Monday, July 7, 2014

Anak Kedua ? When You Meet Yoga Expert.

Hi 

Anak kedua ?Bila bersalin anak pertama, baby baru tahap pencapaian boleh tegakkan tengkuk...orang dah tanya.."bila nak dapat adik ni ?" Hey potongan ceaser haritu pun masih mimpi ngeri, ni orangdah tanya. Ingat perut I cake ke happy birthday to you happy birthday to you nak potong2 lagi.Aihh. Sebab orang yang bersalin ceaser ni,, andaikata lah dia termengandung dalam masa terdekat..baby yang dalam perut tu pun kena keluar ikut ceaser. 


Perut masih sensitive dan luka masih macam gelembung2 lagi bila stress. Ngeri tak uols?ekekke. So masih tak boleh pressure rahim time bersalin takut rahim pecah. Rasanya lah,I pun dah lupa doctor cakap macam mana masa lepas bersalin Adam haritu. mihmih. So hey macam mana saya boleh nak beranikan diri mengandungkan diri lagi ? Orang luar pun suka tanya2....bila nak dapat baby lagi.


Saya selalu jawab ....


"I tak ready lagi lah."

"Adam kecik lagi lah" 
"tengok lah Adam dah darjah satu ke nanti  " 
"Maybe nak Adam sorang je kot"
"Nantilah bincang dengan Isham"
"Takut tak dapat bahagi kasih sayang lah"
"Tak ready lagi lah"

Paling ngeri bila pencapaian baby Adam dah tahap sukan Olimpik. Dah boleh buat yoga. Nak nak orang kata bila baby tu dah mula boleh buat yoga naikkan kaki and pegang dengan tangan then kaki masuk mulut. Yoga expert. Time baby dah yoga expert lah mak nya tengah subur sangat. Yeke ?Ni yang debar2.Kalau orang yang merancang keluarga, walaupun anak pandai buat yoga tapi tak lah dibanggakan pencapaian yoga sukan Olimpik anak tu. T_T



Bila anak dah jadi yoga expert maksudnya mak tengah subur sangat. Orang lama2 kata. 


Situasi saya memang kena rancang sebab kan ceaser haritu so if second one terdekat pun akan kena ceaser. Ngeri. Ada solution kes macam ni sebab ramai je yang baru bersalin ceaser tapi dah ngandung masa terdekat tapi solution nya kena ceaser juga. Tu je.Tapi I tak ready nak perit ceaser lagi. T_T


So buat masa terdekat ni tak boleh ready  la ngandung.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-

Tapi Allah tu lagi maha kuasa, maha mengetahui dan sebaik2 perancang...
-
-
-
-
-
-


Im pregnant ..lagi .Alhamdulillah.

Im pregnant ! So saya jadi cake happy birthday lagi. happy birthday to you happy birthday to youuu. Bersedia untuk potong perut lagi.


So untuk fikir positive dan nak berhenti menangis, I manipulate diri sendiri. ekekeke



"I tak ready lagi lah."  

.Dah tu kalau ikut ready,sampai bila tak ready. Time baby Adam pun tak ready tapi jaga dia okay je. Expert je.ekekeke


"Adam kecik lagi lah" 

Nak tunggu Adam besar , umur berapa pulak ?

"tengok lah Adam dah darjah satu ke nanti  " 

Hey Adam darjah 1,engko umur berapa dah namee.Dah masuk angka 30an. Skang umur dah suku abad pun,

"Maybe nak Adam sorang je kot"

Sian Adam forever alone. Main dengan dinding, Cakap dengan dinding,

"Nantilah bincang dengan Isham"

Isham ok je. tehee tapi dia xnak anak ramai sangat. Tengok kemampuan lah.Tapi  for now saya pun bekerja..insyaAllah cukup nak 6 anak.ekeke

"Takut tak dapat bahagi kasih sayang lah"

Orang anak 10 elok je anak dapat kasih sayang, Depends on diri saya sendiri lah nak sayang anak macam mana. Jangan pilih kasih kalau anak tak pandai ke apa.

"Tak ready lagi lah"

Ready tu bila ? Nanti Adam dah besar, lagi la rasa berat nak ngandung nak jaga malam lagi.Skang biar pulun zombi and serabai. 

T_T



So baby Adam no longer baby Adam....abang Adam dah.


Abang Adam

Adik bakal lahir January next year . Toodles .tehee. ni Adam nampak gaya macam dah boleh berkebun , tolong cuci kereta dah kat luar nih.ekkeke


Siapa yang macam nak merancang keluarga and anak taknak rapat2...beware lah bila anak dah jadi yoga expert.ekekekek


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REVIEW
Kalau nak pilih produk apa yang bagus, haruslah tengok terstimoni dia dulu dan produk dia cuba dieksperimen pada beberapa wanita dan memang dijamin selamat. Sekarang saya tengah cuba produk muka brand Oriderm. Brand Oriderm ni diperbuat dari ekstrak tumbuh-tumbuhan marin sebab tu la saya berani cuba. ekekke

Kalau produk bahan kmia takut jugak nak cuba. Since haritu yang photoshoot, muka da jadi berkerak sikit sebab maybe guna berus campur untuk makeup semua talent. so the bacteria terjangkit I sekali. haihhh. Sedih.

Dalam masa 7 hari je dah nampak kesan penggunaan Oriderm ni, I dah hari keberapa dah ni cuba. Nanti saya kasi testimoni sendiri kat sini . Nampak la perubahan kulit tu. Kalau dulu macam gerutu2 kan. Skang getting much better.

Ni antara testimoni untuk set remaja...


Dalam masa seminggu nampak kesan jerawat kecut dan kulit muka makin halus. Saya pun tengah cuba dengan harapan...nyah la gerutu2 ni dari kulit ku. aishhh.

Bolrh huubungi diorang  di talian 016-4224439 untuk keterangan lanjut dan menempah set anda hari ini. okeh. atau boleh terus ke instagram.com/oriderm_malaysia





78 comments :

  1. waaaa...tahniah namee.. baby adam become abg adam soon.. ermm, skang pun dh blh.. kuat btl fizikal n mental namee..

    ReplyDelete
  2. Tahniah Namee. Sebaya kot anak kita hehehehehe

    ReplyDelete
  3. try bincang dengan gynae namee....ada jer yg bersalin c-sect boleh vbac lepas tu...

    ReplyDelete
  4. tahniah!!! adam is going to be a big brother soon..
    takpe namee, dah rezki tuhan nak bagi, Insyallah tak da apa masa potong kek besday tu.. hihi..

    ReplyDelete
  5. Salam,
    congrats Namee. Bertambah lg Alumni iium lol. Rezeki Namee, jgn ditolak. I pun dlm confinement period ni bsalin twins csect with 2 previous scars. Mmg sakit tp no big deal.. bau mashem bby tu buat lupa sakit.
    congrats again.. cant wait for ur Jan bby..

    ReplyDelete
  6. Hahaha klakar la namee ni potong cake plak.. Chill beb rezeki anak tu.. Sy pon teringin sgt nak.. Tp blom ada rezeki.. Hehehe.. Jaga diri insyallah semua slamat.. Tahniah abg adam.. Nnt da baby baru namoo jelos hehe

    ReplyDelete
  7. wahhhhh ! tahniah namee !!!

    ReplyDelete
  8. wah tahniah kka namee..lpas ni adam jadi abg la ye..

    ReplyDelete
  9. Adik..hihih..
    Tahniah la.. dah rezeki tuhan bg nak buat mcm mana.. tp tadah tinger je la dengar nasihat2 org.. kih2..
    Mcm akak la.. 2nd bby ceaser setahun lebih sangkut no 3.. doktor akak ok je kata tp mulut2 org berbuih... hihih..
    Take care la yea..

    ReplyDelete
  10. first time dengar ttg yoga expert tu..maknya tgh subur..hehe..
    hope dapat jarakkan umur anak me pun ceaser juga >_<

    ReplyDelete
  11. congrate namee.. hehe berita baik dikongsi di pagi hari..

    ReplyDelete
  12. Rezeki ni dear...alhamdulilah, terima dengan hati terbuka...tahniah tau...abg adam sangat hensem...mmuahhh

    www.juliajohari.com

    ReplyDelete
  13. Tahniah kak namee!....ooo...yoga expert tu kira subur....emmmm.....agak menarik bunyinya...yg saye tahu...kalau anak pertama masuk mulut tu tanda nak adik..hahaha...kira Adam nak adiklah tu.....

    ReplyDelete
  14. wahhhh...congrats namee....happy for you...adam akan jadi abang adam dh tak lama lagi...hehe

    ReplyDelete
  15. Congrats Namee! Pening mula2 nak faham..rupanya betul dah pregnant ek! Alhamdullilah...

    ReplyDelete
  16. Tahniah namee.. rezeki tu ;)

    ReplyDelete
  17. Yeayyy. Finaly namee dah keluarkan post baby no 2. Asam dah tukar title. Hi abang Adam! Hehehe Alhamdulillah Namee. Take care taw :)

    ReplyDelete
  18. takpe kak...muda-muda anak banyak..nanti dah tua anak2x akak dah besar...btw congrates kak namee.. :)

    ReplyDelete
  19. Haha lawakla namee... think positive.insylh happy 2 spnjg tgu bln 1 ea. xsemestiny wjb ceaser lg anak kedua.biasa je jmp org ank first ceaser 2 nd molek blh normal walau rapat.doa byk2 ea.kita pn ank rapat..sbb kak longnya bt yoga xnyempat.dia blm 2 thn dh dpt adik hihi.pape pun bertabahla.

    ReplyDelete
  20. Assalam Namee..yeayy..tahniah..rezeki tu..

    Akak masih lagi menunggu..dah 8 thn.. *kesat air mata*

    ReplyDelete
  21. oh my! congrats!!!!......few of my friends pun getting pregnnt....musim ni...well rezeki kan...happy for u:)

    ReplyDelete
  22. Tahniah kak namee.. Adam da jadi abang. Yeayy. Hehe

    ReplyDelete
  23. Ya Allah comelnya adam. gewammmmmm

    ReplyDelete
  24. tahniah namee..sesungguhnya Allah itu lebih mengetahui..seronoknya nak dpt baby lagi

    ReplyDelete
  25. hehee...Alhamdulillah,rezeki tu mama Namee....seronok Adam dapat geng! xde la lone ranger lagi...ekeke....

    ReplyDelete
  26. Yeay !! Haritu masa pergi mamee pun namee da sebut sebut. Alhamdulillah. Rezeki. ^^

    ReplyDelete
  27. wahh pregnant lagi. tahniah kak namee (:

    ReplyDelete
  28. siyes? Good news, Allah bagi rezeki kan.. tc dear :)

    ReplyDelete
  29. nameee,u peknen lg?tahniah namee :))

    ReplyDelete
  30. Tahniah namee. X apa, t anak yg jarak rapat ni kamceng. :)

    ReplyDelete
  31. Tahniah Namee..anak tu rezeki. Jangan risau ttg Adam, budak bila nak dapat adik automatically jadi independent. Nanti dia seronok dpt adik ada geng. Patutla aritu Adam taknak dgn Namee, ada isi rupanya

    ReplyDelete
  32. alhamdullilah. hari tu baca blog kak ceera dia ada mention, nak tunggu kak namee announce j ni. hehe TAHNIAH, take care ya.

    ReplyDelete
  33. tahniah namee , aisyah dari last year nak baby..sampai skrg takde rezeki, ke mungkin Allah saja pospon , masa tak sesuai kot..Rezeki namee, Allah tau kemampuan namee...In Shaa Allah smuanya elok je.

    ReplyDelete
  34. alahaii. tahniah ler namee. kite pun belah perut jugak. now anak dah 1y 5mnths. pun jawapan yg sama kalau org tanya.. tak sanggup lagi nak kena belah perut.. skrg pun terase lagi nyut2 nya.

    dan sebenarnye akan bersedia bila dah pindah rumah sendiri. skrg sedang mencari..

    inshaAllah doa banyak2 kotttt la boleh normal ya namee

    ReplyDelete
  35. congrats Namee!! hihi. rezeki tu

    ReplyDelete
  36. hi! awak still boleh normal untuk anak ke-2. Kawan saya 1st anak caeser. but the 2nd die berjaya lahirkan normal..so, youalso can deliver normal.just believe in your body and your baby! :) congratulation!

    btw, i'm also being a mama again next year. inshaaAllah.

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah, ahkak tumpang syukur
    nikmat Allah
    fuh fuh bagi lekat kat akak pulaks :)

    ReplyDelete
  38. Dah agak dah...tahniah namee..rezeki u. Alhamdulillah. kita masih belum ada rezeki T_T

    ReplyDelete
  39. homaii adam, mungkin dya tahu dya perlukan kawan kot kak namee.. hahaha..
    stay strongg!!

    memang takde jalan lain ke slain ceaser? T_T

    ReplyDelete
  40. Tahniah kak namee. Name pun rezeki kan. Abg adam hensemm sgat.

    ReplyDelete
  41. Tahniah kak namee! Baby girl lah pulak. Hehe

    ReplyDelete
  42. wahhh..rezeki ramadan tu namee..taniah..abg adam hensem ade adik tak lame lg er...:)

    ReplyDelete
  43. Wahhh! Congrats Adam :P Behee

    ReplyDelete
  44. Tahniah Kak Namee!

    rasyidochmann.blogspot.com

    ReplyDelete
  45. Adam muka macho abes yang last pic tu..hehe... omeiii... Congrats kak! Abg adam nak baby girl kot.. hihi. Baru sepasang gittew. Ameen!

    ReplyDelete
  46. nameeee! leh try vbac! vaginal birth after ceasearan. nnt try masuk group ni
    https://www.facebook.com/groups/ICANMalaysia/ amik ilmu mcm ne dorg leh vbac. ade dh 5x czer pun vbac

    btw hari tu kita ada terjumpa dkt wedding cik epal masa tu namee nak amik gmbr dgn adiela

    segan nak bergambar dgn namee gojes

    ReplyDelete
  47. eh btw congratsss namee lupe lak wish

    ReplyDelete
  48. tahniah...abg adam soooo hensome laaa

    ReplyDelete
  49. Tahniaaahhh! Sukanya dah nak dapat baby baru.. :D

    ReplyDelete
  50. pewwitt.. tahniah namee.. hehehe

    ReplyDelete
  51. haha kelakar yg part potong kek happy birthday happy birthday, siap nyanyi lagu lagi :P tak pe namee jangan ngeri2 ke apa, insyaAllah Allah dah bagi rezeki, Allah akan permudahkan. by the meantime, enjoy pregnant time!

    ReplyDelete
  52. Tahniah Namee... selalunya kalau dulu cesar, dan yang kedua ni rapat pulak, doc mmg tak bagi normal. bahaya utk ibu. kalau jarak 2 tahun keatas, baru leh normal. apapun tahniah tahniah tahniah...

    ReplyDelete
  53. tahniah namee.

    btw,anak2 saya dah terlebih yoga tp their mum still takde tanda pregnant lagi.T-T.

    ReplyDelete
  54. Congrats namee dan family . Hehe . InsyaAllah , everything goes well .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...