Wednesday, August 6, 2014

Husband & Wife : "Tepi Sikit !"

Hi.

Dalam hidup pernah sekali je I ada peminat fanatik. Sian kan ? Sekali seumur hidup je. Sorang jela peminat fanatik yang betul2 duk menggila kat saya. Peminat yang betul2 minat tahap semua benda nak sibuk lebih2. Adore lebih2 melampau. I bersin pun comel. Cara buka paket gula2 pun semua cantik lawa jelita comel. bahaa. Cara garu pun comel. Bukan senang nak dapat peminat fanatik tahap gaban camnih. 

I conteng2 kertas pun, siap ambil kertas tu simpan. Disangka lukisan I conteng tu abstract kot. Jual dapat juta2 kot. heh. Pastu peminat fanatik ni, bila dia minat... dia sungguh2. Study pasal diri kita ni. Dari takde perasaan minat nak membalas cinta, terus rasa terminat tersayang sekali plak kat peminat fanatik tuh. hahaa. Mana nak cari peminat fanatik tahap you sembelit pun dia yang renyah2 pergi beli buah, air yogurt kasi you supaya boleh membuang dengan lembut dan lancar. Pastu telefon banyak kali dah membuang belum T_T

Banyak benda la peminat fanatik ni buat sampai I rasa..oh hes the one lah.

So akhirnya , saya dari tak minat langsung  pun terjatuh cinta kat the only peminat fanatik I ni. Nama dia Isham. bahaa. So far dari awal kenal 2006 sampai kahwin pun masih sama. Adore, kadang2 rasa benda yang takyah nak adore pun dia adore. T_T . Lepas kahwin I terjumpa harta karun I zaman bila ni tak tahu lah bila dia cilok. O_O





ni gambar ni bila dia amik ni ?? Form 5 masa nak ambil SPM  nih.

Ni jam I masa tingkatan 3 ni mana dia dapat. Rasanya 6 tahun lepas I buang dalam beg plastic masa kemas2 handbag . Dia kutip masa bila.

ni pengepit apa ...bag galas rasanya tercabut.

ni tag zaman degree architecture ni..multidip ke apa ....O_O. Dia simpan ?? first year degree.

Ampules serum rambut jenama Eclips yang I selalu sapu kat rambut. O_O pun dia simpan.

pengepit IIUM masa study kat uia. Name tag tingkatan 4. 


Macam mana dari tak suka boleh tersuka, dan mula balas cinta. Wahh gitu. Inilah cinta. wahaaaa

tapi

tapi




tapi

--
-
-
-
-
-
-
-
-

--

-
-
-
-
-
-
Orang kata yang lama selalu dilupakan lepas dapat yang baru. Teringat cerita Toy story mainan lama dilupakan bila dapat mainan terbaru. mihhh

Semuanya makin pudar bila ada yang baru. Tetiba cerita indah I dah jadi cerita Toy Story.

I kiri...Adam kanan merangkap 'mainan' baru. T_T


Mula sedar kisah I sebenarnya dah jadi Toy Story...bilaa...

:Isham : Meh tangkap gambar !!!

Me : (tengah dukung Adam) . Okeh cepat !!

Isham : Mira tepi sikit !!! Gambar Adam je.

"tepi sikit ! Gambar Adam je"



 Ni memang cerita Toy Story.  tsskkkk



------------------------------------------------------------------------------------

Posto posto : Pencarian Flight Attendant !

I dulu berangan nak jadi pramugari. FA aka Flight Attendant tapi bukan rezeki. Dikurniakan jenis mabuk kapal terbang ya. So terluput cita2 saya nak jadi FA. So good news untuk korang yang ada cita2 nak jadi stewardess dan tak mabuk kapal terbang..ekkeke....sekarang tengah nak pakai FA. McPALI Trading Sdn. Bhd sedang mencari anda anda anda yang berminat dan sungguh2 untuk jadi Flight Attendant . Sila korang kejar cita2 ni. Saya tak dapat jadi pun takpela asalkan tengok korang berjaya kecapi cita2. behee.



Criteria yang diperlukan..
1) Wajah dan penampilan menarik
2) Boleh berbahasa Inggeris
3) Lulusan minimum SPM
4) Berumur 18 - 35 tahun !

So kalau berminat, boleh terus 

1) Register di website official http://www.mcpali.my/
 atau
2) Call di number 0122294824
atau 
3) follow instagram mereka : mc_pali

All the best. Jangan hantar gambar pakai baju kelawar plak. ekkekek




48 comments :

  1. hahahahaha kelakar laa.. memang selalu mcm ni kan..bila dah ade anak, mak nye di ketepikan sikit ! >.<

    ReplyDelete
  2. bhaha..sampai macam tu sekali..hehe

    ReplyDelete
  3. haha.... sweet nya ur husband. semua harta karun yg diri sendiri tak sangka pernah ada dia simpan ye. adam comel sangat. =)

    ReplyDelete
  4. kihkihkih...comel nye kisah namee & husband ni, tapi namee mmg sangat comel

    ReplyDelete
  5. Haha... Tepi sikit. Dah macam lagu Sleeq. Adam sangat comel!

    ReplyDelete
  6. hahahaha.. ops sorry akak macam kesian jugak la part2 last tu, tapi kelakar pun ada. how adorable. Lelaki memang camni la kan, I feel u hahaha.

    ReplyDelete
  7. bahahahhaa!!! i pun experienced the same thing. sometimes kat kedai makan, beriya suami snap gambar. but the true is bile i check balik gambar anak je, gambar i hanya nampak tudung sahaja. T_T sgt toy story.uhuk.uhuk.

    ReplyDelete
  8. haha comel sangat. isham lagi comel dari baby adam hihi

    ReplyDelete
  9. Adoiii sedih kan, hehe..Sometimes kita pun jadik cam tu gak..

    ReplyDelete
  10. hadoiii... same like me! dulu wajah kita lah kat screen Handphone, kat wallpaper lappy. but now? anak lah segala-galanya.. kita ni? "tepi sikit.. tepi sikit"... mau tak sentap? :)

    ReplyDelete
  11. Waaahhh...msti best kan ada org yg btol2 admire mcmtu!!!

    ReplyDelete
  12. Tolong tepi sikit...tolong tepi sikit...hahaha. ..

    ReplyDelete
  13. memangggg. kertas conteng2 pon dia simpan elok dlm wallet.
    mcm stalker tegar.
    moga cinta kekal utuh.
    smpai syurga!

    ReplyDelete
  14. hamboi...fanatik tol. harap sy pn jmpe yg cmtu stu ari t. hehe

    ReplyDelete
  15. Hihi...lawak la toy story nie....tp seriously...soo sweet peminat fanatik sis...mane la wujud lagi lelaki sentimental mcm tu...plg2 pun syg je...tp xdela sampai simpan ampuls serun rambut...xpela nnti adam da besar mesti sis jd pujaan hatinye yg no1 ...

    ReplyDelete
  16. Hahahaha girl tepi sikit. Adam jeee adui klakorrr.

    Shuben kite xtau ler lagi klu ada anak camne. Mesti ika. Tepi sikittt

    ReplyDelete
  17. Namee mmg mcm tu klu dh ada ank..suami sy pun mmg syg giler kt bdk2..sblm tido mesti dia cium bdk2 ni dulu..hahaba..tmbh lg dpt dua princess ni..sorang dok peluk husbnd belah kiri..sorang peluk kanan..abis..tido dia dpeluk oleh dua2 puteri ni..huhuhuhu..kkdng jeles rasanya

    ReplyDelete
  18. Untung awak dapat suami yang mendambakan awak sekian lama. Saya dalam nak mencari suami macam2 derita saya hadapi bertahun-tahun. Sedih kan? So sementera tak ada baby lagi, bolehlah honeymoon lama-lama sikit.

    ReplyDelete
  19. Haha. this is funny... apapun kak namee sentiasa di hati dia.. \0/

    ReplyDelete
  20. ohmai suwit tak hingat bcause of the small things mcm tu dia smpan lg...

    ReplyDelete
  21. so sweet akk .. suami akk uh .. ssh nk dpt mcm tu .. >_<

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum namee. ahhahaha siot betul esham. kesian awak. aahhaha di toy story kan sejak ada Adam. ahhahahah bertabahlah namee ~~~

    ReplyDelete
  23. Okeh! Ni klaka! Lbh kurg cerita kita tp versi tbalik. Asben yg jd toy lama tu. Hahaha!

    ReplyDelete
  24. huhu...
    nanti anak dah dua ... lagi lagi "tepi sikit" lor... ish ish mmg toy story kan?
    nak buat camne. this is life. hiiii...

    ReplyDelete
  25. Hahaha. Bestnya ada peminat fanatik. But yes, Kalau iday jadi Isham, I will pick Adam for sure. Hehehehe

    ReplyDelete
  26. Hahah entry "tepi sikit" ni sgt comel....

    Bertabahlah yer :p

    ReplyDelete
  27. Haha, that's how the love story goes.

    ReplyDelete
  28. tersengih sorang-sorang baca entry namee nie
    tapi that's the truth
    happily never ending story mana ada..itu semua tipu

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/08/diabetis-musnah-hubungan-kelamin-5-cara.html

    ReplyDelete
  29. Alahai...suwit sangat.....kisah kita walau berbeza tapi sama jer..hiihi

    sy tgk mainan baru lg comel lahhhhh....dr y lama..hihihi

    www.zairulakmaldaylife.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. sweet nye boboy...

    salam kenalan dari afazilzura.com

    ReplyDelete
  31. So sweet. ;) i really enjoyed reading your blog posts and you are absolutely beautiful naturally.

    mymusemyplace.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. Ramai xfaham knp Lelaki xsnap pic wife die Pas ada anak,he protect you la dari laki lain.xnak tunjuk cantik wife pada org lain.sekian dari sy seorang suami.

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum dan salam pgi Jumaat..kisah perjalanan cinta yg menarik,suka sangat baca sb ada kelakar dan yg paling penting romantiknyer tu..

    ReplyDelete
  34. hahaha. boleh buat novel kisah namee neh! ;D

    ReplyDelete
  35. selamat petang..jemput join segmen..http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/08/segmen-nostalgia-aidilfitri-2014-by_8.html

    ReplyDelete
  36. comel..bile ending tu nak terketawe pun ade, nak nagis pun ada...pepepun happy family

    ReplyDelete
  37. wah.. sweetnye..jarang lelaki akan simpan brg2 cmtu.. untung2... :)

    ReplyDelete
  38. Romantiknya kt part sembelit tu. Peh, mmg caring laa mr asben tu😊😊👍👍👍👍

    ReplyDelete
  39. Romantiknya kat part sembelit tu. Peh , mmg caring mr asben tu😮👍👍

    ReplyDelete
  40. hahaha.. mmg betul tu namee, org pun sme... bila dh de ank istri diketepikn... huhuhu...

    ReplyDelete
  41. kelakarla...suka bca cerita2 namee :)

    ReplyDelete
  42. Memang kelakor la bila di punggah balik barang lama ni, saya pula gelak terkedik2 bila tengk gambaq hubby dolu2..mermang bulu roma bila ketawa..hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...