Tuesday, August 5, 2014

Contact Lens Apa Yang Saya Pakai & Nampak Natural ? Nah!

Hi..

Mata I sebenarnya nampak kuyu / puppy eye. Memang kuyu pun. Tak rasa mengantuk pun atau sedih pun, orang boleh tanya "namee kau mengantuk ke??" Camtuh la nasib orang mata puppy eye selalu nampak kuyu. Diri rasa cergas macam mana pun, muka tetap nampak kuyu. *sigh. So bagi mengurangkan puppy eye, I suka pakai contact lens ! Ehehee. Nak bagi mata tu nampak bulat segar sikit. 

Contact lens apa yang I paling suka ?? Ok, mari sini...I jawab dengan telus ikhas . By the way, if suka pakai contact lens...please jangan pakai yang tak certified. Bahaya ok.

Since ramai tanya , I pakai contact lens brand apa..nahh ! My current fav brand of contact lens ......LACELLE  by Bausch+Lomb ! Finally in Malaysia ! Paling lembut yang I pernah pakai and mata tak kering langsung  ! Pakai pun rasa macam tak pakai sebab lembut sangat! hehehh

1) Comfortable sepanjang hari
2) Tak kering even if stay in aircond . 
3) FDA - authenticated pigment standard.  
4) Unique lace pattern pada lens buat mata kita nampak cantik.

Actually ada dua jenis which is 1)Lacelle and 2)Lacelle colors. For Lacelle series, lebih kepada warna yang nampak natural. Total ada 5 colors.

Lacelle colors : Jubilee Violet, Sparkling Brown & Frozen grey !
Lacelle : Tender brown & Modest Black


Ok ni semua my fav !


(Lacelle Colors)
SPARKLING BROWN






(Lacelle Colors)
JUBILEE VIOLET






(Lacelle )
 MODEST BLACK






(Lacelle)
TENDER BROWN


Lebih natural.

If compared the lens yang saya pakai Lacelle and Lacelle Colors....lens Lacelle lebih nampak natural kan ??? Bila I pakai Lacelle lens....i sendiri pun tak sure I pakai lens ke tak sebab warna dia nampak sangat natural. hoihhh. hehe. Yang penting, mata I tak kuyu . beheee. So far, I suka semua warna.

 By the way, kalau korang nak cuba contact lens ni ...boleh dapatkan secara percuma. Sample contact lens untuk kegunaan sebulan. 

Untuk dapatkan sample Lacelle ni, boleh pergi kat truck Lacelle sebab diorang tengah buat road tour. I pun sempat singgah haritu sebab nak ambil contact lens free. behee


1) Singgah di truck #wow Lacelle di lokasi berdekatan anda. Lokasi boleh check kat website http://www.lacelle.com.my/ atau https://www.facebook.com/lacellemy?fref=ts
2) Register
3) Dapat sample contact lens  free ! Boleh pilih warna dan power ikut kesesuaian .


Another good news ! Lacelle tengah cari "Face of Lacelle". Malaysia. So uollls semua boleh join ok ! Kalau join contest, dapat lagi satu free contact lens. 

Every week akan ada pemenang dan hadiah mingguan is RM500 Fashion Fast Forward vouchers and RM150 Sephora vouchers. Pemenang utama akan jadi face of Lacelle Malaysia. Menang RM1,000 , holiday to Hong Kong 4 Hari 3 Malam, and stock contact lens Lacelle setahun. Wooo. Mana tau antara korang ni menang !

 I pun sibuk join, haha





Ok, boleh terus ke http://www.lacelle.com.my/ dan tengok lokasi #wow truck Lacelle untuk dapatkan free contact lens and join "Face of Lacelle" photo contest !

Toodles !






9 comments :

  1. Gambar ketiga yang modest black tu macam muka lorde. comel sangat. lens dia memang nampak natural laaa. macam nak pakai untuk wedding nanti. hehehehe

    ReplyDelete
  2. Waaa... cantik menarik laa warna dia namee.... padankan pulak dengan warna baju. simple but nice!!!

    ReplyDelete
  3. namee pakai apa pun semua cantik! ;)

    ReplyDelete
  4. contact len yg xrasa mcam pakai lens la duk cr..thanks namee..:)

    ReplyDelete
  5. cantiknyaa..

    visit my page -->> https://www.facebook.com/healthbeautycare.my

    ReplyDelete
  6. ehh banyak nya contact lens namee dpt.
    nisa dpt 2 kaler je

    ReplyDelete
  7. kak namee ni cantik laa..pakai la apa2 pun cantik!

    ReplyDelete
  8. Sumber inspirasi.. Cantikla kak namee 😍

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...