Tuesday, July 15, 2014

Raya Bergaya ! Yayy !

Hi


YouTube, rangkaian yang sangat luas. Setiap hari memang wajib on YouTube. Nak cari segala jenis video pun ada dalam YouTube. Sampai keliru nak type apa kat ruangan search YouTube tu sebab semua benda ada and semua benda nak tengok. haha. So demi untuk memudahkan kita di musim perayaan ni, AmBank dan YouTube collaborate dan keluarkan AmBank Raya YouTube Channel. 


Musim perayaan ni mesti semua pun mesti sibuk buat persediaan raya. Sebab tu lah saluran Ramadhan-Raya ni diperkenalkan. Dalam saluran ni akan tersedia lebih daripada 1000 video menarik yang berkaitan makanan, resepi, fesyen,tips kecantikan, muzik dan macam2 lagi lah. Tak payah pening nak search resepi kuah kacang, rendang sedap kat mana... boleh terus pergi saluran Raya YouTube AmBank je. 


Then kalau nak tahu trend atau fashion baju raya tahun ni pun boleh tengok video tips fesyen dalam saluran Raya YouTube tu nanti ! Pheww. Senang bila ada saluran yang highlight specific macam ni ! Tak payah pening nak cari kat mana. Cool la saluran macam ni. Its like macam tengah search for something tapi dah ada guideline dan saluran untuk dapat info. So senang lah !


Saluran ni siap diiktiraf sebagai saluran raya pertama yang terbesar di Asia Tenggara. Dan boleh mula guna Raya AmBank ni dari hari ni sampai 29 Ogos 2014 !

Sekitar pelancaran kempen Raya Bergaya bersama AmBank kolaborasi between AmBank and YouTube.

Pelancaran saluran Raya Bergaya bersama AmBank ! Saluran YouTube yang menyediakan lebih 1000 video untuk tontonan dan rujukan kaum muslim untuk persediaan raya whereby kita boleh tonton video resepi, tips fesyen raya, lagu raya,makanan dan macam2 lagi.

 Ucapan dari Sajith Sivanandan, Pengarah Urusan , Google Malaysia.

Ucapan dari Paul Lewis , Pengarah Urusan , Perbankan Runcit , Ambank (M) Berhad.

Launched !







Lepas event,terus balik rumah search on YouTube saluran http://www.youtube.com/ambanktv/rayabergaya !

Like seriously, cool gila !! Sebab full of information. Selalu tak tahu nak dapat video tips fesyen terbaik di mana....tapi dalam saluran Raya AmBank ni ada !OMG

Tengok ni !

JOM MAKAN !
nak makan apa, nak makan kat mana, nak masak apa, nak resepi apa...semua ada.



SUDUT MOLEK
Tips fesyen dari hijabista terkenal.


KARTOON KORNER


cartoon fav semua. Upin Ipin pun ada !!


MUZIK DAN HIBURAN
 lagu zaman dulu dan sekarang. Semua pun ada !

Waah, senang nya ! Terus subscribe ! hehe. Tak payah pening2 nak cari kat mana. Semua ada dalam saluran ...


Nah, cuba tengok video ni  ! Bila tengok ni, excited pulak ! Bukan selalu ada saluran macam ni yang boleh jadi guideline untuk kita cari info. Cuba tengok video YouTube ni ....comel ! Suka concept diorang, sesuai untuk semua golongan. Muda tua budak kecik baby semua suit. hehe. Video yang sangat creative !


Toodles ! :)




2 comments :

  1. ini mengalahkan astro dah ni hehehee. nnt nak intai resepi sana.

    ReplyDelete
  2. wah...semuanya menarik..boleh intai-intai nanti

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...