Friday, July 25, 2014

Finally. Tiada Lagi Rambut Gugur Uolllss !

Hi

Since husband suka sikatkan rambut saya so I automatically perasan diri ni macam Rapunzel. Perasan rambut lebat macam Rapunzel. Tapi I am no more Rapunzel sejak ada masalah rambut gugur and kepala mula botak gondol .*Sigh

Then i try Dove Hairfall since ramai yang suggest. Haritu membebel dalam twitter,group whatssap,facebook then ramai yang suggest try shampoo Dove Hairfall sebab diorang guna and totally berkesan ! hewhew . Ini untungnya bila suka membebel dan luahkan kat social medias. Mesti ada ramai personal suggestions . Testimoni berkualiti kalau personal suggestion macam ni. Barulah yakin untuk cuba . Thank you thank you.


After 14days...tiada lagi rambut gugur ! .Mission accomplished !!

Ok rambut dah mula lebat, so mission sekarang is to build up confidence ! So saya join kempen Dove ni..."Serlahkan Dirimu Dalam 14 hari Dengan Dove". Hanya perlu follow storyboard di bawah dan semua gambar akan di compile menjadi video !

Ini storyboard yang saya perlu ikut dan upload gambar untuk lengkapkan cabaran "Serlahkan Dirimu Dalam 14 hari Dengan Dove" !




















DAY 1 : Selfie sambil bergaya dengan rambut atau hijab.
Me wearing flower crown ! Masa wedding kawan je pakai flower crown untuk hiasi rambut ! hehe


Day 4 : Dah sekian lama penat bekerja, tunjukkan apa yang anda lakukan untuk kurangkan stress.
Senaman ! Lega sikit pinggang sebab duduk lama buat kerja depan laptop dan terkejar2 uruskan anak at the same time. So i need some space untuk release kan otot2. Seharian rasa confident sebab masalah hairfall tiada lagi !! Everyday before husband pergi kerja, dia akan sikatkan rambut I. heheheee..thats why I  happy. Penat pun happy. 




Day 5 : Kongsikan kebaikan Dove bersama rakan !
Set Dove Anti Hairfall boleh jadi perfect gift untuk kawan2 juga.Masalah rambut gugur ni banyak dialami tapi masing2 malu nak kongsi masalah je. kan ? Tepi hadiah selit nota manis ni. ehehe. Sweet kan I. 











Day 8 : Tuliskan ucapan khas untuk suami tercinta !
For me dalam relationship , perkataan paling precious is "thank you" and "sorry" . Itu lah yang saya selalu praktikkan selama 8 years relationship ni. beheee .Saya makin confident bila saya hargai orang yang saya sayang and same goes to Isham.






Day 9 : Tuliskan nota kecil motivasi diri. Tangkap gambar nota itu !
Selit nota positive untuk pengaruh diri ini walaupun penat bekerja depan laptop. hehe.Salah satu cara untuk stay positive !Bila saya positive saya akan sentiasa yakin !


Day 10 : Ambil gambar dengan suami tercinta !
I know he loves me. ! Dia sayang saya lebih dari saya sayang dia.




Day 14 : Misi terakhir ! Selfie dengan gaya yang paling bergaya dan tag rakan2 !
Selesa untuk jadi diri sendiri lepas lengkapkan cabaran Dove "Serlahkan Dirimu Dalam 14 Hari!"  . 

Ini storyboard video saya selama Cabaran "Serlahkan Dirimu Selama14 Hari"




Yay, lengkap14 hari !Siapa punya storyboard paling menarik akan menang hadiah menarik !Jangan lupa join okay !Senang je.Plus kempen ni bantu untuk hargai diri kita lebih mendalam dan buat kita lebih yakin . So far lepas saya lengkapkan cabaran Dove “Serlahkandirimu Dalam 14 Hari”...rasa makin sayang pulak kat diri sendiri. eheeehee

Sebelum ni asyik complain je pasal diri and selalu rasa nak jadi orang lain. Dulu rambut makin botak sebab gugur, sejak guna Dove memang boleh kira berapa helai je yang gugur ! Bebas untuk buat apa saja !Like seriously sekarang dah tak worry if Isham nak sikatkan rambut saya everyday.Eheheh. Now, i love myself ! Thank u Dove.

Takcaya, cubalah "Serlahkan Dirimu Dalam 14 hari dengan Dove" !

Pergi laman fanpage Dove and klik pada aplikasi "Serlahkan Dirimu"




Hanya perlu isikan details diri dan boleh start cabaran "Serlahkan Dirimu Dalam 14 hari Dengan Dove" !

Kalau berminat untuk join boleh terus ke SINI 


Toodles :)




5 comments :

  1. hurm.. Tak pernah cuba syampu dove lagi.. ;)

    ReplyDelete
  2. Ni betul-betul ke sponsored ke camne . hehe .
    sebab sy pon pakai dove hairfall tapi bukan set , but then gugur tetap gugur mcam makin teruk pon ada . botak kepala.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...