Monday, May 12, 2014

Saya Berani Cabar Diri Sendiri Lah!!

Hi

Excited bila dengar Power Root keluarkan produk baru. Perisa coklat and coffee! tapi bila tengok nama produk baru dari Power Root is Perl Xlim .... Eh kenapa ada kedengaran sebutan 'slim' dari perkataan Perl 'Xlim' tu pulok ? Ni ubat kurus ke apa ni ?  Hey curious ni. Masa kat event Pearl Xlim haritu, beriya fokus dengar taklimat sebab whining jugak kenapa nama dia Perl Xlim. 


Rupanya produk ni selain jadi minuman harian untuk penggemar minuman coklat and coffee, ia boleh kuruskan badan jugak.Hah, i was like ? but how ? Again curious balik . behee. Produk minuman Perl Xlim ada fungi kuruskan badan sebab ada kandungan khas 'green coffee extract' and 'white kidney bean' which both kandungan tu membantu untuk kuruskan badan. But how ?Again saya sendiri curious.bahaa 

Green Coffee Extract . Baru saya tahu,rupanya fungsi kandungan 'green coffee extract' tu membantu untuk reduce kan penyerapan glucose ke dalam badan. Selalunya, glucose diserap ke dalam badan and glucose tu akan bertukar jadi lemak kalau tidak digunakan! Sungguh awesome la fungsi 'green coffee extract' ni sebab boleh kurangkan penyerapan glucose dari apa yang kita consume seharian. 'Chlorogenic acid' dalam green coffee extract tu yang bantu badan kita handle blood sugar and metabolism.  Cool lah macam ni . Minum minum sambil kurus. 

White Kidney Bean . Second kandungan utama yang bantu untuk kuruskan badan is 'white kidney bean' . Kandungan 'white kidney bean' membantu untuk elak perut kita dari pecahkan karbohidrat yang kita consume dari makanan yang kita makan menjadi gula. So tak la badan kita serap kalori itu !

Kandungan lain is collagen and kacip fatimah. Collagen untuk kecantikan kulit,elak penuaan etc. Kacip fatimah ? hehe.Sendiri tahuuuuu kan. lol hehehhehehhehehhehehehhehe. 



dua perisa.  Pack brown tu is perisa chocolate and pack pink tu coffee !  Tengok...packaging pun slim. 

Perisa coffee . Sedap ! Cara consume pun mudah.Hanya perlu minum 30 minutes before meal untuk pagi dan lunch ! Kalau malam nak consume boleh tapi kalau untuk coffee ,nanti tak tidur malam pulak..better minum yang flavour choco untuk malam. ok bebeh. 

So far,diorang dah test keberkesanan untuk kuruskan badan.Memang berkesan.Berat memang akan turun TANPA diet dan bersenam ! Tapi dengan cara menaikkan kadar metabolism by minum Perl Xlim ni then bila minum Perl Xlim ni kita akan rasa dahaga so kena minum banyak air juga. Good for our body. So demi buktikan keberkesanan,kami semua bloggers yang hadir kena cuba and buktikan ! wahaaa.

Excited. haha.Mula2 kena isi borang BMI dulu sebab nak compare la before and after consume Perl Xlim ni .Excited dengan kawan sebelah "jom tipu BMI kita'. haha . Malu nak letak berat badan terkini .takut orang confuse ni gajah ke manusia.T_T hahaa

Wahaa haiya cannot tipu la...diorang yang akan kira BMI. berat badan,ukuran badan ,semua kena ukur. 

sambil betulkan blazer .hmmm baiklah . Akan ku sahut cabaran ini. Reda. 


kira BMI dengan gaya bergaya seperti sedang menunggang Harley Davidson. hahaa

eh biar betul ni berat badan sekarang ni heyyy. 

antara calon2 yang sahut cabaran. tunggu lah hasilnya. haaaaa



Tahu tak kenapa kita semua boleh mampu senyum gembira lagi ni walaupun kena cabar turunkan berat badan dengan consume Perl Xlim ?


-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
sebab kita semua masih boleh makan walaupun kena cabar kurus. ! bahaa. Food...bestfriend forever. Rilex, kan nanti Perl Xlim tolong naikkan metabolic rate and tolong kurangkan penyerapan glucose dari diserap menjadi lemak ke dalam badan . Boleh maintain berat badan atau kuruskan badan lagi. So hello food . nice to see you !





See semua muka happy lagi walaupun kena cabar.  hahaa. Tengok result nanti.! Stay tuned !

Jangan lupa follow fanpage diorang untuk banyak info lagi...duta untuk product Perl Xlim dia lawaaa gilaa hoi ! Jeng jeng..kalau nak tahu kean follow facebook them. SINI

Toodles  :D hi food and hi slim body. hehee




54 comments :

  1. BW sini sambil klik iklan ^^

    ReplyDelete
  2. Maybe saya patut try benda ni pula since lately ni sangat pemalas pergi exercise. Lepas tu bising gemuk depan cermin. Haha.

    Namee, kalau ada masa singgah lah blog saya. Thank youu. :D
    http://nhusnaa.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Sama la namee. Jgn lupa minum 30 minit sebelum meal.

      Delete
  3. Sy xsuka coffee, but since dah ada perisa choco nak try jugokk. Update ya nnti sis. Kalau bkesan, wanna try too. :-)

    ReplyDelete
  4. If berkesan harusslah nak cabar dri sndri jgak gituh =)

    ReplyDelete
  5. wuuu. saya pon baru mencabar diri sendiri main game hello kitty smpai menang ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Game apa tu? Hehe. Best ke? Meh ajar sy

      Delete
  6. Menarik jugak bila power root dah buat produk mcm ni.Mmg nanti terus pergi cari la -.- Tp tak taulah klau kat Sabah dah ada, sebab sini selalu lambat sikit nak ada barang-barang yg baru ni. Btw, thanks for sharing Kak Namee :)

    strange-hollic.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ImsyaAllah ada sbb ni produk harian yg ada kt supermarket. Hehe

      Delete
  7. sedap tak? dia tak de pek trial ke? hahhah. tak pun dalam bentuk tin ke. nak test sedap ke tak dulu. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde pek trial rsenya. Ni mcm minuman biasa je. Hehe. Harga pun mmpu milik

      Delete
  8. Lawanya awak makcik oii.. Hidung mancung kemain.. Kulit muluss

    ReplyDelete
  9. i pun tgh cabar diri sendiri skrg ni..hope berjaya n hasilnya akan memuaskan diri sendiri..miahahahhaah..

    ReplyDelete
  10. i pun tgh cabar diri sendiri..# 100 hari :)
    semoga i akan berjaya n semoga jua hasilnya akan memuaskan diri i sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom cabar diri. Lepas brsalin ni namee gemuk. Sobs

      Delete
  11. Menariknya.bleh tingkatkan metabolic rate badan.dah ada kat pasaran ke skrg?

    ReplyDelete
  12. Menariknya.bleh tingkatkan metabolic rate badan.dah ada kat pasaran ke skrg?

    ReplyDelete
  13. wahhh boleh try nie namee...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg berkesan. Hehe. Blogger lain turun pg banyak.

      Delete
  14. x sabar nk tunggu result Namee..walaupun Namee dah kurus...

    ReplyDelete
  15. namee lawaaaaa~!! btw still guna yanko ke? awww adore u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih gunaaaa. Hehe. Sbb tu je yg elok dgn sayaa. Hehe

      Delete
  16. acctually u da slim pun no need to challenge..hihih

    http://anakbonda.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. mahal kah produk ini?? saya pun mahu kurus juga :B

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Nanti sy update lg pasal berat badan.

      Delete
  19. Cantiknyaaaa namee ni..dh la tinggi..

    ReplyDelete
  20. Aiyyya...nasib baik tgh carry passenger dalam perut ni...kalau tak....nak join juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Wahh xpe kak. Pasni boleh minum! Sedap pun sedap!!

      Delete
  21. wah bagus ni....kte pn nk kurus gk n mmg sgt suka mnum coffee! bila ada coffee cm ni msti la kne try..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mysara heyy kamu kurus la!!hahs. Coffee dia sedap. Serious!!

      Delete
  22. Aslkm...cik nameee....betui ke bleh kurus...nak kena cuba ni...hihi =)

    ReplyDelete
  23. nameeeee!! waaa...bestnye yg 1st meet up ni..sedih xdpt pegi :(
    agak2 yg 3rd punye ade cmni x? huhu :p

    ReplyDelete
  24. Nameee...sy cri produk ni xjmpe pn..dah pegi few supermarket dh...includes giant..still xde...:-(

    ReplyDelete
  25. wahhh gitu,
    macam krikk krikk je situ? huhu

    ReplyDelete
  26. Bila dah kawin ni, berat badan la yang paling susah nak kontrol..nanti update ya after consume..tak sabar nak tengok hasil!

    ReplyDelete
  27. namee... Xlim ni dah ada kat pasaran ke? saya pergi Giant tak ada pun..

    ReplyDelete
  28. memang kena 30 min sblm meal ke? Kalau lebih 30 min sblm meal, berkesan tak?

    ReplyDelete
  29. nameee...sy baru je beli Perl Xlim lepas bace blog namee semalam...harap2 menjadi la nak slim balik macam dulu...best gak rase Perl Xlim ni,sy amek flovour choco...tengs la namee coz share info yg berguna dgn we olls...

    ReplyDelete
  30. Dekat mana yer ade pearl xlim ni? Haritu cari tk jmpa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...