Monday, June 9, 2014

A Gift For Husband

Hi

Seriously lately memang saya banyak kali koma.Tidur tak sedar malam .Bila baby Adam bangun ke nak susu memang saya tak sedar langsungggggggg. So siapa lagi yang boleh diharap untuk tengok anak ? Isham.T_T Sian dia. Ni bukan sengaja ok,ni memang pengsan terus.Sebab yela pagi Adam buat perangai xnak tidur sebab xde papa dia.Tidur nak tengok muka papa dia, kalau tak takmau tidur.Haihhh mommy yang stress.

Entah la, last2 anak laki ni lekat kat bapak jugak padahal seharian dengan dia dan manjakan dia.... is mak nya. Kecik hati lah macam ni. bahaa. So lately banyak rasa serba salah aaa kat husband. Sampai kelmarin kemas katil, nampak handphone dia pun tertinggal........T_T *Serba salah


Nampak beno penat nya kan.

So rasa macam nak bagi hadiah plak sebab selalu tolong isteri. behee. Kebetulan pulak Isham ngadu kata jam dia rosak ke pecah entah terlanggar dinding. Tak faham macam mana jam terlanggar dinding. Hempuk ke apa. So set ahh bagi dia jam. Tapi masalahnya dia nak jam yang tik tok ikut arah tawaf. Skang jam kan semua jenis kitaran jarum  bergerak ke kanan. Hahh tapi Isham suka jam yang tik tok arah tawaf..means tik tok ke kiri. Dia percaya la keberkesanan kalau kita amalkan "clockwise" sebenar.

Kan dalam Islam pun ada mention, kebaikan kalau amalkan pergerakan arah tawaf.Contoh macam kalau kacau air minuman pun adalah bagus kalau kacau sudu tu ikut kitaran clockwise yang sebenar.Sebenarnya clockwise yang sebenar is ikut arah tawaf. Yang jam skang ni semua kiranya anti-clockwise. Isham memang amalkan benda ni dari dulu lagi.

Susah nak cari jam yang tik tok arah pusingan tawaf. Lama survey, finally terjumpa web yang jual jam pusingan tawaf ni ! Thank you sangat !! 

Tadddaaa ! Actually ada jumpa few web yang jual tapi yang ni paling lawa lah design dia. Nampak sangat exclusive. So sah sah la Isham akan menggelupur tengok jam tawaf design exclusive camni.


Ceccececce saja je susun kat atas meja ni sebab sebelah meja ni actually tempat sidai baju baby. Isham rajin cuci and sidai kan baju baby.So nanti bila nak sidai,,,ternampak "ehhhhhh apakah ini semua ??" *terharu isteri romantic sangat. behee




Design ni yang saya pilih untuk jejaka tampan. :') Hati tampan lagi menawan. Isham suka gila sebab number arabic.


Siap ada warranty card. Jangan main2 .

Lepas tu suami dapat, isteri pun mesti lah nak acah2 sweet nak jam sodondon. Gadis punya kotak putih.

Taddaaa ! Saya pilih design yang exclusive. Actually banyak lagi design lain. Harga so far semua jam dia murah. Kalau tengok design, maybe orang ingat tahap butik punya harga kan..na'ah harga sangat mampu milik. 

Lega sebab Isham suka gila.Baru jap tadi dia mula pakai pergi kerja walaupun tertinggal handphone lagi sekali. haha. Dari dulu Isham sangat yakin dengan kelebihan2 jam tangan pusingan tawaf. Dia memang sentiasa cari jam pusingan tawaf. alang2 tu , nah saya selitkan benefits amalam pusingan tawaf. Isham kata berkesan kat dia,sebab tu dia yakin.


KELEBIHAN-KELEBIHAN DAN KHASIAT JAM TANGAN KE KIRI (COUNTERCLOCKWISE):

1. Sebagai pengimbang semulajadi setiap detik/saat.
2. Menjadikan fikiran lebih tenang dengan penghantaran mesej 
tenaga secara tetap dan sekata.
3. Membantu mengawal rentak jantung
4. Mengharmonikan sistem kesemua kelenjar.
5. Memenuhi falsafah hukum 7 kuasa menguasai tenaga.

MENGUKUHKAN 7 KEADAAN:

1. Keberanian mengatasi Kesilapan.
2. Kelajuan mengatasi Kelewatan.
3. Kemudahan mengatasi Rintangan.
4. Kestabilan mengatasi Kucar-kacir.
5. Kekuatan mengatasi Kelemahan.
6. KEUNTUNGAN mengatasi KERUGIAN.
7. KEJAYAAN mengatasi KEGAGALAN.


Lepas dah beli ni ,Isham tanya lagi design apa yang ada sebab dia nak buat collection. Lepas tu buka album....Tak boleh blah ehhhh ,dah keluar limited edition World Cup 2014.


Tengok design World Cup. Lawa sangat. Beli semua. Limited Edition.

Projek memikat suami yang kedua dah bejaya.Ni bukan projek memikat suami..projek memujuk suami sebenornya sebab sorry tak terjaga malam lately sebab penat.

Semua saya beli dari MEM Watches ni. Siapa pemilik MEM Watches ni,  nak bagi thumbs up depan muka dia sebab this is the first jam tawaf design dia lain dan sangat international.Thumbs up

https://www.facebook.com/memwatches






50 comments :

  1. wahhh sib baik singgah sini.
    dah dapat idea nak bagi apa b'day boy lusa :>

    ReplyDelete
  2. Thank you sbb kongsikan kebaikan dyr kak. Slama ni sy x thu pn. Huhu. Men pilih jam ikut suka hati je.. thank u akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sana. Kita pun suka gila jam.ni. hehe

      Delete
  3. Unik jam tue..susah nak cari jam mcm tu

    ReplyDelete
  4. Waaa terima kasih bagi idea ni kak namee. Nak kasi aboh satu lah hehe

    ReplyDelete
  5. Mesti Isham hepi sgt sebab kak name kasi adiah jam yg memang febret dia. Huhu.

    ReplyDelete
  6. alamak, sy pun selama nie tak tahu tentang nie. Thank you for sharing :)

    ReplyDelete
  7. u gave me an idea for our anniversary gift this coming july.
    Thank u sayang :)

    ReplyDelete
  8. wah,menarik.boleh belikan utk husband semperna hari bapa kan..

    ReplyDelete
  9. Amboi tido koma gituee, itu nama nya pembawakan kot. Eh cam menarik jer fakta pasal cam tawaf nie,.. rasa nak carik lah pulak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keke mmg koma namee tdo yanaaa. Hahaa

      Delete
  10. Sweet habis ni Kak Namee. hehehe. Kita tak tahu pun ada jam macam ni, thanks sebab share :)

    ReplyDelete
  11. Wah..cantik..dah lama gak cari jam cmni...

    ReplyDelete
  12. Tq kak namee...dah jumpe gak shop dia...nak buat hantaran nanti. Thanks alot.:)

    ReplyDelete
  13. Salam.. Hai Namee.. i ni silent reader u.. suka tgk cara u n Isham hargai 1 sama lain.. so sweet.. hari tu kita ada jumpa kat event mamee... u cantik sangat.. kalau sudi, jemputla singgah blog saya..

    ReplyDelete
  14. Ada link x nak beli jam tu kat mana?

    ReplyDelete
  15. Link shop tu ade x? Nak beli la...

    ReplyDelete
  16. Ada link x nak beli jam tu kat mana?

    ReplyDelete
  17. Wah kak namee.. x tahu pun nie sblum nie tau dak. kite kalau nk beli jam, pakai hentam je. janji jarum bergerak dah hahaha..

    ReplyDelete
  18. yeke namee ala.. mcm nk beli je. tp bru je beli sheen huhu.^^

    ReplyDelete
  19. boleh bagi details x namee beli dekat mana jam ni?

    ReplyDelete
  20. bagi la details kat mana namee beli jam ni.. plisss~~

    ReplyDelete
  21. Tahniah untuk anda. Pilihan terbaik.

    ReplyDelete
  22. salam name,ape web jam nie?

    ReplyDelete
  23. Warghhh seriyes baru tau ada jam camni... ermmm sgt2 menarik.. klu camni kena beli wat koleksi la ni... tq share...

    ReplyDelete
  24. Wah... Terbaiklah khasiat jam pusing

    ReplyDelete
  25. cantek!! mmg tgh survey2 jam cenggini..nk g terjj memwatches skg gak ;P

    ReplyDelete
  26. salam, namee jap kluar skop nak tanya ni, hari tu name ade buat album kawin gn online software kan?blh bagi link and how it is work.hehe

    ReplyDelete
  27. Salam namee, kluar skop jap,hehe,nak tnya hari tu pernh baca namee ade buat album kawin gune online software, nak mintak link tu bleh ?and how it is work.hehe.dh cri kat blog namee dh x jumpe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada. Kt fotozzoom. Cuba tgk kt sana okeh

      Delete
  28. nameee... suben kite pun suka jam.. hope satu hri nnt dpt hadiahkn die jam... maybe besday die kot. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...