Monday, June 2, 2014

Tahniah Cik Epal and Ami Jofli

Hi

Finally satu lagi blogger kahwin. Kalau ikuti dunia blog ni..sorang sorang kahwin pastu sorang2 ada anak and family sendiri.Tu yang paling best nya dunia blog ni. Semua cerita macam dalam episode. T_T . hewheww. Cik Epal antara blogger senior otai famous fav saya yang saya kenal and pernah jumpa. First meet up masa kat majlis burger bakar abang burn. Banyak sgt blogger yang datang time tu...sampai saya segan. Sebab yang datang semua yang power2 . 

Nampak cik epal dari jauh je duduk dalam group blogger lain. Nak tegur tak berani. bahaaa malu aihhh dengan otai2 famous ni. Pastu  cik epal and pen merah datang tegur. Waa masa tu lagi la segan sebab nampak la cik epal and pen merah ni humble gila and peramah sangat! Semalam Cik Epal kahwin, kebetulan ada wedding jugakpagi tu so lepas kenduri pagi tu terus gerak ke kenduri Cik Epal.

Sampai2 je...cari geng dulu . behee PAstu terpegun jap dengan wedding Cik Epal. Baju , makan , deco semua lah best. hewheww. Sampai2 dengan Isham ,Isham apa lagi cari makanan dulu.Seat takde lagi takpe,makanan kena pilih dulu. beheee. Then kebetulan nampak Kak Yana and Zafirah...dapat lah seat belakang diorang dengan Ujang skali.

Masa sampai tu dah nak dekat pukul 2 pun, waktu pengantin tiba. 
Cantik kan.Ami muka excited kahwin.Cik Epal jelita slim . so happy for them! Cik Epal cantik sangat !!

Lepas tu pengantin bersanding, wuuuu. Tunggu time je nak tangkap gambo dengan pengantin tapi xnak la menyemak plak tetiba pergi kat pelamin.So sambil menuggu tu kita lepak dulu kat belakang kawasan photobooth.  Awal2 lagi dah nampak dua geng ni Syafiqah HAshim XOXO and Fana Chek Saat

entah kenapa nampak gemok nih.ke memang gemok sebab emmmm sebab emmmm sebab pembawakan emmmmmmmmmm.....ahahaa 

photobooth canggih dah zaman skang. kalau photobooth biasa...pakai camera polaroid tu kan..instax instax ke apa nama dia. Pastu gambo tu untuk pengantin je. Untuk tetamu takde tapi photobooth dari PICCABOOTH ni siap boleh print banyak2 bagi kt tetamu skali. wahaa. Menggelupur jap semalam. ahaaaa.

yayy finally dapat jumpa kembar Ieda and IEna. Macam mana dalam gambar macam tu la jumpa depan. Sama je. Si cantik Fatin Suhana dah pernah jumpa dah 2 kali. hehe.Event FCC and burger bakar tak silap. Shafiqah Hashim XOXO pun sama..pernah jumpa dah. Cantik dunia maya cantik juga realiti diorang ni. 

tangkar gambo sat dengan barbie


 Kak yana, Zafirah and ujang. Ujang ni konon abang saya la. Bapak nama sama.ahaa. Dulu dunia blog pernah tertipu jap.eh Ujang tu abang kau keeee.

 Redmummy, kurus gila. Nak tahu rahsia Redmummy kurus macam ni boleh godek blog dia. Rahsia kurus kat situ. hehe .Yana Yassin, me and Kak Anne Pen Merah ! Tanya Kak Anne, motor tak bawak ke. beheee

sempat la sembang dengan kak anne pen merah ni.Cite2 dunia blog sikit. Minta ilmu sikit dengan Yana Yassin n Kak Anne ni. hewhew. 

Lepas dah puas borak makin ramai plak nak balik dah. So apa lagi ajak Yana Yassin seludup ke depan nak tangkap gambar pengantin. Dah kenapa pergi kenduri kahwin tapi camera penuh gambo sendiri selfie dengan kawan2 ja. hahaa. so marilah menyelinap..

Yana Yassin ni pregnant ke tak ke...samo je muko nya haaa. 5 bulan dah. Satu lagi blogger nak ada babyyy. yayyyy

Terus serbu padahal pengantin tengah makan. hewhew




Dapat jugak jumpa Adiela model cantik ni. Seriously lawanya Adiela ni. Dari dulu adore sangat Adiela ni.Kalau nak anak perempuan nak muka macam Adiela ni. hewhewww. Lawa pastu pipi berlubang leseung pipit tuh. heww


Pastu on the way nak balik jalan dengan Yana Yassin and Ceera terjumpa Su Ann and Shahzeeq, manager Nuffnang dulu. Rindu Su Ann sebab dia ceria je selalu. hehe. Nice to see u Su Ann !

Happy tengok sorang2 kahwin . Hopefully dunia blog ni akan terus ber episode macam ni. Dari bujang, bercinta, kahwin, ada anak tambah anak lagi kerenah anak. Journey in life. Selamat pengantin baru untuk Cik Epal and Ami Jofli. Semoga bahagia hingga akhir hayat. Cepat2 dapat baby...mesti putih melepak macam mama papa dia nanti. Lahir2 je baby nanti terus masuk gym bina badan.behheee. Tahniah again !!

OOTD semalam. #nameemixandmatch
Baju and kain tu sebenornya asing2. Sebab kain peplum tu tak muat. Maklumlah lepas beranak ni badan lain macam sangat. Sana besar sini kecik sini keacik sana besar. ahaa redha dah walaupun sakit hati bila try baju.  

Baju from : Asylla Collection
Kain : Jovian Mandagie
Handbag :Dior vintage mama punya



--------------------------------------------------------------------------------------------
Mega Bazaar 2014

Hanya 50 booth yang tinggal okay ! Cepat gila licin !

Fenomena bazaar terbesar makin hampir
-----------------------------------------------------------
Tinggal tiga minggu saja lagi untuk kita semua memeriahkan sejarah bazaar terbesar di Malaysia, Eh Eh Mega Bazaar 2014 yang menghimpunkan lebih 1000 vendor termasuk lebih 50 selebriti terkenal.
 

  Kenapa kita perlu pergi? Kerana hanya di sini saja sepanjang dua hari kesemua vendor akan memberikan diskaun istimewa selain menawarkan pelbagai pakej jualan dengan hadiah istimewa kepada semua yang datang 'bershopping'. 

  Malah kesemua selebriti terkenal seperti Neelofa, Yana Samsudin, Adi Putra, Adira, Hanez Suraya, Eira Syazira, Ameer (Forteen), Kaka Azraff, Rosyam Nor, Sharol Shiro, Afdlin Shauki dan ramai lagi akan turut sama menemani anda semua untuk membuat persiapan Ramadan dan Aidilfitri di booth mereka. 

  Pihak penganjur sendiri sudah pun mengaturkan pelbagai aktiviti menarik dan cabutan bertuah kepada mereka yang hadir pada 21 dan 22 Jun depan.  

  Menurut Pengarah Urusan Eh Eh Bazaar Sdn Bhd, Puan Iffah Zaimi, hanya tinggal 50 booth saja yang masih kosong untuk sesiapa yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada sejarah ini.
  "Kami akan menyediakan pelbagai aktiviti menarik bagi mereka yang hadir seperti cabutan bertuah dengan hadiah-hadiah istimewa termasuk barangan elektrik dan pakej percutian, sesi minum petang ekslusif dengan selebriti terkenal dan macam-macam lagi. 

  "Hanya tinggal 50 ruang niaga yang kosong dan ramai-ramai hadir untuk memeriahkan Mega Bazaar 2014 ini nanti," katanya.  

  Jangan tunggu lagi dan fikir panjang. Dapatkan gerai anda sekarang dengan menghubungi +60 12 292 0131 atau ikuti kami di laman instagram @ehehbazaar. 
  Jumpa anda di sana!

Date : 21 dan 22 Jun
Venue : MAEPS Serdang





45 comments :

  1. Cik epal wedding looks so glamor, tahniah cik epal

    ReplyDelete
  2. Tahniah cik epal...waa bestnya ada piccabooth..ehehe namee ada good news lg ke? tettt. haha

    ReplyDelete
  3. Ehem ehem pembawakaaaaannn tetttttt ! Hanya Mamee monster yang tahu. Lol. Cantiknya Cik Epal. Suka tengok kat IG semalam , berlambak gambor die live update. :D

    ReplyDelete
  4. Ok kita dah Nampak beg pink awak atas katil tu hehehe... kes tukar beg lah kan nak g event lain plok.. ehemmm tu panjang sangat hahaha

    ReplyDelete
  5. Kite nampak Namee kat wedding Cik Epal.
    Berdebor2 kite! Boleh? Hhahah

    ReplyDelete
  6. glamournya wedding CE...Namee cantik dan tetap gorgeous..

    ReplyDelete
  7. tahniah juga buat cik epal dan suami.

    ReplyDelete
  8. Semuanya cantik2. Dari pengantin sampai ke rakan blogger pengantin. ;)

    ReplyDelete
  9. Wah..tahniah cik Epal. Kak Namee still anggun. Huhu

    ReplyDelete
  10. Seronoknyaaa. ramai blogger datang. cik epal cantik sangat. kena diet jugak la , nak cantik slim macam cik epal. Hahaha

    piccabooth tu best! macam nak buat untuk wedding nanti. hahaha

    ReplyDelete
  11. wahh... da kahwen rupanya cik epal kita ni... tahniah... cik puan blog pun comelnya...

    ReplyDelete
  12. color baju cantek la....cam nak tiru jek utk raya...cam sesuai jek...suweet jek...

    ReplyDelete
  13. Cantik jealah Namee. .x gemuk pun..hihi.. wedding cik epal sgt cantik.. ;)

    ReplyDelete
  14. cantik pelamin cik epal..i like..

    ReplyDelete
  15. Cantik sgt wedding cik epal..baru cekidaut ig dia seyesly lawooo..aishhh bila dri sndri nk kwen xtaw la hehe

    ReplyDelete
  16. ohh.. dah kahwin rupanya cik epal. Huhu. dah lama sangat tinggalkan dunia blog ini.

    ReplyDelete
  17. cik epal cntik giler...jeles...btw...singgah2 munawirah0707.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. wow mcm mana saya boleh tak tahu pasal nie... ingat an cik epal kahwin lambat lagi..

    ReplyDelete
  19. tahniah cik epal & suaminya...semoga bahagia hingga ke syurga...
    suka tgok dekorasi dia...sangat cantik.... :)
    wahhh photo both siap boleh print gambar...? bestnya.. ;)
    bestnya awak dpt jumpe ramai blogger......

    ReplyDelete
  20. Kaler baju cik epal cantik and pelamin dia lawa sangat!!! haa pengsan.

    ReplyDelete
  21. Cepatnya Namee update ! Hehehe. Best kan wedding Cik Epal? Fana suka semuanyaaaaa.

    ReplyDelete
  22. ni mesti kt dewan shah alam area pejabat pos sek 11 tu.. N'dah Catering kan... mmg cantik.. deco sama..

    ReplyDelete
  23. meriah betul kenduri kawen cik epal hehehehe..

    Tahniah dan selamat pengantin baru cik epal.

    Namee pun alahai kurus cntik.. suka tengok hehe

    ReplyDelete
  24. dekorasi pada pelamin tu cantik dan segar mata memandang.. tahniah buat cikepal dan pasangan. Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.

    ReplyDelete
  25. Cik epal so sweet :-) kan. Tahniah utk depa! :-)

    ReplyDelete
  26. Seronok tengok live feed ig cikepal. Dah jd puan epal selepas ini hehehe.

    ReplyDelete
  27. Kurud giler cik epal!!! Tahniah!!!

    ReplyDelete
  28. Cantik sgt cik epal..makin slim plak tue

    ReplyDelete
  29. tanda macam adam nak dapat adik..hehehe.. Alhamdulillah murah rezeki kak namee dan suami..

    tahniah buat cik epal dan pasangan..:) cantik sungguh..

    ReplyDelete
  30. cantiknya wedding cik epal...tahniah! semoga kekal hingga ke syurga... :)

    ReplyDelete
  31. Tahniah cik epal... dan tahniah Namee atas kandungan ke-2.. Yeah, Adam dapat adik...

    ReplyDelete
  32. Tahniah Epal & Pasangan. Tahniah juga Namee preggy ke-2. Tahniah Adam dapat adik..:D

    ReplyDelete
  33. Tahniah Cik Epal. Wah, namee pregnant lagi? Alhamdulillah & tahniah. Seronok Adam ada geng.. Hehehe...

    Meh Ketawa Ramai2 kat sini..

    ReplyDelete
  34. Cepatnya blog! Heheeee nice to see you again too! Jumpa lagi soon! ;)

    ReplyDelete
  35. Kalau dulu bersiap 20 minit..lepas beranak bersiap 2 jam....
    Dok try baju mix but cannot match...

    ReplyDelete
  36. Cik Epal kuruih memang cun habiss, malatop majlis dia . Tapi iolss yang makin tembam dan SEHAT . Oh nooooo :)

    ReplyDelete
  37. Eh dah kawin la cikEpal. Selamat pengantin baru. Heuheu. Teringin nak jumpa yg kembar tuh. Huhu. Happy blogging awak :)))

    ReplyDelete
  38. Seronok jumpa Kak Namee that day!! Gorgeous habis..

    ReplyDelete
  39. lawa sungguh cik epal. kak namee sy ambik gambar cik epal n husband :)

    ReplyDelete
  40. lawanyer pengantin! suka la colour baju pengantin tu. cantik. tahniah cik epal!

    ReplyDelete
  41. Hmm tahniah kepada cik epal, tak dijemput .. :)

    ReplyDelete
  42. namee pun lawa sgt walaupun katanya dah beranak...tp badan super gojes :)

    www.sihatcantikcergas.wordpress.com

    ReplyDelete
  43. Apartments for Sale in Bahrain
    Looking for Real Estate? This is a good place to start. Find your dream house, Flat, Villas, Apartments, Real Estate Agents, Property for Rent & Sale on excelestate.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...