Tuesday, February 11, 2014

Apa Character Anda ?

Hi !

Tahu tak,pilihan jam tangan sebenarnya menunjukkan character, personality seseorang. Kalau tengok saya, rasanya memang senang nak detect character and mood saya macam mana. Nak tahu character and mood saya..boleh terus tengok tangan .beheheh. Saya paling suka accessories tangan ,paling excited bila nak mix and match. behee. Usually saya perlu dalam 5 minutes untuk pick up accessories dari drawer.Kena pilih accessories ikut mood and outfit of the day . Accessories tangan ada banyak tapi jam tangan hanya ada few je. 

Tips saya macam ni..,jam tangan sebenarnya adalah element utama untuk tangan. Bukan takat untuk tengok time je tapi accessories tangan jugak. So kalau nak beli / pilih jam tangan...sila pilih jam tangan yang menyerlahkan character korang yet boleh suit semua mood. For me jam tangan ni represent character tuan milik. Kalau korang pakai jam tangan yang nampak rock..maka nampak rock la character korang.Even if nampak perempuan pakai warna pink…mest nampak perempuan tu sweet sweet.kan? ke gedik sikit ? :P hehe

Kalau korang dah lama baca blog ni ,mesti dah macam agak character saya camne kan walaupun kita semua tak pernah berjumpa. behehe..cuba teka character saya…
Cey cey..teka teka.

Gaya pemakaian saya, saya jenis ladies. 
Lifestyle, saya jenis classic.  Modern macam mana pun still ikut cara lama. beheee
Saya suka berhias dan fashion . Sebab tu saya suka shopping ! 
Fashion sense, saya suka yang smart and elegant. 
Saya jenis formal  . Jenis suka ikut peraturan . Traffic light merah , saya tak akan langgar even takde kereta and even pada pukul 2 pagi pun. behehe.

Begini lah nampaknya character saya. 
SHEEN Casio! Saya suka jam tangan SHEEN Casio ni sebab element shining Swarovski kat keliling jam and kat tiap number tu yang buat jam ni lebih elegant.. Nampak tak berlian kecik2 tu…tu semua made with Swarovski elements.  Wee wee. Smart and shining. Sesuai untuk semua occasion, accessories and outfit ! Actually tanda nombor jam ni mixed Arabic and Roman numeric. Pastu each tanda tu ada berlian and tali dia genuine leather.

Senang nak mix and match. Saya banyak collection wrist accessories. So bila ada collection jam yang masuk semua style ….capai je accessories yang mana pun of course sesuai!

Nak jumpa client, perlu style yang elegant dan sedikit formal. Mesti nampak kemas.

Nak pergi shopping with friends, hanya casual dan bebas bergerak.

Pergi dinner date with husband.

Nak pergi jogging singkirkan lemak lepas bersalin..ekeke. Sports wear.

Jam SHEEN Casio ni, at least saya akan pakai 1-2 accessories tambahan ikut mood. Hehe. Actually kalau tak pakai any accessories pun dah nampak menyerlah sebab element yang ada kat jam SHEEN Casio ni dah awesome .

Hihi. Senang kan bila ada satu jam yang boleh masuk semua style ? 

Oh ni nak bagitau, korang semua kalau berminat nak jam macam saya ni cun melecun ni ..jangan lupa dapatkan voucher RM50 dari G-Factory outlets atau mana mana Marco Corporation Authorized Dealers and boleh check location dealer kat web http://www.marco-groups.com/my/ untuk dapatkan voucher . Semangat ni nak sama sama pakai jam SHEEN Casio.hehe


Nah senarai G-Factory outlets saya bagi...


Oh lagi satu, by the way sekarang SHEEN Casio ada buat photocontest sempena Valentine’s Day sampai 28 haribulan 2014 ni…so korang berpeluang menang jam tangan SHEEN Casio ni. Photocontest dia senang je…boleh refer banner kat bawah ..

Wah wah..senang je nak menang jam kan. T_T .Kalau nak tengok koleksi jam SHEEN Casio lagi boleh terus usha facebook and instagram. 

Toodles :) *jangan lupa join photocontest by SHEEN Casio untuk dapat hadiah jam ! :D





46 comments :

  1. Replies
    1. kebanyakannya kita beli dr kedai 2 ringgit je.:) hehe

      Delete
  2. cantik sangat namee jam tu..
    nak kena try jugak ler nampaknya..lam dah tak soping jam..hhehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya shopping jam ni beberapa kali je seumur hidup.kan.hehe

      Delete
  3. suka gak jam ada shining ni,hehe

    ReplyDelete
  4. Following u... Suke bace entry2 u dear... ♥.. Girly...

    ReplyDelete
  5. Following u... Suke bace entry2 u dear... ♥.. Girly...

    ReplyDelete
  6. Wahh betul la. Senang mix n match.Ada voucher lg.Boleh la usha2 pas ni :)

    ReplyDelete
  7. hee. kita sama. PG pun suka dekat casio ;)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum namee. wahhh manisnya mommy ni. awak pakai apa pun still sweet. aksesori pun memainkan peranan dan watak kita kan.. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah sheila.tentukan mood kita gak. hehe

      Delete
  9. cantiknya jam nami pakai
    akak pakai jam army je
    tah pape brand tah, hee :)

    ReplyDelete
  10. wahhh..jam casio mmg meletop !
    cantik sgt,,sesuai ngn namee =D

    p/s: rambut dah pendek ea skrg? comel !

    ReplyDelete
    Replies
    1. makin lawa plak design2 jam casio kan! :D eh takdela..x potong rambut pun. hehe

      Delete
  11. smart jam namee..^^ saya prefer jam kaler itam sbb senang nak match dgn semua warna baju.and hanya ada satu je jam..ngeee.akan bertambh maybe?;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. jam hitam terbaik atau putih kan ! :D hehe.kalau nak beli jgn lupadapatkan voucher ! :D

      Delete
  12. ain pun suka jam tgn yg boleh msuk semua gaya.hehe..

    ReplyDelete
  13. kurus la awk..jeles sy tgk.mn pic bb? nk tgk la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. x kurus mcm dulu . hehe.naik gaka 6 kilo x boleh turun dah.hehe.gambar baby..insyaAllah nnti sy upload sikit.hehe

      Delete
  14. Bab tak langgar traffic light merah tu mmg gua tabik spring la. btw jam brand casio ni design diorg byk yg ala casual tp dia punya detail tu yg buatkan jam tu unik..

    ReplyDelete
  15. Klasik... Blog walking here... :)

    ReplyDelete
  16. salam kenal..telah add anda sebagai follower

    ReplyDelete
  17. Talking about watch......hari ni pegi office lupa nak pakai jam =,=

    What about men's watch? Takdak promosi gak ke?

    ReplyDelete
  18. asalkan boleh tengok time. kan kak.hehe. jam army..brutal la akak.hehe

    ReplyDelete
  19. dulu akak suka aksesori macam tu tapi sejak dah ada askar2 kecik ni semakin pupus pulak dari tangan akak.. hehehe..

    ReplyDelete
  20. jam yg simple bleh mix n match ngan mana2 aksesori...nice!!

    ReplyDelete
  21. cantik jam..dpt bli online ker?..mcm mane ek??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...