Monday, March 31, 2014

My baby !

Hi...

Impian dari kecik, nak miliki jam Baby-G. My first Baby-G is masa darjah 4 zaman tahun 90an dulu. Pheww lama dah. Sangat usaha nak dapatkan jam idaman Baby-G . Banyak sangat syarat2 dari ma and pa....kalau nak jam Baby-G kena dapat result exam bagus dan potong rambut pendek. Ok, terpaksa akur potong rambut pendek demi Baby-G. Tapi sekarang dah besar,boleh beli Baby-G sendiri tanpa perlu akur syarat2 ma pa. hahaa

Sangat excited bila tahu Casio keluarkan design Baby-G yang lebih pelbagai dengan colours dan designs. Woooo, haruslah ada satu kan !  Bila tengok catalogue Casio Baby-G ni tak tau nak pilih yang mana, semua warna pun cute. Good news untuk gadis-gadis macam kita semua ni as Baby-G punya keluaran baru ni lebih feminine! Senang untuk suit all occasions,so jangan risau nak pakai Casio Baby-G ni dengan dress atau baju kurung . behehe


Boleh tengok design yang ada dalam catalogue atau rasa nak tengok depan mata boleh pergi di G-Factory outlets.Usually diorang display semua design baru yang ada ni .




5 reasons kenapa saya sangat gilakan Casio Baby-G

SHOCK RESISTANT
Kalau dah jenis lasak tu, jam pun mesti kena tahan lasak. Plus i am now a mother. Jam sangat lah penting for 24 hours sebab saya perlu punctual untuk feeding time and waktu tidur baby. Actually kalau takde commitment dengan baby pun,perlu be punctual juga! behehe

WATER RESISTANT
Sangat tahan lasak dengan air,100 meters .Woo bagi penggemar swimming and snorkeling sangat awesome. Tak perlu risau jam rosak pun. Jangan risau nak pakai jam walau sambil cuci pinggan di dapur as housewife...jam takkan rosak!

WORLD TIME
Senang dan mudah untuk orang yang travel kalau pakai jam digital. Tak perlu nak adjust time sentiasa bila travel sebab ada function world clock !

LIGHT
Main reason juga kenapa saya suka Casio Baby-G ni. hehe sebab ada lampu. Kalau malam dalam kereta pun still boleh tengok time!No problem !

ALARM
Juga ada alarm ! Cool sangat ! Dah takde alasan ye untuk bangun lewat sebab overslept! Baby-G akan kejut kan ! hehe

Saya dah ada Casio Baby-G...korang dah ada belum ? Patut ada satu ! Untuk perempuan,jangan takut untuk suit your Baby-G with dress sebab design baru Baby-G ni sangat feminine! The size pun memang cantik untuk tangan perempuan !Tak begitu besar and tak begitu kecil...just nice untuk gaya perempuan. Cute !

Boleh tengok banyak lagi warna dan design jam Casio Baby-G ni G-Factory outlets ! 


Sunway Pyramid 
Fahrenheit 88
Paradigm Mall
Isetan KLCC
Mid Valley
East Coast Mall
Suria Sabah
Gurney Paragon
Dataran Pahlawan Melaka
JB City Square

and new G-Factory Outlet di Nu- Sentral in mid April !

Jam idaman semua! KAlau nak usha jam SHEEN by Casio pun boleh tengok kat semua G-Factory outlets yang saya senaraikan tu ! Happy shopping !!


Toodles ! :)





13 comments :

  1. Assalamualaikum kak . wahhh sangat bestnya ada baby G . . dulu masa kedai jam . memang nak sangat baby G . . nampak sangat comel bila test kat tangan . . kengkonon nak kumpul dulu duit baru nak beli . . malas nak potong gaji . . sat lagi . kejap keje situ . sampailah masanya dapat hantaran masa nikah . . dapat jam yang dari suami punya . . terus lupa baby G . . huahuahua . . xD

    ReplyDelete
  2. interesting !


    yg part alarm tu ohsem gila. harap boleh set lagu havoc ke. baru rasa nak bangun hahaha =p

    ReplyDelete
  3. Dulu sangat suka jam tangan macam ni, memang nampak sporty + lasak.. bila dah kerja tukar yang lebih feminin (itupun sebab kena paksa dengan kawan.. kehkehkeh..) bila dah ada anak langsung tak pakai jam.. feeling kekonon takut badan baby bercalar kena jam.. huhuhu.. sudahnya la ni tak pakai jam..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum yanggg, lawa gila. terasa cam nak beli buat present suami minggu depan. hehehe gambar Adam takde ke? hehe

    ReplyDelete
  5. hehe...ada satu selepas hampir 30 tahun hidup di muka bumi...

    ReplyDelete
  6. first time pakai Baby G darjah 3 tau. lpas tu pg sekolah, hlang. ada kawan curik. nangis guling-guling masa tu!

    ReplyDelete
  7. First time dapat pakai Baby G masa birthday ke 27.. dah kerja ada duit sendri..baru leh pakai.. tu pun beli hadiah utk diri sndri..hehe..beli yg design limited edition..suke sangattttt!! warna putih..tp dah hitam beram..hahaha..biasa la..super mummy..mmg best sangat Baby G ni tahan lasak dan kalis air!! rasa nak beli lagi..sbb da dua tahun pakai jam ni..tp bila pk..sayang duit..nak beli kt anak pulak nt..bila dia dah pandai tengok jam..eh..tak..bila dia dah pandai nk bergaya..reti tak reti tgk..blakang cerita..haha

    ReplyDelete
  8. Tingat dulu zaman sekolah saper yang ada BabyG ni memang hebak ah (skolah kampung, biasa la). Memang cantik pun jam jam dia kan.

    ReplyDelete
  9. pergh... jam tu..... memang gila sempoi...

    ReplyDelete
  10. kita ada satu yang love2 kaler pink... jam casio kedua tapi baby g pertama. percuma. eh silap menang hadiah. so free je hehehe. casio terbaik. mehmeh

    ReplyDelete
  11. yg name pakai tu smart, kbetulan kita pun suka jam tali putih :)
    smart..

    ReplyDelete
  12. boleh lah beli 1 nanti. macam cun je hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...