Wednesday, May 14, 2014

Storybook Yang Comel

Hi

Saya harap saya menang percutian pakej family ke Disneyland Paris ni ! Omaigod nak sangat!

Perasan tak walaupun family tinggal satu bumbung tapi masing2 buat kerja masing2 . Aktiviti paling hebat yang dibuat bersama pun is maybe watching television kot.Itupun masing2 duduk di sudut masing2 tanpa interact with each other. Tahap fokus tengok tv sampai marah kalau ada orang sibuk tanya2. "eh lepas ni apa jadi eh ??" then dijawab dengan "SSSHHHHHHHH!!" kan ? Betul! Jangan tak mengaku. Nak2 dengan wujudnya gadget yang makin canggih and people tend to luangkan masa dengan gadget untuk layari social medias and games.

How sad . Sebab tu lah Wall's fikir wujudkan idea Wall's Scoops of Happiness . Idea ni adalah idea yang paling bernas untuk rapatkan talian kekeluargaan dengan activity yg sangat fun. On 30 April haritu , saya join event Wall's untuk campaign Wall's Scoops of Happiness ni! Sangat excited untk join sebab cant wait to meet the well-known food artist on instagram Lee Samantha! Sangat kagum dengan hasil kerja Lee Samantha...hanya berseni menggunakan makanan. How cool is that. Tak percaya pergi type Lee Samantha on instagram..terpukau terus.


Lee Samatha . Ok actually saya excited sangat sebab Wall's Scoops of Happiness buat contest create food art guna ice-cream. Hadiah lumayan sangat , grand prize percutian  family package to Disneyland in Paris. Nakk ! Saya harap saya menang !

OK,lets start the happiness !

Untuk mudahkan , sketch dulu so that nanti hasilkan akan ikut as yang kita planned. Just a simple sketch .

Bahan2 lain yang dipilih ikut bersesuaian untuk dimakan dengan aiskrim Wall's nanti. Macam fruits, cone, muffin and many others yg boleh suit dengan rasa aiskrim !


Chinese Warrior !
Taddaa ! Chinese Warrior ! Pokok2 tu semua diperbuat dari fruits.Pilih fruits yang macam2 colour so that nampak naik nnti. Then kepala warrior tu diperbuat dari ice-cream ! Inspired dari cerita Mulan.

Ni pulak second artwork from Lee Samantha ! Pirate !
Badan dari muffin, kepala dari ice-cream walls, pirate eye patch dari biskut Oreo mini ,kapal dari buah oren and mountain dew. Comel! Dalam masa 5 minutes je dah siap !!

Okay ! Sekarang we all bloggers pulak kena buat ! Group yang menang akan menang hadiah bernilai 400 ! Aiiippp debar2! haha.Takut tak jadi comel macam Lee Samantha punya hasil. Kena buat satu artwork yang diinspirasi salah satu character dari 3 artwork yang Lee Samantha tunjuk tuh ! So we chose untuk buat tema princess and istana ! Awal2 lagi kak Oleen and kak filla dah mula2 sketch ..semangat ni !

Kena guna bahan2 ni untuk decorate ! Sebab dah sketch awal2,so dah tahu and boleh imagine nak guna bahan apa nanti. 


Ok mari mula !


Sebenarnya saya selalu baca blog diorang ni tapi tak pernah jumpa. So bila kat event saya malu nak tegur.hahaa. Diorang sangat peramah tapi saya macam malu2 lagi. Waahh bila kena buat kerja dalam groupwork ni terus kurang malu  ! Sukahati nak sembang apa. See, pandai Wall's keluarkan campaign Wall's Scoops of Happiness ni.Terus saya rasa tak malu nak bertegur sapa dengan other bloggers bila ada groupwork untuk create satu food arts macam ni.hehee . 

Group lain pun bertungkus lumus sebab kita ada 30 minutes je untuk siapkan !!


Finally ! Setelah kelam kabut terciptanya "A Castle In The Jungle! " nama khas diberi oleh kak Filla. Fikir nama dah la few seconds je kak Filla.  hahaha
Untuk castle,kita guna cone ice-cream pastu for the bridge kita guna marshmallow. Untuk hold the bridge tergantung macam tu ,kita cucuk lidi dalam all the marshmallow and tebuklubang dalam cone tu utnuk bagi tergantung camtu. Jungle tu semua kita guna fruits and jelly untuk nampak unsur garden warna warni. Haa camtu. Princess plak macam tengah baring kat garden la gitu.Kepala princess kita guna ice-cream !! Mata guna berries ! behee

Ok, masa sudah tamat ! Semua bloggers sila posing dengan artwork masing2 sebelum diumumkan pemenang !! 
Ni group kak Elly,kak Kathy and kak Ceera !!

me,kak Filla and kak Oleen !! Haa canggih tak bridge kitorang siap ada structure.behee . We had so much fun. Terus tak rasa malu dah dengan group members walaupun tak pernah jumpa before ni !! Wall's Scoops of Happiness merapatkan kami .Cecececcece.

See boleh seat satu table dah. Bukan main dengar gossip2 sekali.  Mula2 sampai saya malu nak tegur.T_T hihihh

-
-
-
-

-
Tengah makan2 then tiba masanya untuk umumkan pemenang.Entah siapa entah yang menang tu kan .hahaa

Sekali disebut "Castle in The Jungle !!"" wah terkejut.hahaa nak pergi depan ambil hadiah pun segan silu jalan kepit dengan kak Filla and kak Oleen ! 
Eh eh bergetar2 tangan.hahaa .Tengok kak Oleen and kak Filla tu ..muka happy bebenor.

Yayyy!! Dapat cake stand atau selalu yang kita buat tempat letak muffin and cupcakes tu. suka ! Meriah raya tahun ni ada cake stand baru. behee



 Kak Elly , Namee , Kak CeeraKak Kathy , Kak Filla . Diorang ni semua dah ada anak tapi jelita je uolss.

Wall's Scoops Of Happiness

Serioulsy sangat fun buat activity macam ni,happy sangat masa event tu sebab tak selalu buat activity macam ni. Kita semua bloggers yang dah dewasa ni pun happy,apalagi kalau dibuat dengan family sendiri. Ice-cream is not about makan je tapi the happiness. Sebelum makan, sama2 dengan family buat creation macam. Untuk anak2 memang sangat bagus sebab at least dia membesar dengan memory yang indah and hubungan keluarga pun makin rapat ! Lepas create creation,snap poto and print boleh buat kenangan or for me as a hobby too. 

School holiday pun dah nak bermula. Saya rasa ini activity yang tepat bersama family yang anak2 kita boleh bangga untuk kongsi dengan kawan2 bila masuk sekolah nanti! Video Wall'sScoops of Happiness ! Comel sangat. 



GOOD NEWS !!
Wall's Scoops of Happiness ada  buat contest sempena cuti sekolah ni ! Kan banyak time untuk anak2. Contest nya mudah.Kena create story / creation menggunakan ice-cream.Macam yang kitorang blogger buat contoh kat atas ni ! Senang je kan. Tema nya "Taste Joy in Disneyland with Wall’s” . Pemenang akan dipilih setiap minggu, meaning setiap minggu akan ada pemenang. Creation yang paling kreatif berdasarkan undi.Semuanya 7 minggu. Setiap minggu,pemenang berpeluang menang hadiah pakej ke Legoland ! Grand prize pulak akan dipilih oleh para juri .Hadiah untuk grand prize is a family package to Disneyland in Paris. 
Disneyland Paris !!

Nak menang trip to Disnyeland Paris ??? Boleh terjah SINI 




28 comments :

  1. Waahh ! Seronoknyaaa. Macam nak makan je bridge Namee tu. :P

    ReplyDelete
  2. Wah comel. kreatif. tahniah namee..=)

    ReplyDelete
  3. Bestnye. Tapi tak kreatif la pulak. Seronok kan join aktiviti cam ni :) namee ni mmg jenis tangan berseni la. Suke tgk. Aritu tgk org buat kreatf2 nak attrct anak makan. Guna nasi. Buat bear la. Rasa kagum. Tumggu zarif besar sikit kot mama dia rajin nak buat cm.tu hee

    ReplyDelete
  4. bestnye dpt join event2 mcm ni... mcm mana nak join ye? hee

    ReplyDelete
  5. Tahniah namee....
    diorang semua dah anak. .tapi semua pun masih jelita....namee pun dah anak...pun tak kurang jelitanya

    ReplyDelete
  6. betsnya namee. Ada kak filla. i minat blog dia hihihihi

    ReplyDelete
  7. wahh eventy yang sangat meanrik..elok sangat ada aktiviti seperti ini kan

    ReplyDelete
  8. Tahniah menang namee n team..sila buat open house please...boleh terjah.nak tgk cake stand baru :p

    ReplyDelete
  9. wah.. syoknye.. saya memang suka aiskrim ni.. baru je habis sebalang..
    semua2 cantik2 belaka blogger2 ni


    http://novaleeza.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. ur so happening mummy adam... (y)

    ReplyDelete
  11. eksaited terbwk2 dr blog kak filla terus terjah sini plak..contest dia mnarik kot,tapi xde anak2 ag cmne lah..hehe

    ReplyDelete
  12. aigoooo, tgk iklan dia kat tv nampak sgtttttttttlah menarik....
    kemain namee, still comey walau dah ada baby

    ps: ayat2 org da lama tak singgah sini, kekkekke

    ReplyDelete
  13. Wah ! Tahniah, kreatif idea tu.

    ReplyDelete
  14. Mummy yang cantik-cantik belaka. :D

    ReplyDelete
  15. Dah agak team namee menang sebab idea bridge tergantung tu ohsem! Hehehe.. Tahniah!

    ReplyDelete
  16. nampak sedap pulak ice cream, ala tapi kita tak keretip la kak namee, muhehehe

    kak nama lepas ni buat la entykak namee diet lepas bersalinkan baby adam, teringin nak badan cam kak namee walaupun kita tak kawin lagi. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok aula.nnti kita buat entry tu. Skang pun kita demok gakk.

      Delete
  17. tahniah menang..blogger2 y selalu baca entri diorg..sr je..

    ReplyDelete
  18. Hehe. Tu la. Dunia blog pun kecik aje kan. Hehe

    ReplyDelete
  19. kalau i nak decor, alamatnya ice cream cair dulu. haha congrats namee!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...