Thursday, May 8, 2014

Paling Sayang

Hi

Dalam hidup tak banyak benda yang saya banggakan.Blog ni lahir 15 January 2011. Masa tu, takde benda yang saya nak cerita sebab saya masih baru berblog. Mula baca blog lain pun sejak register blog.Sebelum ni dunia blog bukan dunia saya. Tak tahu nak kongsi kisah apa. Tengok blog orang lain, banyak cerita, banyak benda dan banyak kisah juga banyak watak yang dibanggakan untuk ditulis. Saya ? Takde apa yang nak dibanggakan.Just a plain me, bekas pelajar jurusan architecture yang baru graduate. T_T 

Hanya ada satu benda yang saya sangat bangga. Ini ! Siapa yang mula baca blog nameeroslan ni dari mula...watak Nyek ni terkenal dalam blog ni. T_T
Puss in boots punya kembar. First time dapat kucing bulu biasa tapi muka penyek. Pakai stoking pulak tu. Sebab tu nenek saya namakan dia Nyek sebab muka dia penyek. Nyek ni anak yatim. Nenek bela kat rawang dulu. Tapi bila dah manja mula lah buat kes. Nyek ni pelik sikit, bila nak berak atau kencing , dia akan pergi berak kencing berdekatan selipar / kasut. LEpas tu amik selipar atau kasut tu untuk tutup tahi dia.T_T 

Jiran2 mula marah walaupun Nyek ni comel. Dari comel nampak hodoh la sebab buat perangai hodoh. So nenek decide untuk bagi kitorang kucing ni as kitorang pun memang banyak kucing. Merantau lah Nyek dari Rawang ke Seremban and menetap terus. Dari zaman saya sekolah mengengah. Kira2 umur Nyek ni dalam 7 tahun . Lama day stay dengan kami . 

Semua orang sayang. Buat nakal macam mana pun tetap sayang sebab Nyek pandai amik hati.
Bila tidur suka sandar. Kalau tak sandar tak lena


Paling suka menyibuk bila orang banyak kerja. Suka duduk dalam kelompok ramai2.Bila kami satu keluarga sembang ke gossip..dia pun sibuk nak join.


Lagi hulur camera, lagi galak sebab dia tahu orang nak snap dia.

Suka tidur kawasan sempit. Rasa kena peluk kot. Walaupun dia gemok,dia akan squeeze diri dia sampai muat.



Lepas ni takde dah koleksi gambar Nyek. Sebab Nyek dah mati semalam.:'''''(
Nyek kena langgar lari. :''( Sedihnya. Perit. Terkilan sebab hari sebelum dia mati, dia panjat meja while saya tengah makan burger. Dia nak burger tapi saya tak bagi sebab nanti dia kotorkan carpet. Bagi pinggan pun dia akan angkat makanan tu makan atas carpet. suka sangat carpet. T_T .Sedih terkilan tak bagi dia burger tu. :'''(


Dia ni lah kekasih saya sebelum saya jatuh cinta kat Isham.Walaupun putus cinta,hubungan tetap baik. Isham pun cool dengan Nyek. Tak cemburu. Siap bagi makanan mahal tiap hari kat Nyek. Semalam tak boleh tidur.Teringat.Semalam ada meeting dengan client,fikiran teringat Nyek.Teringat2 suara Nyek. 


You will be missed Nyek.

:(







63 comments :

  1. Dapat bayang Namee mesti menangis ms tulis entri ni.. Kucing kami pn baru mati last week. Sedih tak terkata.

    ReplyDelete
  2. takziah kak namee..sedih gila Nyek dah xde, tetiba saya teringat kat arwah kucing saya

    ReplyDelete
  3. Lahaii..kesiannyer.. akak pun thn 2011 kehilangan kucing tersayang..mati tanpa sebab... nangis x yah cite...time maghrib blk keje nak kebumikan ehh tanam dia blkg umh jiran... jiran siap dtg check takut kitorg tanam baby ke ape,..

    sbb bungkus Eowyn @ Wiwi dlm selimut dah cam baby dah... dlm byk2 kat umh tu, dia laa awek incek hubby.... rindunya kat wiwi.. :'(

    blog anak2 bulus http://wonderfurrworld.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. kesiannya nyet.tak leh baca lagi, sedih. Eka dah la suka gile kucing

    ReplyDelete
  5. Sian nyek.. sabar ye namee.. akak dulu kucing kesayngan mati, seminggu meratap.. huhu

    ReplyDelete
  6. alahai kesiannya. takpe nanti nyek mesti cerita kat tuhan betapa baiknya namee kat dia :')

    ReplyDelete
  7. See you in Jannah Nyek :(
    Takziah Namee.

    ReplyDelete
  8. time kucing mati..memang time yg sgt menyedihkan

    ReplyDelete
  9. sedihnya TT.TT

    namee be strong ok.. hugs. sob2

    ReplyDelete
  10. YaAllah Namee , meow kita pun mati semalam. Kita pun bengkak biji mata ni pergi keje rini. Hurm. Tapi dia sebab sakit. Bawa pergi vet pun tak boleh juga. Hukhukhuk.

    http://nadiaradzif.blogspot.com/2014/05/wiwi-cat.html
    http://nadiaradzif.blogspot.com/2014/05/perginya-wiwi-cat-yy.html

    ReplyDelete
  11. namee..
    kucing kita serupa warna... berlainan nasib.. bulus sy hilang dah lima hari... huhuhu sedih terkilan rindu semua ada...

    ReplyDelete
  12. Namee,
    I feel you. *ish pedih pula mata Ai ni. Sapela bw bwg ni.
    Esok 9mei genap setahun my Bleki mati-termakan racun.
    *hugs

    ReplyDelete
  13. ala.. kesiannya. Innalillah. kesian nyek

    ReplyDelete
  14. Ya Allah~
    Kucing peliharaan kat bawah apartment pun mati kene langgar beberapa hari lalu.

    ReplyDelete
  15. i know that feeling bila kucing kesayangan kita mati... sy pun baru je kehilangan Doddy tahun lepas...mmg sedih sangat sbb doddy kitaorang pun manja macam nyet nie :'(

    ReplyDelete
  16. T_T nyesal baca..nyek matiiii...

    ReplyDelete
  17. T_T nyek matiiii!!!!! nyesal baca....

    ReplyDelete
  18. alah sedihnye Nyek dh takde, touching sgt, akk pun tak suke kucing pd asalnya, pastu akk berkawan dgn org suke kucing, pastu akk rs simpati pd kucing, sll bg makan kat kucing luar, ade kucing yg stay dgn akk dr die lahir smpi umur 5 thn (last year), ade 2 ekor, tp lari merajuk dgn akk n kucing lain yg dtg makan kat rumah akk, sbb kucing lain tu suke cr gaduh, mak kpd kucing yg merajuk tu last week ade bersalin lg, anak2 nye mati sbb dahaga susu badan maknye, mak die dh nyanyuk tak kenal anak die...so akk tanam 2 ekor kucing tu dgn perasaan hiba yg amat..sedih kan...kucing yg lain yg suke gaduh tu dh beranak kat rmh akk, ank2 mmbesar dgn bulu yg byk n gebu, nk je bg kat org..tp suami srh bela aje..(boleh bela tp kene duk kat luar ajela sbb akk agak kegelian)..amboi panjangnye..

    ReplyDelete
  19. Memori bersama nyek takkan luput dek akal.sedih nye..

    Saya pun ad boifren cam nyek
    Tp jantan,adik bg nama.wolfverine..

    ReplyDelete
  20. :''''( sedih nyeeee..
    kte nye Manje pon kaler same mcm Nyek ni..tp tade la muke penyek mcm Nyek ni..
    mati pon sbb yg same, sbb kne langgar lari..sedih nyeeeee..
    sape laaa yg sanggup langgar Manje..dah 2 tahun da jadi..tp rase mcm baruu je Manje pegi..
    hope Namee kuat yeaa :''')

    ReplyDelete
  21. Sedinye kena langgar..kathy dulu pon ada kucing macam nyek ni sebiji.. die mati tanpa sebab tau2 dah mati.. =(

    ReplyDelete
  22. Dulu i penah bela kucing same color like you punyer sis..kenapa iolls plak yg rasa sedih ni =(

    ReplyDelete
  23. Huhu sedihnya.

    Betul juga kdg2 kucing LM pun suka mengecek makanan tp mmg dia akn seret kluar dr pinggan, kenalah lap pulak. Tp klu kat karpet, mmg byk kerja la kan.

    Dah smpi ms dia pergi. Moga bertemu diakhirat nnt. Amin

    ReplyDelete
  24. be strong :'(
    kita paham perasaan akak,,

    ReplyDelete
  25. oh my dear...
    sabar ye..
    sedihnya..sy thu apa awk rsa..
    teringt kucing sy yg sgt2 memahami sy tika sy sdih dn gembira..
    balik2 dr trip korea, dy da xde..hilg terus..
    sblm g korea, dy teman sy kemas beg..
    sobs..sobs..sobs..

    ReplyDelete
  26. aaaaaaaaa sedihnya :(( teringat dekat kucing bulu kembang. Boboy nama dia. badan dia pun gemok macam nyek. bela 4 tahun, mati sebab batu karang. menangis2 dekat asrama masa akak MMS gambar boboy tu.

    ReplyDelete
  27. kucing byk kat rumah ni. kesian dorang x terjaga..

    ReplyDelete
  28. Boleh rasa sedihnya..teringat shabby.. Allah! *kesat air mata*

    ReplyDelete
  29. pitty him...rest in peace Nyek...teruk sgt org yg langgar Nyek tu...


    p/s:1st timr komen blog ni.... :-)

    ReplyDelete
  30. gomoknye die...geram lak tgk kucing macam ni..

    ReplyDelete
  31. i know how that feels kak namee.. :((

    ReplyDelete
  32. Comel n gebu je bdn Nyek..tp sedia die da xde..=(

    ReplyDelete
  33. Comel n gebu bdn Nyek..tp sedihnyee die da xde..=(

    ReplyDelete
  34. Allah. Sedihnyaaaaaaaa kak namee *crying* :'(

    ReplyDelete
  35. Ala...ciannya Nyek. Kena langgar lari pla 2.. Nyek ni meow spesis apa ek?

    ReplyDelete
  36. memang rasa sedih bila kehilangan kucing tersayang..

    ReplyDelete
  37. yela kak namee. saya pun pernah kehilangan diego.. oh sampai skrg still x boleh nak lupa dia.. huhu..

    ReplyDelete
  38. kesian kat nyek.
    sabar la cik namee

    ReplyDelete
  39. sedihnye.... faham sgt perasaan org yg kehilangan kucing terpaling syg nih huhu

    ReplyDelete
  40. gemuk & gebu sangat perut dia. alaa nyek :(

    ReplyDelete
  41. Alamak...tiba tiba rasa syahdu

    ReplyDelete
  42. Sedihnya kak Namee. Selamat tidur nyek.

    ReplyDelete
  43. salam kenal dari Jakarta:) salam takziah juga ya namee.. besar pahala dah besarkan binatang kesayangan nabi..

    ReplyDelete
  44. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  45. Kesian lah . Saya nangis baca entry ni. Kucing saya pun bulu cam ni, tapi ekor kontot dan sangat nakal. Dah mati julai 20 haribulan, last year. Namanya Mujita. Semoga Nyek akan jadi best fren Mujita kat heaven nanti. Mujita tu jantan n playboy. First week dia mati , saya selalu teringat kat dia. Ingat sikit, nangis. Asal ingat je memang leleh air mata..till now.

    ReplyDelete
  46. Innalillahwainnalillahirojiun.

    Sabar ye kak namee. Kucing saye dulu hilang, itupon sanggup habiskan kredit kol kawan kat semenanjung sambil nangis-nangis bercerita. Tapi kak namee, walaupon nyek dah takde, kak namee dapat pahala sebab kak namee baik dengan kucing. Rasulullah pon sayang kat kucing. :)

    Nyek happy kat syurga tu kak namee. I believe that nyek takkan lupa kat kak namee.

    Hope this will ease you even a bit. Kalau rajin, mehla bertandang ke blog saye,

    rasabagus.blogspot.com

    ReplyDelete
  47. Skrg kt DLM seminar but ternangis sebab tgk nyek..sy ad 2 ekor kucing sy syg..xdpt byg kalau xd dorang..:(

    ReplyDelete
  48. only those with cats would understand the sadness. i feel u :'-(

    ReplyDelete
  49. salam takziah namee... be strong ye...
    sedih saya baca kisah nyek kucing awk nie...
    awal2 awk blogging dulu mmg banyak jugak gambar nyek...
    lepasnie dah takde lagi... :(
    baca kisah awak ni jadi teringat kat kucing sy yang dah mati, warna oren jugak...
    nama momo, tapi mati sebab kena baham anjing, dia nak gi berak memalam minta kami teman, tapi kitaorg lepaskan dia then kne baham... :'(
    terkilan sangat...:( :'(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...