Monday, January 27, 2014

Puteri Lilin Approved !

Hi !

Selalu perempuan la camni. Takut dengan matahari sebab kulit kita rosak kan. beheee

During pregnancy memang banyak jugak la benda berubah.Tetiba skin macam kering,siap nampak line2 padahal before pregnant takde pun. T_T .sobs. Sebab hormon orang kata tapi baca experience orang lain yang pernah pregnant pun sama gak,mesti kulit macam ada yang kering ada yang tetiba allergic. T_T . But depends on orang lah tapi saya punya kes kulit jadi kering even pakai lotion. Dari pregnant haritu sampai dah bersalin ni lah kulit kering nya. Susah nak cari lotion yang okay. Kalau kena matahari lagilah,kering sangat.

Salah satu brand lotion yang saya baru cuba and okay dengan saya is brand ENCHANTEUR Paris. Semua produk baru memang saya nak cuba, bahaa. Kalau tak cuba mana nak tahu berkesan. T_T . Sedih aaa tengok kulit kering macam biawak tenggiling ni. hahaaa. 

Lotion baru ENCHANTEUR Paris ni  ada 4 jenis...semua jenis saya cuba.Nah ni saya share dengan korang. Sesiapa yang nak kulit badan cantik haluih muluihh nampak glowing and lagi satu wangi....sila lah cuba.  Ni review dari saya sendiri aaaa. Dah lama tak review produk sebab takde time..korang suka la kalau produk2 baru ni kannn. Baby Adam tengah tidur sebab tu saya buat satu entry review produk.Baru la entry maciam maciammm. mehehe. 

Tamak haloba,semua mahu cuba. hehe. Semua wangi sangat. 4 jenis ,tiap jenis ada fungsi and keistimewaan masing2.

1) NEW ENCHANTEUR Paris All-in-One Whitening Body Serum with SPF24++ - one body serum, multiple benefits .
Wee yang ni memang most fav sebab all in one whitening with SPF 24++ , body serum. Act sebagai lotion and serum gak. Kalau nak fungsi SPF and moisturizing dalam satu botol, yang ni paling sesuai.  Texture dia cepat serap. Selalu bila apply lotion,pastu bila nak cuci tangan ke, berpeluh ke nak amik wuduk ke kan selalu rasa macam lotion macam melekit sebab banyak lotion jenis yang tak cepat meresap. Tapi kalau NEW ENCHANTEUR Paris All-in-One Whitening Body Serum with SPF24++ ni , tak melekit langsung. Paling best, serum ni bagi kelembapan 24 jam !

Skang saya kan ada baby,so jap2 nak kena cuci tangah.. sebab hygiene , mehehe. Tengok ni..
Gambar 1 dah pakai serum, gambar 2 cuci tangan selepas apply serum.Tak melekit atau cair pun serum tu sebab jenis mudah resap. Selepas cuci tangan, kulit masih lembut kesan serum ni memang serap dalam kulit.

So kalau apply kat body pun okay je sebab kalau berpeluh tak la rasa macam tak selesa sebab melekit ke apa. Fungsi best lagi, serum ENCHANTEUR Paris  ni memang sangat berkesan untuk elakkan sunburn sebab ada SPF24++..Lepas ni takyah takut nak jalan bawah matahari lagi okay. Confirm kulit takkan burn punya! One of a reason kenapa saya suka serum ni, sebab 24 jam kelembapan! Kiranya kalau apply serum ni pagi,kulit akan maintain lembap sampai the end of the day.Sesuai untuk body care untuk lembapkan kulit badan juga! Kandungan Hyaluronic Hydration yang selalu ada dalam skincare, ada dalam serum ENCHANTEUR Paris ni! Fungsi khas untuk kelembapan kulit.

2) ENCHANTEUR Paris Firm & Repair Body Lotion- helps improve skin elasticity and repair damaged skin overnight
Makin berusia,kulit jadi kedut.Bukan kedut sebab kering biasa tu tapi kedut sebab collagen makin kurang so skin elasticity makin kurang.Kedut penuaan la ni...tapi seriously ada je yang masih muda tapi skin kendur macam orang tua.Tahu nape ? Satu sebab biar kulit kering kontang lama sangat, selalu kes camni yang jenis malas minum air. T_T

Lotion ENCHANTEUR Paris jenis ni nama dia Firm & Repair ! Banyak micro-collagen. Seeloknya apply malam sebelum nak tidur okehh sebab time malam memang kulit manusia active untuk repair and bantu anjalkan kulit. Kalau malas makan collagen untuk kulit,boleh apply lotion ENCHANTEUR Paris  ni je. Sebab kandungan collagen memang sangat tinggi. 

 3) ENCHANTEUR Paris Triple Whitening Body Lotion - 3 ingredients working concurrently to perform 3 whitening action and even out skin tone
Korang ada masalah camni tak...masalah macam contoh badan putih pastu kaki gelap ??Atau pun kaki putih tapi lutut gelap?? Padahal dari kecik korang tak pernah jatuh basikal atau berparut pun kat lutut tu tapi lutut tetap gelap. Kan ??mehee . Sesiapa yang ada masalah camtu,yang jenis ENCHANTEUR Paris  pink ni sesuai la sebab kuasa whitening dia 3 kali ganda!Sapu kat lutut,siku and parts yang macam gelap2 tu. 

Tengok ingredients la,3 main ingredients dia Sakura Concentrate , Licorice Concentrate, and Vitamin B3...semua yang memang fokus untuk pemutihan and avoid pigmentation.  Kalau korang aim untuk putih melepak2 tu yang ni sesuai.

ENCHANTEUR Paris  botol pink pun fav saya. Sampai tumbuh bunga pink la tepi telinga tu.ekekek .

 4) ENCHANTEUR Paris Light & Fresh Body Lotion- a whitening lotion complete with UV protection and uplifting fragrance
Antara 4 lotion ENCHANTEUR Paris , yang botol kuning ni paling light sekali. Fungsi dia macam sunblock tapi texture nipis .Let say kalau korang jenis yang selalu buat activity outdoor macam cycling ke, jogging ke tengah2 panas tu....lotion ni lah paling sesuai.Saya standby satu botol gak,mehee sebab nanti lepas habis pantang ni nak banyak buat outdoor sports..nak kurus and fit kan body balik. 

Yela peluh2 jogging tu ,elok apply lotion yang paling light so tak la rasa sticky and tak selesa. Sila cuba.Saya menyapu rumah peluh2 pun pakai lotion ni sebab tak melekit. Best ! 5 bintang over 5 !


So far,kalau nak conclude...semua jenis lotion keluaran ENCHANTEUR Paris  ni memang aim dia untuk protect skin dari UV, senang absorb, and WANGI ! Tapi each of it ada focus sendiri la..kalau nak whitening, beli yang whitening. kalau nak firm kan skin beli yang fungsi firm and repair.Ikut kesesuaian lah ! and etc.

Semua best and wangi ! kalau nak cuba boleh dapatkan di pharmacy and supermarket. Senang nak cari ! Sekian review dari saya.mehehe. Kalau nak cun macam Nelydia Senrose duta ENCHANTEUR Paris , sila lah cuba ! hehee ! Tapi so far saya guna time pantang ni okay...kulit tak kering and wangi ! Kalau nak keluar jalan tengah panas pun dah tak menggelupur pakai pakai payung dah....hahaa.Sebab ENCHANTEUR Paris  ni tolong  protect kan skin kita. So puteri lilin yang takut sangat kena matahari tu tak payah takut dah dengan matahari ok.hehehe

Oh lagi satu berita best !..Saya akan buat contest.Contest paling senang di dunia.Nanti saya umum kat facebook! Hadiah nyaENCHANTEUR Paris la. Tunggu okay :D

                               Get ready !hehe               

Toodles !!


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


52 comments :

  1. Subhanallah.. namee cantik sgt2.. :*

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum yangg, untuk muka pakai produk apa elok ye? bertompok kering muka sheila skrg, sampai hari2 fikir aku ni mengandung baby perempuan kot. Hilang terus seri muka. muahahha. cantiknya awak, flawless sangat. berdarah hidung tengok Y____Y heheee Adam so hensem tengok kat insta. bila dapat jumpa, nanti habis pantang bagitau ye (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok sheila !! nanti kita jumpa kan anak kita ! behehe. untuk kulit kering...lotion ni sesuai.yang warna pink tuh. kalau skin muka...emmm x pasti la sbb muka namee pun kering gila. behee

      Delete
  3. tertariknya dgn gambo namee. cantik hihihi

    ReplyDelete
  4. ho yeahhh. bau bedak dia pon wangi!

    ReplyDelete
  5. cantiknya kak namee!!
    flawless sangat2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. piqa...x falwless pun namee.pika lg lah flawless. mekap cantik jee. :D

      Delete
  6. alaaa... mengoda iman betul... balik ni jugaq nak p cari losyen ni :P

    ReplyDelete
  7. aka cantek :D
    akak pki skincare ape ye

    ReplyDelete
  8. nameeeeee...kenapa makin cantik skrg niiii..alahai akk bz skrg ni..ari ni mmg dah nekad nak singgah blog namee hahaha...eh i pun suka yg pink..tak kisahlah apa pun smua pink pun sukaaa!!!

    ReplyDelete
  9. Entri yang menarik :)
    awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  10. dah lama carik lotion yg macam ni! thanks sis namee :*

    ReplyDelete
  11. Salam..hihi..Waaa..namee dlm pantang pn still gojes lah!hihi..sblom2 ni sy just a silent reader aje!heee.tp skrang bru ade brani nk post comment2 ni..ape2 pn slamat bpantang n stay gojes okehh..hehe..daaa!

    ReplyDelete
  12. Thanks namee buat entries pasal lotion nice...kita tgh mengalami kulit yg sgt kering dan x tau lotion yg sesuai...nampaknya boleh la Cuba lotion nie

    ReplyDelete
  13. weee...TQ..am searching about this lotion thingy..tq tq tq dear..nk beli laju2! ekeke

    ReplyDelete
  14. mama adam ni sentiasa cantik. hehehe okayy nanti kita cuba lotion ni. hehe sebab kulit kaki selalu kering :/

    ReplyDelete
  15. Nice sharing namee ;)
    Kena grap 1 la nampaknya ni. Tq!

    ReplyDelete
  16. sye pakai yg nmbor 2 tu.memang wangi kan semua produk nie..tak kira la deodorant ke,perfume,bedak semua nya wangi..suka sgt pakai jenama ni

    ReplyDelete
  17. kita penah gk pakai lotion echanter tp pakai guna je..rupenyer bagus benefit dye..nk try la konsisten pas ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat bagus benefit dia. kulit tak kering !!

      Delete
  18. Replies
    1. alhamdulillah.terima kasih kamu.hehe :)

      Delete
  19. tak sabar nak tunggu contest dari kak namee :D

    ReplyDelete
  20. bole la i try pakai utk putih melepak lepak2.kalau xputih jugak, mmg terbukti la i ni kulit biawak tebal xkan putihhhh sob sob

    ReplyDelete
  21. Wah, kak namee ni dah boleh jadi duta sebenarnya. BTW, suka tengok akak berblog. Awesome :) dan akak nie comel sangat2. :)

    ReplyDelete
  22. lawanya nameee sweet sangat,, simple yet beautiful..

    ReplyDelete
  23. cantiknya namee sweet sangat,, simple yet beautifull.. love love :)

    ReplyDelete
  24. Enchanteur mmg wangi k.namee...weeee :)

    ReplyDelete
  25. favourite ain botol kuning tu. bau fresh je..lma dh pkai.hehe

    ReplyDelete
  26. kulit dkna pon agak kering sikit..kalau bibir tu memang confirm berdarah sejak preggy

    ReplyDelete
  27. tiap kali namee review, siap amik gambar konon2 nak beli tapi masih tak terbeli2 sebab asyik lupa.. hahaha..

    ReplyDelete
  28. Dalam pantang pun masih kelihatan cantik..ohoii..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...