Wednesday, January 22, 2014

Fikir Dulu Sebelum Pergi. :P

Hi !

Kalau orang tanya apa pengalaman pahit saya,,,ini salah satu la pengalaman pahit dalam hidup.

Banyak kali orang email tanya pasal pengalaman saya pergi New York Skin Solution tu .T_T . Dah lama dah saya pergi...tahun 2009 kot tak silap,rajin plak korang baca entry tahun2 lepas. Ramai la tanya elok ke tak,and ada yang macam dah pergi pastu macam rasa tertipu. entah la nak kata macam mana, kalau korang tengok pengalaman orang lain pun ada yang tulis kat blog diorang gak and kata rasa macam kena tipu je pergi sana. 

Tapi seriously, diorang punya business strategy memang saiko sikit la. Main dengan psychology kita. Bukan New York skin solution je tapi jenis pakar kecantikan yang adik beradik dengan dia pun sama la guna strategy camni.Macam kakak saya kena kat pusat kecantikan untuk kurus tu . Taknak sebut nama. hahaa tapi yang mana pusat2 kecantikan yang "gah" macam tu korang hati2 lah kalau tak nanti kena cekik nanti.

Saiko 1 : Teruja dengan iklan murah tapi sebenarnya strategy untuk kita pergi tempat tu.
Mula2 kita akan teruja gila bila tengok iklan punya la murah gila.Saya ingat lagi iklan dia kat tv "Rawatan percubaan facial hanya RM50 !! dan anda akan mendapat kit produk sample secara percuma!!". Seriously kita akan ghairah gila lah nak pergi sana ,nak nak kalau kita jenis muka memang banyak jerawat.Macam saya dulu, memang banyak gila jerawat dah tak dapat fikir solution apa dah sebab rasa muka semak sangat.Sedih tiap hari. So macam teringin la nak pergi treatment camni. Tahu mahal tapi expect macam sekali facial mungkin 200 ke atas max pun 300 la sekali treatment. Sebab tu tak pergi sebab mahal kan,so bila nampak iklan murah murah camtu of course la korang nak pergi kan ! Siap standby RM50 siap siap dalam wallet. hahaa . Dah tu iklan tu kata "Rawatan facial percubaan hanya RM50 !! dan anda akan mendapat kit produk sample secara percuma!!"

Ok dengan hati berbunga2 ,saya pun pergi lah. So nak experience dulu la facial RM50 tu pastu nak try produk yg diorang kata nak bagi small kit tu kan. Lepas buat facial, beauty consultant tu ajak  bincang dalam bilik la n bgtau apa masalah kulit saya. then saya angguk2 jela.Pastu terus dia calculate jumlah session yang saya kena hadir. Pastu saya terpinga pinga la...kata "takpela,saya nak fikir dulu"

Masa call nak set appointment tu, saya tanya ada hidden charges tak?? Dia kata takde pun.Tu yang berani pergi tu..sekali hambekkk. T_T

Saiko 2 : Buat kita rasa serba salah n takut (serious susah nak tolak n lari)
Pastu bila saya cakap takde duit and nak fikir dulu...nampak macam dia tak suka la. Lepas tu terus kata "jap" and terus keluar.Pastu dia bawak manager dia and geng2 beauty consultant lain. Dah rasa macam kena kepong dah time tu. Pastu diorang macam puji2 la " you perlu teruskan rawatan"  . Lepas tu bila kata takde duit, dia siap tanya lagi dalam bank ada berapa duit and ayah kerja apa. T_T .Masa tu tak tahu nak lari camne sebab saya sorang. 

Dah diorang ramai2 kepong camtu..of course kita pun jadi taktau nak buat apa kan. Then diorang kata takpela "you boleh kasi kita deposit dulu . berapa berapa you ada dalam bank". Pastu bila saya kata "ok la saya gi atm jap check duit dulu"..then salah sorang tu kata "ok I ikut you pergi atm machine " (serious tak boleh blah bila fikir balik cara diorang ni). Dah takde cara dah saya nak keluar dari bilik tu.Rasa macam bodoh gila..kenapa la saya tak pura2 mengamuk jadi incredible hulk ke apa tukar jadi hijau. 

Saiko 3 : Ikat kita dengan deposit
Pastu terpaksa lah bagi RM300. Pastu consultant tu kata takpe..next session datang lagi untuk facial yang 300 tu.so saya ingat 300 tu untuk next facial la. Then bila pergi next facial, lepas habis facial dia bagi produk . Produk tu semua harga RM500 pastu tambah serum ke apa time facial tu..so saya kena bayar RM800 . T_T . Serious gila kalau kau takde duit pun, kau terpaksa call saudara ke kawan ke pinjam duit untuk bayar. 

So ,treatment saya berterusan la sampai dia buat saya bayar lagi 4k. Tapi tiap kali session asyik perlu bayar banyak2 je. Mungkin saya tak mampu untuk bayar dah,so saya biar je balance session tu.Bazir camtu je . Tapi pada diorang takpela, asalkan diorang dah memang sah sah untung. T_T . Kalau korang bagi credit card lagi lah maciam maciam..saya bayar cash so macam susah la diorang nak ketuk2 sangat. 

So sesiapa yang nak pergi tu, gitulah strategy diorang. Tak tahu lah nak kata salah di sisi undang2 ke tak tapi macam tu lahh. Kakak saya pun kena benda yang sama tapi kat pusat kuruskan badan. Post ni bukan nak burukkan diorang tapi untuk korang la sila mentally prepared before masuk ke tempat2 yang begini. Diorang jenis paksa . and saya tak dapat pun travel kit percuma tu. T_T , Actually bila saya kira balik, sekali facial RM500 . Kalau RM500 tu muka saya licin serta merta, berbaloi gak kot kann. haha 

. Selagi korang terikat kat sana, selagi tu akan ada hidden charges lagi even korang dah pay sampai 4 ribu pun advance pun sebab tu saya give up and taknak pergi dah. Bye bye duit balance tuu. Korang kalau teringin sgt nak pergi tempat2 camni...jgn sesekali bagi credit card.Nanti ada je benda dia nak cucuk..kena bayar ni la tu la... Serious. Saya bayar sampai 4k tu sebab dah terikat dengat diorang la...lepas dah lama2 dah nampak pattern diorang ni...so terus saya taknak datang dah. Sebab muka tak elok pun. Sama je. Takde beza.

Kalau muka korang jerawat tahap jerawat batu ke, mesti ada solution.Saya punya muka memang teruk gila dulu. Nak tunjuk gambar, malu pulak tapi memang teruk la.Tak caya gi tanya kawan2 zaman degree saya dulu.meheh. Tapi serious ada solution lain yang x perlu pakai duit banyak untuk licinkan kulit. cuma kena rajin mencari je apa yang sesuai dengan skin kita pastu jangan skip cuci muka before tidur n masa bangun pagi.

K tu je.Khidmat Pesanan Masyarakat dari saya.mehee

Kalau nak tau lagi kes orang lain...cuba baca ni.Yang ni sebijik macam saya kena jugak. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=307888272685191&set=a.214563755350977.49432.214560748684611&type=1&relevant_count=1


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


114 comments :

  1. Hurmm,saya pun dah kena,lebih kurang sama je..da terjebak susah nak lari.
    http://atienstory.blogspot.com/2013/10/awas-dengan-voucher-keep-slim.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakak saya pernah kena kat pusat kurus. T_T. jap nak baca pengalaman kamu pulak.. !

      Delete
    2. sy pun penah kene kt london weight management tu. cmtu la pattern diorg nk jerat customer. haihh T_T

      Delete
  2. macam2 cara kalau nak untung. manusia2..
    saya memang tak berapa berani sangat kalau nak cuba benda2 pelik dekat fizikal ni, papehal pun tanya mak ayah dulu. lagipun saya ni kurang berduit so kalau nak cuba apa2 pun kene pikir beribu kali.. huhu

    ReplyDelete
  3. tu la. namee nyesal sgt kot sbb ikut hati sgt. fikir sgt jerawat ni.padahal ada je cara untuk licinkankulit cuma cepat gv up je.:( xpela...lepas ni akan hati2 !! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. namee... myra teringin la nk tgk picca namee yg dlu! plzzz :)

      Delete
  4. Selalu tergelak bila dengar orang lain terkena. Tak terpikir pula mungkin satu hari yg malang, giliran kita atau keluarga kita pula yg terkena....

    ReplyDelete
  5. Ya Allah, banyaknya kena charge sampai 4k T^T Mmg cekik darah tu T^T Tapi skrg muka kak namee dah cantikk :DD

    ReplyDelete
  6. penah dgr jugak psl ni.so dah pangkah awal2 takmo g wuwuuuu.takottt

    ReplyDelete
  7. penah kene tatik ngan mmbe. dpt voucher facial. so pegi laaa, best kan voucher murah. sambil buat facial sambil bercerita, offer tu offer ni. i said no. i dont hv money. yg mmbe sorg lg pun kene offer gak tp x tau nk tolak cmne then consultant die jumpe sy ckp mmbe u tanye u kalo nk beli product ni. i said no. hahahah mcm keciwa muke die lpeas tu. kite kene tegas kot. ckp je tak bebanyak kali. bia laa die nk buat muke kesian ke mrh ke. huhu tp sorg lg mmbe kene kuar duet sbb die terpedaya dgn cerita consultant tu. so, kami due org selamat laa x kuar duet tmbhn. huhu

    ReplyDelete
  8. Nak kena fikir masak2 sebelum pi wat rawatan kat tmpt tu :)

    ReplyDelete
  9. Pernah kena kat tmpat kuruskan badan..london weight management.kata free tapi dia punya psiko...memangla..mahal plak tu...geram..tp sy ni keras hati.kena cakap taknak cara kasar baru dorg xdesak.

    ReplyDelete
  10. Pernah kena kat tmpat kuruskan badan..london weight management.kata free tapi dia punya psiko...memangla..mahal plak tu...geram..tp sy ni keras hati.kena cakap taknak cara kasar baru dorg xdesak.

    ReplyDelete
  11. ain penah kene jugak.. time tu nak pergi rebonding rambut. cehh.. mula mula cakap rm50 semua sekali. saya pun percaya jela.. last last lepas habis buat rambut semua. dia cakap rm100. T_T terpaksa pinjam duit kawan rm10. kehkeh. nasib baik dia ikot sekali..

    ReplyDelete
  12. In 2009 i pernah kena. Kata free, last2 kena paksa buat gold mask laa ape laa for 300.... Then i cpt2 blah bila dorg start push lebih. Lps tu everyday call kot smpai i tengking suruh stop... Haha! Anyway love ur blog, nnt singgah laaa blog i ye...


    Ninaadhar.wordpress.com

    ReplyDelete
  13. In 2009 i pernah kena. Kata free, last2 kena paksa buat gold mask laa ape laa for 300.... Then i cpt2 blah bila dorg start push lebih. Lps tu everyday call kot smpai i tengking suruh stop... Haha! Anyway love ur blog, nnt singgah laaa blog i ye...


    Ninaadhar.wordpress.com

    ReplyDelete
  14. Teruknyaa depa..cekik darah..pakai brg organik utk muka,InsyaALLAH elok..meeheee

    ReplyDelete
  15. pnh kena jugak.. kt pusat rawatan rambut .... nasib masa pegi tu ramai2 dgn kawan.. kalau sorg2 rasanya terpukau jugak... (:

    ReplyDelete
  16. Namee!

    Saya pun dah kena dekat New York Skin Solution tu. Beli voucher dekat groupon RM18. Siap beli dua, kengkonon nak ada mother daughter sesh ah with my mom. Okay bila tiba masanya, kiteorang pergi. Okaylah, dia check rambut kita dulu then basuh rambut semua. Then park akhir ni yg takleh blah. Dia check balik kulit kepala kita sebelum dan selepas. Okay dia cakap kena buat rawatan selanjutnya lah bagai. Dia kira total utnuk semua rawatan dalam 1k+. Okay saya cakap saya takda duit, yelah belum gaji lagi. Tapi dia macam paksa kita suruh bayar jugak, tak banyak, sikit pun jadi. Okaylah, terus pergi atm (oh pekerja dia tak ikut, maybe sebab bank tu berdepan dengan tempat dorang kot?) Saya bayar RM30 je. End up saya tak pergi pun sebab saya rasa macam kena tipu. Sebab waktu saya call untuk booking RM18 tu dia kata takda hidden charge.

    Ah tipu je semua ni.

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum namee. wahh teruknya pengalaman. habis lebur in advance je. hmm takpelah ini mematangkan kita. thanks nameera share pengalaman. semoga kawan2 kat luar sana terbaca kisah ni..

    dear, nanti nak minta awak tukar link saya dekat bloglist tu. saya dah tukar domain ke blogspot semula. hihi. maaf menyusahkan namee tau. Kiss Adam dari umi sheila (",)

    ReplyDelete
  18. Adik eka penah gak nak pegi ni dulu. Tapi rase cam x caye je nak bg free

    ReplyDelete
  19. Thanks sesangat la nameera buat entry ni.. semalam saya baru je bagi deposit RM50 kat Dorra Slimming tu..mula2 beli baucar je RM20 utk trial, last2 mcm yg awak cakap diorang suruh tambah treatment la, jadi member laaa

    last2 saya bayar RM50 as member je tu pun sb saya cakap saya PENGANGGUR

    ReplyDelete
  20. Saya pun pernah pergi New York Skin solution tapi masa tu pergi dengan kawan. Diaorang ni memang paksa la suruh amik pakej la siap cakap muka saya ni teruk giler la. Bila dah cakap mcm tu rasa mcm meluat sebab tak tahu nak jaga hati customer. hehe...terus saya cakap tak ada duit. Kawan saya pula yang muka tak ada apa2 sgt tu kena pujuk bagai sampai beli 1-2 produk. Masa tu diaorang layan kawan saya je. Saya ni layan mcm ndak tak ndak je sebab dah ckp tak ada duit kan..hehe :D Tapi seriously diaorang ni memang lagi menipu. Tengok iklan pun dah tahu penipu. Gambar sebelum muka jerawat penuh tanpa mekap. Gambar selepas, muka penuh mekap. Ntah2..mekap tu yg cover jerawat..hehe :D

    ReplyDelete
  21. sy dulu penah kene kat LONDON WEIGHT MANAGEMENT....memang menyakitkan hati cr diorang buli kita..nasib la sy melawan ckp dorg...jd tak la kne bayar pe2..klu tak,nk charge saya sampai 2.5k....student masa tu...mana la ade duit kan..tp sy dpt masuk sauna n guna alat pe tah...sb sy bertegas tak nk bayar pe2...hehe...ingat saya sorang je ada pengalaman gini..upenye ada juga ek...huhu..harap lebih ramai berjaga-jaga dengan iklan2 gini...huuhu

    ReplyDelete
  22. Ritu pusat kurus rawatan SS ade wat roadshow, then ade free treatment, sronok tu bnda free. Then ape lg pergi la. Mcm crite namee gak, after free treatment tu, sruh amek pakage ni la tu la... bayar ni la bayar tu la.. the oja cakap, sorry xde dwet lgpun student.. then dye tanye pasal ptptn, oja cakap ujung mane ade ptptn.. trus kata ade pakage ntuh student, once pyptn masuk bley bayar. Oja ckap xnak.. dtg ni sbb nk rawatan free jer.. yg laen xmaw. Trus kata nk balik. Muka org tu bengang giler... hahahhahaha..

    ReplyDelete
  23. Ritu pusat kurus rawatan SS ade wat roadshow, then ade free treatment, sronok tu bnda free. Then ape lg pergi la. Mcm crite namee gak, after free treatment tu, sruh amek pakage ni la tu la... bayar ni la bayar tu la.. the oja cakap, sorry xde dwet lgpun student.. then dye tanye pasal ptptn, oja cakap ujung mane ade ptptn.. trus kata ade pakage ntuh student, once pyptn masuk bley bayar. Oja ckap xnak.. dtg ni sbb nk rawatan free jer.. yg laen xmaw. Trus kata nk balik. Muka org tu bengang giler... hahahhahaha..

    ReplyDelete
  24. Ayah kita pernah kena dekat pusat rawatan rambut tu. Tssskkk. Sejak dia cerita macam tu , kita simpan jela hasrat kengkonon nak tengok kulit kepala dekat situ. Lol.

    ReplyDelete
  25. hehe..upenye ada juga yang sama pengalamn ek...lebih kurang sama..ingat saya sorg je penah terkena..kihkihkih...tapi saya kene kat LONDON WEIGHT MANAGEMENT...konon nak kurus sangat,lastly kne tipu juga...hihi...tapi nasib la saya tak bayar pe pon...saya ckp kasar la juga dengan consultant tu yang saya tak nak bayar sebab dalam iklan cakap semua free...at the end,saya keluar tanpa bayar pe2...lega...masa tu zaman student..mana la ada banyak duit..duit pon duit loan kan..huhuhu...sekian..hihi..sowi lalu sini...

    ReplyDelete
  26. sakitnyaaaa hati baceeeee..dulu pnh pg slimming yg 'gah' tu...last2 i jadi hulk dgn bantuan husband n blah dr situ..i ckp and taknakkkkkkkkk and i akan buat aduan dkt kdn!!!!....mmg tahapp..rasa nak lempang seko2 dyorg tu..mihmih

    ReplyDelete
  27. Sy penah je jadi promoter untuk beauty saloon ni. Memang semua guna teknik yg sama untuk attract customer. So petuanya, tetapkan hati untuk say 'NO' kat diorg. Cuba yang murah tu je dah la. Bila diorg ajak masuk bilik tu biar je diorg bercakap. Tetapkan hati untuk say 'NO' walau apa pon berlaku. haha..
    Sebab sy ada pengalaman jadi promoter tu la even sy masuk banyak tempat yg buat promosi camtu, sy masih lagi selamat dan just bayar yg promotion punya price tu je. hehe

    ReplyDelete
  28. situasi kak namee sejibik macam situasi saya. bezanya saya pusat kuruskan badan, kak namee pusat rawatan muka. cara dorang saiko tu memang sama lah. siap minta kad atam untuk debit duit dalam akaun. nasib baik saya bagi kad yang takda duit. hahaha. tapi kena cekau juga. masa tu dalam tangan ada cash rm100. dorang minta, terpaksa lah bagi. buat treatment sekali tu jek. lps-2 tu tak pernah buat dah. dorang call pun taknak angkat..

    ReplyDelete
  29. cik nat pun macam Namee gak...sebijik macam namee citer tu...pandai kan depa saiko....dah terjebak...first time,1 sesi kena bayar dekat Rm 500 gak la...kemudian depa bagi set pencuci muka n seangkatannya lah...sebelum balik tu depa suruh buat next sesi n bayar sekian jumlah...lepas pada tu,cik nat x p dah...muka tetap sama je pun...dia punya consultant kebanyakkan chinese kan...depa pandai saiko kita...kalau sudi singgah la http//cikfinazcuiey.blogspot.com atau destinasi cinta blog...

    ReplyDelete
  30. ishh ishh. kakak sy pon pernah kena mcm ni jugak.. memang dorang jenis memaksa.. tp kat Ipoh laa. last2 kakak sy terpaksa ckp yg duit ada dekat suami di rumah. geng beauty consultant siap nak follow balik rumah. dorg follow naik kereta dorg. sampai simpang mana ntah, kakak sy saje ikut jalan lain so dorang tak dapat nak follow, sbb difahamkan beauty consultant tu bukan org Ipoh.

    ReplyDelete
  31. ishh ishh. kakak sy pon pernah kena mcm ni jugak.. memang dorang jenis memaksa.. tp kat Ipoh laa. last2 kakak sy terpaksa ckp yg duit ada dekat suami di rumah. geng beauty consultant siap nak follow balik rumah. dorg follow naik kereta dorg. sampai simpang mana ntah, kakak sy saje ikut jalan lain so dorang tak dapat nak follow, sbb difahamkan beauty consultant tu bukan org Ipoh.

    ReplyDelete
  32. betul tu... saya pun pernah terkena,sebijik mcm u kena.. RM2000.00 dah habis kat situ tau.. Padahal rambut gugur sedikit jer pun.. Rasa mmg tak berbaloi

    ReplyDelete
  33. saya pun pernah kena. beli kat groupon. sebenarnya ada 4 sessi. 2x pergi asyik suh tambah duit je. 2x lagi saya tk g dah. nasib diorang tak call2.

    ReplyDelete
  34. Kite pun pnah kene. masa tu diorg anta emel. pastu gatal g tekan sebab dia offer percuma. kat london weight management. malam tu dia call suruh dtg esok. sy g la ari sabtu sebab cuti. pastu smpai sana dia suruh tggu jp tgk2 risalah. lepas sejam baru ada sorg consultant dtg. dia bgtau la pakej2 yg ada. sy ckp sy xde duit. n yes! dia paksa. tp ni dia sorg je kak. dia x bwk geng. hehe. dia tnya jgk brapa ada dalam bank. sy ckp dlm bank xde duit sebab sy student. *mmg xde pun* haha. pastu sy kate rm50 boleh la sy ada. 2 je duit mmg sy ada waktu 2. pastu dia bg sy buat rawatan yg konon percuma tu la. then next week ada appointment sy x g. sy bg alasan sy kne balik stdy. padahal da konvo da sbnrnya. urghh serikkk~~~ so kalau nak kurus, sila bersenam. ahahhahah~~~

    ReplyDelete
  35. saya pernah kena, kata free, siap kena kaunseling bagai, siap cakap pakai lawyer kalau dah sign tak bayar....tapi bersyukur saya dah agak perkara ini akan berlaku, dalam purse saya tak bawa kad bank dan hanya bawa rm10 jer....lastly saya dapat buat treatment free sebagaimana yg dijanjikan. Tapi memang tak puas hati sebab ada kes pujuk rayu siap cakap nanti dah tua badan tak cantik....memang kuang ajau ler dorang tu....

    ReplyDelete
  36. Pempuan kan sengal dan mudah kene tipu tmbah pempuan melayu..

    ReplyDelete
  37. penipu rupanya tpi bila tengok dorang tunjuk orang2 yang dah berjaya..tecabar juga nak p...tpi apa2 pun thanks atas maklumat...thanks sebb bgthu macam ni klu tak mesti tejerat...

    ReplyDelete
  38. Kak namee guna skin solution apa untuk hilangkan jerawat apa semua?

    ReplyDelete
  39. Kak namee guna skin solution jenis apa untuk hilangkan jerawat tu semua?

    ReplyDelete
  40. saya penah terkena jgk tapi bukan utk facial or body treatment..yg ni brg2 elektrik brand AOWA...mula2 kata nak wat survey...try brg2 dia...isi borang2 pastu kata dpt lucky draw...cam harem je tbe2 kata kte dapat lucky draw grand prize baucer brg2 brand AOWA tu...siap call boss utk sahkan sy blh terima x hadiah tu...baucer tu membolehkn kte beli pelbagai barang2 dia dgn harga dlm rm3000...ada water filter, air filter, dapur elektrik + periuk utk dpur tu, microwave oven & pe ntah lg...x igt...nak baucer tu kena deposit duit dlu...nk kasi rm50 xmo...katanya paling2 pun byr la 100...siap tny ada kredit or debit card x...pastu balance blh byr ansur2...blk rmh google la harga2 brg2 yg dia offer tu but brand phillips, toshiba & brand2 yg sah2 femes da utk sahkan harga brg2 tu mmg standard cmtu ke x...skalinya mostly brand2 yg femes tu pny price lagi berbaloi dr hrga brand AOWA tu...google pulak syarikat ANZATEC...sederet kisah org yg tertipu dgn skill syarikat ni...sumanya kisah sama je...dpt grand prize segala konon2nyer...seyes mmg busted gler rasa...report dgn KPDNKK pun xde pe dpt buat sebab dorg bgtau ramai sgt report psl syarikat ni...pihak KPDNKK try usaha utk sy refund blk 100 yg da byr tu tp pihak ANZATEC tu kata xblh bg duit tu tp blh amk brg dia iaitu water filter yg ada batu lapis2 tu...tp sy x pegi jumpe utk amk brg tu..tkt nnt ada lg muslihat dia kalau pegi sana...beware la dgn promosi brg2 elektrik jenama AOWA ni...

    ReplyDelete
  41. pernah kena gak.. mula2 byr 29 rgt utk dptkn 1 baucar. dn akn dpt mcm2 treatment lain.. tp bila smpai sana, lain lak jd..
    tp seriously mmg sush nk lri.. mnakutkan lah diorg ni...

    ReplyDelete
  42. Kak Namee pakai produk pe ilangkan jerawat?

    ReplyDelete
  43. Upload gmbr namee yg dulu..nk tgk..hee..n cane blh jd halus mulus dh skg..

    ReplyDelete
  44. Namee post la gmbr namee yg dulu..nk tgk..hee..n cane blh jd halus mulus je skg? Jeles tgk..hee

    ReplyDelete
  45. Mmg sama..pernah kene kat newyork niii...abis rm500...huhuhu..sedihhhh...smpai skrg kdg2 diorg ada call..sedangkan dah lama pergi..

    ReplyDelete
  46. Dlu pon sy pnh kena kt tmpt yg rambot tuh..lg la tyme tuh sy stdnt.sje je ajk ayh sbb trtarik ngn iklan.sje nk try kne bsuh2 rmbot.pastu dy ajk bincang kt blik dy.tyme tuh trcengang gak r sbb swg2.pastuh siap ckp full treatment smpi belasan ribu.ble sy ckp sy xd duit,siap tny bank ayh mak.suh pnjm duit la.ayh sy kne 1k lbih la.sy brapa ratus je.pastuh tros xangkt kol dorg.wat bodo je.xpela trbazir sikit drpd byk kua duit lpas tuh.kak namee byk jgk smpi 4k

    ReplyDelete
  47. Sy pnh kena gk kt yunnam hair care..mmg nmpk berkesan tp yg kuar kt tv tu sume myb da abis puluh ribu kot..huhu...mmg cr dia sgtcsaiko..sbijik mcm namee..dan atlastcsy biar je baki duit tu..almost 3k jgk da byr..tp sb tiap kali dtg je byr itu byr ini..huuu...last2 xmo da dtg.agkt tepon pn xnk..hii..mwnyesal jgk sb bkn gn duit simpnn tp duit loan!! huuu

    ReplyDelete
  48. Sy pnh kena gk kt yunnam hair care..mmg nmpk berkesan tp yg kuar kt tv tu sume myb da abis puluh ribu kot..huhu...mmg cr dia sgtcsaiko..sbijik mcm namee..dan atlastcsy biar je baki duit tu..almost 3k jgk da byr..tp sb tiap kali dtg je byr itu byr ini..huuu...last2 xmo da dtg.agkt tepon pn xnk..hii..mwnyesal jgk sb bkn gn duit simpnn tp duit loan!! huuu

    ReplyDelete
  49. Sy pon pnh kne tp kt tmpt rambot tu la.mse tuh stdnt sklh mnengah lg.sje je ajk ayh sbb trpngaruh ngn ikln.sje nk try treament rmbot.tyme rmbot tgh di-treatment,dy ajk bincang kt blik dy.calculate sgala,full treatment cecah belasan ribu.trkjut la.xtrpk semahal tuh.klu duit byk cmtuh,byk bnd kot leh bli.pastu dy tny duit dlm bank brape,ble ckp xd duit dy tny bank ayh la.siap suh pnjm owg la.mmg trbaik la phyco dy.trpkse byr sbb dh wse dikejar byg2.ble kt umh,dy kol la.sy kne 3ratus cmtuh.ayh sribu lbih gak.pastuh ayh ckp stop.jgn lyn klu dwg kol sume..kak namee 4k byk tuh

    ReplyDelete
  50. kite pon penah kene gak..excited punye pasal nk claim voucher rm10 yg diorng jual utk dptkan 1st treatment.. absi je treatment kene saiko gile2..nasib baik gaji blum masuk time tu ade la seratus lebih je kot time tu dlm acc..so letak la jgk 100 dposit kononye utk next treatment.. n pastu x hingin dah nk dtg sane even dirog dok kol.. sape yg nk buat treatment kat nys solution ni at least ade la 10k keatas utk bg muke tu cun melecun..mcm sy die siap bagi plan utk bayaran lgi.. total kos 16k..tp kalo nk hilang kan freakles ni ala ala je 8k pon ok dah..huhh... x mampu den.. bek gune bnde laen lg bgus..blik je kene bising yg bf sbb terpengaruh,,huhuuu..nk bua cane...huuu

    ReplyDelete
  51. aduh kesian namee..klau sy yg kna mau mengamuk kt situ jugak

    ReplyDelete
  52. Saya tak pernah terkena lagi. Tapi mmg selalu dgar cerita kawan2 yang kena. Kesian sgt. sbb hidden cost dia mmg xterjangkau dek akal. lepas tu style jenis paksa2 org. ada satu kawan tu dia siap lantik peguam lagi sbb rasa tertipu tapi last2 diorg bayar balik duit dekat dia sbb xnak kes dipanjangkan. takut malu..

    ReplyDelete
  53. makaihh sampai 4 ribu tu!penipu betol.dulu parents prnah hampir terkena(tempat mesin urut kaki).dia pksa macam2 pujuk macam2 lbih kurang situasi namee la tp mak kita xlayan. padan muke.hehe

    ReplyDelete
  54. Saya penah pergi dekat 1 pusat kcantikan ni.. Dpt offer pakej 2 treatment rm50. Bahagi 2 dgn housemate. Bila pergi sana, dia suruh tmbah lg mcm2.. Nasib baik sy pandai temberang ckp takde duit. So, balance sy kt diorg rm1 je. Tak terkilan sgt la klu tak buat further treatment pun..

    ReplyDelete
  55. me too.. strategi dyorang sgt2 psiko. =(

    ReplyDelete
  56. saya pernah kena gak.. kat body bizzzy ke apa ntah.. beli voucher.. pastu dah pergi diorng buat macam namee kena la.. tapi untung masa tu dalam atm memang xde duit.. sebab bawak 1 kad atm je.. diorg paksa bagai.. so bayar la 50 hinggit.. itupon lepas diorg paksa bayar 100 kot untuk ampoule.. masa tu dtg dengan mmbr.. so kitorg pakat2 la cakap xde duit.. nasib pulak atm card bukan jenis debit card.. habis tu terus cabut balik dan sumpah taubat taknak pergi tempat2 macam tu lagi

    ReplyDelete
  57. oh one more thing sy bayar rm50 tu pon lepas insisted saya student and i need my parents approval.. and luckily my parents kat melak.. dia buat sebijik mcm sis yg kt fb tu kena.. memang paksa2 bagai.. and then i pancing2 cakap my cousin minat kot.. travel kit tu pon haram x dapat.. balik tu memang i buang semua benda dia bg.. oh bukan bizzy body.. dorra kot nama dia.. jangan nak caya sangat marketing diorang ni

    ReplyDelete
  58. baik la pergi klinik pakar kulit je.xsampai ribu2 pun.ok jerr.hehe

    ReplyDelete
  59. masa office kat mid valley dulu, ade sorang member ni pegi..Sama lah macam namee citer ni..Tapi tah mcm mana tah die kelentong org tu nak escape. Sebab member ni kulit dia ok, xde jerawat..Cuma dia saja nak try free facial..Sekali org tu ckp kena buat 20x treatment. memang lah member ni tak caye...huhu~

    ReplyDelete
  60. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  61. saya pernah kene sebijik camni..at that time i was at tesco. dia buat promosi kononnya tengah promosi,,so dia suruh byr RM30 je utk treatment yg mahal.

    so hari sabtu tu sy pergi with my mom..after we did the facial, org tu cakap saya kena buat 10 treatment,,satu treatment 150..so 10 x 150 = 1500..pstu dy ckp kena bg deposit dlu RM300.. so mom sy tak berkenan dia ckp tak payah.

    and then org tu suruh my mom keluar...dia pujuk (dalam keadaan paksa) untuk ambil their package..siap panggil kawan2 dia suruh pujuk kite ni..so i pun last2 terus je bayar,,sbb dia memang taknak lepas kite.

    bile next week dtg lagi,,dia suruh bayar 150 pulak lagi utk treatment pada hari itu..pastu mula lah dia kenal kan product dia suruh beli RM500 ++ nak tersembuq kite dengar.dah la student lagi kite ni..tapi saya ckp sy takde duit,sy tinggal 50 je..so dia ckp takpe boleh je byr 50 dlu..

    lepas tu next treatment saya tak datang dah...jahat punya cina kebas duit kite..RM350 duit ku melayang begitu saje..my advise tak payah la tertipu dengan diorang cina2 ni..pergi je spa melayu banyak,..takde pun kena paksa ambil berapa banyak session..pergi sekali pun dah cukup..

    ReplyDelete
  62. Ada kawan penah kena yg dkt pusat kuruskan badan tu. Dia cerita memula beauty consultant ni edarkan flyers kat Mid dan cakap free session utk 1 hour.. Bila dorg pergi, dia mula la perangkap dgn buat benda lain, sauna la, gym la.. etc.. sampai duit gaji kawan saya separuh habis kat situ. Rasanya dia pun end up sbb x tahan dah kot kena bayar dekat ribu riban.. ngee

    ReplyDelete
  63. Dah penah kena. Strategy mtk deposit smpai suh pi tekan duit kat atm and dia nak ikut. Saya dh bayar 250! Tapi ni company jual microwave. 2007 dah kena. Damn. Konon cabutan bertuah. Pastu husband mengamuk, buat report online ke tribunal pengguna. Dia pulangkan 200. Takut jugak. So sedari, try la report tribunal online. Kesian pulak org lain jadi mangsa.

    ReplyDelete
  64. Pernah kena dgn co jual microwave. Konon cabutan bertuah. Last kena deposit250 sebab dia sanggup ikut kita pi atm ambik duit. Damn! Aku pun takut masa tu and rasa confuse, so ikut je la apa depa nak to get rid of them. IOWA. Skrg dh tuko brand name tp taktik sama. Aku report tribunal online. Buat email bising bising kat co dia...aku dpt balik 200. Burn rm50 barang habuj takde. Kome buat la report please. Dgn cara tu KEm Pengguna boleh ambik tindakan.

    ReplyDelete
  65. Lebih baik gne produk kak ton.. >,<

    ReplyDelete
  66. Lebih baik gne produk kak ton.. >,<

    ReplyDelete
  67. Pernah pergi dekat New York jugak sebab temankan cousin buat free facial kononnya..so buat la sekali..bila dah habis dia start la bla2..sampai beriban gak la dia sebut..i cakap i student xde duit..nak paksa lagi suh mintak parents bagai..nasib la memang takde duit tapi my auntie terkena la jugak bayar dalam 100 tapi dia tak pergi kot..memang lepas tu boikot terus la NY skin solution dan adik beradik company tu.

    ReplyDelete
  68. eh sm ngan akak kite..p new york skin soluton kene sm..cas smp ribu2...and ble x dtg call...last die call kakak saya...kakak say ckp die br je beli hp neh...dah x kol....erm..mcm2..

    ReplyDelete
  69. Hi Namee, husband sis penah kena.. gi buat rawatan kat hait treatment (Y.N).. mula2 dia ckp hnya rm99, pastu dia kata problem ni teruk.. kena rawatan yg jenis mcm ni plak.. so total cost rm4k. so husband pun.. klu ada beauty consultant cina tu ckp,.. beriya bole rambut kembali subur mcm bb.. apalagi.. terpengaruh la.. pastu setiap kali dtg rawatan.. ada je kena tambah itu ini.. serum la.. itu ini la.. total up to 6k. tpi xde beza pun... tetap rambut sama je byk mcm xde buat rawatan.. finally duit burn mcm tu je.. sbb xnak pegi lagi next rawatan.. sbb nak sure kena tmbh lgi.. huhuhu..
    entah 10k, bole tentu... menjadi rawatan nya

    ReplyDelete
  70. Betul tu namee. sy kena dgn spa. diorang buat iklan voucher murah kat groupon. masa beli kat groupon mmgla murah. bila kita pergi wat claim voucher kat spa diorang taktik gitula yg diorang gunakan pd saya.
    Disebabkan saya dah tahu taktik diaorang tu. sy pergi 2 kali je. lps tu diorang call suh dtg memangla sy lgsg x pick up phone. sy perasan kebanyakan chinese punye business diorang byk buat strategi mcm ni. so better be careful bila diorang ada buat promosi apa2. kalo bole bo layan je diorang punye promo...

    ReplyDelete
  71. Dah terkena jugak...tp sy ckp sy xde dyit n blm gaji...bile dh gaji ari2 kol...tp xjwb pun

    ReplyDelete
  72. saya pun pernah terkena macam ni..tapi bukan dengan NYSS ni..dengan D..hoho..siap call lagi n paksa2..sanggup nak kire duit gaji kite lagi tu bulan2 berapa kena spend kalau buat rawatan..sabo je la..

    kakak saye pulak pernah terkena dengan rangkain NYSS lagi satu yg rambut tu YNHC..burn gitu je ribu2 sebab kakak saye dah nyampah nak pergi..tiap kali pergi kena 'hulur' duit..dari nak rambut lebat jadik lagi 'botak' ade la..hek3..

    psycho sangat kan strategi dorang nak 'ikat' customer..huk3..

    ReplyDelete
  73. laily pon pernah terkena jugak namee. time tu muka memang belambak gile tak hengat jerawat. tapi cerita laily lain sikit sebab dorang datang bagi macam voucher konon2 nya laaa. alih alihh bila pergi facial nya tak sampai 10 minit pon. buang duit minyak jer pergi pastu paksa paksa suruh amek treatment package yang dorang ada. hmmm tak patottt. at last supplement yang mampu poket nak beli jugak membuahkan hasil, alhamdulillah! yang nak try boleh skodeng skodeng kat www.facebook.com/LailyBeautyCare

    hehe sempat lagi kannn. heee :D

    ReplyDelete
  74. Huh mak pon dah terkena, jap lg saya guna shaklee je, rm250 full set lps sebulan berat turun, terus join shaklee and makan produk untuk kulit, alhamdulillah makin ok=) no need la nk ke cik nam ke, kak london ke, nek new york ke,huhu.
    sape nk try shaklee roger2 je saya. 011-15004761.

    ReplyDelete
  75. My sister bg link u ni. "Ami kena baca ni " katanye. So teringin nk komen. Saya tahun 2010 dulu g kat pusat pelangsingan bdn yg famous giler nih. Actually xderla bermasalah sgt2. Biasala lepas bersalin. Sebijik mcm cite u. Kata free tp kena byr utk next session. Katenyer promosi byr 2rat percuma rawatan kurus tu 5sesi. Sejak thn2010 sampai skrg saya baru g 2sesi. Stp kali mesti nk offer mcm2. Offer kopi kurus sampai 3k! Gilo apo! (Ngeh2 kuar loghat) Tp saya tebalkan muke. Wat dunno jek. Ni pun ada call utk promosi CNY.

    ReplyDelete
  76. Saya pernah hampir terpedaya jugak...coooiii...!! Sama sebijik kes.. mase tu tahun 2009 ker 2010 tak silap.. sblm kawen...ppfftt..tp sbb saya betul2 tolak sampai rase nak maki orng..so akhirnyer terlepas.. n yes.. just exactly mcm kes ni.. panggil gang...pujuk bagai nak matik.. biler cakap tak nak dan takde duit.. die buat muka..tp masih tak putus asa.. pheeww...pengalaman ngeri..huhu.. n siyes biler tgk iklan kat tivi..mesti rase nak maki.. hahaha...

    ReplyDelete
  77. My sister bg link u ni. " Ami kena baca ni " katanye. So teringin nk komen. Saya tahun dulu g kat pusat pelangsingan bdn yg famous giler nih. Actually xderla bermasalah sgt2. Biasala lepas bersalin. Sebijik mcm cite u. Kata free tp kena byr utk next session. Katenyer promosi byr 2rat percuma rawatan kurus tu 5sesi. Sejak thn2010 sampai skrg saya baru g 2sesi. Stp kali mesti nk offer mcm2. Offer kopi kurus sampai 3k! Gilo apo! ( Ngeh2 kuar loghat ) Tp saya tebalkan muke. Wat dunno jek. Ni pun ada call utk promosi CNY. Heee

    ReplyDelete
  78. yang kite pulok kan, kat y..n... produk rambut. sib baik che tunang b4 tu da siap pesan awal2. grrrr

    ReplyDelete
  79. saya pun pernah terkena macam ni..tapi bukan dengan NYSS ni..dengan D..hoho..siap call lagi n paksa2..sanggup nak kire duit gaji kite lagi tu bulan2 berapa kena spend kalau buat rawatan..sabo je la..

    kakak saye pulak pernah terkena dengan rangkain NYSS lagi satu yg rambut tu YNHC..burn gitu je ribu2 sebab kakak saye dah nyampah nak pergi..tiap kali pergi kena 'hulur' duit..dari nak rambut lebat jadik lagi 'botak' ade la..hek3..

    psycho sangat kan strategi dorang nak 'ikat' customer..huk3..

    ReplyDelete
  80. namee... kita pon kena benda yang sama masa pergi 1 treatment utk kurus kt sunway. Kata trail bayar rm 10 je, so join aje la.. pas buat treatment kaw2 dia pujuk suh ambik set kuruskan diri tu. Minta deposit n paksa2 kita minta bayar. D sebabkan malas nk join saya bg alasan tade duit sebab baru pindah rumah n bagi rm 10 aje sebagai deposit kt diorang, kalau tak macam tak dapat keluar aje dr tempat tu. lepas tu memang langsung tak jejak ke tpt tu... HUHUHU... sangat Psiko mereka nie

    ReplyDelete
  81. wah... baru nak pergi. join MY Ga www.ianfaizal.com

    ReplyDelete
  82. memang. jom guna suplimen yang 100% halal dn semulajadi tanpa perlu keluar duit ribu ribu... http://syafiqahkamar.blogspot.com/visit my blog :)

    ReplyDelete
  83. Ketiga-tiga tempt ny dah pergi... sebiji kena mcm ny..tp dalam hati dah set x nk byr pape pun.. dorg ckp papepun x penting yg penting xnk byr..tp yg pling x selesanya kt london.. x boleh lpekn mula2 dye bgthu serba sikit , pakej yg ditawarkan tp dah ckp xnk xde duit student lg padahal dah keje..kene byr rm500 untuk jd member bnyk la dye membebel tp sy ckp xnk n xnk la buat treatment tu lpstu dye bg sy fikir tp memg xnk nk lari je..akhirnye dye sueuh buat jgk treatment tu terpkse la menyerah..sape2 yg buat london weight tu mesti thu kn cara dye memg sy x ske pun x sangka mcm tu sekali siap amik gmbr kita mcm tu.. rase nk lari tp x boleh.. dah hbis buqt dye offer lg just deposit je dulu, tp memg dah x nk akhirnya kesemua yg sy pergi memg x byr pun ...hihi n dptla starter kit tu

    ReplyDelete
  84. kak alin pernah teman husband gi produk rawatan yang terkenal Y. memang kena sebiji kejadian cam namee. tpi kak alin takat kena beli trial pack. tapi yg tak bestnyer...asyik call banyak kali...suruh teruskan rawatan. sib baik keras hati...

    ReplyDelete
  85. Betulllll.. pernah kena treatment rambut .. die bg promo rawatan RM10 and percuma barang. Pergila, dengan tujuan dapat try sekali pun takpe, RM10 sape taknak . Pertengahan treatment, rambut tak selesai, masih basah, die ajak masuk bilik bincang, then calculate sampai RM3,000++ untuk wat continuous treatment . ada bwk duet tambang je dgn resit RM10. Dlm bank takda duet. Die try juga nego sampai dapat RM1,800. Pehtu da try tolak setolak tolaknya, pehtu die kate takpe, kalau nak balik pikir takpe, tp byr deposit, saye ckp takde duet, die siap amek kad bank kite g cek. memang takde pun . Last2 ade RM10, bagi jela. Dgn RM10 tu die asek kol je , bile nak wat rawatan. Memang taknak la, mahal . huhu. paksa paksa pla tuh. :(

    ReplyDelete
  86. Betulllll.. pernah kena treatment rambut .. die bg promo rawatan RM10 and percuma barang. Pergila, dengan tujuan dapat try sekali pun takpe, RM10 sape taknak . Pertengahan treatment, rambut tak selesai, masih basah, die ajak masuk bilik bincang, then calculate sampai RM3,000++ untuk wat continuous treatment . ada bwk duet tambang je dgn resit RM10. Dlm bank takda duet. Die try juga nego sampai dapat RM1,800. Pehtu da try tolak setolak tolaknya, pehtu die kate takpe, kalau nak balik pikir takpe, tp byr deposit, saye ckp takde duet, die siap amek kad bank kite g cek. memang takde pun . Last2 ade RM10, bagi jela. Dgn RM10 tu die asek kol je , bile nak wat rawatan. Memang taknak la, mahal . huhu. paksa paksa pla tuh. :(

    ReplyDelete
  87. Hi Namee...i have a suggestion for those with acne prone skin...try la ProActive Solution..ala yg iklan Justin Bieber and Katy Perry pakai tu...MEMANG sgt2 berkesan...worth it...xpayah nak rugi sampai rm4k...

    sy suggest sbb sy pakai produk tu..Alhamdulillah ok...satu set RM199 je compared to Rm4k.. :)

    ReplyDelete
  88. Hi Namee...i have a suggestion for those with acne prone skin...try la ProActive Solution..ala yg iklan Justin Bieber and Katy Perry pakai tu...MEMANG sgt2 berkesan...worth it...xpayah nak rugi sampai rm4k...

    sy suggest sbb sy pernah pakai produk tu for 3years..Alhamdulillah ok...satu set RM199 je compared to Rm4k perabis kat pusat kecantikan yg x memberi kesan.. :)

    ReplyDelete
  89. pernah jugak terkena sbb nak jaga rambut dari gugur.. xnak la bgtau produk ape tu. hehe..

    ReplyDelete
  90. Udah mcm skim mlm je strategi diorg ni....

    ReplyDelete
  91. Udah mcm skim mlm je strategi diorg ni....

    ReplyDelete
  92. ena pon hampir nak termakan pujuk rayu.. mula2 ena tengok die ada promote kt website.. register then akan dapat tebus barang dia..pastu dia kol suh datang buat appointment cek muka dulu.. banyak kali la kol last2 malas layan.. en.suami lah yang tegas xbagi pergi. nasib baikla..

    ReplyDelete
  93. biasa la tu..manusia kan? kan? hehehe..btw come blogwalking and follow me http://bubbleblurpunyaciter.blogspot.com/

    ReplyDelete
  94. Mmg xsuke kne paksa2. Lg2 yg mcm ni. Ikln je pung pang pung pang. Tp lebih sudu dr kuah. Ciskek betol. Hahaha

    ReplyDelete
  95. Kak Namee, kite pun hamper-hamper terkena, just kite tak terkena je, hehe. By the way, yang saye nampak, kalau ade bisnes camni, dorang akan buat kite feel down down down down sedown downnya, cakap konon terlalu terukla masalah kite, tahap lemak dalam badan tu melampaula.

    Tengok-tengok, segalanya bersambong kena bayar mahal-mahal Segala janji manis itu hanyalah angan-angan haha.

    Jemput-jemputla ke rasabagus.blogspot.com

    ReplyDelete
  96. produk tak berkesan langsung huh abis 1400 gak dapat pencucik muka ..toner ngan sunblock sempat facial 3 kali jer ada balance 1 kali lagi dah maleh dah ..kalau mahal tahap gaban kurun ke 14 berkesan takpe gak tapi hampeh !asyik kol jer ..dah nyampah cakap jer dah pindah ..kalo pakai kad kreadit lagi la dia tekan kaw kaw pastu mmg susah nak lari..agak agak kalau lapor kan penguna ok tak kira melanggar etika tu ..member pegi 3 org pun sama jugak dia tak bukak pintu selagi tak dapat deposit dan dia tau kalau dak melayu nih senang di makan

    ReplyDelete
  97. Pernah dengar kes yang sama sebelum nie , tapi nie kes rawatan rambut . Tak pasti kompeni mana .

    ReplyDelete
  98. yer. saya pernah kena dekat LONDON WEIGHT MANAGEMENT. Sangat celaka dan memaksa. kemudian, dia paksa kita bagi kad debit nak telan tekan sampai RM1K. saya dah kata dah takde 1k tak mahu buat bayaran 1k. kawan saya kene kejo sampai atm mesin. memang main kepong dan memaksa.. siap saya buat laporan dekat Tribunal Tuntutan Pengguna. Tapi malas nak panjang-panjang takpelah redha duit terbang. Sekali pergi tak moh pg dah.. sebab dah tahu lepas tu belum habis rawatan yang sepatutnye kita dapat dengan harga yang dah kita bayar, diaorang akan cakap kene tambah sesi baru boleh teruskan rawatan.

    ReplyDelete
  99. ramai yg komen cakap pentipu tipu betul diaorang ni huhuhu..habis laaa..
    nak kurus akk pegang satu jer..diri sndiri kena displin..titik! lalalala

    ReplyDelete
  100. Betul. Strategi depa mmg mcm tu. Bagi sy mmg kejam. Dulu pun sy dah terkena jgk dgn New York Skin Care. Zaman belajo kat uni lagik. Sy dgn membe tgh jalan2 pastu time tu depa konon tgh buat promotion utk student pakej. Kiteorg kene tarik la gi tpt derang, depa nak explain. Bla, bla, bla...byr RM20 dpt voucher pastu boleh redeem kt mane2 outlet buat treatment. Pek percubaan la kekononnya. Pastu selahi kiteorg x mai, selagi tu depa call utk set the date bile nak mai. Sy mmg dah BLOCK terus no NYSC tu dr call henfon. Haha. Tapi, membe sy pergi jugak. Bawak her mum konon sbb 'free' kan, nak gak kasik her mum pamper muka sket.

    Sama mcm Namee ckp la. At first, beauty consultant tu akn entertain kite la. Cek la kulit kite, pastu komplen la kulit kite perlu gitu gini. TAPI.....haaaaaa ada tapi tu!!
    Kene jadi ahli byr registration RM180++ gitu la. Pastu bwk masuk bilik treatment, buat la facial treatment ikut voucher yg dia pilih. Pastu, time tgh buat tu lah depa panggil manager kot sy rasa...ckp la membe sy kene dtg lagi utk sesi lain. Tambah treatment itu ini. Cakaplah, murah je tak 'mahal' pun. Bile her mum tanya kene byr jugak ke, they said YUP. Dalam 3k ++ harganya. Cakap free, student pakej bagai. Teros membe sy & her mum keluar & tak jejak semula tempat tu. Haha.

    ReplyDelete
  101. KAK BUI PUN PERNAH TERKENA P MALAS NAK CERITA,BUAT SAKIT HATI JER..LEPAS2 NI JGN HARAPLAH KAK BUI NAK TGODA LAGI..NO.NO.NO..

    ReplyDelete
  102. Sebelum sempat promoter tegur, akak dah siap angkat tangan kata 'TAK NAK' 'NO' kat dorang.. Sebab dah pernah terkena tapi bukan produk kecantikan. Memang naif gila masa tu.. sejak dari tu, akak tanamkan dalam hati, biarlah dorang nak kata apa janji duit akak selamat..

    ReplyDelete
  103. Alamak dh lama jgk x jenguk blog namee ni coz busy sgt2...bila baca post2 ni semua, i nk share experience 1 of my friend dgn new york skincare. Cerita dia sebijil mcm namee cuma dia byr gn crdit card. Blk tu dia kumpulkn semua iklan2 dlm newspaper dn snap iklan kt tv psl new york skincare tu then gi wat report kt tribunal pengguna. Hearing day tu wartawan semua ada then org new york skincare tu ckp diorang akn refund tp jgn buka mulut dkt wartawan and finally dia dpt blk duit dia. Org kt tribunal pn ada ckp yg compny newyork skincare, london weight mngmnt ngn yun nam haircare tu semua 1 tokey ja. Mmg sllu naik turun tribunal pengguna. So berhati2 la

    ReplyDelete
  104. Hyehye. Tak sengaje terbace kamu nye blog. Hm. Pengalaman la kn. Saya g true fitness ngn member. We all buat herbs massage ke hape ntah. 15mins and betul2 FREE tak de pn charge2. TAPI kne tolak segala produk yg dorg suh try tu la. So jadi lah we all just dpt massage whole body + aromatherapy halia je la.
    Pas2 dorg brainwash suh masuk club. Tapi we all tak terpedaya. Sekian <3

    ReplyDelete
  105. Hi Nameejust nak share, saya pun kena tp tempat lain x tahu lah mahal ke murah ..berbaloi ke spa muka+urut badan+medicure pedicure+ set rawatan muka rm 1k +++ dia minta no hp follow up nasib baik tersalah bagi nombor kalau tak habis kat situ je. muka pun lepas spa naik jerawat ,urut pun sekejap and tak best , pastu paksa ambil pakej .memang sekali je lah pergi.ye lah first time nk rasa di spa.hampeh betul.

    ReplyDelete
  106. Saye pun dah terkena! Promo kat groupon bukan main lagi murah. Last2 kena 1k+++ Sakitnye hati! Pandai sungguh diorg goda2 (paksa). Siap tanye nape xleh byr, ade mslh kewangan ke. Dari 10 sesi, die kurangkn jd 5 sesi, siap bagi voucher produk RM300 lagi. Byr dh habis, tp ade lg 4 sesi. Nk mintak pandangan, adakah perlu sy pergi yg 4 sesi baki tu atau lupekan je sbb takut die cekik mcm2 lg?

    ReplyDelete
  107. Jumaat ni saya ade appt ngan LWM, dierang offer RM 18 boleh lost 3-8 kg and 5-8 inch..... nasib baik baca u all punya review.. kalau x terbang melayang.. tq all

    ReplyDelete
  108. Zaman study kat ipt dulu nyaris nak tersangkut dengan NYSS ni..consultant diorang siap suruh bayar guna duit ptptn lagi..

    ReplyDelete
  109. Ada 3 pengalaman.1)voucher Mayfair utk buat facial.kwn BG.dia beli rm30 je.kita pun pergi la.then dia offer mcm2 pakej.masa rawatan dia dah sembang2 Tanya kewangan Kita.at last ambik tambahan utk next package.rm60.bnyk kali diorang call.tapi tepis2.
    2)aster spring guna dermalogica.yg Ni rela hati pegi sbb Ada duit.2k+ juga.bila pakej dh nk hbis dia dah cadang2 utk Kita pakej baru.pdahal kulit x brpe seswai dgn produk. 3) slimming ape ntah dpn ampang point.bawa kakak.at last trkena juga.sbb Ada credit card.

    New York skin care hampir2 pegi.tp google dulu n trjumpa la blog namee :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...