete
  3. klu tnya akk..byk tu rm10k huhu...nk beli deko utk bilik ank2 aci dak hakhakhak..

    ReplyDelete
  4. waa sis thanx cz bg info..berguna sgt

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...