Thursday, July 10, 2014

Baju Raya 2014 ! Yay !

Hi

Sekejap nya bulan  puasa ni berlalu. Dah hari ke sebelas eh ? Rasa macam baru je puasa nya pun. gulp. Tup2 nanti raya. Saya suka baju yang tak mahal sangat tapi design curlas. Im not the type yang akan beli baju raya sampai harga seribu. Bukan nak gi mana pun, buat apa beli baju sampai seribu. gulp. Plus saya sederhana saja, idok la kaya benor. ekekekke.

So definitely nak beli baju raya yang harga ratus2 sikit tapi kualiti tu macam harga seribu. Pernah beli baju harga baju kurung atas 600 tapi manik benang pun tercabut2. Apakah semua ini ? sigh. Membazir. Dah la bukan orang kaya pastu lagi membazir. Monolog pada diri sendiri masa tengok benang terkulai2 dari baju harga mahal. ekekkeke

So I dah tahu baju raya saya yang mana. ekekke. Ini pun pilihan untuk korang jugak. Ceee I saja nak hasut. Alang2 jom rasuk korang .












Masa tolong gayakan tu, ingatkan baju dia mahal gila. Tak berani nak tanya, apa lagi nak minta free. beheheh. Acah2 tanya pastu then dia reveal harga..terkejut den. I bukan orang nogori terus tercakap nogori. Kojut den. Sebab tengok design, kualiti and material....like seriously apa kehe harga di bawah jangkaan. Plus semua baju very limited edition. Bypastelfleur memang buat baju exclusive.

So baju raya saya tahun ni adalah ini...


Diorang jual di instagram dan ada certain baju dijual exclusive di booth diorang di Subang Parade. Baju yang saya nak kat atas ni pun dijual di Subang Parade je. Kat instagram takde sebab exclusive. Title  exclusive nampak macam very the mak datin kan tapi harga mampu milik. Sebab tu saya nak beli. Minggu depan nak turun Subang Parade, Subang Jaya. Takut habiss ! 

Instagram : @bypastelfleur

Selamat menggelupur ! bahaa

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
REVIEW

Saya pernah melalui zaman muka jerawat. Kalau ikuthati nak je tunjuk gambar zaman banyak jerawat kat sini tapi sebab banyak sgt orang suka ambik kesempatan. Sukahati mak pak dia je ambil gambar jerawat saya n gambar sekarang then buat testimoni produk dia padahal saya tak pernah pakai produk dia pun. Jahat tau camtu. :( Dah tak pasal gambar menggerutu i sana sini.ekekke. Tercalar maruah. bahaa

So saya faham perasan orang yg banyak jerawat sbb pernah lalui saat tu. Muka saya teruk gila dulu. Rasa nak try produk sana sini...mahal murah semua nak cuba. Terutama yang mahal, rasa yakin je nak beli bila tengok dalam magazine. At last tak elok pun. So kalau produk tu mahal pun x semestinya sesuai dengan kulit.

Sama jugak dengan masalah yang Dato Rosni Zahari, Ketua Penerangan Wanita UMNO Malaysia. Mengalami masalah pigmentasi dan melasma yang meninggalkan kesan tompok hitam pada kulit. Dari testimoni , dah cuba guna rawatan yang mahal tapi tak elok sampai tahap putus asa. So dia cuba  produk Oriderm ni.walaupun jauh lebih murah. 

Ni testimoni berjaya Dato Rosni !



Lepas sebulan guna produk dan rawatan Oriderm ,kesan tompok hitam terus hilang. 

Sesiapa yang ada masalah skin, baik hati2 dengan produk yang ada bahan kimia sebab kulit tu akan jadi makin teruk. Saya dah stoplama dah produk yg ada bahan kimia sebab pedih kat jerawat. Tengah cuba Oriderm, ekstark tumbuhan marin nih !

  Hubungi diorang di talian 0164224439 untuk keterangan lanjut dan menempah set anda hari ini. Anda juga boleh melihat sendiri KEBERKESAN kami di laman instagram @Oriderm_Malaysia.





19 comments :

  1. wahhh...cantiknye...
    slamat bpose kak namee.. =D

    ReplyDelete
  2. sikit tak kenal akak td caantik sgt! ingat omputih mana td hehe

    ReplyDelete
  3. sis namee seriously i tell you, pic first yang baju kurung warna dark turquoise tu sangat2 cantik and elegant gila bila sis pakai, plus ur face dah memang putih and nampak lagi putih pakai baju tu. hihi

    ReplyDelete
  4. hotnyaa mama adam!..hihi..namee cantik sgt

    ReplyDelete
  5. Fuhh..shantekk sgt baju2 dia. Berape harge baju cenni k.name? Takde insta laa.. :(

    ReplyDelete
  6. cantiknya..diorang ada website or fb x name?kita xde instagram =(

    ReplyDelete
  7. akak xde IG..jenuh la g cari kat IG...tapi masa nak beli tu x keluar lagi...skang akak dah beli baju raya dah....next year hasut awal2 sikit..huhu

    ReplyDelete
  8. Cantik2la namee. Tapi berut eka buncit skit. Kene cr bju yg seswai ni hehehe

    ReplyDelete
  9. saya vote utk yang blue first tu...sangat exclusive n simple...cantiknyaaaaaa

    ReplyDelete
  10. cantik2nya.. tapi sayang.. eyza plus size..mesti tak muat...

    ReplyDelete
  11. bahaya kalau bini nampak gambar-gambar baju raya nih..

    ReplyDelete
  12. canteknyaaa. kak namee pun makin hari makin cantek ni kenapa? haha *jeles

    ReplyDelete
  13. Model yg rendah sikit pakai tudung tghtu wawa zainal ke..?

    ReplyDelete
  14. hi. i'm your new reader hehe. yup i got mine from bypastelfleur last weekend. unplanned sungguh sbb penat bjalan cari yang affordable yet exclusive tak jumpa2. last2 jmpe jgk kt booth ni. so far i'm satisfied dgn kualiti jahitan.terletak :)
    good luck!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...