Monday, May 5, 2014

Yes ! Accountant Berjaya !

Hi

Satu pengajaran dalam hidup setelah bergelar seorang pelajar 5 tahun lepas is 'sila buat research betul2 sebelum nak commit dengan sesuatu bidang'. Zaman lepas SPM masih terpinga2 tentang course yang dipilih dan bakal dipelajari di universiti. Ada cita2 tapi tak berapa faham dan kenal rapat dengan cita2 idaman. Bila ditanya "What is your dream ambition?" Dengan penuh yakin dan gayanya jawab "I want to be an architect" padahal tak tahu pun scope kerja architect tu macam mana. Main isi je borang permohonan universiti , semuanya architecture. 

Bila masuk univerisiti,hah kau terpinga2 sangat sebab tak pernah buat research mahupun join apa2 expo untuk persediaan masuk kolej/universiti. Nasihat yang paling penting untuk adik2 lepasan SPM yang baru nak melangkah ke level yang seterusnya....sebelum melangkah masuk ke kolej silalah join expo. Join expo antara langkah2 awal untuk persediaan untuk melangkah ke kolej sebab by joining expo kita akan kenal lebih rapat dengan course yang kita pilih dan dapat info tentang biasiswa !

So good news untuk bakal accountant sekalian ! Yang nak jadi accountant tu tahu tak accountant ni scope kerja 'accountant' tu macam mana ? dan tahu tak bagaiman mana nak jadi qualified chartered accountant yang berjaya ? Jangan risau, akan ada Accountancy Expo 2014  pada 10th of May nanti !

Thank god kerajaan kita selalu usaha untuk melahirkan lebih berkualiti dan lebih banyak kuantiti  Bumiputera talents yang berjaya dan dalam masa yang sama untuk lead negara Malaysia mencapai negara berpendapatan tinggi. Oleh itu, Yayasan Peneraju Pendidikan Bumiputera (PenerajuEdu) adalah initiative di bawah 'Halatuju Ekonomi Bumiputera launched TERAJU untuk merealisasikan  target itu. Salah satu target besar PenerajuEdu adaah untuk melahirkan lebih banyak Bumiputera certified accountants ! 

Dengan itu , PenerajuEdu telah appointed Sunway TES Centre for Accountancy Excellence (STES) untuk mengajar dan mentadbir accountancy program selaras dengan target untuk mencapai lebih ramai certified accountants yang berjaya !Sunway TES Centre for Accountancy Excellence (STES) di Sunway Campus dipilih oleh PenerajuEdu sebab STES adalah salah satu leading professional accountancy and finance provider di Asia Pasifik. !


Bakal2 accountant yang berjaya sekalian, jangan lupa join expo ni. PenerajuEdu menawarkan exclusive scholarship untuk golongan Bumiputera yang berkerja dalam bidang accountancy ni ! akan ada peluang belajar sambil berkerja di firma audit termasuklah PWC, BDO , Ernst & Young and KPM. SPM/STPM leavers, dah la belajar di kolej yang baik, peluang pulak dapat scholarship lepas tu ada peluang untuk dapat kerja terus lepas habis belajar di firma yang hebat !

Bakal2 accountant berjaya sekalian ..jangan lepaskan peluang ! Jemput kawan-kawan sekalian dan melawat Accountancy Expo 2014! See you ! Yang berumur 18 tahun hingga 40 tahun sangat dialukan .

Date : Saturday,10th May 2014
Time : 10.00 am to 1pm
Venue : Graduate Centre, Sunway Campus , Petaling Jaya 



Toodles 



7 comments :

  1. Betul...rugi betul bila dah grad takde rasa keterujaan nak bekerja dlm bidang tu

    ReplyDelete
  2. kenapa terasa perit batang hidungku T_T

    ReplyDelete
  3. good info.. memang sangat setuju.. dulu masa lepas spm/matrik memang blur nak amek course apa.. huhu.. Alhamdulillah berjaya juga sekarang ni.. :)

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. kak namee..kte sama course la..i love architecture. time blajaq paling stress yg amat rsa menyesal ambik.haha.skrg dh kerja bole tahan lah.

    ReplyDelete
  5. wah.syoknye.teringin nak pergi.. xpi jauh sangat.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...