Friday, July 4, 2014

Seronoklah Macam Ni !

Hi

Andai kata gaji tiap bulan is 3k, then hujung bulan je 3k tu lesap. Habis macam tu je. Padahal maybe lepas tolak bil and belanja bulan hanya 2k. Masih ada baki duit gaji 1k. Tapi 1k lebih tu tak nampak ? Cadang nak saving tapi bayang2 saving pun tak nampak. Selalu saving pun at last....eh eh banyak benda idaman nak dibeli. So end up saving pun tak consistent. Betul ? Selalu berlaku . ehehee

Hmmm berapa banyak duit saving yang ada ? *gelak sorang2 bila tanya soalan "berapa duit simpanan yang dah ada?" T_T ehehehe

Then terfikir untuk invest! Yes ! Invest duit simpanan yang ada dan gandakan duit yang ada sebelum duit simpanan yang ada dibazirkan pada shopping mengikut nafsu !

The problem is, nak invest kat mana ? Macam mana nak invest ? Macam mana nak tahu yang mana satu boleh dipercayai ? Nak minta khidmat nasihat dari broker mana ? Banyak kes yang invest but then kena tipu sebab kurang info and knowledge pasal investment. That is why saya sangat excited bila Securities Commission Malaysia (SC) launch InvestSmart campaign.

Sempat join masa majlis pelancaran InvestSmart campaign.












Dalam masa sekejap dah boleh faham beberapa perkara pasal investment ni sebab during the launching event, diorang siap buat games. Then masa kita main games tu kena jwab few question. Dari situ nampak la samada kita faham atau ada ilmu tak tentang investment ni ! ehehee. InvestSmart campaign ni memudahkan untuk faham !

InvestSmart campaign ni provide information dan knowledge dalam investment. "Smart Investing Made Simple" .  Siap provides apps yang kita boleh download and kat apps ni lah kita boleh belajar how to invest and provide info tentang investment . Tak perlu risau  lagi untuk invest sebab semua info the investment kita boleh belajar sendiri dari apps InvestSmart ni.




Banyak fresh graduate yang masih muda dan ingin cuba invest tapi tak tahu caranya. So semuanya ada dalam apps InvestSmart campaign ni ! Sangat digalakkan untuk download apps InvestSmart ni sebab sebab dalam apps ni siap ada calculator yang boleh kita calculate keuntungan sesuatu investment yang kita buat.

Cuba tengok video youtube ni, sedikit penerangan tentang apps InvestSmart !


YOUTUBE VIDEO

Saya yang blur ni pun dah faham pasal investment ni bila guna apps InvestSmart ni. siap boleh check yang mana unlicensed and boleh hati2 supaya elak ditipu ! Apps boleh di download di Apps Store and GooglePlay .

For more info, boleh terus refer ke  InvestSmart

Toodles





6 comments :

  1. part tanya berapa banyak duit simpanan tu memang selalu elak. Bagus jugak kalau invest ni sebab dalam masa kita menyimpan, kita boleh gandakan duit kita tu.Bula mata kalau cakap pasal duit. InsyaAllah, nanti nak try invest lah. untuk keperluan masa depan . hehehe. Siapa ada app lagi tu. Hehehe

    ReplyDelete
  2. Saya terperasan pasal InvestSmart ini di iklan dekat blog. Terus tekan dan baca tapi x faham jugak nya pun HAHAHA !

    ReplyDelete
  3. tersengih naz baca entry ni. soalan yg slalu ditanya mesti camtu..brapa byk dah simpanan? mak plak tnya berapa simpan tiap bulan. lately mmg tak konsisten. huhu

    ReplyDelete
  4. Lepas tengok entry nih trust nak invest hahaha

    rasyidochmann.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. application untuk lappy ada x???huhuhu
    memory hp x muat pulak sebab kecik je,,,,
    smbil2 tu singgah le sni... =D

    http://lensamerah.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. mau invest tapi still belajar lagi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...