Monday, July 14, 2014

Shopping Raya Lagi ! Ehehehe.

Hi

Sejak2 kahwin, makin jadi bijak berbelanja uols. I yang dulunya kalau tengok baju lawa memang terus menggelupur amik beli. Tshirt harga macam tak logik pun dibeli jugak sebab takut bayang tshirt tu ganggu malam2. Mana tau malam nanti kena rasuk pulak sebab kempunan tshirt tak dapat beli.Hahh,sekrang lepas kahwin tidak lagi !! Duit yang saya dapat dari hasil pekerjaan saya dan blogging I simpan2 untuk masa depan anak2. T_T *gaya cakap macam mak mak sangat kan. kofkoff


So raya tahun ni kita berjimat cermat ok. Yang penting nampak vogue the vasss tapi belanja ciput. Saya paling suka shopping kat web yang murah, sebab tak la terasa sangat bila click "add to cart "tu. ekekekke. Tapi bila delivery guy datang pinpinpin depan rumah....parcel saya paling besar dalam kotak motor dia tuh. Kembang hidung bangga parcel orang lain kalah. hahaa

I suka COD. Siap ada COD ....phewwittt.

Nah ni hasil saya shopping di nile.com.my . Koleksi baju raya untuk tahun ni.Budget ciput dapat banyak benda. Seghonok.



Outfit 1
Outfit raya pertama kena paling vogue ok. Walaupun mintak maaf nangis2 pun, baju kena vogue.ekekke. Saya memang suka peplum sebab boleh pakai dengan skirt and seluar jugak.Boleh jadi casual boleh jadi formal.Haa gitu.



Di pagi raya.ewah.Gaya kena mak datin .tapi dalam bag takde angpau nak bagi budak pun.ekekke. Budak datang dekat nak minta angpau, i hempuk je dengan handbag vogue i ni.ekekke. Tipu je.

Belah petang ala2 dah penat nak kejar anak lari2 merangkak tu,kita tukar pakai dengan jeans. 



Harga all very the murah..




Outfit 2
Second day raya,lebih suka pakai simple sebab selalu second day tu dah nak ada open house atau mula visit kawan2. Senang sikit nak sinsing lengan cuci pinggan camnih.ekekek. tapi handbag kena outstanding sikit and match dengan accessories sikit. Simple. Senang sikit bila visit open house kawan2 dah semua "ehhh lama tak jumpa kau" pastu semua nak cium laga pipi tiga kali. hihihh






ikat rambut. Senang nak cuci pinggan.



Outfit 3
Hahh raya ketiga dah boleh tunjuk belang sikit. Mula pakai seluar dah sebab raya ketiga kan dah active lawat kawan2 satu negeri.Kalau boleh satu negara punya kawan saya nak visit. So I beli blouse dari nile.com.my ni. Nile ni banyak jual blouse cantik2...menyampah betul.susah nak pilih tau nasib baik harga murah .Tak rasa sangat 'cart' tu berat bahu memikul. Ringan sama dijinjing bersama nile.com.my .


Sangat suka beg ni. bulu2.lawa. Boleh buat gaya clutch,boleh buat gaya handbag kepit jugak. Nanti boleh recycle untuk pergi pakai dinner . 


Tengok cekak saya pakai,curlass sangat. Eh gaya macam videoclip dalam video karaoke.ekekke

Hair Band : RM3.90 

Outfit 4
Maxi dress pun paling best. Sanak saudara masih berpusu2 raya.So taknak la pakai lapis2 sangat. Nak bersembang  gossip terbaru dengan sanak saudara pun senang sambil makan nasi impit cicah kuah kacang. Tapi saya standby bag clutch jugak,untuk simpan duit raya . Standby .Tahuuu baby Adam bakal dapat duit raya khennn.ekekekke . Awal2 mommy Adam dah standby clutch besar sikit.
Skirt dia ada 2 layers of colour ok. Banyak warna lagi boleh pilih. I pilih puprle and pink. Acah2 sweet .


Jubah Dress : RM41 

Accessories dari nile.com.my berbaloi sangat. Harga macam bape hinggit je. Harga celah gigi. ekekek

Dari paling kiri ...
Diamond Hairband : RM3.50

Sandal blink2. Sangat suka blink2  , pakai dengan  gaya apa pun kena. 


See, murah kan semua barang mak datin. Jimat poket I. Sebagai seorang yang tak harap pada suami memang jimat berbelanja sebab duit cari sendiri so tahu susah senang cari duit.ekekekke.Setiap sen bernilai. Wahh gitu. Kalau nak berbelanja macam saya, ni antara website yang jual murah lah. Kita suka ! Buat I gila. Website nile.com.my ni banyak jual benda unik...peralatan gym, peralatan memasak, gadget, powerbank semua adaaaa.

Ahh lagi satu, nile.com.my ni baik hati. During raya ni they offer FREE DELIVERY dengan pembelian minimum RM45 . Boleh terus ke sini untuk promo FREE DELIVERY !!

.>>>> HERE <<<<<

Selamat berbelanja sambil berjimat cermat !!





55 comments :

  1. semua lawa lawa..pandai namee pilih.. :)

    ReplyDelete
  2. murah dan berbaloi kan...! service pon baekk punyeee ! kte pon bru bli bag tuk rya aritu :-)

    ReplyDelete
  3. wow! very the vogue! i loikeee! thanks sbb sudi berkongsi rahsia online shop lebih-lebih lagi dengan harga yg sangat berpatutan.. hehe.. leh la shopping dpn screen je lepas ni dr tmpt kerja.. xperlu buang peluh buang lemak *oppss* cari satu shopping mall.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Ada je brg nile yg sama kt msll to hrga jauh mahalll

      Delete
  4. wot wot baju baru. syok raya dia. hehe. iday belum beli baju raya sebab sekarang fokus on baju satu lagi. hehehe :p

    ReplyDelete
  5. Lawa2 Nameee..memg berbaloi berbelanja d nile.com

    ReplyDelete
  6. semua cntik..kena la dgn namee yg cntik.. akak nk cri yg BF friendly ni, susahnyaaa.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy rse byk bf ..jubah2. Nnti sy jmpa butik yg jual bf friendly sy gtau okkk

      Delete
  7. murah n berbaloi sgt... cantik namee... :)

    ReplyDelete
  8. murah n berbaloi
    kena la dgn hrga nye :)

    ReplyDelete
  9. Semua cantik..pandai la namee mix n match..Nelly klu beli byk yg xsesuai..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti ada yg sesuai dgn nelly...maxi dress??

      Delete
  10. Wow... pandai sis bergaya dgn baju yg dibeli..org tgk pon takkan tahu tu semua bawah rm50. Yg ptg cantik..
    www.villavitaminibu.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena belek satu2 la web diorh then bru pilih nk mix n match. Hehe

      Delete
  11. Pagi raya je vogue lebih sikit.. pehtu.. tukar uniform dah.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. Namee cantik..memang kalau pakai apa pun cantik...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idok jugak kak. Byk juga yg x sesuai. Hehe

      Delete
  13. orang dok segak dah..pakai apa pn segak la :)

    ReplyDelete
  14. orang nya cantik.. pakai apa2 pon tetap cantik.. :) suka tengok..

    ReplyDelete
  15. Bnyaknuer beliii..akk pakai cantik sgt

    ReplyDelete
  16. serius dress dia murahnya...cntik plak tu

    ReplyDelete
  17. wahhh...nape murah sangat ni???
    pasti x lpaskn pluang ni..
    kak namee ni peminat tegar NILE kn...huhu

    ReplyDelete
  18. Wah murah2nya kak namee...cantik2 plak tu..mmg patut order

    ReplyDelete
  19. Namee. Share laa link utk jubah dress tu. :)

    ReplyDelete
  20. Gorggessss ... :)
    Murahhh murahh... tp tkt beli on9 t size terkecik plak...

    ReplyDelete
  21. hahaha gaya tu penting, tapi best giler kot kalau dapat shopping online and cod, rasa lebih terjamin (I is sedikit kuno).

    ReplyDelete
  22. Pandai namee pilih. Semuanya cantik2...;)

    ReplyDelete
  23. baruuuu je lps usha nile.com ni. tak sangkaaaaa y so murah??? rasa nyesal plk dh beli baju raya awal2 :(

    ReplyDelete
  24. suka brader cod tu dpt amek gambo dgn namee...weeheehee

    ReplyDelete
  25. Thanks Namee
    Memang terbaik la nile.my nie
    Murah dan cantik2 bajunya

    Memang bergaya sakan la nanti

    ReplyDelete
  26. assalam namee,
    tumpang tanya, yang korean sling bag tu jenis open takde zip/button ke? takde view dalam website dia. ada 1 image je.berminat la yang itu...nampak simple tapi ada gaya...hehe

    ReplyDelete
  27. ala...terabak duit poket nak shopping raya gak.ehehe

    ReplyDelete
  28. namee mmg lawa pakai apa pun lawa... suka tgk namee... :)

    ReplyDelete
  29. jubah tu tak nak jual ker yangg???cari nile dah abess lah.hampehh !!

    ReplyDelete
  30. Dalam menyambut raya tahun baru ini ayuh kita berikan sedikit sumbangan kepada anak yatim dan asnaf miskin serta ibu tunggal. Ayuh taja seorang anak yatim hari ini melalui Program kendalian Projek Iqra' shopping raya 2015. Ayuh ke blog saya untuk mendapat maklumat lanjut. <a href="http://adf.ly/1IKf28>Jalalboy</a>

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...