Friday, February 7, 2014

Wahai Pemilik Online Shop Sekalian....

Hi :D

Nowadays, makin banyak online shop. Banyak gila macam cendawan yang tumbuh. Behehe.Saya lebih prefer shopping online sebab senang and cepat. Kadang2 benda yang dijual online ni takde pun dijual kat shopping malls. Kat semua social medium pun ada online shop terutama facebook ,blog, and instagram. Kat instagram sekarang pun macam2 online shop yang ada. Baju , produk kecantikan, baju baby, barang2 baby..serious semua ada. T_T . Sampai produk size besar gedabak macam stroller baby and baby cot tu pun ada jual online …imported dari United Kingdom. T_T 

Serious best gila shopping online. Beheehe. Sebab boleh dapat lebih murah. Contoh,macam online shop yang jual barang direct from UK tu memang korang boleh dapat murah la macam pinggan mangkuk Correle, branded handbag , cosmetics, kasut, electronics stuff and apa apa jela yang korang nak boleh request and online shopper tu settle kan ! Dah kerja jadi senang…pastu murah. Mana la saya tak gila online shop nih. 

Macam macam ada. Wee wee

Branded cosmetics tapi harga lebih murah.

Beauty stuffs ! Siap boleh baca review lagi on each stuffs ni sebelum beli.

Baby stuffs ! All the way from UK nih semua barang baby ni. Memang harga jauh lebih murah. Seriously. Behee.Salah satu cara berjimat cermat !

Photobook album ! Hahhh sampai album photobook  pun boleh tempah online . Kan senang kerja kita. behee

So far online shopping memang best . Terima kasih banyak2 la kat korang yang buka online shop ni sebab memudahkan kerja kami untuk membeli belah and survey barang nih. Cuma satu benda je yang saya kurang suka pasal online shopping nih..

Satu benda je….bila time nak kena forward2 receipt nih. Nak kena tangkap gambar receipt then forward pulak kat online shop owner through email or whatssap. Leceh sikit la. Kadang2 pulak tu bila transfer by using bank deposit kan selalu kertas receipt dalam machine tu dah habis…so tak keluar la receipt nya. Dah tu macam mana nak hantar gambar receipt kat online shop tu. Betul tak ? sobs.

Kan best kalau , once customer dah transfer cash je..online shop tu boleh tahu siapa yang transfer.At least kita bagitau kita transfer payment pukul berapa,then online shop owner boleh check sekian masa. So takyah nak kena tunjuk2 receipt untuk bukti payment lagi. Buat pening kepala korang je nak go through the receipt one by one .Mengelirukan. 

Hahhh ni yang nak bagitau online shop owner sekalian ni pasal Maybank2u Pay ni ! Maybank2u Pay ni payment facility baru dari Maybank yang direka khas untuk online shop owner untuk memudahkan kerja korang untuk track payment and duit yang keluar masuk. Sangat memudahkan. Saya pun baru je tahu pasal Maybank2u Pay ni. Tiap kali ada masuk duit, on the spot email notification akan masuk untuk update kat korang. Maybank2u Pay ni akan bagi detail info :

·         transaction date & time
·         transaction details & status
·         buyer's name & email
·         amount transferred

Sangat detail. Mudahkan kerja online shop owner dan juga kami sebagai pembeli ni. Hehe.No more receipt payment yang memeningkan ! Yay ! Online shop owner sekalian ,sila guna Maybank2u Pay ni okay .Kelak business anda akan bertambah maju. hehe . Boleh terus sign up kat sini http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/personalDetail04.do?channelId=ACC-Accounts&cntTypeId=0&cntKey=ACC06.12&programId=ACC06-BillPayment&chCatId=/mbb/Personal/ACC-Accounts

Boleh tengok youtube ni, how simple is Maybank2u Pay ni untuk online shop owner. Sangat simple dan mudah !




Toodles :)




20 comments :

  1. Assalamualaikum yangg, wahh bestnya ada beli barang tommee tippee. hehehe yeaaa kadang nak beli barang online agak leceh T_________T

    ReplyDelete
  2. kita tak berani lg nak beli online.. hihi.. kolot eks.. :-)

    ReplyDelete
  3. saya pon selalu online shopping jee..senang nak survey harga dan bandingkan harga kat berlainan online shop :)

    ReplyDelete
  4. senang sangat nak shopping sekarang ni.. main klik2 aje...

    ReplyDelete

  5. memang senang shopping online ni..tau2 barang da sampai rumah

    sape2 nak cari wide shawl murah boleh jengah di blog saya ye

    http://ummijournal.blogspot.com/2014/02/lovekhaalish-garage-khaalishawl.html

    ReplyDelete
  6. sekarang ni saya pun dah obses dengan online shops..betul kata namee kdg2 benda yang pelik2 yg tak dijual kat mall pun ada jual online..hehe

    ReplyDelete
  7. Kak namee, boleh tak buat review pasal collagen. Saya nak tahu sangat-sangat. Sekarang ni dah terlampau banyak sangat produk collagen, bila kita tanya je 'cantiknya awak, selalu amalkan apa ni?' Then dieorang akan jawab 'ambil collagen je' sampai saya confuse, dia collagen yg cucuk ke atau makan. Mcm makan vit c.

    ReplyDelete
  8. Kak namee, boleh tak buat review pasal collagen. Saya nak tahu sangat-sangat. Sekarang ni dah terlampau banyak sangat produk collagen, bila kita tanya je 'cantiknya awak, selalu amalkan apa ni?' Then dieorang akan jawab 'ambil collagen je' sampai saya confuse, dia collagen yg cucuk ke atau makan. Mcm makan vit c.

    ReplyDelete
  9. Kak namee, boleh tak buat review pasal collagen. Saya nak tahu sangat-sangat. Sekarang ni dah terlampau banyak sangat produk collagen, bila kita tanya je 'cantiknya awak, selalu amalkan apa ni?' Then dieorang akan jawab 'ambil collagen je' sampai saya confuse, dia collagen yg cucuk ke atau makan. Mcm makan vit c.

    ReplyDelete
  10. Saya kurang tahu, memang taktahu sangat pun pasal collagen ni, saya harap sangat-sangat kak namee boleh buat review and then terangkan pasal collagen ni. Terima kasih ya? :)

    ReplyDelete
  11. Assalam Puan Namee,

    Boleh share blog/instagram barangan baby yg namee beli?
    cth tommy tippee / stroller tu..
    tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..boleh boleh.kamu taip je babiesmall kat instagram tu. :) barang dia paling murah so far :)

      Delete
  12. Suka dengan Post U ni...sebab I pun jual on-line..:)
    http://zasbeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. mudah kan, segalanya di hujung jari :)

    ReplyDelete
  14. Kak namee!!!!kita ada online shop..nnt sudi2 kan diri beli brg dr kita..nnt nk register maybank2u pay ni lah..memudahkan semua org..weeee :)

    ReplyDelete
  15. salam sis.nak tanya..sis pernah guna estee lauder britening essence x?
    Kalau ada,ok x?

    ReplyDelete
  16. senang dan mudah.. tak payah nak buang masa pergi jalan beli.. ;)

    ReplyDelete
  17. Kene blog je ke namee? Kalau bisnes tru ig or fb xblh ke ni maybank2u pay ni?

    ReplyDelete
  18. agree sesangat bila pn namee ckp owner nk resit..sgt melecehkan..btw i pun kaki soping on9 gak =))

    ReplyDelete
  19. betul tu namee..bosan bila owner mintak resit..mcm la kita x tau kan bila dh order brg mesti la kita bank in..hahahha..btw i pun kaki shoping on9 mcm u =))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...