Wednesday, June 4, 2014

Projek Memikat Suami

Hi

Orang kata kalau dah kahwin bertahun2 pun still kena tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi untuk tawan hati suami.  Perempuan kalau makin bersalin, tapi still slim tu kira power lah. Tapi laki year by year mengandung tapi tak beranak beranak takpe pulak. bahaa. So far banyak cara untuk perempuan ni cantikkan diri. 

Tengok kat kedai jamu perapat la, suami lemas la. Sampai tahap keluar produk2 macam tu, kalau dijual kat facebook ...laju je masing2 pompuan ni pm me pm me pm me ..pm price pm price. Yang tak boleh blah tu kelmarin nampak satu produk macam pam jamban je bentuknya tapi kata mampu mengembalikan keanjalan dada.Pam dada and pooffff dada kembali zaman anak dara.  I was like apa la orang makin mengarut ni. Nak anjal and fit, exercise la so that otot2 tu tegang balik.  T_T 

See,ramai penjual yang makin ambil kesempatan dari perasaan desperate para wanita. Nampak la wanita sentiasa usaha nak jayakan "projek memikat suami." Banyak cara. Maybe nak pikat suami denagn baju tidur render tapi kalau Isham jangan harap.Dia siap ketawa2 kat kedai baju tidur macam tu. Siap pesan mira jangan beli jala ikan ni. Katanya macam jala ikan memancing. Macam langsir la. Bukan main lagi lebih2 kalau nak mengejek. Depends taste orang la, kalau Isham maybe bukan taste dia, dia punya concept "just be you. natural you". Suami orang lain elok je suka. T_T 

Maybe boleh pikat suami dengan masakan sedap. Tu yang paling utama tapi kalau dapat suami cerewet makan sampai bila pun masakan kita tak sedap mana. Masakan dia je la yang sedap nya . siap kata saya tak boleh fly solo lagi. Poyo nak layan isteri macam training pilot kan. T_T Masak telur hari2 baru tau. hahha. So far sy tak expert masak sangat,so nak pikat suami dengan masakan....out.

Projek memikat suami saya masih belum diusahakan. Lately ive been very tired. Penat sangat maybe sebab Adam pun buat perangai so seharian tu focus dia je. Nak dukung selalu. Takde penat apa cuma maybe dia nak dukung.Badan dah berat memang la lunyai mommy . T_T Husband pun busy kerja, bila kat rumah sembang pasal anak je. Aksi romantik pegang tangan masa tidur.. apa lagi. Terbantut. Pillow alk with husband ? Lama dah terbantut. Apa lagi nak buat benda2 sweet projek memikat suami. 

Tapi kelmarin ,lepas tidurkan baby Adam....saya baring and hela nafas. Rasa penat sakit pinggang ....Isham said...


Sayang sangat kat Mira

Kesian Mira .

Girl terigin makan steak ke ? Nanti Isham bawak makan steak.

Dah lama tak masakkan girl sambal udang fav girl.

Mira ni hot mama tau.

Proud of you.

Sayang girl

(sambil urut2 my tulang belakang)

Me ? Saya macam, dah kenapa tengah2 malam ni sweet sangat ni. Ada apa apa agenda ke suruh sign borang kahwin lagi ke apa. 

Then I asked "kenapa ebi ?"

"Takde apa , Kesian kat girl. Bila Isham kerja ,Mira kena jaga anak. Mana Mira nak buat assignments,study exam, kerja client...

Me : Takpela. Anak kita. Ebi pun selalu tolong bila Ebi cuti and malam2 tolong bg susu bila baby jaga.

Isham : Kesian girl. Sampai pakai seluar pun terbalik.


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-

Me : Tunduk bawah untuk tengok seluar..laaaaa........Ahahhahahahahahahhahahaha


pakai terbalik camni


Rasanya projek memikat suami saya berjaya dengan cara spontaneously nya ! bahahahaah. Korang patut cuba pakai seluar terbalik juga. hahaa. Maybe suami nampak yang isteri penat sangat sampai diri sendiri pun kelam kabut. bahaa lalu suami pun makin membuak2 cinta sebab tengok pengorbanan isteri. behehe. Eyebag, dark circle......hmmmmm T_T

takpe..anak kecik je camni. esok anak dah besar.....zasssssss bergaya meletop letopppp.




58 comments :

  1. Hahaha. fikir jugak tadi. mesti ada something ni. mesti ada something ni. sekali betul. kelakar la namee ni. Isham pon relaks slumber je. Hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha.. namee oo namee.. baru sorang tu.. kalo akak dah 2 ni pun tak bernafas tau,,,

    ReplyDelete
  3. Hehehhe best topik hari ini...tapi lucu diakhirnya hahhaha...mmg projek memikat suami ni depend on suami kita sendiri....hehhehe ikut selera dia...nk bg surprise pun kena ikut cara...kalo salah cara kita plak ditertawakan hehhehe

    ReplyDelete
  4. kelakar la namee ni. baguslah isham concern. tapi kan comel sgt adam tu

    ReplyDelete
  5. Hahaha... nameee, gilerrr boleh pakai seluar terbalik..elok jer isham yg nampak..kalau jiran2 dan yg lain...acannerr??hahaha

    ReplyDelete
  6. Hahahaha. Namee, comelnya nama panggilan tu. tapi, sumpah kelakar. Macam mana la boleh pakai seluar terbalik tu. Hehehe

    ReplyDelete
  7. Kahkahkahkahkah ! Pun bolehlah Namee. Penat sangat tu hoii. Sabar jela.

    ReplyDelete
  8. haha.. lawak sgt... (^_^) saya pon penah kena bahan ngan husband sebab pakai baju tido terbalik... malu nyer...

    ReplyDelete
  9. Hahaha....lau adam asik nak dukung je...namee pakai la ring sling tu...
    gendong je macam bibik indon tu. Akak selalu gendong baby aril dalam tu...yelah...dah 8 kg lebih..tak larat dan dukung.

    ReplyDelete
  10. aduhaiii namee. penat sangat la tu sampai pakai seluar terbalik. tapi salute la hot mommy ni. multitasking sangat.

    ReplyDelete
  11. oh nameee...its ok..besar pengorbanan menjadi seorang ibu ni :)
    kelakar baca part isham tegur u pakai seluar tebalik ;))

    ReplyDelete
  12. :) haha lawak
    Akak pun pernah mcm tu

    ReplyDelete
  13. Hikhikhik... sy gelak sensorang.... klaka... tp btul memang kadang begitu

    ReplyDelete
  14. hahahahahahah...nice stratergy babe..couldnt had imagined kalau me yang pakai seluar terbalik dengan age yang skarang ni..mesti my kids gelak guling2 :)

    ReplyDelete
  15. lawak ler namee ni. Mira pun tak terfikir idea nak pakai sluar terbalik hahahaha. blh try ni

    ReplyDelete
  16. PENANGAN IBU SIBUKK..mmg gitu..huhu

    ReplyDelete
  17. Sis..tahniah on ur 2nd pregnancy ye..

    ReplyDelete
  18. sweetnya namee n husband.. klo dia tego mcm tue ok namee..buatnya gelak2 kata bini dia mereng..mcana..

    ReplyDelete
  19. adeh....akak baru nak feel romantik je isham..skali....bahahaha....gelak kaw2...apala Namee...senak pundi akak...adeh..

    ReplyDelete
  20. Hahahaa..lawak ah kak namee ni. Centu pun boleh eh? Tu bukan takat memikat, bahkan jadi perhatian encik suami lagi tuh. XD

    ReplyDelete
  21. hahaha comel...nanti nak try jugak, kut berkesan

    ReplyDelete
  22. haha kelakar la mira girl nie..;p

    ReplyDelete
  23. Ok! ini memang sangat KELAKARRRRRRRRRRRRRRRR :D ahahahahah sumpah x berenti ketawa sampai nangis!

    ReplyDelete
  24. hahaha lawak la kak ni.. Tapi betul ke dh kawin n ade baby smpai camni jadinya..?
    nervous la plok.

    ReplyDelete
  25. Lawaklaaa..tergelak bace tapi memang bole ikut ni..thx for your sharing Namee..

    ReplyDelete
  26. hahaha..Nameee yang ni sumpah lawak.alert pulak isham ye....oke maknanya dia caring jugak tapi bab tu jela hehehehe..

    ReplyDelete
  27. huhu..amboi penat sangat dah tu, smpai terbalik seluarnye ha

    ReplyDelete
  28. namee.. ade request nih.. mintak besarkan sket font kt blog..kecik sgt fontnyer.. mate x berapa nak terangg..hewhewhewww

    ReplyDelete
  29. hahhahha..lawak la namee ni...

    ReplyDelete
  30. ok fine. kali ni punya entry memang lawak namee! haha.

    penat sangat. take care ea :)

    ReplyDelete
  31. hahah...kelakar n tak sangka ending cerita ni macam tu...sy suka baca entri2 lepas dalam blog ni, sangat menghiburkan dan memberi manfaat:) terima kasih Namee..

    ReplyDelete
  32. hahahaha ! well, at least berjaya jugak walaupun benda tu berlaku secara x sengaja xDDD

    ReplyDelete
  33. lol,camne boleh sampai tahap tu...ni baru anak satu,hihi...

    ReplyDelete
  34. hahahhaha, giler comel. bizi dangat ke sampai seluar pun terbalik. So sweet lah hubby Namee.

    ReplyDelete
  35. hahhaha....lawak laa kak namee ni...nice entry!

    ReplyDelete
  36. hahahahahahahahahahahaha aduhh sakit perut gelak
    hahahahahahahaha XD

    ReplyDelete
  37. hahahahaha adui sakit perut saya gelak xD

    ReplyDelete
  38. Ingatkan apa la tadi...your post make my day...dari stress terus sengih sengsorang...hihihi..

    ReplyDelete
  39. haha funny la akak nie..adoii..
    pape pon korang memang sweet..alhamdulillah akk dapat jodoh yg baik,nasib saya tah macam mana pula hehe..

    ReplyDelete
  40. HAHAHAHAHAHHAHAHA...... OMG....OMG....hahahahhahahah..(gelak lagi sambil guling-guling)

    ReplyDelete
  41. this is too cute! maube ishud try pakai suar terbalik la jgk nanti since "baju jala" tak jalan ;)

    ReplyDelete
  42. hahaha...nak gelak lagi boleh tak
    hahahha...
    lawak la namee nih
    hahaha... x tahan la baca
    hahahahaha cute sangat namee nih
    hihi

    ReplyDelete
  43. dlm entri ni...

    awk n isham mmg kelaka ok...

    namee aritu jumpa masa mamee factory visit tu..

    ya allah awk cantik sgt..

    eh namee n mamee mcm sama je...mamee tu namee ada share ke....ekekkeke..

    gurau je namee..

    ReplyDelete
  44. kihkihkih part last tu memang x boleh nk tahan gelak ingat kan apa rupanya pakai seluar terbalik .. :D

    ReplyDelete
  45. okay..saya boleh guna tips once i get married. hahaha..lolz

    ReplyDelete
  46. Tak boleh blah la Namee ni...

    Lawak gilerrrr laaa....hahahah

    ReplyDelete
  47. hahahahaaaa..amat memahami awak...dan sedang melalui perkara yg sama.. anak baru sorang da huru hara...hahahahahaaa....

    follow me back dear...
    http://eiylalurveajieacuja.blogspot.com/


    nak menambah kenalan....
    new blogger....

    ReplyDelete
  48. Hahaha.. Comelll. 1st time singgah blog namee.. Nak follow. Hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...