Friday, June 20, 2014

Waffle Date

Hi

Nama je BFF tapi jumpa setahun sekali kot. Wahaa. Maybe sebab dua orang kerja kat KL, yang lain Seremban. So hujung minggu jela boleh jumpa pun nya. Sampai tahap BFF ko makin gemuk ke makin tinggi ke tak perasan. bahaa. Bila jumpa baru la macam "eh kenapa ko nampak lain, kenapa macam dah gemuk? Kenapa mcm dah tonggek?. kenapa kaki kau macam ni ?" Seriously ! Setahun tak jumpa kan. behee

So haritu we all decide buat short gathering jap ah tapi namee pilih tempat. Oleh sebab teringin makan New Zealand Natural, so we go The Curve ahh. Sebab ada New  Zealand Natural concept baru. Concept terbuka and barn. Seronok sikit nak sembang dengan kawan2. Sebab kalau makan dalam restaurant macam gelap. Muka masing2 pun tak nampak. ahaaa

Concept baru New Zealand Natural. Selalu kan nampak NZN punya concept dalam kedai so skang diorang nak buat baru. Concep barn macam ni so lebih terbuka.

ehee..ambil seat belakang senang sikit nak gossip.

Diorang ni nak order pun keliru. Semua sedap so taktahu nak order yg mana satu. So sebab masing2 nak diet juga...kita order juice. Fruit and healthy juice. Tapi yang best kat New Zealand Natural ni diorang guna buah-buah yang fresh !

Healthy !


Double Affogato ni sedap gila. Kalau korang datang NZN jangan lupa cuba Double Affogato ni sebab memang sedap gila. Gila punya sedap ahh. hehe

Double Affogato ni dibuat dari 
- Espresso
- Affogato ice cream
- Whipped cream
- Chocolate powder
- Dark chocolate waffle stick

Skang kat NZN dah ada pastry dah. Ala2 concept cafe dah sekarang ni,. Memang tempat leisure kalau nak lepas sorang2 buat kerja pun best sebab menu dia ada yang ringan macam pastry ni.. Sesuai lah untuk kitorang nak coffee talk nih. ehee

Yay masing2 dah dapat makanan masing2! Namee order waffle. Ada menu waffle yang korang boleh pilih nak makan dengan ice-cream.

Ni siap dengan jem peanut butter !



Yang air belah kiri tu nama dia Affogato Milshake ! Sangat berlemak dan sedap. Actually untuk menu Affogato milshake and Double Affogato tu baru je launch ! So saya untung la, datang2 je dapat rasa menu baru launch ! behee. Pantas !

Ni ingredients Affogato Milkshake
- Affogato ice cream
- Milk
- Chocolate powder

Intan teruja dengan pastry yang di order. Ceh tadi kat punyalah susah nak buat keputusan.behee


Pastries sedap hoi !

Suka la concept baru NZN ni sebab lebih rilex and open space !




Paling cool sekali New Zealand Natural galakkan concept recycle. Ni salah satunya, book recycle. Korang boleh datang sini untuk membaca, lepas tu kalau rasa nak exchange buku korang dengan buku kat sini pun boleh. So tukar2 bahan bacaan ! Seronok makan kat kedai terbuka macam ni dengan lighting.

Last2 kitorang berempat ni makan je masing2. Lupa bual pun ! bahaa. By the way, saya ada 5 voucher nak bagi kat pembaca blog ni. Behee. Apa yang korang perlu buat, jawab soalan ni...

Apa yang best dan menarik kat New Zealand Natural ni ?

Jawapan paling best , akan menang aahhh voucher ni !Dapat free ice-cream.

Nak tahu menu2 dan lokasi boleh follow facebook NZN

Toodles !


---------------------------------------------------------------------------------
 shoutout

Hijab fashion, Bus dari KTM Serdang, Lucky Draw

Eh Eh Mega Bazaar 2014 esok!!!
Akhirnya saat dinanti tiba juga. Bermula esok hingga Ahad dari jam 10 pagi hingga ke 10 malam anda berpeluang untuk "SHOPPING" sakan di Eh Eh Mega Bazaar 2014.
  Bertempat di MAEPS Serdang, bazaar online terbesar Malaysia ini sedia menanti kunjungan anda ke lebih 1000 booth termasuk 60 selebriti menjual seribu satu barangan pada HARGA PALING RENDAH. 

  Pastikan anda meluangkan masa untuk ke Eh Eh Mega Bazaar 2014 esok selain mengambil peluang menyertai cabutan bertuah yang disediakan.
  Jumpa anda esok!!!




43 comments :

  1. Yang best kat NZN ni ialah concept nya yang lebih santai dan terbuka dan juga aiskrim yang lazat beserta buahan segar. Best tak jawapan akak :D?

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lg mkn kat NZN.. Terliur tgk waffle tu... Nyum2...

    ReplyDelete
  3. mak aihhh nmpk yummy sgt waffle...hehe

    ReplyDelete
  4. hui..pagi2 tgk minuman macam ni mmg boleh goyang ooo...

    ReplyDelete
  5. Namee.. Nak join.....

    Apa yang best dan menarik kat New Zealand Natural ni ?
    Yang palingg best kat sini ialah makanan dan suasana restoran yang santai dan sesuai untuk semua golongan tak kira la nak buat girl's day out ke, outing family ke, dating ke.. semua pun boleh... Harga pun berpatutan...Menu yang paling best dan menjadi kegemaran bila berkunjung ke New Zealand Natural mestila Aiskrim Strawberry Cheesecake.. Erm.. so yummy..

    ReplyDelete
  6. Teringin nak amik gambo makanan byk byk taruk kat blog..tp nnt misti husband gelakkan...dia kata kemaruk nak buat claim projek ke? Amik gambo sebelum..semasa..selepas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Buat je kak. At least boleh jd rujukan untuk org lainn.

      Delete
  7. fuhhh mcm sedap je milkshake affogato ni..fadh da la suke mkn lemak2..wuaaa sedapnye !!

    ReplyDelete
  8. tempat dia best, makanan pun best. makanan semua nya affordable price lepastu pulak pilihan memang banyak dan pilih la yang mana pun semua sedap sedappp.
    tapi and paling best is pasal recycle your read tu. :D
    mana tahu baru beli majalah reader's digest ke lepastu dah habis baca ke boleh je tukar kat situ. kalau ter-miss yang bulan lepas punya ke boleh la datang situ cari kot kot ada orang yang tukar letak siri yang lama ke. sangat best :D

    ReplyDelete
  9. Bestnya boleh makan makan sambil tukar buku. Konsep dia pun santai je, macam lepak dekat rumah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Yg boleh tukar buku tu yg unik tuh.hehe

      Delete
  10. Apa yang best ialah DOUBLE AFFOGATO and AFFOGATO MILKSHAKE! dengan WAFFLE dia. Nida dah bold kan perkataan tu, tolong lah bg free vouchers tersebut :p

    ReplyDelete
  11. Hai kak Namee, Adam mana? hiks.

    Nak cuba contest ni sebab nak kupon tu! hehe. Sha pernah try New Zealand Natural ni tapi dah berapa bulan lepas dah. Menu memang tip top. Ada macam-macam aiskrim, Sha suka perisa Vanilla Classic :P Ada Coffee, smoothies, fresh juice. New Zealand Natural sesuai kalau kita datang untuk lepak-lepak. Sha suka ambiance dia yang relax and tenang. Abah paling suka Cappuccino tapi kalau dapat kupon tu, boleh bawak abah try their new Affogato pulak. dannnnnnnn teringin nak bawa mak cuba their latest outlet dekat The Curve macam yang Kak Namee pergi ni. InsyaAllah kalau ada rezeki kan :)

    ReplyDelete
  12. wah! sedapnyaa.. terliur dibwtnyaa . .

    ReplyDelete
  13. yang paling best kat New Zealand Natural ni ICE CREAM dia.. perisa Strawbery Suprise ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekeee..nk cuba la aiskrim strawberry diaa

      Delete
  14. Wahhh sedapnya, tengok gambar pon terliur2 especially wafel tu. banyaknya strawberry. terus macam nak ajak islam pi sini. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik ajakkkk. Hehe. Ternak lemak skali skala xpe ida. Ekekek

      Delete
  15. Hari2 dok baca blog namee.. btw, Sedapnya namee. Plus teringin nak have table talk ngn my friends since dah duduk jauh ni payah nya ... Bila baca blog namee, rasa macam dah tebayang2 dok bebual ngn kawan2. btw, follow me back namee. Blogger suam2 kuku. Hehehe. Thanks namee!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah jauh mmg ssh nk jmpa kawan kan. Hehe

      Delete
  16. banyak betul makanan...kalau MB tak larat nak abishkan...hoho...

    ReplyDelete
  17. Dengar nama pun teruja! Negara New Zealand ni familiar sbb tempat pengeluar susu lembu moo moo moo tapi bila adanya New Zealand Natural ni bukan takat susu lembu, waffle, juice, pastry, milkshake pun ado. Tempat best utk spent masa dgn family and friends. Kalau saye dpt kupon ni nak bawak suami peg makan eskrim dia, salah satu usaha utk tackle hati pasangan ;) insyaAllah dgn kesejukan dan keenakan eskrim tu pasti kan mencairkan hati pasangan ^__^

    ReplyDelete
  18. yang paling best mestilah ice cream dia.. sebabnya rasa yang creamy.. contoh vanilla.. banyak2 ice cream vanilla yg lain New Zealand Natural punya paling syok.. layan je makan...

    mun

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...