Wednesday, June 18, 2014

Camouflage Fail

Hi

Emm, saya housewife yang kiranya pelajar juga dan juga blogger kecilan juga dan juga pekerja dari rumah. Kelas on sabtu ahad so on weekdays  banyak masa memang di rumah. So activity harian hanya macam biasa hal rumahtangga tapi tambah busy sebab assignments and exam week sedang melanda. But still the most attention is pada Adam. T_T Selalunya Isham kerja pagi , kadang2 ada kerja 3 pagi juga. So of course lebih banyak masa Adam hadap muka saya. We are so BFF. 

Plus kalau boleh skang Adam masih baby ni, taknak biasakan Adam manja dengan papa dia sangat sebab nanti kalau papa dia takde susah. T_T . So me and Isham plan..pagi saya jaga and cuddle manja kan Adam..tengah malam buta its okay kalau Isham jaga. behee. So kita balance and nampak Adam manja dengan kita dua. Balance. tapi malam muka papa kabur2 dalam gelap x jelas sangat. So takdela dia kenal sangat papa dia. eh boleh pulak strategy camtu. bahaa

But sekarang is musim exam, hari2 pun memang xsempat langsung nak baca nota . Bila nak mula hafal je, then Adam pun ajak buat group discussion skali.Package dengan air liur sekali. Time dekat exam la dia tak nak tidur and nak extra attention.

2 days left
Tinggal 2 hari lagi nak exam...i am so desperate. Risau takut tak dapat jawab exam. Tapi sejukkan hati "eh takpela malam ni stay up takyah tidur langsung. Mesti sempat punya nak baca semua topik satu sem tu. bhaaahaa" . Macam tu la cara saya pujuk hati yang tengah gundah gelana risau exam ni. Tapi malam tu konon nak stay up lepas tidurkan Adam, hmmppphh hampeh tidur mati skali sampai pagi.

1 day left.
Hanya satu hari lagi tinggal untuk exam. Desperate. Desperate for time untuk study. T_T . So 1 hari sebelum exam tu kebetulan Isham pun cuti, so minta tolong Isham tolong jagakan . Then saya turun bawah focus study. Keraskan hati taknak naik atas jenguk Adam 5 jam sebab struggle. then nanti kalau tengok Adam terus rasa "eh takpela study japgi la padahal tahu tak sempat" 12 topik nak cover less that 12 hours ? Gila tak. T_T

So dari petang sampai malam tak tidur duk menghafal.

Exam day
Alhamdulillah 2 paper ok ok la lepas la. Boleh pass la. bahaa. For the first paper emm so so tapi boleh jawab tapi ta yakin. Second paper Alhamdulillah ok boleh 'A' agaknya. behee

Alhamdulillah. Tak sabar nak balik rumah cepat2 jumpa my bestfriend Adam. T_T

Balik rumah, then Adam dah ada bestfriend forever baru. And bila saya panggil2 Adam dia buat tak tahu dengan reaksi muka " i dont know u stranger" 




Em hari ni masuk hari keempat dia taknak tidur and nangis selagi tak nampak papa dia. T_T . saya macam warga asing.

Cuba menyamar....
nak print warna , colour habis. bahaa. Ni gambo passport untuk renew license kapal terbang haritu. bahaa. my mom kata macam gambar mendiang...ish. :/ jangan. belum ready. i love u baby. tetiba. T_T


Tak berjaya. Dia tahu kulit papa dia bukan hitam putih. T_T

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wawa Bra

Ok ini hal perempuan.  Korang pernah dengar tentang WawaBra tak ? WawaBra ni brand pakaian dalam wanita. Seriously, jangan ambil ringan pasal pakaian dalam. Maksud, apa yang ada ..sarung je. Tak kisah pun cup apa size apa.  Siap yang kakak2 punya bagi kat adik...padahal size tak tepat. Dalam jangka awal, takkan datangkan masalah tapi jangka masa panjang tu yg akan tinggalkan kesan. 

Pakaian dalam wanita ni satu keperluan ok..macam pakai baju of course la kita nak yang selesa. Kalau beli baju, of course akan nak masuk fitting room and check selesa tak bahagian lengan, perut ketat ke,, area tengkuk muat ke. Sama jugak macam bra.

Satu brand fav saya is WawaBra. Satunya sebab harga jauh lebih murah dan produk sangat berkualiti. Harga sesuai dan mampu milik.


Ni salah satu produk Wawa Bra dari cawangan Berjaya Times Square.

Material serap peluh

Jahitan pun kemas teliti. Takde la cuci bpe kali dah tercabut.

Antara design yg ada dari instagram @wawabra


Ada banyak design. Ada yang sporty, ada yang lace, ada yang simple..depends on citarasa korang. Tapi harga memang berpatutan !Terkejut masa shopping kat WawaBra ni sebab design and kualiti nampak high end tapi harga masih mampu milik. 

Ada banyak jenis yang dijual. Segala jenis lingerie pun ada. Paling best shopping kat WawaBra ni sebab pekerja dia akan assist kita and tolong pembeli untuk tentukan size yang tepat . So takdela terbeli size terkecik ke terbesar ke. Yayy !

For more info 

Wawabra :
Berjaya Times Square, 3rd Floor, East Wing, Lot 03-86.
Phone : +603 2141 0727

Instagram : @wawabra








55 comments :

  1. Replies
    1. unfair kan ?padahal tinggal bpe hari je.

      Delete
  2. chaiyo2 namee...putihnya baby adam. hensem boy =)

    ReplyDelete
  3. part anak tu kalau kite extra spend time ngan die mcm mn pun die still akan cr daddy die. then even sehari je daddy spend time die akan igt agak lama. kte ni ibu kdg rasa mcm dah knp pulak anak aku ni tak nak pulak ngan aku. i pun alami situasi yg sama. hehehe.kdg jeles.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula.siap masa i dukung dia boleh nangis mcm kna rasuk!T_T kck ati. sbb mostt of the time kita dgn anak tetiba tinggal sehari xkan merajuk terus kot. sobs

      Delete
  4. adam sama mcm anak i, klu dah lama x jumpa abah die mesti die buat hal then ble dah spend time together die mcm agak janggal plak ngan ibu die. sabar jela.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom lari dr rumah.hehe.siap tdo malam pun dia xnak namee.

      Delete
    2. hahaha.kang lari rumah suami report polis jadi isteri durhaka plak.ekekkeke

      Delete
  5. kah kah kah kah kah this is soooooooo epic! err.. & the bra too :p

    ReplyDelete
  6. saham mama turun bila papa take over...hahahaha...owh cam best jek wawabra tu...online boleh jugak kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saham mmg jatuh menjunam. Apa jampi papa pakai nihhh.hehe

      Delete
  7. Hahahahaha pon bolehla hitam putih namee oiii. Eh wawa bra tu cam best plak pokodot pokodot. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Dakwat habiss lorr. Haha. Eh pokodot mmg lawa. Ekekke

      Delete
  8. Hahaa.. Sian k.namee terpaksa menyamar nak pikat Adam balik. Adam ni dah pandai pilih orang... XD. Btw nice sharing about wawabra tu. I like. Nanti terjah TS ah. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emm tu la. Padahal 2 hari je pun ignore adam jap. Skang dah lupa mommybterusss. Omg

      Delete
  9. Okay siap print gambar lagi nak menyamar, itu kelakar kak Nameee.

    ReplyDelete
  10. hahaha lawak la namee ni.. gambar mendiang lol!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huihhh. Jangan. Minta panjang umur. Hehe

      Delete
  11. oh..this is soo funny..especially part printed face tu...

    ReplyDelete
  12. part print muka hubby u memang lawak....hahaha...

    ReplyDelete
  13. Hahaha. Namee namee, terlampau kreatif tapi fail jugak. Adam terer sangat tu. Hehehe

    ReplyDelete
  14. apesei kata gambo mendiang..
    cute nya adammm :)

    ReplyDelete
  15. mana pulak dtg idea nak print muka isham tu..hahaha
    mmg lawak r namee ni..kreatif bebeno.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha pastu ink printer habis. Dan dann

      Delete
  16. bgs gak idea namee tu kan, bab print gmbr.. tp anak akak kena ada suara ayah dia sekali.. so kena record..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa tu satu hal gak. Nk dgr suara kena rekod. Namee pun rekod. Hehe

      Delete
  17. xbley blah statement gambar mendiang.. hahahahaha....
    btw, baby mmg gitu. dia hari2 dgn kita, tetiba takda, harus dia majuk.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Terkejut dgr mama kata gitu. Aihh. Hehe

      Delete
  18. haha..kn buat topeng terus kot..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cadang nk tebuk lubang ikat getah kt telinga. Hehe

      Delete
  19. as salam. bagilah peluang kpd Adam utk bermanja dgn papanya sokmo. abe kie follows here, ok?

    ReplyDelete
  20. hahha cian namee. sekjap je bff tu lupakan awk ye. hehe adam adam ^^

    ReplyDelete
  21. Ok sgt kelakar. Sakit perut ketawa esp part print gambo tu. Anak2 biasa suka ngn papa sal slalu leh buat apa je. Klu main pun real leh jd superman la batman la ninja kungfu la mmg tunggang tebalik. Mama slalu main lembut2 manje je. Tak adventure kot

    ReplyDelete
  22. salam kak namee... pasal exam tak perlu risau ;) insyaAllah keberkatan mengurus rumahtangga and jaga Adam dgn penuh dedikasi akan menolong akak time exam. wee...all the best and ramadhan karim :))

    ReplyDelete
  23. anak mmg gituuu..ikut mood die..suka manja nan papa

    ReplyDelete
  24. Namee, memang betul pun, nak buat camne, anak2 memang suke sebab lelaki bila main dengan anak, kreatif kemain, main terbang-terbang, main kuda-kuda. mama pun terpaksa pasrah. haha! -_-

    ReplyDelete
  25. Namee, memang betul pun, nak buat camne, anak2 memang suke sebab lelaki bila main dengan anak, kreatif kemain, main terbang-terbang, main kuda-kuda. mama pun terpaksa pasrah. haha! -_-

    ReplyDelete
  26. Sama juga dgn my little gurl..mummy pegi outstation 3 4 hari..bkn main la kita nak balik peluk gomol puas2 sbb rindu..tp dia wat deeekkkk jer mcm x kisah mummy xder..xnk pun dtg dekat..kita peluk pn dia nangis..ni yg wat mummy mrajuk nih..waaaaa

    ReplyDelete
  27. namee sambung blajar kat mana? and what course? master or phd? good luck study! :)

    ReplyDelete
  28. namee...so sad...shared the feeling too...i penah rs ms sambung blaja dulu...mmg kena cekalkan hati kl nk baca buku. sampai tepaksa tutup pintu...bekurung dlm bilik...sbb tak blh tgk anak jln2 keliling...nanti mmg lgsg takleh study (wlpn x kacau, tp tarikan graviti tu...haha) Bila ada ms skit study dr mlm sampai pg pulak...anak of coz tido dgn papa pulak. at the end...mmg dgn mama mcm strangers. Wlpn dr kecik kita jaga...pampered n prepared all the things. sabo jelahhh...

    ReplyDelete
  29. ehhh knape dr cite anak trus jd cite bra...? haha...i ingat slh scroll down td...hihi..by the way good writing namee...tulus ikhlas... ;)

    ReplyDelete
  30. part print gambar pasport tu kelakar sgt! hahaha

    ReplyDelete
  31. haha, sanggup print tuu .. !

    check out my blog please ! http://ratu-berguling002.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...