Thursday, March 13, 2014

Komen Takde Kena Mengena

Hi

Kisah Hanez Suraya ,issue nya pasal si Hanez ni rampas suami orang.Berkepit dengan laki orang yang ada Ferrari tu. Haah,memang nampak si Hanez ni jahat la. Plus kejap2 dengan laki lain tup2 dengan laki lain pulak pastu suami orang pulak tu.Nampak macam mata duitan sebab dah tahu laki tu belum sah cerai tapi pandai2 tangkap gambar dengan anak orang tu konon macam loving. Memang nampak jahat gila la si hanez ni.

Fair enough kita satu rakyat Malaysia nak benci and salahkan dia .Banyak komen2 negative. 

T_T

tapi yang saya perasan orang kita Malaysian ni suka naaa komen benda yang takde kena mengena. Tetiba baca komen..

"ey muka menggerutu siot si Hanez ni"

'buruk je muka.hidung cam kemek je"

"bibir macam itik je"

"macam gemok je lengan dia"

"macam senget je kening dia"

T_T

Komen yang takde kena mengena. Issue nya pasal dia ganggu suami orang. So komen pasal sikap dia dah la.Tak pasal masuk sekali hal jerawat menggerutu dia.ekeke.Sangat nak tergelak baca.

Sama juga kes MH370 ni. Banyak sangat orang komen benda takde kena mengena.


Tak tau dia Malaysian ke tak tapi sedih kalau Malaysian tapi tak support negara sendiri. Kutuk lagi ada.Halo abang K.Kugan...seronoknya macam ni pilot no need license lah.Just install GPS on the plane pastu boleh ikut direction je. Awan kepol2 boleh jadi landmark. 700 meters turn left 60 meters turn right..roundabout take left...T_T Now you have arrived at your destination.T_T by the way gps is not the main detector .ada few detector lain yg lebih canggih. kalau mudah nak detect guna gps...dah lama dah mh370 dijumpai.  cuba buka buku dreamliner. :)

Apa kehe adik ni . Siapa pulak yang pernah declare Beijing tempat buat maksiat. Yang ada urusan kerja, yang nak balik jumpa family kat sana. Dah jatuh fitnah dah adik ni.Pandai2 pergi cari semua mangsa penumpang and minta maaf. T_T

Kalau nak compare gaji pilot and kerja lain memang pilot jauh lebih tinggi. Tapi ada reason kenapa gaji pilot itnggi...risiko dia tinggi. Even if anything happen, pilot punya kesalahan sampai tahap boleh dipenjara dan hukum gantung juga. Tengok pada kesalahan. Lepas tu once dah buat silap ke sakit ke memang kau takleh fly dah. license kena beku. Pilot bukan license je, setiap kali fly tu lah proses diorang develop skills. Kalau tak tahu, rajin2 lah tengok air crash investigations kat astro tu..at least dapat lah tahu ilmu sikit2 dari komen entah apa. Pilot tak pernah berhenti belajar.

ni lagi la jenis artist yang tak boleh masuk international pun. T_T tapi dia dah minta maaf kan. good for him. 

Ni baru komen2 yang tak membangun dari Malaysians.Belum lagi tengok macam2 spekulasi di facebook and other social media. Sedih membaca nya. T_T . 

Mahaguru ? only in Malaysia . T_T
boleh plak dia nak tilik macam tu. syirik kan?



hmm,negara luar tengah duk gelakkan kita Malaysia. T_T

Sudah2 lah tu comment benda yang tak supportive and takde kena mengena. Hentikan spekulasi.  Lebih baik doa untuk MH370. Be sensitive untuk mangsa dan keluarga mangsa. :/

Please.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Review

Ok sekarang , insyaAllah hujung entry saya akan buat product review. Tak best nak buat product review satu blogpost penuh sebab blog saya bukan pasal product reviw semata . So kita selitkan hujung entry. Kiranya apa product yang saya sendiri guna and apply kat diri..saya akan share di hujung entry . so boleh share kebaikan dengan semua.

Tak tau la korang dah tahu ke belum tentang Glutathione. Saya banyak buat research and read di internet tentang GlutathioneGlutathione ni memang agent ajen pemutih. Kalau korang tengok produk pemutihan semua ada kandungan glutha ni. Glutathione ni actually is anti-oxidant. anti-oxidant membantu untuk proses pemutihan and production of collagen. Sebab tu ada orang yang obses sampai sanggup suntik Glutathione straight masuk salur darah. Sesiapa yang tak takut jarum boleh lah. T_T

Lately saya banyak kena panas and kulit pun dah terbakar especially tangan , muka and tengkuk. Makin gelap. so ini lotion Glutathione yang saya cuba..

Pelik kenapa nama dia 360. rupanya boleh apply kat seluruh wajah . 360 degree coverage lah ni. behehe . 
kulit tangan cerah satu tone dari yang warna gelap tebakar tu. Saya dah guna 3 minggu ! include vitamin A, C & E , collagen. Bau wangi gila. kat tangan pun sapu gak.aahaha. 

Yang saya perasan kesan yang immediate is  kulit muka saya kurang berminyak, kulit tak kering selalu tepi2 bibir tu kelupas skang makin kurang. Parut n titik kat muka makin kurang

Nampak banyak orang jual and cuba krim ni.so saya pun nak cuba la. 

Sesiapa berminat nak cuba boleh tanya kat akak ni..akak ni friendly. 






32 comments :

  1. banyak jugak jumpa komen yang memalukan negara sendiri ni..yang fake lagi..aisshh..
    satu dunia tengok malaysia..malunya...!

    ReplyDelete
  2. Setuju sgt ngan entri ni.. siap raja bomoh segala bagai dtg.. n the best buat benda2 tu sume kat KLIA.. merendahkan martabat org Islam je. Satu dunia tgk tu..

    ReplyDelete
  3. omg bencinya benda2 mcm ni..plis la..negative sgt mindset

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum mommy nameera. hmm macam2 hal skrg kan.. semoga dipermudahkan urusan pencarian pesawat MAS mh370 dengan izin Allah Taala. doakan selalu selepas solat... sheila singgah sambil klik tabung baby Adam ya ~~~

    ReplyDelete
  5. part bomoh tu memang saya tekleh terima langsung. taksub cerita doremi la ni. T_T
    oh malaysia ku.

    ReplyDelete
  6. Komen takde kena mengena --> takde benda nak cakap tapi nak menyibuk jgk kot?

    MH370 hilang --> diorang main ckp ikut selera mulut je. Cuba kena kat batang hidung sendiri. Mau nangis tak berlagu.

    ReplyDelete
  7. Salam Namee.
    yela, mmg ade bace gak psl org komen kat HS. tapi bile dh sentuh tntg fizikal sme la mcm menghina kejadian Allah. terlalu sgt marah smpai terluah mcm tu. kite ni kene la elakkan dr mencaci n menghina org smpai mcm tu. setiap ciptaan Allah tu kan indah.

    ReplyDelete
  8. namee, memang geram pun dengan manusia spesis pandai cakap pandai tulis tapi satu apa pun tak berguna.
    hebat sangat ke ilmu dorang ni?
    get a life la people.
    malaysian tau nak kondem,.
    pernah ke letak diri kita di tempat orang tu.
    satu lagi jenis tak menyabar nak tau mana MH370 tu.
    seolah-olah pihak berkuasa tak buat kerja.
    kalau dorang tak sabar, cuba pikir perasaan ahli keluarga mangsa, lagi tak sabar kan sebab dah menanggung rindu?

    haish.
    cepuk jugak kang.

    *urut dada*

    ReplyDelete
  9. namee, nk ucapkan trm kasih sbb blog awak rmi yg masuk blog sy..sll blog awk yg duduk atas sekali ble sy check referral...thanx again

    ReplyDelete
  10. Setuju dengan Kak Namee. Tak faham dengan orang zaman sekarang ni. Nak kata tak pandai, semuanya graduan dari Universiti, semuanya belajar dekat sekolah. Tapi sayangnya, akal yang ada tak digunakan dengan sebaik mungkin. Sayang sangat. Jangan salahkan negara kita kalau terjadi pape sebab sebenarnya kita yang tak membantu negara sendiri. Suka digelakkan oleh negara luar.

    ReplyDelete
  11. haha kalau tak tahu apa-apa lebih baik diam jer daripada komen yang tak masuk akal dan memalukan...
    #berdoa utk MH370...

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak sgt prediction. buat keluarga mangsa lagi sedih.

      Delete
  12. banner tuh sewa berapa sebulan..?? haha.. komen yg tak berkenaan ngan entry eks.. hahaha

    ReplyDelete
  13. setuju namee.
    kdg2 kena ada perasaan sensitip sikit. jgn komen ikut sdp rasaaa.

    ReplyDelete
  14. Mereka cuma tahu cakap tapi tak tahu berfikir. Ada otak tapi tak guna. Tak tahu la apa nak jadi. Huhu. #DoakanMH370

    ReplyDelete
  15. Kita hanya mampu berdoa kepada krew dan penmpang MH370.Semoga keluarga mereka tabah mnghdapi sgala kmungkinan yng berlaku.#PrayForMH370
    ____________

    Macam mana nak cari produk yng sesuai dgn kulit kita ? Sebab kdang2 jika trslah beli produk,jrawat akan trus mnyrang muka kita.Boleh bgi tip tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. FB: Zara Beauty Shoppe
      Produk best sgt! AH BEAUTY Skincare
      sms/whatsaap- 013-3310016

      Delete
  16. Sekadar baca dan tengok jelah komen yang takde kena-mengena tentang pesawat tu..

    --------------------------

    tau tak.. tiap kali namee review produk, akak amik gambar pastu kalau ada masa akak g carik beli.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  17. memalukan negara.. tak prihatin la.. huhu

    ReplyDelete
  18. Beijing tempat buat maksiat..tak tau mana dia dapat la info macam tu..padahal kalau nak diikutkan orang china datang sini buat maksiatada la..hahahah

    ReplyDelete
  19. terbaik entry namee! kadang2 orang post benda yg bodoh je, mcm xleh pikir pulak. huh

    ReplyDelete
  20. bila baca komen2 macam ni,mmg rasa geram kan

    ReplyDelete
  21. salam sis. lamanya tak jengah! mood blogging pun hilang..n terima kasih sangattttttttttt sbb masih ada nama blog sy dlm must read. luv ya!

    ReplyDelete
  22. tak faham kenapa ada orang yang takde feel itu

    ReplyDelete
  23. Adam comellll haha komel tak de kene mengena. Memamg pun namee kalau dah tak reti nak komen baik diam je. Sebab tu dija tak suke update status ke pasal isu2 sensitif ni, bukan kita tak amik tau bukan kita tak kisah, tapi tak nak kite tulis yang boleh mengguris perasaan orang kan.

    ReplyDelete
  24. tulah kak kan,nk reply balik semua assumption ni.tak kan habis. siapa kita utk meramal apa yg bakal jadi. Mungkin apa yg jd pd MH370 ini iktibar pd semua.Yg pnting doa yg terbaik utk penumpang dan crew MH370. =)

    ReplyDelete
  25. Salam namee... erm, biras akak pn kapten (Kapten Hafiz Firdaus Abdullah, beliau ada blog sendiri), memg tak dinafikan gaji diaorg memang tinggi, mcm namee tulis arr... mmg btul! Akak lebih suka diamkan diri sbb kita sendiri tak tahu hal yang sebenar2nya berlaku so diam dan ikuti perkembangan dr kerajaan malaysia, itu lebih baik... sedih juga ng segelintir manusia ni yang berlagak lebih tahu dari kapten2 yang jauh berpengalaman seperti Kapten Zaharie yang dah pun berkhidmat dgn MAS selama 33tahun. Akak hanya mampu berdoa untuk mereka MH370.. still terasa sedih dgn kehilangan mereka... :'(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...