Wednesday, May 7, 2014

Husband Pun Sibuk Sekali. Haha

Hi

Segalanya di hujung jari.lol. Kalau orang tanya what is my hobby ? Kalau hobby masuk dalam buku biodata rakan2 sungguh typical. Mengumpul setem ya kawan2 padahal setem ada 4 keping je dalam album. Itu namanya hobi angan2 tahi ayam atau hobby tak ikhlas. Hobby is something yang kita sangat suka gila and excited nak buat. Everytime nak buat benda tu, terkinja2 sikit. Tahu tak masa bila saya terkinja2 and mata bukak besar2 ? Bila ternampak online web yang jual barang murah2. T_T .Kesian,suami pun pening kepala , setiap hari ada parcels yang sampai rumah. bahaa. So officially my hobby is "online shopping!!".


Tapi kalau web yang jual mahal2 tak hobby lah. bahaa. Online shopping di webiste yang jual murah2 saja akan disenaraikan dalam official hobby. . Murah tu seberapa murah ? Murah sangat . Husband tak payah nak pening dan menangis lagi kalau ada isteri yang ada hobby shopping tapi pandai pilih barang murah. Jangan tak percaya kemurahan yang saya maksudkan. Sila lihat dengan teliti dan tabah sebab potensi untuk korang tergoda dengan barang murah kat 
nile.com.my ni sangat tinggi . tssk. 


Order lepas tu eh ehh esok tu dah terpacak kat depan rumah. Seronoknya ada perkhidmatan COD macam ini. Delivery khas untuk customer nile.com.my yang dalam Lembah Klang. Ni adik ni delivery guy nile.com.my lah ni. 

Nah ni semua barang2 yang saya order dari nile.com.my nih. Dah terorder banyak pulak .Tengok satu benda, eh boleh mix dengan yang tadi tu lepas tu eh yang ni pun boleh mix & match dengan dua tadi yang dah add in cart. Eh yang tu pun boleh mix & match , eh yang ini jugak lah . T_T Banyak sangat 'eh sana' 'eh sini' sebab semua harga murah. Tanpa segan silu menekan button 'add in cart' . Mari tengok items yang dipilih eh eh yang semua nya boleh mix & match with each other.


Rugged Style


Ini casual yang rugged . Pakai pergi shopping dan kadang2 jumpa client .



Outfit

Stylish woman jacket (black)  RM31.30 >>>>CLICK HERE
Silk sleveless Chiffon Shirt (yellow)  RM16.50 >>>>CLICK HERE
Stylish slimfit pants RM31.30 >>>>CLICK HERE

Handbag
Newly Du Lala shoulder bag RM17.50 >>>>CLICK HERE

Accessories 
Bullock style necklace RM9.90 >>>>CLICK HERE
Pearl design bracelet (white) RM6.50 >>>>CLICK HERE
Hair band (dark blue) RM4.50 >>>>CLICK HERE
Fashion earing RM3.80 >>>> CLICK HERE

Shoes

Roman Design High Heel OL Shoes (black) RM39.90 >>>>CLICK HERE


Formal Casual Style

Pakai begini bila ke kelas. Eh eh seronok nak pergi kelas.Kalau takde kelas pun rasa nak pergi kelas sebab terkinja nak main mix & match. T_T . Ini clean look nama dia. Kemas dan bersih ! Seluar hitam dan baju kemas.

less accessories untuk nampak lebih clean look


Outfit
PORTS sweater (yellow) RM22.50 >>>>CLICK HERE
Slimfit Design Woman Pants RM44.90 >>>> CLICK HERE

Handbag
Newly Du Lala shoulder bag RM17.50 >>>>CLICK HERE

Shoes
Soft Skin Woman Trendy Flats RM29.90 >>>> CLICK HERE

Accessories
Hairband (red) RM2.30 >>>> CLICK HERE
Owl Necklace RM3.50 >>>>CLICK HERE


Candy Casual Style

Tukar seluar ,handbag dan pakai lebih accessories .Taddaa nampak impact lain.



Outfit
PORTS sweater (yellow) RM22.50 >>>>CLICK HERE
Stylish slimfit pants RM31.30 >>>>CLICK HERE

Handbag
Newly Du Lala shoulder bag RM17.50 >>>>CLICK HERE

Shoes
Soft Skin Woman Trendy Flats RM29.90 >>>> CLICK HERE

Accessories
Hairband (red) RM2.30 >>>> CLICK HERE
Sexy lips earings RM2.70 >>>>CLICK HERE
Candy Colorful Woman Bracelet RM3.90 >>>>CLICK HERE
Owl Necklace RM3.50 >>>>CLICK HERE

Barbie Casual Inspired Style

 Hahh kau..curlass sangat.Bila scroll down web nile.com.my ni datang banyak pulak idea yang nak di inspired kan. bahaha.


Barbie

Outfit
Temperament strapless long-sleeved sweater (purple) RM21.90 >>>>CLICK HERE
Slimfit Design Woman Pants RM44.90 >>>> CLICK HERE

Handbag
Exquisite Fashion Women's Duo Use Bag RM21.90 >>>>CLICK HERE

Accessories
Elegant Fashion Hairband RM6.90 >>>> CLICK HERE
Leave Designer Necklace RM6.50 >>>> CLICK HERE
Earing RM4.90 >>>> CLICK HERE

Shoes
Roman Design High Heel OL Shoes (black) RM39.90 >>>>CLICK HERE

Semuanya boleh main mix & match and pakai banyak kali dengan gaya berbeza. Everytime scroll down web nile.com.my ada je rasa yang ehhh ehh ni boleh match dengan baju dalam almari nih. Plus semua barang yang dijual murah, tak berapa nak berat hati untuk tutup website tu. bahaa. By the way bukan baju wanita je,,baju lelaki, busana muslimah, tudung buku2, sports equipment semua ada jual, phone accessories,cermin mata etc. Gulp. Guarantee semua memang murah !

T_T


Powerbank pun terbeli pulok. Sebab murah. 
RM43.30 

Murah. Isteri Gembira Suami Pun Riang sebab suami pun sibuk pesan nak beli itu ini.


Berapa kali dah sebut murah ni ? T_T. Ok, nak continue shopping lagi ! Toodles :) hehe .Hah tunggu apa lagi..serbu barang2 murah ! Perkataan murah lagi. behee






68 comments :

  1. haishhhhhhhhhhhhhh nape murah2 sangat ni gerammmmm

    namee sangat cantekk

    ReplyDelete
  2. Biasa bli kt sini..
    Tp dh xmo bkk dah sbb nti terbeli lg..
    Kata murah..murah..murahkan??

    ReplyDelete
  3. ok scroll back ke atas baru perasan yang mamat naik motor tu rupanya delivery from nile..hihihi..memula dok pk apa kena mengena pizza dengan nile ni.. tu yg scroll balik ke atas... hahaha..baca tak abes... tgk gambar dulu... rupanya bukan penghantar pizza...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak.mcm pizza kan. Namee pun terkejut bila masa order pizza. Hehe

      Delete
  4. saye beli barang kat nile...sume hancuQ...kualiti out!..

    sedeh je... =+=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada certain kan? Baju pun namee pilih2 juga

      Delete
  5. Assalam Namee...wahhh...best giler tgk u shopping online...i pun dah addicted ni...! (^_^), review ler lagi web yg murah2 ekk...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok kamuu. Hehe. Nnti ada web murah sy kongsiii

      Delete
  6. Assalam Namee...seronok tgk u shopping online...i pun dah addicted nih! (^_^)....next time wat review byk sket ek for web yg murah2 tu...lagi2 dah dekat nak raya ni kan...huhuhu (puasapuntakhabisgantilagi!)...jumpa lagi..daa

    ReplyDelete
  7. murah gilosss, macam tak percaya *.*

    ReplyDelete
  8. Haha...takut pulak...beli pastu tak pakai...

    ReplyDelete
  9. penah tgk FL pun shopping kat sini dulu..:)

    ReplyDelete
  10. aiyokk namee. saya yang jarang shop online pun boleh terjebak macam nie. Baju purple tersangatlah cantik...aaa ngah serbu nie. harap suami tak pening jugak. behehe.

    ReplyDelete
  11. iolls tgh cr bag hiking, so dah jmpa kat nile.com murah gilosss..tq sis namee tergodek2 kat nile dah tadi

    ReplyDelete
  12. namee lawaaa....
    kimsalam kat anak bujang namee yer..hehee

    ReplyDelete
  13. bkn kak namee je..my bf pon.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tu la laki mula3 pandang serong...last2 menggelupur juga. Hehe

      Delete
  14. Lawanya Kak Namee oiiii..

    Murahnya barang-barang.. Nak survey jugak ah . Barangan laki.


    hiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barang laki besi dumbell tu haaa pun adaaa

      Delete
  15. Teusted ke barang2 nye cek nameeroslan

    ReplyDelete
  16. Trusted ke service nye cik nameeroslan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trusteddd. So far ok xde tipuu

      Delete
    2. As salam kak namee.. ;).. Klau btol xde tipu2 sy pon nk gk la cbe.. Ad b'minat ngn 1beg ni.. Stkt ni mmg akn dpt je ek brg yg akak oder?..

      Delete
  17. murahh kan =) sy pon bru update psal nile nie ...

    ReplyDelete
  18. agak2 waktu tomboy dulu cmne le gaya awk ye :)

    ReplyDelete
  19. bestnye... Apasal la cantik sgt. Hihihi kurus senang nak match baju. Kalau gemok cm ssh sket =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kurus betul. Namee demook juga. Agak ssh nak cari baju skang. Hehe

      Delete
  20. Nak kene buat hobi br nampaknye heheh

    ReplyDelete
  21. High heels tu sangat tempting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp cepat sgt habis stock. Sy mula2 nak warna putih tp dah habisss

      Delete
  22. i like your mix & match..cantikkk... :)

    ReplyDelete
  23. huaaaa..habis laa duit macam ni..baru jea shopping...dah tergoza pulakkk tgk sis namee beli baju yg comel2... >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe. Kt situ barang murah. X terasa sgt. Hehe

      Delete
  24. mmg betul2 hobby ni namee. akak yakin kalo akak yg memakai baju2 yg namee beli tu,. aku akan kelihatan amat buruk sbb lemak tepu sana sini. wahkahkah. tapi oleh sebab namee menten cantik, pakai apa pun still cantik jgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana tahu belum cubaaaa. Hehe. Skali haaa meletop2 akak pakai. Lawa sgt. Hehe

      Delete
  25. ok serius murah..thanks share kak!!
    btw akk memang terror mix and match..
    kalau sye memang terkial kial la...hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu sy mix and match . Top samada padan dengan bahagian atas atau bawah. Senang je. Hehe

      Delete
  26. pernah juga usha web nile ni.. mmg murah2.. :)

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. wahh murahnyaaaaaa. namee pndi mix and match^^

    ReplyDelete
  28. hot mama, pakai la apa pun semuanya cantik. mesti ramai orang tak caya namee dah mak mak kan hehehe, tapi murah giler kot items tu semua, kalau deliver ke sini i pun nak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Akak. Kalau deliver ke sana del8very saja dah mahal. Hehe takpe kt tmpat akak baju lg lawa2 haaa

      Delete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. wah pestime nmpk ad delivery cmtu..mcm pizza plak..nk kna usha jgk website dia nieh..thnx share

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Namee pun mula2 ingat pizza. Bila masa ada order pizza. Rupanya bajuuu. Haha

      Delete
  31. Menarik ni...thanks for introducing tempat untuk membeli belah,hihi..

    http://intaib.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. wow.. berapa kali murah da mention ni.. wajib singgah ni..

    jemput singgah my blog

    http://supermommy2u.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...