Thursday, May 15, 2014

Oh Husband, Terhenti Denyutan Jantung I Tau !

Hi

Sampai mana tahap cemburu korang wahai isteri2 sekalian ? Adakah tahap cemburu maximum sampai tahap suami cakap terima kasih kat perempuan cashier pun rasa nak cari gaduh and belasah suami ? Atau tak kisah langsung ? behee. Kalau saya, saya jarang cemburu. So far saya okay , takdela cemburu benda yang tak relevan. Cemburu biasa2 je.ihiks.

Alkisahnya...

Haritu pergi KLCC . Tak plan pun nak pergi KLCC plus dah malam pun pukul 8 malam dah. Tetiba Isham kata "ok jom girl kita bawak Adam pergi KL lah . KLCC paling dekat". Bab2 driving ni memang Isham suka la.KL yang macam jauh pun dia suka drive. So bergerak lah ke KLCC dari Seremban saja saja nak jalan je. Isham memang excited nak bawak anak jalan. Mak nya dah lemau penat dah seharian sebenarnya buat assignment and jaga Adam tapi takpela . Layan kan aje orang yang excited lebih ni.

Kat KLCC , pergi makan kebab then we go jalan2. Tengok2 barang kat butik2 . Ceee butik. Ok bukan butik  , kedai2 je tapi sebab lokasi kat KLCC rasa macam curlass sangat nak panggil kedai tu "butik". haha. Window shopping .Tetiba Isham stop kat satu butik bag, dia kata dia nak masuk. so silakan masuk. Saya tak larat dah . Fikir nak duduk kat bench jap sambil acah2 baby Adam kat stroller. 

10 minutes lepas tu, Isham keluar dari kedai sebab dengar Adam rengek2.so dia pun kata "Ok lah girl. Jom la jalan2. Adam boring kot duduk dalam stroller"  . Tetiba tengah jalan , Isham kata..

Isham : "Lawa lah model tu"

Me : Model tu ? (lalu mata saya melilau mencari mana modelnya?)

Tak cemburu pun tapi mata terus melilau lah cari model yang Isham maksudkan tu.Dai jarang puji orang lawa pun . Saya memang tak cemburu kalau takat puji sebab  dia pun selalu puji saya. Saya pun pandang kiri kanan cari "mana model nya ?"

Isham : Lawa gila model tu.

Me: (Dalam hati "model? mana? Amboi siap cakap lawa 'gila'. Kemain eh!") 

Time ni dah dengar lawa 'gila' hati dah macam tergugat dah sebab ada 'gila' tu. Terus bisik dalam hati, amboi bukan main 'lawa gila eh' . Mentang2 badan kita dah naik lepas bersalin. Berani nak puji perempuan lain secara hyperbola. Ayat lawa gila tu buat saya rapuh. T_T . Dah lawa dah la ni nak gila pulak kan. Mesti la I tergugat sangat.

Isham : Lawa lah!! Lawa gila !

Me :  :( ( dalam hati...'takpelah, sukahati lah puji melambung pun. lawa gila ke, lawa nak mampus ke..sukahati lah. benci tauu ")

Isham : Nak lahh ! Lawa sangat.

Jantung terus terhenti. Nak ?Nak apa ni ! Kalau pasang mesin denyutan jantung macam kat hospital tu, graf denyutan jantung saya memang dah mendatar.  Sedih. Dukacita tetiba, tak pernah2 puji orang melambung2 lepas tu siap cakap 'nak' ??! Hoihh !

Me : (dalam hati berbisik "ni dah kenapa ni sampai nak nak ni. Serious jantung memang macam stop jap. Graf denyutan jantung mendatar sesaat )



-
-
-
-
-
-

-
-
Isham : Harga RM700. Memang lawa la!

Me: Harga ? Apehal harga pulak ni.

-
-
-
-
-
-
-
-

Rupanya........
 model 'bag' yang dia tengok dalam kedai tadi tu. Bukan model "model"  tu. hiiiiiiihh bikin jantung I dupdapdupdap je tauu.


Terus graf denyutan jantung naik balik bunyi bip bip bip bipp . Tadi time denyutan jantung terhenti mesin bunyi bippppppppppppppppppppppppppppppppppppppp. T_T .


 bahaa. Bila sebut model terus terbayang perempuan yang modelling  catwalk posing posing tuh tu.bahaa padahal perkataan model digunakan bukan untuk model modelling tu je. Boleh guna untuk model bag, model kereta,model handphone terbaru....tssskk .T_T Cetek akal .



bahaaa!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Review : Sabun Marine Essence a.k.a 'Sabun Ajaib @ Sabun Ketiak'
High demand product
Kesian bayi yang eczema tu guna ubat yang ada merkuri...better guna sabun Marine Essence. Tak salah mencuba.
Sesuai untuk kulit sensitif. Satu family boleh pakai sabun ajaib ni. Especially untuk : • Kulit yg sensitif • Ekzema • Kulit bercapuk • Kulit tak sekata • Kulit berjerawat • Kulit berjeragat • Ketuat • Panau • Kulit berminyak • Mampu putihkan kulit badan dan muka • Kesan2 parut lama dan baru • Kesan hitam pd lipatan badan/tengkuk/leher • Kesan stretch mark selepas melahirkan anak • Tompokan hitam di celahan ketiak, celah peha, lutut dan sebagainya. Dan ada yang panggil sabun putihkan ketiak!!! Boleh digunakan diseluruh badan. Memang all in one!! Ianya di rumus khas untuk : • Menyihatkan, melembapkan & meremajakan kulit • Diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yg terbaik untuk kulit anda • Memanjakan kulit anda sambil menghindratkan dan melembutkannya • Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh Ramuan yang terkandung dlm sabun ajaib ini : Garam Buluh ¤ Sumber kaya dgn mineral dan antioksidan utk kulit ¤ Anti-bakteria, anti-alergik, anti-keradangan Pheno-SFE (Ekstrak The Pu-erh) ¤ Terkenal dgn antioksidan dan sifat2 pemulihan utk menghapuskan radikal bebas yg berbahaya daripada merosakkan sel2 kulit. (Anti penuaan) ¤ Memperbaiki dan memperbaharui sek2 kulit dgn menjaganya agar tetap sihat dan muda utk masa yg lebih lama Ekstrak Liquorice ¤ Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik2 hitan ¤ Mencerahkan pigmentasi kulit Minyak Tea Tree ¤ Anti-bakteria, anti-kulat Vitamin E ¤ Antioksidan, anti-penuaan ¤ Menyembuhkan kulit bermasalah dan rosak dgn berkesan Gliserin ¤ Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit Aloe Vera ¤ Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel2 kulit pd kulit yg bermasalah ¤ Merupakan pelembap kulit yg terbaik


Hubungi kami melalui :- PM/INBOX di: https://www.facebook.com/messages/LailyBeautyCare ☏ SMS/WhatsApp/WeChat : 017-6053711 → Instagram: @lailybeautycare




81 comments :

  1. Hahaha saya dgr pun terkejut juga masa first first

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha rse nk sakit jntung je tau.hehe

      Delete
  2. hahahaha lawak la u berdua ni, see la orang lelaki kan, kalau benda dorang suka puji melambung2 kalahkan puji pompuan seksi. I ngan my hubby pulak suka siku2 each other kalau nampak perempuan seksi2 ada aset besar2, kalau dia tak pandang I pulak yang sebok inform dia suh tengok arah seksi meksi tu hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi tu org pmpuan ni cmplicated sikit. Mcm3 emosi. Haha

      Delete
  3. Eceh Kak Namee dgn beg pun nak jeless.. hahaha =P

    ReplyDelete
  4. zaman bercinta dulu jeles gak kalau bf puji org lain lawa...tp now dah tak heran pun...sebab husband skrg ni mmg jarang2 puji pompuan lain..kecuali artis...yg dia suka skrg nelydia senrose...ok, mmg kalah la kat situ..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihii laki lumrah suka pd kecantikan kottt.sobs. haha

      Delete
  5. Haishh..berdebar pulak kite yanb baca ni..laju laju nak abiskan bacaan tau..hahahaha!

    ReplyDelete
  6. As salam,,morning
    Hahaha xjelous pn kn..tp mata tetap gak melilau..nak jgk tgkk lawa ke?hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah slalunya gitu la tgk. Haha. Lawa keewwww. Haha

      Delete
  7. hahaha.... mmg sllu bila husband puji2 something, mind akan auto set mesti dia puji ppuan ni, padahal benda tuh kita tak tau lagi siapa or apa yang depa puji kan... hikss.. nasib baik namee tak keluarkan black belt... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau x namee dah bersilattt. Hehe. Tp betul la mindset kita mmg gituuu

      Delete
  8. nice one kak namee..haha..sebab tu jgn cemburu sembarangan :p (saya ckp kat orang..saya nanti camne la kn..haha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tp mmg lumrah kalau isteri cemburu bnda relevan.kalau cmburi buta mmg payahhh.hehe

      Delete
  9. haha kalau i dengar pun jadi macam u namee. bukan main eyh sampai lawa gila. haha. nasib baik model bag kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenornya lawa gila tu yg xtahan tu. Haha

      Delete
  10. hahahhahahaha isham kelakorlah namee.

    Eka pun jarang nak cemburu tapi suami suka ngusik. Kekadang kalu bayar tol,lagi2 pompuan, dia saje je sebut terima kaseh dengan nada yg sengaja je pastu pandang kite. hahaha mendapat la cubitnya

    ReplyDelete
  11. Bhahah.kita yg baca pun nak terstop kejap jantung tadi.hikhik.

    ReplyDelete
  12. Haha... Kalau sy pun pk lain je namee... Hahaha...

    ReplyDelete
  13. Bahahahahahaha ! Tapi model tuuuu comel !!! Urghhh. :D

    ReplyDelete
  14. Namee if I jadi U pun jantung seaman terhenti

    ReplyDelete
  15. hehe.. comel je sis ni.. kalau saya pun mcm tu gak.. tetiba jek kan.. haha.. *malusendiri*

    ReplyDelete
  16. hahahahhaa...tu la emosi tetibe...kan da terhenti jantung...

    ReplyDelete
  17. hehhhe, tu mmg kelaka...biasalah hati org pompuan ni, ikotkan biasa2 je kan, tp kekadang tersensitip gak sket sb ayat2 gitu...tp still leh buat muka lekkkkk ja, hahha. tu yg klako tu. otak dah macam2 buat konklusi....rasa gak kekadang...hehhe

    ReplyDelete
  18. Hahaha...terbaik la namee wat suspen jerr..i yg tlebih bdebar td

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihh. Bila igt balik nk gelak je rasa. Haha

      Delete
  19. Bahaha..pompuan punya jeles mmg lain macammm

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. haha..sangat tak best bila rse cmburu cmtu kan..hehehe
    sy pun jrg cemburu.tapi tak suke rse cmburu..kalo rase mesti tak best..uwaa.
    anyway kak name kte selalu stalk blog akk tapi rse nye tak penah komen..hehe
    silent reader betol la..hewhew.anyway sometime kte rse akk ade persamaan dgn kite. the way u blog.betul enjoy and ikhlas dri hati..hewhw..salam perkenalan kak =)

    ReplyDelete
  22. hahahaha..
    kalo saya lak, bukan mendatar dah.
    dah xde graf hahaha.

    ReplyDelete
  23. Kekeke....kelako dak nameera ni...

    ReplyDelete
  24. Nasib baik Kak Namee tak amuk. Tak pasai malu. Hahaha.

    ReplyDelete
  25. Nasib baik bleh sambung balik bip bip jantung tu...hehe

    ReplyDelete
  26. haha. kte pun dupdapdupdap jgk baca cter namee. Buat saspen je la husband u ni. kelakar~

    ReplyDelete
  27. Hehe tahuuuuu takpe. Bikin hari bergoncang saja

    ReplyDelete
  28. kahkahkah.. klakar la namee.. tapi isham lagi klakar.. tapi klau saya pun mau bipppppppppp terus bunyinya klau gitu punya puji kan? kehkehkeh

    ReplyDelete
  29. hahaha.. betul2 menusuk dikalbu cerita ini.. ;)

    ReplyDelete
  30. Namee senget..!!!!!!!!! hahahahaha

    tak terpikir la model..

    ReplyDelete
  31. Ok ni lawak gila bahahhahahahahah

    ReplyDelete
  32. Ok ni lawak gila bahahhahahahahah

    ReplyDelete
  33. Ok ni lawak gila bahahhahahahahah

    ReplyDelete
  34. Kita pon dub dub dub jugak baca, berani pulak Isham ni puji ppuan lain depan2. haha. tapi model tu memang lawa gile laa. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa ida. Tu la lawa gila kan model tuuu. Hihii

      Delete
  35. hahha janna bca pun suspen je :)

    ReplyDelete
  36. hahaha adoiii...gugur jantung tgk model lawa bebeno,isham saje nk test tuh hehe

    ReplyDelete
  37. Pandai husbandnya buat lawak. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok awok buat kt isteri. Cnfirm trkejuttt

      Delete
  38. alala....pandai isham bergurau sekarang..huhu

    ReplyDelete
  39. hahaaa..duhai..
    memang berderau darah >_<

    ReplyDelete
  40. Oh! My Kim Soo Hyun! Soo Hyun oppa!!!!

    I don't look at the bag. I look at the pelakon korea yang jadi duta tu. Bapak hensem.Tak sangka tiba-tiba ada dalam entri kak Namee. Kalau nak tunggu kak Namee post pasal Kpop, memang taklah, hehehe (setakat inilah).

    My love from Korea!

    rasabagus.blogspot.com

    ReplyDelete
  41. Ahaha comel je namee ni. Kelakar la

    ReplyDelete
  42. hahahaha.. nasib baik dapat bersabar.. kalau tak dapat bersabar, tak pasal2 salah faham.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nsb nami bukan jns nk mengamuk. Haha

      Delete
  43. haha comel la akak ni.suami akak pun lwk je saye bace citenye. :)

    ReplyDelete
  44. dr blog elly
    singgah sini ;)

    hahaha
    oh beg upenya
    kalau betul dia nak puji pmpuan lain pun
    mesti pikir banyak kali kot, takkan nak puji depan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha slalu ok je if dia nk puji tp bila kata lawa gila tu yg x tahan tu. Haha

      Delete
  45. HAHAHA..buat lawak la husband namee nie...kita yg baca nie pun berdebar2 nak tengok model tue..sekali beg rupanya...

    ReplyDelete
  46. hahah lawak k. I pun sama je kalau kena camtu. dupdapdupdap je jantung >.<

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...