Friday, June 13, 2014

Buang 3kg Dalam Masa Sebulan Tanpa Diet dan Bersenam

Hi

Finallyy...cabaran berakhir. Ingat tak cabaran yang saya and few other bloggers sahut haritu ?Cabaran untuk turunkan berat badan dengan consume Perl Xlim tanpa perlu bersenam and diet. Sebab produk ni terbukti berkesan lah kita semua blogger ni pun kena cuba sekali. Before ni dah test kat orang lain dah and memang terbukti berkesan. Bukan lah magic produk ni tapi sebab dua kandungan penting dalam minuman Perl Xlim tu yang membantu dalam fungsi kuruskan badan. 

Green Coffee Extract . Baru saya tahu,rupanya fungsi kandungan 'green coffee extract' tu membantu untuk reduce kan penyerapan glucose ke dalam badan. Selalunya, glucose diserap ke dalam badan and glucose tu akan bertukar jadi lemak kalau tidak digunakan! Sungguh awesome la fungsi 'green coffee extract' ni sebab boleh kurangkan penyerapan glucose dari apa yang kita consume seharian. 'Chlorogenic acid' dalam green coffee extract tu yang bantu badan kita handle blood sugar and metabolism.  Cool lah macam ni . Minum minum sambil kurus. 

White Kidney Bean . Second kandungan utama yang bantu untuk kuruskan badan is 'white kidney bean' . Kandungan 'white kidney bean' membantu untuk elak perut kita dari pecahkan karbohidrat yang kita consume dari makanan yang kita makan menjadi gula. So tak la badan kita serap kalori itu !

Haa 2 kandungan tu la sebenarnya yang bantu bakar lemak nya bukan pasal magic okay. behee

So ini our second meet up. Kena timbang again. So cabaran ni ambil masa sebulan. Setiap 2 minggu kita semua blogger ditimbang dan diukur semula untuk tengok perubahan. 

Semua blogger yang dalam cabaran ni semua ada perubahan. Yang paling kagum tu siap ada yang dah turun 5kg dalam masa sebulan. Saya berjaya turun 3kg sebulan sebab masa dah hujung2 tu banyak kali skip minum Perl Xlim ni and minum tak ikut arahan. Kalau nak kesan mendadak,sila lah consume ikut arahan. Minum 30 minit sebelum breakfast and lunch. Kalau nak minum malam pun boleh tapi concept sama juga....mesti 30 minit sebelum ! Confirm berjaya.

Masa saya consume Perl Xlim ni, tiap 2 hari memang akan timbang kat rumah...seriously akan nampak lah berat turun beberapa grams. So far happy sebab bila minum Perl Xlim, perut rasa kurang lapar sebab kandungan fibre dalam Perl Xlim ni. So during lunch pun tak rasa macam nak makan sangat sebab perut kenyang. Untuk bulan puasa ni bagus lah ni diminum. behee! Ukuran pinggang saya kurang satu inche..yayyy !Geram betul lepas bersalin, pinggang agak besar la tapi lepas consume Perl Xlim ni dapat turunkan 1 inche. So far so good sebab tak payah bersenam and diet pun !

Ini lah duta Perl Xlim...Emma Maembong !

Kalau nak cuba, produk Perl Xlim ni boleh didapati di  Giant Klang Valley dan Aeon Nationwide. Tapi banyak jugak orang yang kata pegi cari tapi produk Perl Xlim ni takde. Kalau nak update lebih terperinci, lebih baik follow facebook Perl Xlim ni and tanya terus kat sana okay !

https://www.facebook.com/perlmalaysia?ref=ts&fref=ts

Toodles 




13 comments :

  1. stok da abis la namee..xsmpat beli lg..hehe..namee jgn kurus sgt lahhh..elok da tu~~

    ReplyDelete
  2. hoho .. sangat sesuai untuk orang yang malas diet macam saya .. hehe :D

    ReplyDelete
  3. haish.. I nak tambah 10 kg..macam mana nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. Betul.. Betul.. Nak tambah berat badan nye takde ke?hehe.. Lama dah mencuba tapi tak berjaya lagi.. (n_n').. Namee, awak tak payah diet la, awak dah ideal tu.. hehe

      Delete
    2. Nk tambah berat jom try shaklee. Sudi2kan lawat blog akk http://sayangnofal.blogspot.my/2014/01/testimoni-set-gemuk.html?m=1

      Delete
  4. kak namee! kte g carik kt aeon jusco seremban 2 tu tp xda. Pas baca blog akak ri tu pasal bnda ni mmg g carik. Nk sgt consume sbb smnjk kje cimb tu dh nek 2 kg..:(

    ReplyDelete
  5. Dear.. ada kesan terhadap kidney tak?

    ReplyDelete
  6. Dear... apa kesan pada kidney? Kene selalu gi toilet ke?

    ReplyDelete
  7. sis nk tanye, xeffect ker tuk mommy yng bf....

    ReplyDelete
  8. namee nk tanyela... xeffect ke tuk mommy yg bf....

    ReplyDelete
  9. Emma maembong tu memang dah kurus kering..
    Patutnya ambil duta yang berisi. Baru org yakin...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...