Wednesday, July 9, 2014

Yayyy For Baby Adam !

Hi

The power of motherhood. Entah la kenapa masa tengok baby Ariel Adam for the first time, air mata mengalir. Happy and excited . Excited untuk jadi mommy but at the same time nervous. Since our first date in the labour room..i whispered to myself "kita janji jaga awak2 baik baik and curahkan kasih sayang" Cehh masa kat hospital masih bahasakan diri sendiri "kita awak" with Adam. Still belum ready nak bahasakan diri "mommy"

Baby Adam was unplanned. Unexpected, tak ready sebab kita baru 3 bulan kahwin, honeymoon pun x sempat tapi dah rezeki, me and Isham terima dengan redha dan bersyukur. But then, we both mula rasa excited. Excited nak shopping barang baby. Isham paling excited, sebelum beli dia akan scroll down internet and buat research untuk beli barang yang terbaik untuk baby Adam.


so tiny and soft . :') He truly depends on me to provide him with life. So as a mother, of course saya nak yang terbaik for baby Adam. Sentiasa usaha .

Lately Adam beruam dan melecet and  kita dah banyak kali tukar diaper brand sebab so far belum jumpa lagi yang sesuai untuk baby Adam. Some of it,sebabkan ruam.Ada yang material terlalu keras, so peha and pinggang Adam melecet. Kesian. Tidur malam pun tak selesa and 3-4 times nangis. So me and Isham decided untuk try brand Pampers ! Pampers baby dry  tahan 12 jam . Sebab penat bangun malam, really hope brand Pampers ni berjaya dan ta cepat bocor !

At first rasa dah malas nak cuba any brand sebab dah penat and tidur malam selalu tak cukup.Then Isham cakap "kita takkan stop selagi dapat  cari solution" sebab kesian Adam melecet and ruam. Takkan nak depends on nappy cream je everytime beruam. :/


Then after a week ! Percaya atau tak, baby Adam tak bangun malam ! Saya tidurkan Adam at 11 malam then dia bangun hanya sekali untuk susu dan bangun pagi pukul 7 or 8 pagi itupun sebab nak susu juga !

Baby Adam at 8 in the morning. 

Get ready untuk tukar pampers !
See,usually kalau dia nampak Pampers dia mesti dia sibuk nak pegang.Excited nak tukar pampers kot. behee

Still selesa untuk meniarap even ni Pampers yang dipakaikan  pukul 11 malam semalam.

Pampers still okay walaupun ni last pakai kan pukul 11 malam tadi ! Tak nampak heavy pun.





Material sangat soft, getah keliling pampers pun sangat lembut. Bila Adam pakai, tak melecet even takde tanda pun kat peha and pinggang.

4 ciri-ciri awesome yang saya paling suka:
1) Material lembut. So kulit Adam ta bertanda langsung !
2) 3 lapis penyerapan . Saya buat eksperimen Adam dah buang air 3 kali round pun still pampers ta bocor ! 
3) Wide ultra and absorb layer
4)  Snug and stretchy sides ! 



Brand Pampers ni , keliling pinggang sangat kemas. bila pakaikan nampak balutan pampers kat pinggang kemas je. Takdela terkeluar sana sini.

Kemas. Lilitan pinggang penuh and tak bocor kalau baby Adam bergolek2 meniarap pun. Adam is very2 active tapi bila guna brand Pampers ni jangan risau bocor sebab lilitan dia kemas dan takkan tercabut .

Pheww sangat lega dah jumpa solution. So for the past week me and Isham dapat tidur lena and lega sebab Adam dah tak melecet dan ruam, brand Pampers ni tahan 12 jam!. Tu yang paling penting. behee. so pagi at least saya ada full energy untuk main dengan baby Adam !

4 kali bangun malam just untuk tukar diapers ?  T_T errghhhh. Thank god dah jumpa brand Pampers ! Tahan 12 jam, even dah bangun pagi pun pampers still tak bocor. 


Adam is a happy baby now !

I dont need nappy cream ! Say yaayyy to clear skin and good sleep !!!

Jom tengok  video Adam gedik2  ! Happy tak buat perangai !



So kalau korang ada masalah yang sama, sila lah cuba brand Pampers ni. Sangat berkesan. Tak penat bangun malam sebab na change diaper 5 kali satu malam. ! Larat ke ? Yaa kita sanggup buat apa saja untuk selesa anak kan but kenapa torture diri if ada solution yang menyenangkan ? Sila cuba Pampers kalau nak dapat tidur yang cukup ! hehe . Brand Pampers Baby Dry ni available kat  Manjaku Baby Shop okay !

Toodles ~







47 comments :

  1. Alhamdulillah.. First time baca feedback sal pampers ni.. Actually x penah search pun.. Hehe.. Dah beli utk aeera tpi x pakaikan pun lagi.. If namee kata ok means nothing to worried la.. :)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum namee. wahhh nice! sheila nak try apply for my Adam Husni la. heheeee thanks buat review ni dear ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah adam lagi.hehe. ramai nama adam. Cubalah sheilaa.

      Delete
  3. waaa. comel betol Adam ni. :)

    ReplyDelete
  4. wahhhh. comel nya baby adam. kita belum ada baby lagi. tapi kalau ada in future, sure nak yang terbaik kan. Hehehe.

    p/s: bila la dapat jupe baby adam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnti kita jmpa bawak adam okeh. Hehe. Cepat kawen..xlama dah tuuh. Hehe

      Delete
  5. comelnya abg adam ni...hehehe

    ReplyDelete
  6. namee, tq², pasni blhla try utk danish sbb mmg yg skang ni mudah bocor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah kak. Ok punyaa.skang pakai brand apa?

      Delete
  7. Kak namee ad link manjaku baby shop x? Sy search jmpa manjaku baby centre je. Sama ke ye?

    ReplyDelete
  8. Comelnye Adam ni..keletah dia. Sesuai jadik model pampers. Hik3. Thanks k.namee for sharing. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah nk jd model kalau selalu bad mood. Pakai Pampers baru good mood . Hehe

      Delete
  9. alahai ensemnyerrr baby adam !

    ReplyDelete
  10. Elok baik je adam mummy tengah nak ambik gambar kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah good mood. Kalau bad mood nangis nak dukung jee

      Delete
  11. muka daddy dia..---> ketika kurus.. hahaha.. sori gurau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Tahu tuuu. Tp mmg muka daddy diaa

      Delete
  12. Brand pampers memang okay dari dulu lagi. :)

    ReplyDelete
  13. Nak pakai pampers cam baby Adam jugak laa hahahah

    ReplyDelete
  14. Encemnya...ikut muka sapa ni?
    Akak tak pernah try pampers..pakai huggies dgn drypers je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namee saja cuba pampers ni..theb ok plak rasa.

      Delete
  15. comellah adam ni, ikut muka mama dia

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/07/harga-vivix-shaklee-eksklusif-untuk.html

    ReplyDelete
  16. kacak adam. macam papa dia. haha

    ReplyDelete
  17. Anak kayrul mempunyai masalah yg sama mcm baby adam...kesian sbb ruam teruk kat celah papa....nak cuba jugak la yg namee suggest nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pampers ni dia nipis pastu lembut tepi dia. Tu yg x lecet tu cubalah. InsyaAllag serasi

      Delete
  18. try ask isham to do some research on cloth diapers :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada jugak org suggest . Kena cuci2 tu eh? Lg jimat. Hehe

      Delete
  19. cutenye..ada muka mcm daddy dia sket

    ReplyDelete
  20. Adam comelll sngt... chinese look... grmmm ouhh.. ekekkee

    ReplyDelete
  21. bestnye dah ada baby..hehe. mood gataii

    ReplyDelete
  22. Namee bole bg alamat manjaku ni x? Sbb aritu carik kt manjaku baby wangsa maju dorang ckp xde jual huhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...