Monday, April 14, 2014

Husband & Wife : Career

Hi

Tak tau lah salah ke tak di sisi undang2 , mengadu pasal boss kat blog. T_T

Dalam hidup, banyak benda kita tak jangka. Sama la juga bila saya dapat pekerjaan baru ni. Tak jangka. Dah 3 bulan lebih dah dengan career baru ni. Sangat busy since dapat offer kerja baru ni. Tak plan pun nak apply kerja ni tapi dah rezeki.Alhamdulillah saya terima . Bukan senang nak dapat kerja sekarang ni. Cuma sangat busy. Sebab tu lama tak update blog. Dulu before join career ni, banyak juga time.At least a week boleh la 2-3 times update blog. Sekarang terkejar2 sangat hoihh.

Baru nak buka laptop, nak cuba update blog...boss mesti bising2 marah2 .Kalut sangat boss tuh ! So far best career baru ni. Tapi hectic gila. Terkejar2 sikit . Bukan sikit , sangat terkejar2 sebenoranya. Tak boleh malas2. Belum habis satu kerja,dah boss kasi kerja baru. Tak boleh nak rehat sikit. Sebab nak kejar dateline. Dateline ya bukan sehari dua tapi immediate submission.Kalah kerja kat firm architect lah camni. T_T 

Dapat pulak boss yang tegas. Tegas tahap tegas maximum la. Tak boleh silap buat kerja, dia mengamuk terus. Sampai dapat yang macam dia nak baru dia happy. Selagi tak okay, saya kena usaha la sampai dia puas hati and happy. 

Dapat pulak boss yang cerewet. Salah buat air minuman pun, dia amuk terus. Kalau air minum dia tak cukup warm macam yang dia suka, terus mengamuk. PErnah sekali dia tendang juga. sobs T_T .Boleh buat report ke perangai boss camni ?Nak report kat jabatan mana ?Sebab ini dikira aniaya ni !

Dapat pulak boss yang jenis semua benda nak on time.Tak boleh lewat sikit, confirm kena marah. Tapi takpela, bagus la punctual. Baru la kita dapat buktikan ni bukan janji melayu. Boss pun melayu,muka jemacam cina.Tapi nak on time, wah bukan main ! sob T_T

Selalu jugak OT. Sampai pukul 3 pagi pun boss cari lagi. Husband pun marah jugak kat boss  tu cuma dia tak masuk campur sebab ni urusan boss and pekerja. Dalam hati sabar je dengan boss. Sabar dapat pahala. Tak boleh resign sebab dah sign contract . 

Serba salah pulak mengadu perangai boss kat sini.Agak2 boss terbaca ke blog ni.Tak kot,blog ni bukan famous pun.Kalau dia baca habis lah ! Mengadu kat blog pasal boss is very unprofessional tapi dengan korang jela saya boleh mengadu. Kalau boss terbaca ni agak2 kena buang kerja ke ? hoihh :O


-

-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-


Boss bengis

Pekerjaan : Mommy to Adam
Gaji bersih : Kasih sayang .
KWSP :  Simpanan kasih sayang untuk masa tua.
Income tax : Potongan waktu tidur


Boss dah amuk. bye.


T_T

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Review : Tips Kurus Lepas Bersalin

Hehe, bila badan dah naik kena diet kan ? Tapi bila diet , rasa lapor pulak kan ? Selalu salahkan hantu raya pulak. Kata eh mungkin ada hantu raya ni sebab tu haku kuat makan. Padahal memang diri sendiri kuat makan tak kenyang2 pun. Hantu raya pula difitnah. Serious, masa pregnant and lepas bersalin..saya memang kuat makan gila.Terbawak2 perangai mengidam tu sampai lepas bersalin. Padahal memang jenis kuat makan hobi mengunyah.

Tak sedar badan gendut.So trick baru yang saya cuba untuk kuruskan badan. Saya makan ini ! Bila saya lapar macam hantu raya nak merasuk tu saya minum ni !


Cillia ni macam nestum ! Minuman kesihatan dalam bentuk nestum. Saya akan minum pagi lepas gosok gigi tu terus minum.Sebab bila minum ni saya kenyang.Tak rasa lapar. Selalu breakfast makan roti  6 keping pun tak kenyang2.Pergi dapur belek2 biskut pulak,coklat pulak, roti second round pulak.

So lepas dah start minum Cillia ni, dah tak kena rasuk hantu raya aaa. Pastu timbang, berat memang turun. Sebab dah kurang makan makanan lain. Setiap kali lapar saya minum nestum Cillia ni dulu. Then bila nak makan benda lain, at least terkawal sebab perut dah alas dengan Cillia. Tak macam kena rasuk.

Tu salah satu tips saya kawal makan. Memang tak sedar badan naik mendadak lepas 
bersalin.Sebab habit makan tu susah nak henti. T_T . Produk ni under produk Fellina beauty tak silap saya.Minuman  kesihatan yang untuk kecantikan jugak. Untuk tegangkan kulit, bagi tenaga etc.Tapi saya aim untuk kurus. behee.Minum sebab dia sekat diri kita dari menggelupur lapar.

Saya dapat dari kakak kat blog ni...






73 comments :

  1. haha. bekengnye muke bos adam. lawak tol namee ni.

    ReplyDelete
  2. hahah...lawak lah kak namee ni...

    sian mommy adam...

    ReplyDelete
  3. haha..lawak lah kak namee ni..sian mommy adam...

    ReplyDelete
  4. haha ciss..tertipu..
    patutla kena tendang ngan bos :D

    ReplyDelete
  5. Bila bos kaco smpai pukul 3 pagi tu dah mula konfius dah....rupe2nye Adam yg BOSnya...hahaha

    ReplyDelete
  6. Baru nak marah boss Namee.

    Sekali tengok muka boss, okey tak jadi marah.

    Ahahaha

    ReplyDelete
  7. wah3x...kemain fokus kite baca....last2 ini bos nye......... baca td kemain nk marah jugak bos tu...sekali baby...alahai,x jd nk marah......

    ReplyDelete
  8. wah3x...kemain fokus kite baca....last2 ini bos nye......... baca td kemain nk marah jugak bos tu...sekali baby...alahai,x jd nk marah......

    ReplyDelete
  9. he..he... bos besar camtu mmg susah mau citer... kejap jer jelh dah 3 4 thn... pastu mesti rindu blk zaman tu..

    ReplyDelete
  10. hahaha. da agak da. ada je namee ni :D

    ReplyDelete
  11. he..he... oklah tu.. namapun bos besar.. kejap jer pejam celik dah 3 4 thn... mesti miss blk zaman tu.. tapi biasa klu bos besar ader partner xderlah dia ngamuk camtu... klu ngamukpun ngan partner dier jer.. kih..kih.. GOOD LUCK supermom

    ReplyDelete
  12. boss kecik tu rupanya..mmg garang ekk..confius kejap bila baca..hehe

    ReplyDelete
  13. Hahaha kemain baby boss ini. Betul betul boss lady girl saya pun sama sebiji gini hehehe

    ReplyDelete
  14. serius muka adam :)
    bagus pekerjaan ni..
    dpt pahala..

    ReplyDelete
  15. hahaha..ingatkan betol2 punya boss amuk sampai tendang.. rupanya si kecik..alahai adam.. :)

    ReplyDelete
  16. Boss hensem ni..comel nya awak ni adammmm

    ReplyDelete
  17. hehe...ingat kan betul2 bos yang opis tu

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum namee. hahaha bos hensem, takpe. nanti besar bos belanja mommy audi.. hehehee mommy, jaga kesihatan baik2 tau. hehehhee melting tengok adam ni. tunggu kawan awak keluar ye ~~~

    ReplyDelete
  19. ahhhh tertipu...noty la namee...boss bengis...haha...kelakar kayyy..

    ReplyDelete
  20. hehehe shomel je entry kali ni.. memula baca.. eyh ni bukan cam namee ni.. sbb ngadu2 kn.. rupanya Adam cute ni boss nyer.. cute mummy :p

    ReplyDelete
  21. Pernah dengar x tanda2 kiamat. "anak mnjadi tuan kpd ibu nya sdiri"

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. biasa la baby...nama pun baby lagi, bukan tahu apa pun. lapar nangis, boring pun nangis..nak tidur pun nangis. kita sebagai mak of course la kelam kabut tengok anak kita nangis n cepat2 nak tenangkan. ada jugak orang comment...anak sy seolah derhaka. anak saya baby lagi la. T_T . ke engkau masa masa baby agaknya tak nangis langsung kot. lol. waa gila power engkau tak nangis langsung. mmg la itu tanda kiamat. masalahnya anak aku baby lg .

      Delete
    2. ntah.ntah pape je..beby,n0rmal la k0t.ape kaitan plak dgn statement tanda2 nk kiamat.had0i la nye pun!

      Delete
    3. nth.beby lg la k0t.ape kaitan dgn tanda nk kiamat plak.had0i.had0i.had0inye pun..

      Delete
    4. hehehehe.. mungkin dia tak habis belajar kot dulu... baru ostad buka topik, dia dah tidur or cabut lari.. tu yg tak faham cerita 'anak jadi tuan kpd ibunya'...

      Delete
    5. brader nizamramlie, mintak ampun ye, aku tegelak baca statement kau. boleh tahan jugak la aku punya bahak tu. takpe, semua orag buat silap untuk hidup yg lagi better.

      Delete
  22. Pernah dengar tanda2 kiamat "anak menjadi tuan kpd ibunya sdri"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah. Knp?... nk relate ngn citer namee is not right man... p bljq agama lbh mendalam n dun just cedok di permukaan...

      Delete
  23. haha.saspen je. tula mcm pelik jugak bila baca.

    ReplyDelete
  24. ok kena tipu. T.T

    nasib bek baca sampai habis.
    kalau tak, dah ikut jejak langkah cerita pasal bos dalam blog.

    ReplyDelete
  25. Hahahahaha! Ingatkan betul betullah ada boss macam tu. Hish Namee ni. :D

    ReplyDelete
  26. cissss betullaahh..tertipu tertipah!!hahahahaa...

    ReplyDelete
  27. Bos kite pun mcm ni mase awal2 start keje.. sebab fresh graduate kan, byk silapnye, mengamuk je la, skrg ni takde dah cari kul 2-3 pagi sebab dh fhm ape bos nak.. tapi u will feel appreciated when 'the boss' needs u the most. Heeehe.

    ReplyDelete
  28. boss comey mcm ni sy pon nak hehe

    ReplyDelete
  29. My pleasure. Best cerita awak. Lawak sangat. Saya pun ada boss. Saya masih baru dalam blogging world. Kalau namee boleh ajar jadi best writer kan best :)

    ReplyDelete
  30. memula baca.. eemm.. ada berapa orang bos dak Namee ni..
    bila nak ending.. rupa2nya dak Adam bos tecik tu.. kehkehkeh..
    tapi suka part income tax tu: potong waktu tidur.. ;) demi anak2.. sanggup je..

    Apa-apapun bertabahlah melawan godaan hantu raya tu..
    Akak masih dikawal rapi dgn hantu raya tu.. tu pasal mengembang je la ni.. wakakaka..

    ReplyDelete
  31. hehe..ingatkan keje apa sampai 3 pagi pun kene kacau..kelakar2...nasib baik bos comel

    ReplyDelete
  32. dush...tipah tertipu! kakakakakakahhh....
    alahai.. baby mmg lah.. tggu dia dah besar sket.. dah independent ti tak lah dia asyik2 cari mama.. ye dak?

    ReplyDelete
  33. Nasib baik bos kecik lagi, tak pandai membaca... Hewhew

    ReplyDelete
  34. oh ok saya terpedaya..rupa2nya bos adam...saspen sampai kul 3pagi pun ada..kira stand by je la... bos yg ini mmg semua ibu2 mama atau mummy da biasa kena buli...

    ReplyDelete
  35. hahaa..terkejut gak ingatkan betol..hahaa..boss kecik yg comel lotee

    ReplyDelete
  36. Tertipu sudah..serius mula2 baca and mcm nk ckp teruk nya boss ni sampai nk tendang2 pekerja tp sekali tgk gmbr rupanya baby Adam ni..haha..Pastu mcm x percaya baca lg sekali..dua kali baca confirm mmg dah terkena ahkak. . Hihi.. Baby Adam yg comel mmg xjd marah..

    ReplyDelete
  37. haha. gua hampir tertipu T__T


    ingatkan bos di tempat kerja =.=

    ReplyDelete
  38. b4 this I just a silent reader.. tp this time baca entry namee nie, ayyakkk!! tertipu leya.. hehehe.. mule2 tu pk gak, gyler kejam boss namee smpai tendang2.. skali hbs baca, taddaaaaa... boss bengis tu adalah Adam.. terus tersenyum sorg2 n xjadi nak marah "boss" namee yg comel nie.. comel Adam.. subahanAllah.. moga Adam menjadi anak yg soleh.. take care namee.. :)

    ReplyDelete
  39. Hihi.. kiut je boss kecik ni.. tegas ek.. takpe tegas yang comel.. =)

    ReplyDelete
  40. haha adoi kak namee ni..ye2 kte fokus baca satu2 yg kt atas tu...rupa2nya si baby adam...hee

    ReplyDelete
  41. hahaha...bos kecik rupanya.
    comeyyy!

    ReplyDelete
  42. kejam entry namee nie...addduuuuiiii... big segala boss rupanya hahahhaaa

    ReplyDelete
  43. lor ingatkan betol2..heheh..cute adam..

    ReplyDelete
  44. bila dah ada anak ni akan hilang satu nikmat...iaitu nikmat tido yg nyenyakkkk..huhu

    ReplyDelete
  45. Aslkm...cerewetnye bos namee...muka pun merah bila marah...tapi still kiutmiut..=)

    ReplyDelete
  46. Nak ngadu jugak pasal bos + P.A. aka bos no 2, tapi kat comment section je boleh tak?.. tak brani nak karang satu entry. nak kena sembelih? wuargh.... T.T

    ReplyDelete
  47. Comelll sangat Adam ni... Gerammm tauuu

    ReplyDelete
  48. Mula2 baca dah boleh agak boss tu adam. Hehehe. Senyum sorg2 saya baca entri ni. 3 bulan lg sy akan deliver insyaallah. Tgh bygkan mcm mna la kehidupan sy kelam kabut nanti. Hehehe.

    ReplyDelete
  49. Sis namee jgn resign tau dr keje tu sian boss kecik tu nati teriak xabis jwbnya..hehe

    ReplyDelete
  50. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  51. Nk apply keje mcm k.namee jgk blh?hihi

    ReplyDelete
  52. comelll nyaaaaaaaaaaaa

    ehh kak namee suka blog kak namee nanti free singgahlah blog min, min baru dalam blogger nie hehe
    http://jarijemariberlari.blogspot.com/2014/04/budak-zaman-moden-dan-zaman-batu.html

    ReplyDelete
  53. comelnye boss..nak ngurat la..hehehe..

    ReplyDelete
  54. sy mati2 ingatkan bos awk mmg garang tahap melampau, sebab pukul tiga pagi pun suh buat kerj aoffice lagi...

    bila baca sampai habis baru tau bos awk tu baby adam yg comel...huhuhu..
    takpelah itu namanya pengorbanan seorg ibu..
    baby mmg suka nangis malam2, sebab nk susu, kadang saje nak manje2 ngan mama / papa dia...
    semoga baby adam jadik anak yg baik besar nanti..:)

    ReplyDelete
  55. hi nice blog ya sila singgah ke blog saya www.joeyshoppingmalls.blogspot.com

    dan www.ameryllisnatureskincare.wordpress.com

    terima kasih

    ReplyDelete
  56. Bos comel macam ni, 24 jam keje pun sanggup! Hehehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...