Friday, May 2, 2014

Baby Adam, Mommy & A Pair of Jeans

Hi

Sekarang saya sudah lebar. Sebelum pregnant, ukuran badan 25 pinggang, 37 hips. Masih mudah dan bersuka ria untuk mencari seluar.Takde masalah. Masuk kedai tahap guna imaginasi untuk pilih seluar. Tengok design sesuatu seluar, then terus imagine diri sendiri pakai "wah" bukan main sangat confident. Tapi pilihan selalu tahap tak payah sibuk beratur nak masuk fitting room."Wah" eksyen sangat tak pernah menggunakan fitting room. Masuk kedai, nampak,imagine, bayor ! T_T

Sekarang ? Setelah bersalin anak pertama. Baru anak pertama , pinggang naik 27 , hips paling tak boleh blah dan tak diterima dek akal yang waras ni...hips 40.Padahal bersalin potong perut bukan bersalin normal pun.Takde alasan untuk tulang punggung meregang semasa bayi keluar dari jalan bawah .T_T tapi nak buat macam mana... So hips 40. "Wah" bukan main. Biasalah dah mengandung n bersalin badan mesti naik kan.

Tapi dah 4 bulan pun masa berlalu, sudah makin terima hakikat hips 40. T_T . Tapi semua seluar sebelum bersalin memang takde satu pun layak untuk disarungkan. Baru sarung sampai peha dah sangkut. Melampau. Tiap kali cuba seluar zaman anak dara, terus bunyi petir. Tragedy betul. So takpelah, lets go shopping cari seluar saja.Sian takde seluar, rasa nak pakai kain batik je. Nasib baik ada pallazo tau.

So one fine day, me ,isham and of course baby Adam....sama2 dalam misi mencari seluar mommy. Tskk. So masuk kedai jeans, dah pilih2 terus amik masuk fitting room. Hmmm semua 4 helai.cuba cuba semua sangkut, ada satu je boleh masuk tapi itu pun mcm x suka design dia. T_T  .



duk posing2 depan cermin..em emmm . Semua 4 helai bawak masuk..tapi hmmm hmmm. Ada yang boleh diterima pakai tapii hmm...hmmm hmmm. 

Tengah duk hmm hmmm nak buat keputusan , tetiba dengar baby Adam punya suara nangis ! eh kenapa..menggulupur terus tukar seluar and change.terus lari and bagi seluar untuk cuba tadi kat counter fitting room. Terus lari ke arah baby Adam and asked Isham .."kenapa?" but on the way keluar dari kawasan fitting room..pekerja dah pandang2.Pastu bisik2.

 I was like (dalam hati)..

"hey apehal  tengok2 ni? ' 

Kenapa diorang pandang2? 

Sebab saya tak jadi beli seluar tu ke,they all bengang kena lipat 4 helai seluar tu balik ?? 

Ey sukati la nak beli ke tak kenapa pandang2 haa ??

Wth haa ?eyy ?

Berkira sangat ke nak lipat seluar 4 helai tu ???

T_T

-

-
-
-
-
*prejudice
-

-
-
-
-

Rupanya saya keluar pakai seluar kedai and seluar kepam saya ,saya bagi kat counter fitting room !!!!. T_T Dah la dah nak keluar dari butik dah then pak guard Nepal tunjuk2 seluar. 

Wey malu gila. Keluar pakai seluar kedai , seluar kita yang buruk tu bagi kat counter fitting room.Tak tahu nak react maciam mana. Yang pasti, malu gila. Dah la prejudis padahal diri sendiri punya salah. bahaaaa. Menggelupur sipu2 nak cover diri minta balik seluar tu and minta maaf. Tak pasal orang ingat saya nak mencuri...wuuuuu wuuuu.




then baby Adam gave me this smile.T_T


the glories of motherhood

T_T

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Review

Perempuan cantik is bila bersih dan kemas. Bukan luaran saja. Paling penting kena jaga kebersihan  dalaman juga termasuklah miss V . Macam mana jaga miss V ? Senang je jaga, yang penting kebersihan. Kalau ada discharge, sila guna panty liner.then kerap tukar so that tak la rasa tak selesa sebab kotor. Miss V tak boleh dibersihkan guna sabun sembarangan . Sabun yang kita guna untuk sabun kulit badan tak boleh guna untuk Miss V . Sebab pH berbeza.

Ada sabun khas untuk miss V, banyak dipasaran tapi salah satu yang bagus is felinna pencuci wanita foam istimewa . Kurangkan keputihan dan miss v lebih bersih .

Keistimewaan felinna pencuci wanita foam istimewa
-Bukan dalam bentuk cecair tapi buih. Penjimatan di situ sebab time spray keluar, dah keluar buih cukup2 untuk penggunaan . Dingin dan segar.
-Miss v akan lebih segar . 
-wangi dengan haruman rose dan strawberry
-Mengandungi herba semulajadi terpilih seperti ekstrak sirih, serapat, manjakani dan aloe vera serta kaya antiseptik yang menghapuskan kuman, kulat dan bakteria penyebab keputihan, lendir/lelehan dan bau yang tidak menyenangkan
- Membantu merapat/mengetatkan otot vagina serta menyembuhkan luka bersalin dengan lebih cepat
- Sesuai untuk semua wanita seawal usia remaja, dalam pantang, semasa haid dan isteri2 yang mementingkan keharmonian rumah tangga
-* Guna 2x sehari, pagi dan malam untuk penjagaan Miss-V sepanjang usia!

Cara guna mudah je
- Basuh tangan anda dengan bersih
- Spray kan Felinna Beauty Hygienic Foam pada tapak tangan 
- Bersihkan pada keliling Miss-V 
- Biarkan dalam 30 saat 
- Bilas dengan air
- Then wallahh bersih !

Yang paling best sebab diperbuat dari ramuan dan herba semulajadi .

Kalau berminat nak cuba




44 comments :

  1. hahahaha kelakar! haritu hani tengok namee tak gemok ponnn. kurusss sangat, hani pulak yang mcm gergasi dekat sebelah. hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hani!! Genokkk la namee punya punggung!! Hani tinggi bukan gemok! Hehe.

      Delete
  2. sia-sia je menggelupur pegi kat baby adam sekali salah pakai seluar. akak imagine yang ko keluar tanpa pakai seluar. eh. melampau plak tekaan aku ni. kbai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hshshss. Ish kalau xpakai seluar lggggg laaaa takutnyaaa terjadi camtuuu. Haha

      Delete
  3. owhh pengalaman yang susah nk lupe kan namee? hehehe, nnti tggu turn kite plak bile dh ade anak bru tau kelam kabut mcm mane ntah ape plak la yg jadi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org kata time anak baby ni kita kelam kabut n x dpt uruskan diri sgt. Nnti dah besar sikit..dah ok dah. Hehr

      Delete
  4. Aslkm...nasib baik silap pakai seluar kalau keluar xpakai seluar tak ke naya..hehehe..pandai BB adam buat trick ye..sian mama..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wee takut jugak kalau x pakai sluarrr eeeyy

      Delete
  5. haha..kelakar sangat mommy adam ni..tengok dia pon tersengih2..saya terbayang ape tau ingat namee kluar fitting room xpakai seluar.. ampunnn...

    suke blog namee.. jom singgah blog sy pulak..
    azannaradzuan.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mse debar2 tu lega tgk at least pakai seluar. Hahaa. Ok nnti sy terjah sana!!

      Delete
  6. hahaha i can imagine ur face like wth wth hahaha.

    ReplyDelete
  7. Bab nk cover malu susah giler kowt then terkenang2 3 hr 3 mlm sbb dok teringat..hehe nasib adam snyum chomel camtu blh la jd ubat cver malu kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya 3 tahun kot sy xdpt lupaaa. Eeeyyy

      Delete
  8. Hahaha..lepas ni kalau lalu kedai tu kena senyum sipu sipu...hehehehe...

    Jemput singgah my blog!

    ReplyDelete
  9. hahahah bila dah jadi emak emak ni gitu la keadaannya, ala dorang pun faham kot yang kita kalutkan anak, hehehe tapi lawak jugak la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak!! Nape akak jrg2 update blog?? Igt akak bersalin dah. Hehe tp belum kan. Jaog sy terjah blog akak okehh

      Delete
  10. assalamualaikum namee. hahaha sweet je baca. all goes in different way now.. heeee. kabut dengan prince Adam nangis kan. mommy yang baik.. hihii takpe sekali sekala terlupa tak salah. kihkihhh Adam so cute, melting oii aunty sheila tengok T_____T"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt kelam kabut sheila. Nnti time sheila nnti camni gak. Hehehe

      Delete
  11. Omaigod namee.. malu... haha..

    ReplyDelete
  12. As salam namee.. salam perkenalan dp saya..

    selalu jadi silent reader je.. ;) arini rasa nak tegur pulak..

    kelakar la.. tapi kalau jadi kat diri sendiri mau malu jugak tu.. hehe

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe terima kasih sudi baca blog ni. Hehe. Tu la..smpai skang xdpt lupaaaa. Haha

      Delete
  13. Haha...serius kelako...nasib pakai seluar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kes lupa pakai seluar xtau lah camano

      Delete
  14. Hahah kesihan namee.klakar sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berd3bar2 sgt masa tgk diri sendiri pakai seluar kedaii

      Delete
  15. Gila sadis hahahha.. Sabarlah eakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedih. Haha. Meremang bulu roma sbb xtau nk buat apa. Hhahaa

      Delete
  16. Hahahahaa kelakarlah namee..

    Tapi serius namee, eka pon lepas kawen naik mendadak. DUlus ebelum kawen berat maintain 58-61 camtu. Skang 66. Perut buncit gagagaga.

    Namee. nak tukar gambarlah yg gambar tepi ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namee 53 skang. Xtau la nak kata apa niii.

      Delete
  17. Hi, memang kelakar, tapi rasa malu juga sebab orang dah salah faham ingat kita mahu mencurikan?!! Pernah kena la ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih sbb di syak mencuri. Mmg xnak masuk kdai tu dahhh

      Delete
  18. Aduiii tapi takpe, pengalaman ni hehe...Comel betul baby adam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok adam baca blog mummy dia. Dia rasa serba salah buat mummy kelam kabut. Hehe

      Delete
  19. adeh..nasib x lupa zip macam ahkak...kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namee pn slalu lupa zip seluar. Hahaa

      Delete
  20. lawaklah namee..hahaha

    tahniah taww sebab dah berisi..^_^

    ReplyDelete
  21. hehe lawak la Namee... wait till u have 2 kids. .. jeng3

    ReplyDelete
  22. Comellnya baby adam..bam bam...makin lama mcm namee muka bdk kecik ni..huhu..dlu mcm husband namee..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...