Thursday, March 20, 2014

Red Hot atau Black Heat ??

Hi :D

Are you truly........a spicy lover ? Saya salah seorang dari peminat burger spicy and my most favourite burger untuk puaskan kepedasan is Spicy Chicken McDeluxe. Setiap kali pergi McDonald’s mesti nak order Spicy Chicken McDeluxe .Dari zaman sekolah sampai zaman university hingga dah kahwin pun tu lah most favourite! Those were the days ,menu favourite sejak bertahun tahun yang lalu...McDonald’s pulak sebelah campus je. Bahaa. Cashier McDonald’s pun dah kenal and hafal menu everytime nak order.

Sebab memang sangat suka pedas. Pedas pedas baru lah lah best ! Umpama bila dah suka sesuatu lagu di radio , then cepat2 google youtube untuk cari lagu tu dan download lalu repeat dengar  banyak kali pun tak pernah bosan. Sama jugak macam burger Spicy Chicken McDeluxe ni..makan ulang kali menu sama pun tak pernah bosan!

So good news untuk peminat spicy! Demi memuaskan lagi peminat burger spicy tegar ni....McDonald's launched new burger yang paling pedas sekali iaitu Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe ! Sungguh awesome McDonald's sebab peduli citarasa peminat spicy macam kami ini. Hewheww. They told me this is the burger yang paling awesome untuk puaskan peminat burger spicy ! Oh really !

Red Hot Spicy Chicken McDeluxe VS Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe . Mana lagi pedas?

Cecey, masa dengar McDonald's launch new Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe ni...I was like...ceceyyy yeke paling spicy sekali ? Yeke...cukup pedas ke? Cabar diri sendiri untuk cuba. Sambil beratur di McDonald's untuk order, sambil bisik dalam hati “yekeee cukup pedas keee ?”

Sangat excited nak cuba. Tak mengecewakan. Sedap dan memang pedas! Tapi yang beza nya Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe dari Red Hot Spicy Chicken McDeluxe ni, kepedasan tu datang dari black pepper!

Paling best sebab ayam tu di marinate kan dengan jintan putih dan black pepper. Lepas tu disalutkan dengan adunan black pepper ...dan dimasak hingga sempurna . Real spicy. Boleh rasa pedas black pepper dari ayam tu ! Real heat dari black pepper ! Wahhh memang puas makan sambil menitis air mata. :’)

Tadddaa !

Now saya faham kenapa dia panggil burger ini ‘black heat’ ..sebab memang terasa haba pedas tu masa tengah makan! Paling awesome lagi set burger Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe ni boleh dibeli samada ala-carte atau pair set dengan air  Passionfruit McFizz and Criss-Cut Fries ni !

I can't help to fall in love with Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe ini tapi tapi tapiii cinta ini sementara saja. Susah untuk berpisah kalau cinta sangat. Burger Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe ni hanya untuk limited time saja. Bila bila saja cinta ini boleh pergi.  How sad.

So tunggu apa lagi peminat burger spicy sila cepat2 cuba sebelum cinta ini pergi dan entah bila akan muncul lagi. Sila segera pergi ke McDonald's untuk bertemu dengan cinta ini. Walaupun sudah jatuh cinta dengan burger pedas baru Black Pepper Spicy chicken McDeluxe ni.....burger classic Red Hot Spicy Chicken McDeluxe tak pernah dilupakan. Itu cinta pertama.

Sebelum saya diberi peluang untuk rasa burger Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe baru ni, tertanya – tertanya juga macam mana agaknya rasa burger ni. During photoshoot Namee and Audrey kena represent both burger Red Hot Spicy Chicken McDeluxe and Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe .

For the Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe, burger tu is a bit mysterious .  Bila makan, then only kita tahu pedas dia macam mana and apa yang beza dengan classic Red Hot Spicy Chicken McDeluxe .phewww.


Haa cukup mysterious tak ? behee

Untuk Red Hot Spicy Chicken McDeluxe burger plak hot  and cheeky punya expression. Beheee Red hot macam burger Red Hot Spicy Chicken McDeluxe juga lah!


So apa pendapat anda ? Mana lagi best ? Burger classic Red Hot Spicy Chicken McDeluxe atau burger Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe ni? Saya suka dua2 burger ni tapi rasanya yang mana lebih awesome untuk saya ?? Saya perlukan bantuan korang untuk tetntukan which one yang paling awesome untuk saya...samada red hot atau black heat?



Boleh lihat video Namee dan Audrey di sini dan minta tolong korang semua vote, yang mana paling sesuai dengan kami ?? hehe . Samada Audrey atau Namee represent Red Hot Spicy Chicken McDeluxe ? Audrey atau Namee represent  Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe ? :D Which represents us best ?? Tolong vote dan berpeluang untuk menang McDonald's Vouchers! Awesome. Jangan lupa vote okay !



Lepas tengok video terus pergi vote okay dan berpeluang untuk menang. bhehee. vote samada saya patut jadi red hot atau black heat and samada Audrey patut jadi red hot atau black...which combination yang korang rasa sesuai !

Terus vote disini !

For more info boleh terus terjah dan lihat gambar burger awesome ni di SINI !


Toodles




28 comments :

  1. Wahhhh namee rupanya pakai bju hitam tuuu.Cunnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. eka..vote for black pepper ke ni ?? hehe

      Delete
  2. saya vote namee untuk black pepper spicy chicken mcdeluxe!
    saya pun peminat setiap chicken mcdeluxe. masa time ada double spicy chicken mcdeluxe, berbelit lidah nak order drive thru. skg berbelit pulak lidah nak order black pepper s.c.m.d. :)

    ReplyDelete
  3. namee, nak tanya la. sy tukar komen box Google+ mcm Namee ni, tapi problem langsung tak dapat notification. Kenapa ek? Namee ada prob macam tu tak?

    ReplyDelete
  4. behehe! saya pun dah jatuh cinta dengan black pepper pulak. thanks for voting ok !! :D mmg beli nak sebut..panjang nama burger. hehe

    ReplyDelete
  5. ndra..eh namee puna commen bx google ke ? :B rasa mcm masih box blogger.comaje ni. :O

    ReplyDelete
  6. Dah vote! suka namee in SPICY! Pssttt~~ hehe

    ReplyDelete
  7. the red one is soooo sexyy. hahah. vote for red!

    ReplyDelete
  8. alamak dua macam hot je.. vote 2 kali..

    ReplyDelete
  9. pehhh.
    macam black pepper yang best.
    wan tak suka mana pedas pedas.
    yang namee pakai sut hitam tu macam matrix versi pompuan.hehe.

    Dah makin maju blog namee!

    ReplyDelete
  10. ala namee dua2 pun cantik!!!! cane nak vote ;)

    ReplyDelete
  11. perghhhh namee cun sgt pakai suut hitam..ala2 matrix gitu...hahaha

    ReplyDelete
  12. Namee sesuai jadi mysterious black, red hot pun sesuai.. arrrghh payah la nak decide sebab both pun seswai. Takpa, nnt akak vote yer.

    ReplyDelete
  13. kite rasa kak namee suit the black most, rsa mcm smart gile, mcm ala2 MIB je gaya nye, hehh dah vote dahh :)

    ReplyDelete
  14. 2 2 tak rasa lagi.. Hehehe. Tapi macam mengancam je black heat tu... hehehe

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum yanggg, wahh terliur tengok.. okey, will vote u. hihiii selamat pagi, singgah sambil menabung sini ~~~

    ReplyDelete
  16. Dah vote!...suka namee yang pakai baju hitam...sangat mysterious gitu...:)

    ReplyDelete
  17. perghhhh.. lain giler namee.. lagu anggun gituu.. muja suka yang namee pakai baju hitam :D

    ReplyDelete
  18. dua dua pon cantek...! Salam perkenalan ... sy selalu intai blog kamu, dapat tau dari FB ..ada org share one of your post :) nice blog by the way! :)

    ReplyDelete
  19. kte vote black pepper! nmpk kak namee sgt macho dgn suit hitam tu..hee..mcm xkne plak word macho tu..hikhik

    ReplyDelete
  20. lain bener muka namee..i like spicy mc deluxe..hehehe

    ReplyDelete
  21. dah lamanya tak makan McD...
    tetiba rasa lapar pulak...:)
    dah lama sy follow blog awk, nie first time dapat dengar suara awk..ehhehee..
    harap2 satu hari nnti boleh jumpe...:)

    semoga sukses selalu dlm berblog, kerjaya dan happy disamping suami dan ank tercinta,...:)

    ReplyDelete
  22. Namee pakai kot hitam tu sangat cantik!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...